Zničené vzťahy na pracovisku kvôli korone..

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
TK1991
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Zničené vzťahy na pracovisku kvôli korone..

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravím, pracujem v Nemecku kde s asi desiatimi kolegami zdielame jeden penzión. Donedávna bolo všetko fajn až pokiaľ traja z mojich kolegov neochoreli na covid. Snáď všetci sú tu brutálny antivaxeri. Po tom čo ochoreli boli izolovaný od nás ostatných. No nevydržali v karantene osamote ani dva dni a začali si tu robiť navzájom pozitívny s negativnými celovečerné párty.
Čo sa mi samozrejme nepáčilo keďže som stými ktorí niesú v karanténe musel prichádzať do styku. Okrem toho vo firme už bolo veľa ľudí doma kvôli tomu že sú pozitívni na covid a hrozilo že sa závod zavrie.

Nevidel som iné riešenie ako ich všetkých nahlásiť na zamestnávateľovi stým že nabudúce budem už volať políciu.
Nakoniec to dopadlo tak že zamestnávateľ stým nič neurobil len ich upozornil že sa nemajú stýkať. Okrem toho ma tu teraz každý má za udávača a viete si asi predstaviť aké je to fungovať v takomto kolektíve. Vtedy mi iné riešenie nenapadlo a nenapadá mi ani teraz. Diskusia snimi by bola zbytočná keďže ak bola tema o covide bol som len na smiech. Tým teraz nemyslím žeby ma tu šikanovili atp. všetko bolo fajn okrem momentov keď bola téma covid.

Ako by ste sa v danej situácii zachovali vy a ako teraz keď už viem že vzťahy su nenapraviteľné? Hľadať novú pracu? Alebo?

Len tak mimochodom. Pracujem manuálne a vacsinou co sa pohybujem medzi týmito ľuďmi je to tu samý konšpirátorský blázon.
Viete si predstaviť že fungujete v podobných kolektívoch? Teraz sa nejdem nad nikoho povyšovať len proste neviem čo si mam myslieť o ľuďoch ktorí majú tak protichodné názory a či je vôbec možne s takýmito ľuďmi priateľsky vychádzať.

Mier :smt006
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Zničené vzťahy na pracovisku kvôli korone..

Príspevok od používateľa beardie »

ak zamestnavatelovi nevadilo, ze su niektori pozitivni ludia v karantene, nevadilo to ani samotnym zamestnancom a jedina osoba, ktorej to vadi, si ty, tak tam asi nie si uplne vitany
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Myslim ze len ty sam sa s tym musis zmierit. Keby si este zacal riesit policiu tak si len postves proti sebe aj zamestnavatela.
To ste vsetci slovaci, ci?

Aj ja mam takych kolegov. Aj z opacneho brehu sa nejaky najde (totalne posratych) Treba to vediet ignorovat. Inac ti z toho je***.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

ty snitch :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

TK1991 - majú ťa za bonzáka, po korone sa nebudu asi s tebou radi baviť, zmena práce skor či neskor nevyhnutná.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Podľa mňa si mal, predtým ako si ich udal, napísať čo si o tom myslia užívatelia tohto fóra. To bola hneď prvá chyba.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Prídeš do inej práce, možno nastane zas tá istá situácia. Nahlásiš ich?
TK1991
Star
Star

Kubiak:
Uz by som to ASI nerobil, vobec nic to neriesi, a pravidlá porusujú vsetci vsade kde pridem..
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Keby si to spravil pred dvoma rokmi, keď bol ešte strach z neznáma, tak by si dostal ešte plaketu :D ale teraz si len zamestnanec/pešiak v zahraničí ktorého nikoho nezaujímaš, nič osobne.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna si sa zachoval spravne, pretoze si chcel chranit svoje zdravie. To, ze antivaxeri si myslia nieco ine, to je zial efekt, ktory si zrejme necakal. Ako uz niekto spomenul, tak asi skor ci neskor zmenis pracu, pretoze tymto ludom nevysvetlis rizika covidu a pre nich ostanes navzdy udavac.
wladas
Redeemer
Redeemer

heker - a co ked v jeho obore (v roznych firmach) sa bude stretavat vzdy s takymito kolegami?
heker
Redeemer
Redeemer

To nie je otazka na mna, ale na autora temy. Ak sa zachova rovnako aj v novej praci, tak musi rozmyslat nad tym, ze sa to moze zopakovat. Alebo ich nahlasit priamo na policii a verit, ze sa nikto nedozvie od koho to islo.
wladas
Redeemer
Redeemer

Mal som na mysli tvoje vyjadrenie ze sa zachoval spravne.
Ked ho to takto ovlyvnilo a ovlyvni aj v inej robote, tak to spravne nie je. A duplom to spravne nie je lebo dany problem nezlepsil.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Že to väčšina jeho okolia neakceptuje, neznamená to, že to nie je správne.
Podľa dnešných prieskumov väčšina Slovákov pripisuje dôvod konfliktu na Ukrajine Američanom a nie Rusom, je tiež správne im pritakať?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

TK1991 napísal: 30 jan 2022, 15:27 Ako by ste sa v danej situácii zachovali vy a ako teraz keď už viem že vzťahy su nenapraviteľné? Hľadať novú pracu? Alebo?
a su vazne take nenapravitelne? pockaj par tyzdnov ako sa to vyvinie, ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari. budu ta mat za kkta, ale ako poznam taketo robotnicke partie, tak kazdy ma nieco, jeden pije a potom flaka pracu, druhy sa vyhyba tej tazsej, dalsi sa tlaci majstrovi do zadku, o tebe si zasa povedia, ze ti z toho covidu uz j**e, ale pride nova tema, mavnu nad tym rukou a uz ta len budu podpichovat.

a co sa tyka prace v takom kolektive..ja osobne nemam skusenost, kamarati hej a jedine co pomaha je jednoducho sa o tom nebavit. su to ciste obete "alternativnej" propagandy, nazor nezmenia ani po hodinovych debatach, ty sa zbytocne budes nasierat. takze jedine co sa da je sa s tym zmierit :D
heker
Redeemer
Redeemer

Wladas, ano, podla mna sa zachoval spravne a chapem ho. To, ze to malo nasledky ake to malo, to nemohol ocakavat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

TK1991 - penzion na ktorom si s 10 kolegami ti zabezpečil ako ubytovanie tvoj zamestnavatel?
Pretože ak áno má aj on určité povinnosti voči zamestnancom v prípade potrebnej situácie ako práve nastala by mal zakročiť.
Ak je tam skupina zamestnancov ktorá je infikovaná a porušuje zdravotnícke opatrenia určite by mal zamestnavatel zakročiť a nemalo by mu to byť jedno kedže upozornenie nestačí.
Ale ak ti ten penzion nezabezpečil zamestnavatel ako ubytovanie, ale našiel si si ho sám a do buducnosti by si na tebe kolegovia začali nejako odbavovať svoje nálady voči tebe zato že si ich nabonzoval,tak zmeniť ubytovanie a možno aj prácu alebo sa preradit.
Toto je jeden z dolezitých problemov pri covide, zamoria sa fabriky hlavne kvoli nezodpovedním ludom = ludia ktorí nedodrzuju absolutne ziadne opatrenia tým myslím tie logické, nie tie co vláda mení zo dna na den, zastaví sa výroba, zavrie sa závod, trpí ekonomika, zadlžuje sa krajina. Pán Boh nas ochranuj pred Cinou v ktorej sa nový druh koronavirusu a dotrepe sa to sem do EU,zase SR bude najhošie na svete a napr aj to Nemecko bude mat denné prirastky v 100 tisicoch, to už sa uplne oddizolovat od nezodpovedních ludí.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

TK1991 sa zachoval spravne s ohladom informovania zamestnavatela, holt prostredie mu nebolo naklonene, co uz sa mi ale trochu zda cez ciaru je volat na nich policiu.
Neviem sice kolko mas rokov, no podla niku by som cisto teoreiticky usudzoval, ze si este mlady, podla postoja by som s privretim oka usudzoval ze si mozno aj boosterovany, teda ak by sa jednalo o nakazu omikronom, tak priebeh by mal byt podobny respiracnemu ochoreniu nieco medzi nadchu a chripkou, pripadne nic z toho, takze zo zravotneho hladiska by to malo byt v pohode.
Ak by to bolo v Australii, tak tam by som sa tomu volaniu policie moc necudoval, tu uz sa mi to zda trochu moc. Samozrejme stykat sa v praci zoci voci s nakazenymi antvaxermi teda musi s clovekom zalomcovat.
TK1991
Star
Star

Penzion v ktorom byvam zabezpecuje zamestnavatel a zaroven ho plati cize len zmenit bydlisko nedava zmysel.

Ze som boosterovany? Akoze ockovany? Ano som.

A aby toho nebolo malo vcera sa k nam vratil moj brat. Bol doteraz v karantene pretoze mal covid. Vcera vecer dorazil a sa mi este pochvalil ze asi ma este covid lebo absolutne nema čuch. Dokonca tu skúšal fetovať Savo a nič necítil.
heker
Redeemer
Redeemer

Niekto nema cuch aj 2 mesiace. Dolezite jez ze ci je infekcny alebo nie. Po tyzdni by uz infekcny nemal byt a ak bol ockovany a ty tiez, tak je tam minimalna sanca nakazy po karantene.
Napísať odpoveď