Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa retkvic »

beardie napísal: 26 jan 2022, 15:18 IFR na zaciatku bolo 0,3 %, delta okolo 0,1 %, omikron 0,04 %
bezna chripka ma 0,1 %, nadcha 0,01 %
na to ze je to IFR take male, tak su u nas cisla nasobne.
Chripka co ma 0,1% ma umrtnost za chripkove obdobie 800 ludi a delta co ma udajne tiez 0,1% ma 5000.
Ak by sme si zobrali kolko ludi sa za chripkove obdobie nekazy chripkou co je od 150-200 tisic a napr. nasej delta vlny kde je pocet nakazenych trochu viac nez dvojnasobny, tak to stale vychadza na minimalne 2 až 3 nasobne vyssiu umrtnost ako pri chripke s IFR 0,1%.
Co si uz zasluzi porovnanie s chripkou je uz skor omikron, ten uz je da sa povedat silny ako chripka, mozno este slabsi.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Dokolecka dokola uz rok a pol len tie umrtia. Akoby tie boli pre ekonomiku problem. Stale dookola opakovat, ze ked clovek zomrie, je mrtvy a stat s nim problem nema. Ale ked je clovek chory, nemoze do prace, nechodi po nakupokoch, nepouziva sluzby. Takze ak bolo ohananie sa umrtnostou pri alphe z cesty, tak teraz je to este viac.
Kedze omicronom sa stale moze nakazit kazdy a kazdy moze mat postcovid a/lebo longcovid, tak porovnavat kolko ludi zomrie na chripku a vypisovat, ze mutacia je nadcha, je nepochopenie problemu.
Je sanca, aby po nadche boli priznaky aj cele tyzdne? Su po nadchce nasledky, ktore cloveku nedovoluju zit bezny nutny zivot? Tak preco sa ten skutocny problem ignoruje a stale sa dosahuje vrchol pri pomere mrtvych ku nakazenym?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

priemerne rocne umrie na Slovensku na chripku okolo 1500 ludi, pri silnych epidemiach to moze byt pokojne aj viacnasobok, aj 5000 ludi
u delty bolo IFR znizene vdaka vakcinacii ohrozenych skupin
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

beardie napísal: 26 jan 2022, 16:15 priemerne umrie na Slovensku na chripku okolo 1500 ludi, pri silnych epidemiach to moze byt pokojne aj viacnasobok, aj 5000 ludi
u delty bolo IFR znizene vdaka vakcinacii ohrozenych skupin
1500 a 5000(kde bola esta ja vecsina rizikovej populacie chranena ockovanim) nie je to iste.
A chcem vidiet ten zdroj s tymi 1500 umrtiami na chripku na slovensku v priemere, keď o 800 umrtiach sa pisalo aj v ramci pridruzeni inych ochoreni, skutocne cislo umrti priamo na chripku je u nas ovela nizsie nez 800 a tvojich zahadnych 1500, je to v priemere okolo 19 ludi rocne co zomrie na SARI, napr v chripkovej sezone 2018/2019 ich bolo 57, za deltu ich bolo 5000.
https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve ... renu-famu/
beardie
Redeemer
Redeemer

lebo tych 19 ci 57 su len laboratorne ci pitvou potvrdene, presne o tomto sme sa bavili my dvaja rok dozadu: post2367519.html#p2367519
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

jackb napísal: 26 jan 2022, 16:15 Je sanca, aby po nadche boli priznaky aj cele tyzdne? Su po nadchce nasledky, ktore cloveku nedovoluju zit bezny nutny zivot?
Áno, mám s tým bohaté skúsenosti. Na ZŠ som dosahoval jedny z najvyšších skóre vymeškaných hodín, na gympli sa to už zlepšilo, tým ako ma rodičia držali menej v domácom vazení.
Zreteľne si pamatám roky 2007, 2009 a 2011, kedy ma zhruba tak 4x až 5x za rok knockoutovala nádcha a vylúčila z bežného života. V tých 2009 a 2011 som tiež absolvovával CRP testy a len 2x boli pozitívne, takže tie ostatné prípady boli pre mňa naozaj nádchou. Mesiac kašlania a zadýchavania sa po odoznení choroby a o mesiac až dva mesiace znova.
beardie
Redeemer
Redeemer

ohladom toho testovacieho fetisu, v CR sa za tyzden spravia testy za 25 mega eur
testy.jpg
vyhadzovanie penazi von oknom na dennej baze, len preto, aby sme videli, ze JISky sa vyprazdnuju
jackb
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal: 26 jan 2022, 17:16 Áno, mám s tým bohaté skúsenosti.
myslis si preto, ze vyssie desiatky percent populacie by si to mali skusat dookola?
lebo ja mam za to, ze o to uz dva roky ide: ochranit ludi pred ochorenim a jeho nasledkami. a nech je to akokolvek cynicke, tak umrtie je ten najlahsi a najprijemnejsi nasledok. pozostali sa s tym raz zmieria.
stratit pracu a tym padom nemoc zabezpecit rodinu je ovela horsie. nemoct venovat sa konickom tiez nie je prijemne. to moze trvat pokojne aj cele desatrocia.
ibidaba
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ibidaba »

Vy co mate 3 davky aj s boostrom a mate dajme tomu do 50 rokov, obmedzujete sa nejako kvoli omikronu? Alebo uz to neriesite a chodite do posilky, kina, koncerty, atd.

Samozrejme, nemyslim teraz ludi, co ziju s rizikovymi skupinami.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Neobmedzujem, ale robim to s rozumom. Pouzivam respirator v interieroch, pouzivam dezinfekciu. Aj tak viem, ze mi to moze byt prd platne. V kontakte som viacmenej s tymi istymi ludmi, ale idem aj do restauracie, aj do kaviarne, aj do krcmy. Idem aj sportovat, do kina sa chystam najblizsi tyzdnen (na film Zlato). Nechodim vsak na diskoteky (vlastne ani neviem, ze ci vobec funguje) a snazim sa obmedzit preplnenym skupinkam ludi (supermarkety v poobednej spicke). Inak asi fungujem normalne, len som trosku opatrnejsi. V posilke som nebol asi rok ci dva, na koncerty nechodim. Beriem to stale tak, ze nakazit sa mozem na benzinke, v obchode, kaviarni a aj v prirode.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Síce mám nad 60, tri dávky, no rúško si dám iba kde nevyhnutne musím. Teda do obchodu, do zdravotníckeho zariadenia a tak. Ruky si pri vstupe dezinfikujem (na rozdiel od väčšiny). Aj po príchode domov. Na hromadné podujatia nechodím. V práci sme to prakticky od počiatku nenosili ani šiesti v jednom aute. Zažil som v dvoch pobočkách banky - baby bez rúšok. Tak aj ja. U pľúciarky detto. Chodili sme na tajnáša do jednej reštiky - všetci vrátane personálu bez rúšok. Z blízkych kolegov nik koronu nechytil ak aj mali v rodinách pozitívnych. Moja nieje doteraz očkovaná ani prvou napriek práci na koronovom. Je to podľa mňa o imunite a hygiene. Možno trocha aj o šťastí.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

VB ide rušiť všetky COVID passy. Konečne niekto dostal rozum.
//video s dezinformaciami odstranene
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ibidaba napísal: 26 jan 2022, 23:23 Vy co mate 3 davky aj s boostrom a mate dajme tomu do 50 rokov, obmedzujete sa nejako kvoli omikronu? Alebo uz to neriesite a chodite do posilky, kina, koncerty, atd.
Ano obmedzujem, obmedzujem ochody a hromadne akcie, samozrejme je dodrziavanie opatreni, homeoffice a tak. Obmedzujem sa hlavne kvoli tomu, ze nechcem nakazit blizkych (ciastocne patria do rizikovejs kupiny), ktorych s casu na cas navstevujem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Terepin napísal: 27 jan 2022, 9:45 VB ide rušiť všetky COVID passy. Konečne niekto dostal rozum.
opatrenia rusia alebo vyrazne obmedzuju aj Nori, Svedi, Dani, Iri, Spanieli, atd...
Cesi planuju na april, postupne sa to dostane aj sem
jackb
Redeemer
Redeemer

Terepin napísal: 27 jan 2022, 9:45 VB ide rušiť všetky COVID passy. Konečne niekto dostal rozum.
zase video od toho tupeho imbecila, ktoremu si zdielal, ze "Vakciny proti kovidu sa robia z ludskych plodov. Sef Pfizeru to povedal na tajnej nahravke?"
ked beries za zdielanie toho hnoja? preco nemozes dat link normalne noviny? prosim, chod s tym hnojom do kelu. vdaka.

V UK samozrejme ziadne covid passy nerusia. To si len to tupe dieta vymysla. Oni nebudu pozadovane zakonom, ako do polnoci 26/01/2022, ale kazdy podnikatel ma pravo sa na ne pytat, rovnako ako pozadovat pouzivanie prekrytia tvare, ktore ostalo uz len odporucane.
okrem toho, od 11 februara sa rusi povinnost vstupu s negativnym testom do krajiny pre ockovanych. ako to asi zistia, ked "VB rusi covidpassy"? :hmm:
Skor ako budes zdielat dalsie dielo toho tupeho dietata z detskej izby, over si co mu pada z pod rypaka.
Za kladne vybavenie vopred dakujem a prajem pekny zvysok dna.

\\k otazke obmedzovania sa po tretej davke: nemusim, vsetko za mna riesi omicron. koncerty sa presunuli, lety zrusili letecke spolocnosti. v kinach nie je nic, co by mi nestalo za cakanie kym to pride do streamovaciach sluzieb. cvicim doma.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

jackb napísal: 27 jan 2022, 10:58 zase video od toho tupeho imbecila, ktoremu si zdielal, ze "Vakciny proti kovidu sa robia z ludskych plodov. Sef Pfizeru to povedal na tajnej nahravke?"
ked beries za zdielanie toho hnoja? preco nemozes dat link normalne noviny? prosim, chod s tym hnojom do kelu. vdaka.
Nič také nikdy netvrdil. Ak si myslíš že áno, prosím, dokáž to. V opačnom prípade choď svojim hnojom dokelu. Vďaka.
jackb
Redeemer
Redeemer

akoze nie? ved si to tu dal a hojko ti to zmazal. chalani, ktori sa tomu rozumeju ti potom dali linky ako to je s ludskymi plodmi a vakcinami
https://www.youtube.com/c/TimcastIRL/se ... ery=pfizer
ak uz ale konkretne video na jeho kanaly nie je, je to preto, lebo zabrali nahlasenia. len sa divim, ze tomu dietatu kanal nezmazali cely. ale zdielanim viac a viac lzi, dezinformacii a antivax propagandy sa to coskoro moze stat
link obsahuje lzi o ockovacej latke a davam ho sme ako dokaz ake lzi je schopne dieta z YT sirit:
Spoiler
okrem toho loz vo videu, ktorymi si nas obohatil dnes zacina uz aj v titulku: UK...
neni tyzdna, neni tyzdna kedy by som nemusel vysvetlovat, ze v Anglicku moze Boris vymysliet skakanie na lavej nohe proti virusu a v dalsich troch z Four nations to prijat nemusia.
potom sa clovek z Stredovychodnej Europy cuduje, ze musi vysvetlovat Ceskoslovensko, Juhoslaviu a Sovietsky zvaz ked stretne niekoho z Ostrovov. Ale spracovat, ze Anglicko, Skotsko, Walles a Severne Irsko maju svoje vlady a parlamenty a veci si riesia same, to uz je mimo kapacitu.
beardie
Redeemer
Redeemer

uz sa to lame
Veľká väčšina rodičov je za to, aby školy ostali otvorené aj v prípade zhoršujúcej sa pandemickej situácie. Vyplýva to z prieskumu, ktorý si dal vypracovať rezort školstva na vzorke viac ako tisíc respondentov.

Počas návštevy škôl v Levoči to vo štvrtok potvrdil minister Branislav Gröhling (SaS).

„Som rád, že Slovensko jasne povedalo, že chce mať otvorené školy, že to všetci vnímame, že vzdelávanie je dôležité. Z prieskumu vyplýva, že 82,3 percenta opýtaných je za to, aby školy boli otvorené aj pri zhoršujúcej sa situácii, 13 percent hovorilo, že by sa mali zatvoriť, a 4,7 percenta sa nevedelo vyjadriť,“ konkretizoval výsledky.

Ide podľa neho o jasný signál, že školy by sa zatvárať nemali a spoločnosť by mala zvládnuť jednotlivé opatrenia aj tlak, ktorý s pandémiou prichádza. „Takto pristupujú k tomu aj okolité krajiny,“ zdôraznil Gröhling.
jackb
Redeemer
Redeemer

Spolocnost je teda na konci. O pandemii sa robia rozhodnutia, ktore su vedome medicinsky nespravne a este sa podlozia "nazormi" matiek z modreho konika, ktore este pred dvoma rokmi pisali, ze ockovanie proti detskym chorobam sposobuje "autenticke deti", aby o par tyzdnom premenili na "5G uprazi nase deti a roznasa virus". Pan kadernik sa teda poriadne strelil do nohy.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Esteze aspon par ludi je v tej vlade schopnych. Otazka je ci si to Grohling presadi.
Napísať odpoveď