klonovanie disku

Informácie o software, ankety...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: klonovanie disku

Príspevok od používateľa starysomar »

Načo klonovať? Dáta predsa možno normálne skopírovať.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

starysomar napísal: 03 feb 2022, 15:23 Predpokladám, že nie bootovacie...
Možná cesta - vytvoriť PRESNE zhodné partície, staré Macriom "zálohovať", obnoviť na nové partície. No to by si asi normálne skopíroval, teda bootovacie?
No zatial som teda disk len rozdelil a mam prichystane particie, ale nic som este neklonoval, akurat som nieco iba prekopiroval, no aby som na nieco nezabudol, tak by bol lepsi ten klon, lebo su tam toho kvanta, mozno kupim este jeden disk a dam to klonovat na disk bez OS. Tusim na oboch particiach bol niekedy v procese instalovany win a su tam aj vsetky tie systemove zlozky a hladat to v tom je otras.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

To mení situáciu - ako chceš skopírovať len potrebné súbory z priečinkov OS?
Inak, než ručne to nespravíš. A klonovaním by si skopíroval všetko aj so všetkými priečinkami pôvodného OS.
Osobne s tým problém nemám, robil som mnohokrát vykopírovanie používateľských súborov ľuďom pred reinštalom / novou inštaláciou. Stačí vedieť kde je čo.
A do budúcna STRIKTNE dodržiavať zásadu - čo je moje, je moje a čo Windowsovo - jeho. Teda už pri sťahovaní, ukladaní atd myslieť na budúcnosť.
Ak sú dve partície - systémová výlučne pre Windows a inštalácie - a dátová pre všetko "moje", niet čo riešiť...

Stále je možnosť spraviť ich po jednom do súborov Macriumzálohy a odtiaľ vyťahovať iba to potrebné...
Napísať odpoveď