The Lord of the Rings: The Rings of Power

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Príspevok od používateľa Wishmaster »

Tak, pomaly tu mame viac a viac informacii..

Teaser - https://www.youtube.com/watch?v=UdUt3Dvvh74

Seria plagatov - https://www.fandimeserialum.cz/clanek/2 ... me-trailer

First look - https://www.vanityfair.com/hollywood/20 ... first-look

Co hovorite na ciernych trpaslikov? :-?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power

Príspevok od používateľa aacid »

neviem popravde ci je to proste len aktualny trend (tak ako v istych dobach hravali vo filmoch len len pekni vysportovani a bieli ludia, tak teraz musi byt v akomkolvek filme minimalne jeden predstavitel nejakej mensiny) alebo je to uz tak trochu aj o publicite, lebo predsa aj negativna reklama je reklama a toto velmi lahko vyburcuje hlasnu mensinu aby o tom vsade vypisovala a vdaka tomu sa o tom dozvie viac ludi.

osobne s tym problem nemam, nepamatam si ze by tolkien niekde v knihach pisal ktore rasy maju aku farbu pokozky (aj ked silmarilion som necital) a to ze rozne rasy stredozeme mozu mat rozne odtiene pokozky mi pride podstatne prirodzenejsie ako ze komplet vsetky rasy stredozeme su bieli.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja ako veľký fanúšik sa viac obávam iných vecí, než zastúpenia farebných hercov, aj keď teda vidí sa mi, že elfovia boli popísaní dosť jednoznačne a viac menej tak, ako ich vykreslil Peter Jackson.
Celkovo sa ale obávam, že to bude čosi na spôsob Witchera, kde beriem, že sa to môže páčiť causal divákom, lebo na nich to je aj zamerané, ale ťažko to osloví fanúšika pôvodného diela.
Tuším to má byť adaptácia Silmarilion, čo je teda o to divnejšie, lebo tá kniha nemá nejaký dej a je to skôr robené ako kronika skrížená s "bibliou".
A napokon sa domnievam, že ten efekt Jacksonovej trilógie, aký sa podarilo vyvolať 20 rokov dozadu sa už nedá zopakovať a proste sa ten seriál bude vždy porovnávať s tými filmami, kde bude zrejme aj ťahať za kratší koniec.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak ako som cital ten clanok tak amazon zakupil za 250 milionov nejake nikdy doteraz nepublikovane tolkienove texty. ak to spravne chapem.
ako pises, silmarilion nema dej, je to kronika ktora sluzi na vytvorenie hodnoverneho sveta. ten pribeh bude asi kompletne vymysleny. co ale beriem ako pozitivum, lebo zakonite ak sa snazis sfilmovat nejaku kniznu sagu tak musis robit skrty a zmeny. ale pokial mas siahodlhu "prirucku" ktora velmi detailne popisuje svet tak si v ramci toho sveta mozes vymysliet pribeh aky chces a nemas co pokazit.
ako fanusik tolkiena sa skor ako na nejaky pribeh tesim prave na ten svet, ze z neho konecne uvidime viac.

s filmami porovnavat to nema zmysel, toto nie je nahrada trilogie, tak na co to porovnavat. tie filmy nam navzdy ostanu a mozme si ich kedykolvek pozriet, tento serial na tom nic nezmeni, jedine moze priniest viac pozerania.
aj keby z toho bol lahko nadpriemerny fantasy serial tak si to velmi rad pozriem, nepotrebujem genialne na urovni trilogie alebo snahu o hry o trony v stredozemi.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Pochopte, že v tej dobe boli čierni považovaní za otrokov, tak asi o nich nebude písať v rozprávkach. V dnešnej dobe sa hádam nebudeme držať tej segregácie z časov minulých.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Preco sa davaju farebni ludia do filmov/serialov?
Pisalo sa o tom vela a je to z dvoch dovodov. Jednak ta pozitivna diskriminacia, to je klasika. Ale hlavne to je kvoli tomu, ze chcu oslovit aj ciernych/azijskych divakov. Preco by obrovska cierna/azijska komunita mala pozerat nejaky film/serial, kde su sami belosi? Vypnu to a bum, firma prichadza o divakov a peniaze.
Tak jasne, ze tam radsej aj nasilu daju nejakych farebnejsich hercov, s ktorymi sa tito divaci vedia lepsie stotoznit. Ja robit taketo serialy/filmy, tiez to spravim a asi aj vy, keby vam marketeri ukazali cisla :-)

Cudne to ale posobi vo fantasy veciach, to uznavam, pretoze fantasy v prvom rade vychadza (aspon take to "klasicke fantasy") so stredovekej europy (+-) a vtedy tu veru vela cernochov nebolo :-) Mozno v nejakych pristavnych mestach na juhu Europy, ale dost pochybujem, ze sa tu nejaki cernosi bezne premavali vo vnutrozemi. O aziatoch ani nehovorim. To bolo podla mna asi rovnako "bezne", ako vidiet v Europe slona v tom case. Cize v tychto fantasy veciach by si to mohli odpustit. Inde mi to nevadi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja praveze nerozumiem preco je to divne prave vo fantasy kde je uplne bezne mat zelenych orkov, cervenych trpazlikov ci male modre lietajuce vily...

hlavne pokial ides trosku dalej ako pan prstenov a zaklinac tak fantasy svety su plne temnych (tmavych) elfov a kamennych (ciernych) trpaslikov...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

No v tychto fantasy (pan prstenov) mi to nevadi.
Myslim tie "klasicke fantasy", kde su skratka len ludia a magia. Cize skratka europsky stredovek + kuzla. Tam mi ti cernosi vadia, lebo tam tak "kricia", ze tam nepatria.
Muffi
Addict
Addict

Ja sa viac než čiernych elfov bojím práve toho, že sa nejde podľa predlohy, pretože vlastne žiadna nie je, resp. majú len nejakú kostru, ktorej sa dá držať len bodovo.
Česť výnimkám pri snahe o zaujímavé fantasy, ale aj pri GoT sa dalo jasne vidieť, že keď tvorcovia predbehli predlohu, nedokázali vyprodukovať zaujímavý scenár a ten záver bol úplná sračka.
Bude to zrejme nejaká voľná adaptácia, ktorá sa bude snažiť zavďačiť sa všetkým, teda až na tolkienových fanúšikov :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

sorry ale ku game of thrones viditelne nevie ani sam autor vyprodukovat nejaky rozumny zaver :D u GoT bola prave chyba to ze sa najprv drzali kniznej predlohy a potom ked uz zrazu nebola tak museli nejak pokracovat. ked som cital knihy tak som si cely cas hovoril ze to sa skratka neda nejak rozumne ukoncit, aktualne posledna je piata kniha v ktorej sa dej stale len viac a viac zamovata a nic sa nerozuzluje. ja sa obavam ze dalsich dvoch casti sa uz nedozijeme ani ukoncenia, lebo podla mna ani sam martin nevie co s tym robit. respektive mozno vie ale nebolo by to na 2 knihy ale na dalsie 4...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Asi tak. GoT sa prilis rozrastol, milion postav, milion otvorenych veci...presne aj kvoli tomuto nepovazujem GoT za nejake uzasne fantasy, prilis roztahane na moj vkus.
A uprimne, aj ja by som sa na to uz na mieste autora vysral a uzival si peniaze. Predsa len, nema 50 rokov, uz tu dlho nebude, tak naco sa s tym trapit.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Paťko napísal: 10 feb 2022, 21:30 Pochopte, že v tej dobe boli čierni považovaní za otrokov, tak asi o nich nebude písať v rozprávkach. V dnešnej dobe sa hádam nebudeme držať tej segregácie z časov minulých.
USA - 1865 zrušené otroctvo
Veľká Británia (rodisko Tolkiena)- 1807 rušené otroctvo

Narodenie J R R Tolkiena - 1892

To mi nevychádza
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

No vidíš, bolo to dávno a ešte stále aj dnes existujú rasisti.
Muffi
Addict
Addict

Tak GRRM sa to ešte vraj snaží dokončiť, ale ako píšete, už je to príliš zamotané a rozsiahle, očakávania sú veľké a aj jeho najproduktívnejší vek je preč. Tiež sa nazdávam, že tá sága nikdy nebude dokončená, možno ešte šiestu knihu po pár rokoch predsa len zo seba dostane, ale poslednú určite nie. S tým som sa ja už zmieril :D
Na druhej strane brať to tak, že "už by som sa na to vysral a užíval si peniaze" sa mi vidí zvláštne z jeho strany.

Je to v podstate jeho celoživotné dielo, mega úspešné a kvalitou sa jednoznačne radí k top fantasy tvorbe. Povedal by som, že má dokonca šancu zapísať sa dlhodobo medzi top autorov žánru a dosiahnuť, že jeho dielo bude čítané a stále aktuálne aj desiatky rokov po jeho smrti (ako napr. u Tolkiena alebo Herberta). Určite každý spisovateľ by túžil navždy patriť medzi velikánov svojho žánru a GRRM to mal na dosah.
To sa mu ale s nedokončeným príbehom zrejme nepodarí, keďže o X rokov nových čitateľov istotne nebude lákať pustiť sa do nikdy neskompletizovaného diela.

Preto sa mi vidí divné, že namiesto toho, aby sa sústredil na dokončenie svojho životného diela, na ktorom si urobil celú kariéru a získal slávu, robí namiesto toho množstvo postranných projektov a bokoviek a nadáva na svojich vlastných fanúšikov, ktorí ho urobili tým, kým je a to z dôvodu, že prejavujú nespokojnosť po 11-ročnom čakaní na ďalšiu knihu :D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Ano, toto nechapem ani ja, ze preco robi na inych veciach, aj na inych knihach zo svojho sveta, namiesto dokoncenia hlavnej linie. Cize evidentne asi aj ten cas ma, ale si ho zle menezuje.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Paťko napísal: 14 feb 2022, 9:17 No vidíš, bolo to dávno a ešte stále aj dnes existujú rasisti.
Cierni elfovia su pekna ko*ot. Woke kultura skodi kinematografii. Odkedy citam fantasy a pozeram fantasy filmy, vzdy boli elfovia bieli. Logika - "vsetko co je biele musi byt aj cierne, inak je to rasizmus" je pekna ko*ot. Milujem filmy s D. Washingtonom, Freeemanom a Goodingom Jr., ale ako trebars vikingov si ich naozaj predstavit nechcem.
K samotnemu The rings of power - ten teaser a hunbuk kolo toho - nechytilo ma to vobec. Nejak sa nemozem zbavit presvedcenia, ze to nie je uz to prave "Tolkienovske", ale skor komercia, ktora ma generovat nehorazne zisky, taziac zo znacky Pana Prstenov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

kinjeril napísal: 21 feb 2022, 11:07Odkedy citam fantasy a pozeram fantasy filmy, vzdy boli elfovia bieli.
nikdy di necital forgotten realms a icewind dale trilogiu? hlavna postava, drizzt je temny elf :D a je cierny.
aj inych fantasy je bezne ze elfovia maju rozne odtiene pokozky. napriklad vo warcrafte mas elfov modrych ci fialovych a trollovia sa vyvinuli prave z elfov.

suhlasim s tebou ze cierni vikingovia nedavaju logiku, pretoze vikingovia skutocne existovali a cernosi teda neboli. ked sa ale rozpravame o fantasy, ktore je komplet fiktivne tak to predsa musi byt v poriadku, nie? nie je cele fantasy o tom ze si vymyslas fiktivne svety, postavy, rasy a stvorenia?

hlavne mi to pride ako totalne nepodstatna vec. keby v tom seriali elfovia nosili oversized rifle pod zadkom, na hlavach mali siltovky siltom dozadu a na citarach a flautach hrali wu tang a do toho rapovali tak by mi to ten serial asi velmi pokazilo ale to ze bude nejaka postava tmavsia ako bola popisana v knihe?? pozastavim sa nad tym a to je vsetko. hlavne ludia co uz teraz hodnotia ten serial na 2/10 lebo tam bude hrat cernoch mi pridu totalne odveci.
zoberme si povodnu trilogiu, vsetci sa asi zhodneme ze je to genialne dielo. o kolko by bolo horsie keby legolasa hral cernoch? ozaj by sa z 9/10 filmu stal 3/10?

a nesuhlasim ze woke kultura skodi kinematografii, naopak jej prospieva lebo spristupnuje filmy ovela vacsiemu publiku.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

kinjeril napísal: 21 feb 2022, 11:07 Cierni elfovia su pekna ko*ot. Woke kultura skodi kinematografii. Odkedy citam fantasy a pozeram fantasy filmy, vzdy boli elfovia bieli. Logika - "vsetko co je biele musi byt aj cierne, inak je to rasizmus" je pekna ko*ot. Milujem filmy s D. Washingtonom, Freeemanom a Goodingom Jr., ale ako trebars vikingov si ich naozaj predstavit nechcem.
K samotnemu The rings of power - ten teaser a hunbuk kolo toho - nechytilo ma to vobec. Nejak sa nemozem zbavit presvedcenia, ze to nie je uz to prave "Tolkienovske", ale skor komercia, ktora ma generovat nehorazne zisky, taziac zo znacky Pana Prstenov.
Asi zhodneme, že Elder Scrolls je klasika žánru, že :D
Prílohy
Capture.JPG
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Zaujimave, ze tu ludi trapi aku farbu pokozky maju trpaslici (vo fantazy, ach). Pritom skutocny hriech je, ze trpaslice nemaju fuzy.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

trailer ma nejak nezaujal a pravdepodobne to celé nebudem pozerať. Už Hobit bol taký na hrane, to množstvo CGI, ale aspoň herci a previazanie /kostými-postavy-nový zéland/ sedelo s Pánom Prsteňov. Obávam sa, že tu nič nebude ladiť s tým, ako je to nastavené a pre ľudí, čo prečítali knihy /obzvlášť tie mimo Pána Prsteňov/ to bude sklamanie. Pre tých čo knihy nečítali, alebo pre generáciu ktorá sa narodila neskôr ako vôbec vyšiel LOTR v kinách to bude ale určite super seriál. Ako bol pre mňa Witcher, ktorého som nikdy nečítal a seriál som si užil, narozdiel od skalných fanúšikov knihy :D
Napísať odpoveď