Auto pre 200 cm postavu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kelsoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Auto pre 200 cm postavu

Príspevok od používateľa kelsoo »

Caute , chcem vymenit svoj Touran za nieco iné ... otazkou je do čoho vojdem nakolko mam 2 metre a 125 kg ( bez bruška ) , dlhe nohy a v celku mam porblem ze skoro v kazdom aute šúcham koleno o radio a volant si tým pádom blokujem :D Touran je relativne ako tak ...
Chcel by som niečo vyssie nakolko som si zvykol a ked som si sadol do Superb tak som sa citil akoby som na ceste ležal ...
DO oka mi skocil touareg ale dostal som info od znameho ze auto sa velke len na prvy pohlad zda ale dnu sa nevojdem ...
Nemáte niekto skusenosti s vyssou postavou a modelom auta ...
Cenovo sa priusposobim ale nakolko to bude auto do prace a z prace tak v cenovej relacii do 8000.- +-
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Auto pre 200 cm postavu

Príspevok od používateľa gogo956 »

Kia Optima ma vela priestoru pre hlavu
kelsoo
Star
Star

Vies čo .. hlavu vopcham skoro do kazdeho auta to problem nieje .. problemom su nohy a priestor medzi volantom a radiom
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

kelsoo napísal: 23 jan 2022, 0:11 Chcel by som niečo vyssie nakolko som si zvykol a ked som si sadol do Superb tak som sa citil akoby som na ceste ležal ...
S tvojim problemom by ale prave take auto mohlo vyriešiť problem. Keď sediš "na podlahe", tak maš nohy viac vystrete, je tam väčši uhol kolien a menšia šanca že budeš kopať do volantu.
Ano, je pohodlnejšie nasadať do vysokeho auta, ale proste tam maš zakonite aj kolena vysoko pri volante kedže sedenie je kolme. Jedine hľadať u tych fakt veľkych SUV, ktore nešetria miestom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vela priestoru pre vodica ma napr Subaru Forester
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len s Forestrom bude problem vojsť sa do rozpočtu, resp. najsť niečo dobre. 3. generacia za 8000€ je buď veľky najazd, alebo niečo čo dlho kyslo v bazare. A 2. generacia je menšia.
kelsoo
Star
Star

Ano to mi je jasné dokonca sa mi v superbe sedelo asi zatial najpríjemnejsie no ja si na to "nizke " sedenie nedokážem zvyknúť :D a keby som sa mal zamerat na tie nizsie sedenia tak mi bol odporuceny pasat prípadne ta superb dvojkova (co je podla teba šťastnejsia voľba ak náhodou ?)... no stále ma to ťaha do vyšśieho
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bavime sa o ojazdenych autach. Preto o nejakej konkretnej stastnejsej volbe tazko hovorit. To zalezi na konkretnych kusoch v akom stave su. Technika je tam rovnaka.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

kelsoo napísal: 25 jan 2022, 6:54 Ano to mi je jasné dokonca sa mi v superbe sedelo asi zatial najpríjemnejsie no ja si na to "nizke " sedenie nedokážem zvyknúť :D a keby som sa mal zamerat na tie nizsie sedenia tak mi bol odporuceny pasat prípadne ta superb dvojkova (co je podla teba šťastnejsia voľba ak náhodou ?)... no stále ma to ťaha do vyšśieho
Imho by si si zvykol. Tiez som z toho nebyval extra nadseny, ale nakoniec som si tak nejak sam od seba daval sedacku coraz nizsie az som skoncil na podlahe.

Teoreticky by si este mohol skusit Mondeo/Avensis/508cku/Mazda 6/Accord co su podobne auta, ale v kazdom sa sedi trochu inak.

V kazdom pripade, aj s ohladom na rozpocet a urcenie (zrejme kratsie jazdy do prace) by som asi hladal skor benzinovy Avensis/Mazdu nez naftaky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja mam 193 a podobnu "kiláž" a mal som v minulosti hlavne mondea. Dobre sa mi tam sedelo, aj za mnou si clovek sadol. Benzin sa ale tazko zhana, ale da sa 1.6tka 118kw okolo roku 12/13 v tom rozpocte.

Pred necelym rokom som ale presadol do Outlandera tretej generacie a tam je miesta naozaj vela. Trojkovy pri dnesnych cenach asi nezozenies ale dvojkovych je relativne dost a neboli ovela mensie
kelsoo
Star
Star

chalani mam ponuku na C4 Aircross 2016 / 1.6 diesel

Vyzera to ako dost velke auto nie ? Vyskusal by som len je 120 km tak ci stoji za obhliadku
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tak urcite najdes nejaky aj blizsie, mozno v AAA aspon si sadnut a previezt par km..robustnost je jedna vec a vnutorny priestor druha
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Cize mestke MPV ti vobec nesadli? Ja mam 198cm a pre mna boli najlepsie prave tie.
kelsoo
Star
Star

No žijem vo švajčiarsku a tu maju bazariky len albanci a podobny spekulanti :D raz som bol pozriet ale uprimne ani nebolo do coho sadnut :D

icefiresr s cim vsetkym mas dobre skusenosti ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

inak ale teraz som si kupil na par mesiacov Subaru legacy wagon 2010 a som celkom prekvapeny kolko miesta tam mam..sedacka je elektricky nastavitelna v 8 smeroch a ked si spravim pohodlie ako sofer tak si za seba este aj v pohode sadnem.
Hlavne ma ohromil priestor na kolena po bokoch, ktory je velkorysejsi ako v mondeu
Napísať odpoveď