Hľadám odporúčania na firmy/providerov webových riešení (pre business web/eshop)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Hľadám odporúčania na firmy/providerov webových riešení (pre business web/eshop)

Príspevok od používateľa DropDead »

Rád by som sa opýtal, či (ne)máte skúsenosť s rôznymi spoločnosťami/providermi webových riešení pre weby a eshopy.
Pôvodne som chcel dohodiť biznis od bývalého kolegu ale od toho som bohužiaľ nemal odpoveď a tak chcem známemu odporučiť aspoň niečo, čo sa bude zdať v rámci mesačných poplatkoch drahšie ale je to také AiO riešenie. Myslím na niečo na štýl Shopify/Squarespace ale neviem, ako sú na tom v podpore EU biznisov (GDPR) a všeobecne s podporou slovenčiny. Chcel by som profesionálov, nie niekoho na štýl jaspravim.sk - určite by tam mala byť aj podpora v prípade problémov, keďže to nie je dostatočne technicky znalý človek.

Nemáte niekto nejaké odporúčania? Ak je tento popis veľmi všeobecný, tak dajte vedieť, čo by som mal doplniť z hľadiska detailov a doplním.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Hľadám odporúčania na firmy/providerov webových riešení (pre business web/eshop)

Príspevok od používateľa heker »

Prenajat eshop, ceny nie su zle, je to aktualizovane, bez starosti, je tam podpora, spravia ti design, podpora pre platobne brany a ine. Ono si vezmes, ze za design das na zaciatku mozno 200 eur, mesacne platis 20 eur, ale vsetko funguje ako ma. Pozri Atomer, Webareal, Shoptet alebo ine. Dokonca su aj stranky na ktorych to porovnavaju, len pogoogli. Odporucam skor slovenskeho predajcu takehoto eshopu, kvoli zakonom a zodpovednosti za bezpecnost, pripadne unik dat. Taktiez podpore slovenskych bank a ine.
Hensym
VIP
VIP

Re: Hľadám odporúčania na firmy/providerov webových riešení (pre business web/eshop)

Príspevok od používateľa Hensym »

Nie je všetko zlato čo sa blyští...

Asi 10x v roku k nám prídu klienti, ktorí narazili na možnosti týchto krabicových riešení. Tieto krabice (niektoré z nich) síce v základe fungujú dosť dobre, no robíš tam XYZ kompromisov, v zmysle že "toto by som chcel inak, ale tu sa to nedá, tak sa prispôsobím ja". Je naivné si myslieť, že existuje nejaký univerzálny dizajn, UX vzorec, čo balíček funkcionality, čo funguje na všetky typy cieľovky a na všetok sortiment. Práveže vôbec nie. Tí, čo k nám potom prídu v lepšom prípade končia tak, že sa to rieši nejakým pluginom (vyvíjať to na tieto krabice je trošku na nervy), a v horšom (resp. drahšom (v prvopočiatku)) prípade sa aj tak skôr či neskôr rozhodnú pre poriadny e-shop, či už custom, alebo nejaký open-source/platený e-commerce.

Z hlavy toho veľa nedám, ale ak by som za posledných pár rokov spísal z maily requesty niečoho, čo ľudia na týchto krabiciach chceli a nedalo sa, tak by to bolo dosť veľa riadkov. A keď sa to potom všetko nabalí, vezmeš najvyššie balíky, do toho dáke platené pluginy, či úpravy na mieru (od ich developerov), tak to potom až tak lacno nevychádza. A support spravidla tiež nie je najlepší - kým to nie je echt bug, tak sa tomu nevenujú prioritne. Inak ťa odkážu na dáke FAQ, a čo sa týka feature-requestov, tak tam rátaj v mesiacoch/rokoch v rámci updatov. V prípade spolupráce s kvalitnou agentúrou, alebo freelancermi to vieš mať obratom. Samozrejme, veľká nevýhoda sú peniaze.

Ale obe riešenia majú pre a proti. V prvom rade je pri e-commerce treba pochopiť mentalitu, že ak máš produkt, ktorým preštíš konkurenciu úplne s prehľadom, tak budeš predávať aj tak a tam je potom krabica ideálna a začať predávať čo najskôr. Ale ak budeš len "ďalší e-shop v poradí" s priemerným produktom, tak musíš konkurenciu prešťať službami, a to Shoptetom neurobíš. Každopádne ale ten e-shop budeš kontinuálne ladiť, živiť (časovo, finančne, teda mal by si) a je prakticky jedno, či to bude Shoptet, alebo niečo custom. Jedna z najväčších chýb ľudí je, že si myslia, že e-shop je niečo čo sa "spraví" a potom to generuje pasívny príjem.

Každopádne ak krabicový e-shop na Slovensku, tak asi Shoptet.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ja by som volil určite Upgates, ak bude viacero satelitov alebo jazykovych mutacii. Vsetko to spravujes z jedneho admina. Sam tam mam 3 eshopy, skusal som aj ostatne vratane shoptetu a upgates mi prisiel naj.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

upgates je super, len treba mat sikovneho programatora, ktory ti bude vediet spravne implementovat upravy
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Určite toto musí byť niečo, čo bude len medzi neznalým človekom a prinajhoršom podporou danej služby.
Napísať odpoveď