USA vs Rusko
Re: USA vs Rusko
Ono aj predtým na Kryme sa dovolenkovalo ale zase Rusko kedysi dávno dalo Krym Ukrajine takze asi ho chcu späť skrz ruských separatistov.
Chcu si tam oni vybudovat svoj turistický ruch. Síce bežný rusi mimo Moskvy,Petrohradu a dalsích väčších miest si ziju velmi zle ale nejaé tie skupiny by si na Kryme zriadili tie dovolenkové rezorty na svoj sposob.
Chcu si tam oni vybudovat svoj turistický ruch. Síce bežný rusi mimo Moskvy,Petrohradu a dalsích väčších miest si ziju velmi zle ale nejaé tie skupiny by si na Kryme zriadili tie dovolenkové rezorty na svoj sposob.
Rusko obsadilo Krym nie z dovodu možností rekreácie, ale hlavne pre vyhodnu vojensku polohu, plus je tam strategicky vyznamny vojensky pristav Sevastopol. /plus dalsie dovody/
Apropo ze sa na niektorych miestach uvadza ze OSSR maju 18tisic vojakov, tak ine zdroje uvadzaju iba 13tisic.
Apropo ze sa na niektorych miestach uvadza ze OSSR maju 18tisic vojakov, tak ine zdroje uvadzaju iba 13tisic.
Určite ide aj o strategicku polohu pre Rusko aj z dovodu posilniť čierno-morsku flotilu ruského námorníctva. Mimo Srbska a BLR si Ruský "bratia" vždy ostatné slovanské národy chceli vojensky podmaniť, nechať na pospas iným agresorom. Ja Ruským pohnutkam neverím bodka 
Ruské vlády sympatizuju s diktatormi totalitných režimov ci KLDR,Cina,Iran,Venezuela,Kuba,BLR,Kazachstan tak nech si ich majú.
Ruské vlády sympatizuju s diktatormi totalitných režimov ci KLDR,Cina,Iran,Venezuela,Kuba,BLR,Kazachstan tak nech si ich majú.
To je z 2 decembra 2021?gogo956 napísal: 02 feb 2022, 11:39 Rusko tvrdi ze ukrajinske tajne sluzby sa pokusali vykonat na jeho uzemi teroristicky utok.
Dost pomyleny kanal z Azerbajdzanu vykresluje svoj pohlad ruska na svet, ak by bolo co len nieco pravdy co tam sprostredkuvava svetu, tak messidz je jednoznacne negativny. Vykresluje sa tam scenar utoku, ktory udajne unikol z ruskej kmunikacie, ktoru v decembri zachytili americke tajne sluzby.
retkvic
ano ten clanok je z 02/12/21, priklad ruskej propagandy a masirovanie verejnosti ze obetou to celeho je vlastne Rusko./lebo ak by to naozaj bola pravda, uz by sme o tom vedeli viacej/
Apropo zachytil som niekde spravu ze vraj v Kalinkavici uz je 2000 Spetsnaz, ale na anglickych servroch som si to nikde nevedel overit, takze to bude skor "kačica", teraz je to v takom bode, ze media nafuknu cokolvek len aby mali clanok.
Autoeditácia príspevku po 1 deň 8 hod 34 min 52 sek:
ano ten clanok je z 02/12/21, priklad ruskej propagandy a masirovanie verejnosti ze obetou to celeho je vlastne Rusko./lebo ak by to naozaj bola pravda, uz by sme o tom vedeli viacej/
Apropo zachytil som niekde spravu ze vraj v Kalinkavici uz je 2000 Spetsnaz, ale na anglickych servroch som si to nikde nevedel overit, takze to bude skor "kačica", teraz je to v takom bode, ze media nafuknu cokolvek len aby mali clanok.
Autoeditácia príspevku po 1 deň 8 hod 34 min 52 sek:
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/v-det ... d=15319373V dětství jsem si Rusy idealizovala. Pak mi táta ukázal, kde nám zavraždili rodinu
-
starysomar
Hardcore addict
"Odjel jsem tam (do Ruska) jako Slovan, vrátil jsem se jako Čech".
„Dosvědčiti mohu, že Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a soběcky smýšlejí. To už jsou mi milejší Maďaři, kteří proti nám bojují otevřeně, než Rusové, přibližující se s jidášským polibkem, aby nás pak strčili do kapsy. Tito pánové počínají všude místo ruský říkati a psáti slovanský, aby pak místo slovanský zas také ruský říci mohli.“
Karel Havlíček Borovský
„Dosvědčiti mohu, že Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a soběcky smýšlejí. To už jsou mi milejší Maďaři, kteří proti nám bojují otevřeně, než Rusové, přibližující se s jidášským polibkem, aby nás pak strčili do kapsy. Tito pánové počínají všude místo ruský říkati a psáti slovanský, aby pak místo slovanský zas také ruský říci mohli.“
Karel Havlíček Borovský
toto je z toho clanku zaujimava cast a o niecom napoveda
Uvedu příklad jedné čerstvé historky od známých z linie na východě Ukrajiny. Jelikož tam ukrajinské a ruské jednotky již léta stojí jeden proti druhému, tak se za tu dobu stihli skamarádit. Dohodli se mezi sebou, že pokud dostanou pokyn k palbě, tak budou jeden druhého dopředu informovat, aby se ta druhá strana stihla schovat.
Jednou ale začala palba bez varování, ze které se obě strany vinily navzájem, protože si myslely, že druhá strana porušila dohodu. Následně zjistily, že mezi nimi v noci řádila nějaká třetí síla, která provokovala obě strany. Pokud se tedy něco rozpoutá, půjde to těžko zastavit. A jestli si někdo myslí, že hranice jeho státu jsou daleko od hlavních událostí, tak ať si vzpomene na rok 1968.
Sila ake postsovietske relikty tu stale mame, aktualne pravdepodobne stale sluziace pre vychodne spravodajske sluzby, cesko v 2017 iniciovalo odchod z dvoch ruskych bankovych institucii, ktorych clenmi je aj slovensko, kedze pri vstupe do nich sme boli v 1970 este ceskoslovensko, a ktore tu sluzia na rozne zahnicne ucely, som zvedavi ako sa vo svetle aktualnych udalosti pohnu veci dalej, a ci sa do tohto procesu zapoji aj slovensko, ceska strana oslovila slovensku, bulharsku, rumunsku, ktore su v tomto spolocenstve aby postupovali spolocne pri vystupeni, kedze to presahuje ceske hranice, odporuam si vypocut audiostopu. S madarskom to bude ale biednejsie, kedze rusy presidlili sidlo tej banky priamo na ich uzemie, co nevesti ze by chceli s rusmi ukoncit spolupracu. Madari si po nemcoch nasli noveho spojenca na pretlacanie svojich zaujmov, tak to aspon vyzera.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... aci-187709
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... aci-187709
Ako vnimate vykrikovanie z celeho sveta ze je holy fakt ze Rusko na Ukrajinu zautoci?
Nechapem tomu. Teda v urcitom smere chapem ale az tolko? Uz mi to aj celkom lezie na nervy.
Pokial neuvidim autenticke zabery postupujucej tankovej divizie tak ostavam kludny.
"Rusko plánuje najväčšiu vojnu od roku 1945, tvrdí britský premiér Boris Johnson"
No je mi zle. Neviete ci poziciava vestecku gulu?
Nechapem tomu. Teda v urcitom smere chapem ale az tolko? Uz mi to aj celkom lezie na nervy.
Pokial neuvidim autenticke zabery postupujucej tankovej divizie tak ostavam kludny.
"Rusko plánuje najväčšiu vojnu od roku 1945, tvrdí britský premiér Boris Johnson"
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pravdepodobne maju informacie s tajnych sluzieb.
Defkato, uznanim tych dvoch novych republik Rusko vstupilo do vojny, lebo teraz do nich nabehne ako "mierotvorca".
Defkato, uznanim tych dvoch novych republik Rusko vstupilo do vojny, lebo teraz do nich nabehne ako "mierotvorca".
Tak ono to nemusi byt len take vykrikovanie, mozno je to zamernma taktika ako prave zabranit Rusku aby nejaku ofenzivu pouzilo, moze to byt ako tu bolo spomenute aj tajnymi sluzbami, ale aj tie mozu byt tazko urcene, nepriatel moze zamerne vysielat info a spravy ktore su zmanipulovatelne.wladas napísal: 22 feb 2022, 16:33 Ako vnimate vykrikovanie z celeho sveta ze je holy fakt ze Rusko na Ukrajinu zautoci?
Putin tymto krokom odsudil Rusko k zaniku, prichadzaju tvrdsie sankcie, Nemci pozastavili projekt nordstream 2, pridu aj silne ekonomicke postihy, takze bezny Rus, ktory na tom bol velice biedne uz predtym bude na tom este horsie, to mi je luto.
wladas
je to politicka hra, umelé vytváranie hystérie, manipulativna taktika:
1/ak Putin zautoci, tak sa povie-vidite, ved sme hovorili ze zautoci
2/ak Putin nezautoci tak sa povie-vidíte, tak hlasno sme kričali až sme ruskeho medveďa od utoku odradili
Usa chcu europsky trh s plynom ktory doteraz zasobovalo Rusko. A Rusko samozrejme aby sme boli objektivny, rado zaberá, alebo aspon ma pod kontrolou uzemia s ktorymi hranici a pri ktorych ma pocit ze ma "na ne historicke pravo." Vypocitava politika na oboch stranach, nic viacej a doplatia na to nakoniec aj tak iba radovi obcania ktorym su tieto politicke hry ukradnute.
je to politicka hra, umelé vytváranie hystérie, manipulativna taktika:
1/ak Putin zautoci, tak sa povie-vidite, ved sme hovorili ze zautoci
2/ak Putin nezautoci tak sa povie-vidíte, tak hlasno sme kričali až sme ruskeho medveďa od utoku odradili
Usa chcu europsky trh s plynom ktory doteraz zasobovalo Rusko. A Rusko samozrejme aby sme boli objektivny, rado zaberá, alebo aspon ma pod kontrolou uzemia s ktorymi hranici a pri ktorych ma pocit ze ma "na ne historicke pravo." Vypocitava politika na oboch stranach, nic viacej a doplatia na to nakoniec aj tak iba radovi obcania ktorym su tieto politicke hry ukradnute.
Je mi ale divne ze Rusko takto riskuje stratu/obmedzenie tak vyznamneho odberatela plynu akou je EU
zmenila sa velmi vojenska situacia. V roku 2014-15 bola ukrajinska armada chaoticka, bezzuba, neefektivna. Dnes je na uplne inom leveli a Rusko vie, že skor ci neskor sa Ukrajina bude snazit povstalcov vytlacit a povstalecke uzemia znovu zaclenit do Ukrajiny.wladas napísal: 22 feb 2022, 17:26 Je mi ale divne ze Rusko takto riskuje stratu/obmedzenie tak vyznamneho odberatela plynu akou je EU
A taketo fiasko svojej misie si Putin nemoze dovolit. Netreba zabudat ze Donecko/Luhansko/Krym stoja Rusko velke peniaze nielen z vojenskeho hladiska ale z celkovej financnej podpory. Nemoze to nechat zajst do situacie ze by to cele nemalo ziadne, ani symbolicke zisky, a iba same náklady a nakoniec straty. Tu potupu ruske vedenie neznesie za akukolvek cenu.
A nejde len o to to kto bude komu predavat plyn: ak by Zapad uplatnil vsetky mozne hospodarske sankcie na Rusko, tak by to pren bola katastrofa. Rusko sa moze tvarit ze ma vlastne alternativy a substituty, ale to je iba ciastocne riesenie preň a naviac aj drahé.
Je to podobne ako ked v Rusku v krcme predavaju "Ceske pivo" alebo "Svajciarsky syr" ale ked to ochutnas tak je jasne ze je to len nazov.
Moj nazor odjkaziva bol, ze sa maju dohodnut nan ejakom kompromise, co vlastne boli tie Minske dohody. Ale ani jedna strana ich nedodrziavala. Takto to bude iba horsie pre vsetkych, Ukrajinu, Rusku, Europu,nas. Jediny vitaz budu USa.
Spolahlivý energetický partner Rusko, dnes tweetlo, ze ak nebude spustený NS2, tak sa cena plynu moze v Europe vysplhat na 2000€ za 1000 m3 plynu. Rusko sa nam zacina vyhrazat energetickou vojnou, ich najvecsou pakou hned za ich armadou a trolími farmami.
MOSCOW, February 22. /TASS/. Deputy Chairman of the Russian Security Council Dmitry Medvedev predicts a new world for Europe with the price of 2,000 euros per 1,000 cubic meters of gas after the suspension of the Nord Stream 2 gas pipeline certification.
"German Chancellor Olaf Scholz ordered to halt the certification of the Nord Stream 2. Well, welcome to the new world where Europeans will soon pay 2,000 euros per thousand cubic meters of gas," Medvedev tweeted.
Tak pointa diplomacie nie je pravdivo informovat, ale ovplyvnovat dianie. V tomto pripade je toto vykrikovanie jednak signalom do Ruska, ze Zapad je jednotny a bude na agresiu odpovedat a teda je to aj signal pre domace publikum, aby sa pripravilo ze v pripade dalsej eskalacie sa zacne aj Zapad dalej angazovat.wladas napísal: 22 feb 2022, 16:33 Ako vnimate vykrikovanie z celeho sveta ze je holy fakt ze Rusko na Ukrajinu zautoci?
K Nord Streamu. Rusi si asi vyratali ze teraz si odseru nejake sankcie a za par rokov sa Nemci potichu k NS2 vratia a zisky budu aj dalej plynut. Pre Rusov toto ale nie je otazka penazi, pre Rusov je toto otazka bezpecnosti a ocividne su za svoju bezpecnost na Ukrajine ochotni zaplatit aj celkom slusny balik. Ono to je napokon celkom racionalne, lebo kebyze sa raz Ukrajina dostane do NATO, uz z tade americkych vojakov nikdy nedostanu. Sucasna financna operacia im sice sposobi financne skody, ale na druhu stranu zrejme dalej oddiali integraciu Ukrajiny na Zapad a pre Rusov best case Ukrajinu to moze dalej politicky destabilizovat.
Ale vstup Ukrajiny do Nato by bol teoreticky mozny o 15-20 rokov. Skor urcite nie a vsetci zainteresovani to dobre vedia. A ani samotne Nato Ukrajinu nechce, hlavne su proti Francuzsko a Nemecko.
No ale to znamena ze o 16-21 rokov by tam USA bolo na uzemi Ukrajiny 
Ja akoze chapem Rusov, preco to robia. Im su sankcie ukradnute, oni preziju. Toto uzemie im uz ale ostane a nikto im ho nevezme, lebo jadrovu vojnu nebude chciet nikto riskovat. A to je podla mna pre nich ovela dolezitejsie do buducnosti.
Ja akoze chapem Rusov, preco to robia. Im su sankcie ukradnute, oni preziju. Toto uzemie im uz ale ostane a nikto im ho nevezme, lebo jadrovu vojnu nebude chciet nikto riskovat. A to je podla mna pre nich ovela dolezitejsie do buducnosti.
otazka je kto to chce? Radoví občania urcite nie, im je to ukradnute. Chcu to politici ktori si chcu naplnit svoje chore ambicie.
Ti nie, ale ti nerozhoduju, resp. nemozu. A zas, uprimne, je tam velke mnozstvo obycajnych ludi, ktori aj keby mohli rozhodovat, tak si toto vyberu dobrovolne, skratka nacionalisti/hlupaci.