Nepopieram, že kybernetická vojna neprebieha a že elitní hackeri na oboch stranách nemakajú 24/7. Lenže tie boje rozhodne neprebiehajú z detských izieb vo forme DDoS.
Vojna na Ukrajine
Re: USA vs Rusko
Áno, toto je presne to, čo robia ""Anonymous"". Naschvál dvojité úvodzovky, lebo o tej iniciatíve píšu ako o elitných hackeroch, alebo keď niekto zverejní video s tou maskou, tak sa píše o tom, ako "Anonymous zverejnili video", pričom to nie je žiadna organizovaná skupina, nemajú žiadny oficiálny profil, žiadne štruktúry, nič. Teraz to nechám bežať v prehliadači 2 hodiny a som asi taký "Anonymous", ako 99% tej "skupiny". Pričom som nezachytil, že by sa im podarilo niečo viac v tejto veci, ako zhodiť pár nezabezpečených webov primitívnymi DDoS útokmi.
Nepopieram, že kybernetická vojna neprebieha a že elitní hackeri na oboch stranách nemakajú 24/7. Lenže tie boje rozhodne neprebiehajú z detských izieb vo forme DDoS.
Takze Cecenci su na Ukrajine.
Hmmmm........ Putin musi byt na tom dost zle,ked vypustil najtemnejsie sily zo svojho Mordoru.
Hmmmm........ Putin musi byt na tom dost zle,ked vypustil najtemnejsie sily zo svojho Mordoru.
Pretože vďaka tomu ostrovu si môžu narokovať na územie čierného mora a tým pádom úplne zablokovať ukrajincom prístup k moru.Hensym napísal: 26 feb 2022, 22:00 Prečo Rusko chcelo obsadiť a napadlo ten Zmiinyi Ostrov (kde ten Ukrajinec poslal do pi*i tú bojovú loď)? Pozerám na mape a ten ostrov je zanedbateľne maličký, nič tam neni, ani letisko, ani prístav pre väčšie lode. O čo tam išlo?
Nerozumiem aj tak celkom, že prečo a ako. Snažím sa aj Googliť ale nedarí sa mi.
Tie recenzie na ten hadi ostrov stoja za to 
Asi by si v tom nemal hľadať nejakú logiku. Prakticky čo som tomu pochopil ja, tak ak máš nejaký ostrov, pobrežie, tak asi na základe nejakých medzinárodných dohôd si môžeš nárokovať na oblasť v okolí tvojho ostrova. Teda do určitej vzdialenosti okolo tvojho ostrova sa z medzinárodných vôd stávajú tvoje. Teda pravdepodobne ak sa spočíta územie okolo krymského poloostrova a okolo toho malého ostrava, tak ukrajinci oficiálne stratia prístup k moru, pretože by museli prechádzať cez ruské územie. A keďže takto odrežú ukrajinu od mora, tak budú mocť zakázať ukrajine obchodovať, alebo dovážať im nejaké suroviny.
Na zajtra(nedelu) vecer o 18:00 je naplanovane stretnutie ministrov zahranicnych veci EU, kde by mali specatit vylucenie Ruska zo swiftu.
Teda oficialne sa nehovori, ze ide o swift, tema jednania je ruska agresia voci ukraine, dalej sa tam spomina ze vypnutie swiftu by malo byt urobene tak aby dopadlo hlavne na tie spravne osoby, takze je otazne ako to vlastne urobia.
Teda oficialne sa nehovori, ze ide o swift, tema jednania je ruska agresia voci ukraine, dalej sa tam spomina ze vypnutie swiftu by malo byt urobene tak aby dopadlo hlavne na tie spravne osoby, takze je otazne ako to vlastne urobia.
Mna napadlo, ze ked Rusko dotlacime k muru vyhodenim zo Swiftu a napriklad tymi sankciami proti ich centralnej banke, o com sa dnes zacalo pisat, ze by sa mohli pomstit napr. prerezanim kablov v atlantiku. Minuly rok a myslim ze aj tento tam boli zachytene ruske ponorky, ako tie miesta preskumavaju a uz vtedy sa o tom hovorilo, ze rusi testuju, ako sa k tym kablom dostat.
No a ak ich vyhodime z financneho systemu, Rusko moze tiez vyhodit aj nas, fyzickym znicenim tych kablov. Stalo by sa to predpokladam niekde v medzinarodnych vodach, takze "pohoda", nebola by to akcia proti NATO.
Uprimne netusim co by to sposobilo pre ekonomiku a pre beznych ludi (nemohol by som hravat CSko na US serveroch?
), ale dobre by to asi nebolo.
No a ak ich vyhodime z financneho systemu, Rusko moze tiez vyhodit aj nas, fyzickym znicenim tych kablov. Stalo by sa to predpokladam niekde v medzinarodnych vodach, takze "pohoda", nebola by to akcia proti NATO.
Uprimne netusim co by to sposobilo pre ekonomiku a pre beznych ludi (nemohol by som hravat CSko na US serveroch?
-
starysomar
Hardcore addict
https://kuzelovi.cz/FuckPutin.html?fbcl ... 7nUqOItvo0
https://vug.pl/takeRussiaDown.html
https://stop-russian-desinformation.near.page/
Skúste si, či Vám pôjdu tie ruské weby...
Kdesi som zachytil aj ako pri prepínaní mnohých ruských TV programov sa na každom kanáli objavia videá zranených atd z Ukrajiny namiesto oficiálneho deja.
https://vug.pl/takeRussiaDown.html
https://stop-russian-desinformation.near.page/
Skúste si, či Vám pôjdu tie ruské weby...
Kdesi som zachytil aj ako pri prepínaní mnohých ruských TV programov sa na každom kanáli objavia videá zranených atd z Ukrajiny namiesto oficiálneho deja.
Dáta medzi EU a US sa dnes dajú poslať aj satelitne, pre civilistov by to bola prekážka, ale najdôležitejšie info medzi krajinami a NATO by sa neblokli.
Ešte možno niečo oveľa zaujímavejšie ako swift:
"Ruska centrálna banka má uložené depozitá v dolároch v bankách Spojených štátov.
Vladimir Putin už roky hromadil rezervy. Tie sa pred inváziou Ukrajiny šplhali na 643 miliárd dolárov.
A práve na tieto financie chcú siahnuť USA."
https://hnonline.sk/svet/22570917-ameri ... -ako-swift
A toto by vraj bola atómovka na ruskú ekonomiku, Rusko by krachlo.
Ešte medzičasom ohľadom hybridného frontu v Rusku
"Ruska centrálna banka má uložené depozitá v dolároch v bankách Spojených štátov.
Vladimir Putin už roky hromadil rezervy. Tie sa pred inváziou Ukrajiny šplhali na 643 miliárd dolárov.
A práve na tieto financie chcú siahnuť USA."
https://hnonline.sk/svet/22570917-ameri ... -ako-swift
A toto by vraj bola atómovka na ruskú ekonomiku, Rusko by krachlo.
Ešte medzičasom ohľadom hybridného frontu v Rusku
Tak swift sa ma tykat iba vybranych bank? Tomu celkom nerozumiem, ako to bude mat rovnaky efekt, ako vypnutie vsetkych ruskych bank, mozno len stratene v preklade?
Západní spojenci, medzi nimi krajiny Európskej únie, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Spojené kráľovstvo, Kanada a Spojené štáty práve sa dohodli na tom, že odstrihnú vybrané ruské banky z platobného systému SWIFT.
"To spôsobí, že ruské banky budú odpojené od medzinárodného finančného systému a poškodí to ich schopnosť pôsobiť celosvetovo," uvádzajú spojenci v spoločnom vyhlásení.
žeby naozaj chytili niekoho od spetsnazu ? https://www.reddit.com/r/ukraine/commen ... s_dressed/
Ostrovy posuvaju teritorialne vody a vzdusny priestor danej krajiny. Opakovane sa to sklonovalo ak bola americka lod ci stihacka niekde kde sa to Rusom nepacilo aj ked to boli medzinarodne vody ci medzinarodny vzdusny priestor.
Ten Hadi ostrov je tak daleko, ze by nemal odrezat Odesu. Guardian ale pise, ze vo vodach v jeho blizkosti je pod dnom mora ropa.
Ten Hadi ostrov je tak daleko, ze by nemal odrezat Odesu. Guardian ale pise, ze vo vodach v jeho blizkosti je pod dnom mora ropa.
Odpojenie od swiftu sa ma zatial tykat iba niektorych ruskych bank, teda ani v tejto situacii nejde o pristupenie k najtvrdsiemu postihu.
Rusko rocne vyvezie energie za 240mld. dolarov, do europy je to 150mld., denne to predstavuje 500 mil. dolarov. Rocny rozpocet ruskej armady a min. obrany sa udava na 140 az 200 mld. dolarov.
Rusko rocne vyvezie energie za 240mld. dolarov, do europy je to 150mld., denne to predstavuje 500 mil. dolarov. Rocny rozpocet ruskej armady a min. obrany sa udava na 140 az 200 mld. dolarov.
Ukrajinskemu odporu sa zatial darí, čo je super a tešíme sa. Jedným dovodom prečo, je aj skutocnost, ze Putin zatial do bojov na Ukrajine poslal iba cast /nieco cez tretinu/ vojsk ktore ma prichystane na hraniciach. Je to preto, že ma problem so zasobovanim pohonnymi hmotami a municiou uz s tymi jednotkami ktore na Ukrajine su. Takze sa stavaju situacie, ze Ruske sily zastanu a nemozu ist dalej a nasledne sa stavaju lahkou koristou ukrajinskej armady. Proste zpackana logistika, pritom to by mal byt zaklad.
Rusi dokonca ostrelovali mesto ktore je pomerne blizsko Polskych hranic na zapade krajiny.
https://pbs.twimg.com/media/FMlY7x9WYAY ... ame=medium
Aj múdry schybí:
Rusi dokonca ostrelovali mesto ktore je pomerne blizsko Polskych hranic na zapade krajiny.
https://pbs.twimg.com/media/FMlY7x9WYAY ... ame=medium
Aj múdry schybí:
Ak niekto viete o nejakom dezinformacnom obsahu na yt alebo inych mediach siriacich dezinformacie prosim nahlasujte ich. Chcelo by to mozno nejaku vyzvu.
gogo nechápem ako môžu mať problémy so zásobovaním ak majú skoro celý vzdušný priestor pre seba. Taktiež od tých hraníc nie sú zasa tak ďaleko a nemajú poničenú infraštruktúru, tak sa čudujem... To musia byť asi úplní amatéri potom
Ďalším dôvodom je fakt, AKÚ techniku tam vlastne poslali. Internet je plný videí Ukrajincov, ktorí točia obsadené ruské tanky zvnútra, ledva to drží pokope. Poslali tam to najhoršie, čo majú.
Časť nasadených vojakov Rusov sú reálne chlapci pod 22 rokov, ktorí nechápu, čo sa deje. Videl som včera video, kde Ukrajinci spovedali dvoch takýchto zajatých a vyzerali ako čerství maturanti. Tvrdili, že ich poslali cvičiť a potom znenazdajky dostali rozkaz ísť bojovať na UA. Skúsim v histórii dohľadať zdroj a doplním.
Je aj pravda, že tá Ruská technika má často najlepšie časy dávno za sebou. Putin na vojenských prehliadkach prezentuje silu, ale ukazuje sa, že to s tou Ruskou armádou až také veľkolepé nie je, ako zvykne rád prezentovať a to ani technikou, ani vojakmi.
//: tu sú tí zajatí chlapci
Je aj pravda, že tá Ruská technika má často najlepšie časy dávno za sebou. Putin na vojenských prehliadkach prezentuje silu, ale ukazuje sa, že to s tou Ruskou armádou až také veľkolepé nie je, ako zvykne rád prezentovať a to ani technikou, ani vojakmi.
//: tu sú tí zajatí chlapci