Divné stavy pri zaspávaní
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Divné stavy pri zaspávaní
cORP. - ktory stavec bol na vine?
-
cORP.
Addict
vies co uz ani neviem presne ktory, no ja som cely dohukany v ramci covid HO, kedze som vlastne uz 2 roky dom, pohybu strasne malo, nikdy ma nebolelo tolko veci ako tie dva roky co pracujem z domu....
Podľa mňa ak máš prácu, ktorá sa dá robiť na HO (rovnako ako aj ja), tak je úplne jedno či za tým kompom sedíš doma alebo v office. Tých pár krokov čo prejdeš za kolegom by som za pohyb nepovažoval, a hýbať sa vždy dalo, aj cez ten najsilnejší lockdown. A pri takejto práci je pohyb alfa omega. Hýbať sa dá hodinku denne aj v obývačke, a je to viac ako cesta do/z práce. 
ja sa to snazim kompenovat tym, ze kazdy den robim prechadzku a potom cvicim aj doma
Mne to pride len ako vyhovorka, ze mam HO a zniceny chrbat. Vsak predsa si najdem cas pre seba a svoje zdravie. Strecing si vie clovek po dobu 5 minut spravit aj 3x denne, ist sa niekde prejst, pol hodinu zabehat alrbo pocvicit v posilke sa da stale. A nech aj boli posilky dost dlho zavrete, sport v prirode bol povoleny a tak turistik, beh ci ine sa dali a daju praktizovat stale. Ano, nebavi to kazdeho, ale radsej budem znudeny, tuhy s bolavym chrbtom alebo sa premozem a pojdem trochu behat?
na cvicenie netreba vela. Na obycajnu rozvicku doslova nič a ked chce clovek aj silovo, tak staci jeden pár činiek, kotúče a dokazes s tym precvicit cele telo.
Mas spravne sedenie? Nezmenil si stravovanie?cORP. napísal: 29 jan 2022, 9:18...ja som cely dohukany v ramci covid HO, kedze som vlastne uz 2 roky dom, pohybu strasne malo, nikdy ma nebolelo tolko veci ako tie dva roky co pracujem z domu....
Inak aj maly rozdiel pohybu telo zaznamena, ked si predtym chodil malo, mohlo to stacit, clovek si neuvedomuje kolko pohybu denne vykona, napr. ak si chodil denne na nakup a teraz nakupis raz za tyzden, tiez je to velka zmena.
V tele je tiez vsetko prepojene, len ten chrbat mohol sposobit dalsie problemy, aj zdanlivo nesuvisiace.
-
cORP.
Addict
ved ja to viem, mne je to jasne, pohyb ? na ten som prve mesiace viacmenej kaslal, oddal som sa pohodliu ktore sa mi vypomstilo, teraz mam bezecky pas a chodim na prechadzky vzdy ked sa da, ono uz aj ta cesta do prace cesta na obed cesta po schodoch naspat atd. je rozdiel oproti tomu vstat, sadnut za pc, odrobit a nasledne sa hodit na gauc, o tom vsetkom viem, aj si to patricne uzivam ako som sa sam na seba vykaslal, teraz to davat naspat dohromady, len informujem ci nema zakladatel temy podobny problem a pripisuje to niecomu uplne inemu
-
starysomar
Hardcore addict
Teraz maródim na kríže, v práci som denne robil 6-12000 krokov, samozrejme nie prechádzkových.
Pohyb je život, rozhýbeš sa postupne, stačí chcieť.
Za prvý týždeň, čo som nesmel mať ani vychádzky a pohyb bol len vstať a ísť si zapáliť na balkón, mi spomalilo trávenie a hodne. Ako píšu - dá sa cvičiť aj doma a aj bez akéhokoľvk náradia a pomôcok.
Osobne aj teraz aj v minulosti - vyveziem sa dakam, zapnem záznam trasy v mobile a kým neprejdem vopred stanovenú vzdialenosť - kráčam. Keď len 2 kilometre no radšej viac.
Pohyb je život, rozhýbeš sa postupne, stačí chcieť.
Za prvý týždeň, čo som nesmel mať ani vychádzky a pohyb bol len vstať a ísť si zapáliť na balkón, mi spomalilo trávenie a hodne. Ako píšu - dá sa cvičiť aj doma a aj bez akéhokoľvk náradia a pomôcok.
Osobne aj teraz aj v minulosti - vyveziem sa dakam, zapnem záznam trasy v mobile a kým neprejdem vopred stanovenú vzdialenosť - kráčam. Keď len 2 kilometre no radšej viac.
Ja tiež cvičím len doma, na fitko sa necítim (nemám odhodlanie, ani spoľahlivého sparinga, ale doma sa hecujem celkom). A súhlasím so starým somárom, že sa dá aj bez náčinia. Raz mi jeden celkom fit kamoš povedal, že "doma nemáš šancu s vlastnou váhou získať ani základ poriadne, lebo ti ten klik, drep alebo zhyb časom začne byť príliš ľahký", na to som mu povedal "sprav teraz predo mnou klik na jednej ruke, drep na jednej nohe alebo tak isto aj zhyb", nedal ani jedno, ani náznakom. Dá sa celkom dobre vyhrotiť aj bez náčinia, dokonca tým dostaneš vlastné telo do takých levelov, čo so železom nedosiahneš (nič proti fitku, len je to trochu iný prístup k cvičeniu s iným výsledkom). Ale na to je tu samostatná téma...
-
maiikY
Light Star
Čaute, bol som u toho kardiológa, urobil mi echo, EKG a poznamenal že som zdravý ako ryba. Jedine čo musím zmeniť je viac sa hýbať a bude to dobré.
-
starysomar
Hardcore addict
A menej sa pozorovať. 
Zdravim,
Velmi by ma zaujimalo ako to cele dopadlo nakolko presne tym istym si prechadzam uz pol roka a som uz bezradny.
Velmi by ma zaujimalo ako to cele dopadlo nakolko presne tym istym si prechadzam uz pol roka a som uz bezradny.