Roboticky vysávač

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
16Pedro
Light Star
Light Star

Roboticky vysávač

Príspevok od používateľa 16Pedro »

Ahojte. Chcel by som radu ohľadom robotického vysávača. Na byte s manželkou mame xiaomi mi roboot vacuum. Ona je s ním spokojná ale kupovali sme ho už cca 3 rokov do zadu. A na Vianoce by som chcem mamine kúpiť tiež nejaký. Cenovo tak do 350 eur a stačí sby vysaval. Umývať nemusí. Viete mi nejaký poradiť alebo mam pozriet ten čo mame na byte ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Roboticky vysávač.

Príspevok od používateľa test »

Ak ti staci nieco na zakladne vysavanie, tak bud zakladny model od Xiaomi alebo TESLA RoboStar T60, oba vies kupit tak okolo 150 eur. Ak chces aj mokre umyvanie a nieco poriadne, tak od Xiaomi je za cca 350 eur model Roborock S6 Pure.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Bez lidaru a poriadnej navigacie by som nic nekupoval.. takze najlepsie tie roborocky do tej ceny..
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte chcel by som si na vianoce kúpiť robot vysavač, najviac ma láka Roborock S6 Pure. Mám celý byt v jednej rovine a mal by sa dostať všade, ale v celom byte (okrem chodby a WC) mám zvýšenú podlahu. Samotná chodba s WC je o dákych 15cm nižšie. Bude sa to dať programovo tak nastaviť, že proste urobí celý byt, a potom si ho podľa potreby prenesiem do chodby a spraví to tam, a po dokončení nejak zapípa, že ho mám "vyložiť" naspäť aby sa vrátil do stanice? (stanica bude v obývačke, čiže vyššie ako chodba)

Bude sa to dať nejako intuitívne robiť, alebo to budem musieť večne nejako ručne nastavovať v appke?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Roboticky vysávač

Hensym, chod do s7, ver mi.. to umyvanie podlahy je mega + s7 vie zdvihnut mop, tak nebudes mat mokry koberec. Plus si casom mozes dokupit dock na automaticke vyprazdnovanie.. A ano, v appke mas nastavenie prave na to, nastavis to proste ako dalsie poschodie v dome bez problemov.a na vsetko tam mas notifikaciu, cize ked ti dokonci poschodie, pipne ti a das ho nizsie a najde si sam dock.
A uz to nie je xiaomi, ale cisto len roborock, tak nemusis pouzivat nefungujucu xiaomi appku.
Hensym
VIP
VIP

Vieš čo ten S7 je cez budget. Ja som pôvodne zvažoval dáke vysavače cca za 200, potom som si ale povedal že vezmem ten S6, ktorý sa dá kúpiť za cca 330€.

Má S7 aj nejaké ďalšie výhody, ktoré za tých 200€ navyše fakt stoja? Koberce doma nemám, tak zdvíhanie mopu by mi dva krát nevadilo.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

No, ak si cez budget, tak jasne. Ale kupis ho aj z basozu za 450, alebo geekbuying za 470.
Ale, pre mna osobne za to stoji mop, ktory aj umyva normalne, teraz v zime hlavne zadrbana podlaha furt, tak to je fajn. A potom ten dock(do buducna, nemusis hned), ktory ti vyprazdni vysavac, nemusis sa s tym zakazdym drbat sam kazdy den.
Potom na s7 si mozes nastavit 2nasobne umyvanie/vysavanie, cize ti povysava raz tak, a druhy taz krizom.
Hlavne je fascinujuce ze aj ked vysavam kazdy den, kazdy den mam takmer plny vysavac.
Co sa tyka vysavania, tak na tom budu uplne rovnako kvalitne. Ale s tym mopom je to proste lepsie.. :)
Hensym
VIP
VIP

Tak vzal som ten S6 Pure a dnes má za sebou prvé čistenie a prvý dojem super. :) Zatiaľ bez mopu, lebo mám v obývačke taký menší koberec a tam mu chcem spraviť no-go zónu na mopovacom režime a nemal som ešte možnosť sa povenovať tej appke.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Hľadám niečo do cca. 60m², čo by zvládlo každodenný piesok s pláže a chlpy po mačke. Chcel by som aj mop. Páči sa mi celkom ten Roborock S7, ale nebude to trošku overkill na tak malý byt?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

60m je dost, hlavne je to akurat to, aby to dalo 2x na kriz.. + perfektne umyva podlahu, ak mas na to peniaze, tak chod do toho.. + casom mozes kupit dock na samovysypanie naodby na bordel..
Hensym
VIP
VIP

Inak, keď chcem aby mi pri mopovaní vynechalo pár štvorcov s kobercom v obývačke (S6 Pure), je nutné nastaviť osobitnú mapu na mopovanie, alebo sa dá nastaviť no-go zóna čisto pre mop (že ten robot sám zistí, či je nasadený mop a podľa toho pôjde)?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

pri s7 vysavac sice vie ci je mop nasadeny, alebo nie, ale ked ho pustis mopovat, bude mopovat aj bez mopu.
Daju sa nastavit no-go zony priamo v mape, vyberies svtorec kam to nesmie ist a hotovo, ziaden problem.
S7 automaticky zdviha mop ked detekuje koberec, takze ten automaticky nemopouje.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

a vam to mopovanie funguje? ja mam sice s5 max ale raz sme skusali mop a mal som pocit ze vsetko co to spravilo ze trochu "navlhcilo" podlahu... ziadny bordel na zemi (co nejde vysavacom ale rucne mopom to ide) neodstranil.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Ja som si kupil vysavac od dalsej subdivizie Xiaomi s nazvom Viomi S9. Som velmi spokojny, ale neviem ako to je s dostupnostou na Slovensku.
K otazke, ci funguje mopovanie: pokial mas nejaku zaschnutejsiu spinu na podlahe, tak aj ked s navlhcenou handrou jemne raz prejdes cez nu, tak ju nevycistis na jeden krat. Ten mop nevytvara ziaden tlak, ktory by to mal utriet. Podla mna to robi to, co to ma robit. Treba mat spravne nastavene ocakavania.
Moje Viomi pouzivaju appku Mi HOME a v tej si viem nastavit No Go Area aj No Mop Area separatne.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Na s7cke funguje mopovanie perfektne. Lepsie funguju uz iba mopovacie roboty.
Na s7 je prave ta vec, ze ten mop rezonuje a hybe sa 100krat za minutu ci ako. Cize, ked vysavac ide a umyva podlahu, tak ju realne aj vycisti, pouzivame to neustale v chodbe teraz v zime, ked je cela od blata, potom ju krasne vycisti fakt dobre.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

a co to teda robi to mopovanie?
lebo prach zoberie vysavac, zaschnutu spinu na podlahe musim rucne utriet. co je teda medzi tym? viem si predstavit ze ked sa mi nieco rozleje tak na to poslem vysavac nech to pomopuje, ale tak to sa mi za prve nestava extra casto a za druhe mi pride podstatne rychlejsie zobrat handru a utriet to rucne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Štvrtý rok máme Roborock S55. Vysáva výborne, poradí si aj s rozsypanými mačacími granulami, kopou chlpov atd, no to "mopovanie" treba vnímať len ako doplnkové zotretie zvyškov mikroprachu, ktorý nevysaje. čo môže dokázať bez niekoľkonásobného prepláchania malá handrička s troškou vody na ploche napríklad 50 metrov štvorcových?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ten dobry mop ma len S7cka. Ostatne su naozaj len mokre handry, ktore tahas za sebou.
S7cka ma funkciu, kde ten cely mop sa hybe z lava do prava 100 krat za sekundu, takze to zmyje ovela lepsie.
Ked prideme z prechadzky so psom zablateni, packy po celej chodbe, tak ked tam pustis vysavac, tak to umyje tak, ze nevies ze tam nieco bolo predtym.
Samozrejme, ked nieco vylejes na zem, tak tam nepustis vysavac. Ten pusta vodu do mopu.
S7cka si vies vybrat, ci ma vysavac len vysavat, vysavat aj umyvat, alebo len umyvat.
Je tam aj deepcleaning, kedy je trasa viac nahusto, aby to lepsie umylo.
Zatial sa mi nestalo, zeby nieco neumylo.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Stale plati ale co povedal starysomar, je to kus handricky ktory pretiera XY stvorakov spiny. To ze sa hybe je urcite plus, ked simuluje akoze drhnutie, ale ta spina na handre zostava.
Pre mna je to skor pretretie toho prachu. Ale ak su nejake zaschnute skvrny na zemi, verim tomu ze ich neumyje ani S7.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ten S7 znie dobre. mozno casom dokupime druhy aby sme tento nemuseli prenasat na poschodie, ale zatial mi to za tie peniaze nestoji, mozno ked to bude vediet aj dobre mopovat...

mikroprach chapem, my to teda neriesime odkedy sme v dome tak tak nejak berieme cele dolne poschodie ako chodbu, behaju tam zvierata, obcas ides von v papuciach a tak... proste totalne prasce, takze preto nam to mopovanie nechyba :D
Napísať odpoveď