Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
a covid nebol reálny?
Jeho reálny dopad bol zlomkom toho, čo tvrdili médiá
posledny mesiac a pol duplom
posledny mesiac a pol duplom
nič to nemení na fakte, že reálny bol a ešte stále aj je. Že sa situácia zlepšovala a plánovalo sa uvoľňovanie opatrení, bolo známe už dávno pred vypuknutím konfliktu na UA. Áno, je jasné, že momentálne média venujú väčšinu pozornosti UA, keďže je to väčšia hrozba, resp. horšia situácia než omikron.
Nesledujem TV spravodajstvo vôbec, čiže neviem či sú celé televízne noviny len o UA a na covid už dlabú, ale na nete sú každý deň články aj o aktuálnej covid situácii.
na FB pod nejakým článok o ukrajine bol tiež taký covid expert s komentárom v zmysle, že či už covid prestal existovať, lebo nie sú žiadne články o dátach či nemocniciach atď. Dostal na to odpoveď, že keď ho tak veľmi zaujímajú aktuálne dáta nech si otvori korona.gov či inú oficiálnu stránku a tam ich má. Ale že to ho asi nebude zaujímať, lebo tam to nemôže hlúpo komentovať.
Myslím si, že si dosť inteligentný nato, aby si sa vyhýbal takýmto primitívnym rečiam o tom, jak sa zrazu média nevenujú covidu.
Nesledujem TV spravodajstvo vôbec, čiže neviem či sú celé televízne noviny len o UA a na covid už dlabú, ale na nete sú každý deň články aj o aktuálnej covid situácii.
na FB pod nejakým článok o ukrajine bol tiež taký covid expert s komentárom v zmysle, že či už covid prestal existovať, lebo nie sú žiadne články o dátach či nemocniciach atď. Dostal na to odpoveď, že keď ho tak veľmi zaujímajú aktuálne dáta nech si otvori korona.gov či inú oficiálnu stránku a tam ich má. Ale že to ho asi nebude zaujímať, lebo tam to nemôže hlúpo komentovať.
Myslím si, že si dosť inteligentný nato, aby si sa vyhýbal takýmto primitívnym rečiam o tom, jak sa zrazu média nevenujú covidu.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Presne je to rvnaka logika ako ked zavriem oci a myslim si, ze vsetko zmizlo ale nie.
-
starysomar
Hardcore addict
Niekomu to stačí ku šťastiu.
Virus: neboj sa, pan doktor, ja nikam neodchadzam
Aj Ukrajina, aj virus.
No je fascinujuce krivenie reality inak pricetnymi ludmi. Vedci pre media: "ak nic neurobime, zomrie zilion ludi". Nieco urobime, dodrziavame, tak zomrie zlomok zo zilionu. Inak pricetni ludia: "Pseoudovedci a strasimedia nam stale klamu, ze zomru ziliony ludi. Zrusit media, zrusit vedcov".
https://dennikn.sk/minuta/2742524/Cez hraničný priechod v Ubli prešla v piatok asi 40-členná skupina utečencov z Ukrajiny, ktorú ubytovali na Orave v rámci charitatívnej pomoci. Tam u 17 z nich potvrdili covid. Vedúci odboru krízového riadenia na Okresnom úrade v Snine Roman Gálik preto presunul asi 1500 antigénových testov do Uble.
Dnes ich odovzdal pracovníkom Červeného kríža. Zároveň požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá dnes bola v Ubli, o ďalšie testy. Systém testovania utečencov z Ukrajiny sa podľa Gálika ešte musí dohodnúť.
Aj Ukrajina, aj virus.
No je fascinujuce krivenie reality inak pricetnymi ludmi. Vedci pre media: "ak nic neurobime, zomrie zilion ludi". Nieco urobime, dodrziavame, tak zomrie zlomok zo zilionu. Inak pricetni ludia: "Pseoudovedci a strasimedia nam stale klamu, ze zomru ziliony ludi. Zrusit media, zrusit vedcov".
teraz sa mu venuju presne tolko, kolko treba - minimalnemLuks napísal: 27 feb 2022, 13:47Myslím si, že si dosť inteligentný nato, aby si sa vyhýbal takýmto primitívnym rečiam o tom, jak sa zrazu média nevenujú covidu.
pred Vianocami hucal, ze je koniec. ze uz nikto nepojde do nemocnice. lebo pocas leta v JAR do nemocnice muselo ist minimum ludi.
ku dnesku na Slovensku 2706 hospitalizovanych, z nich 232 na JIS. ludia, ktori potrebuju bielu medicinu nemozu ist od novembra na vysetrenia, lebo stale su ludia na covid JISkach a lekari a sestry sa o nich musia starat. a on cynicky napise, ze o kovide sa nikdy nemalo v mediach nic pisat.
toto je clovek, ktory ineho dlhodobo vulgarne napada.
ku dnesku na Slovensku 2706 hospitalizovanych, z nich 232 na JIS. ludia, ktori potrebuju bielu medicinu nemozu ist od novembra na vysetrenia, lebo stale su ludia na covid JISkach a lekari a sestry sa o nich musia starat. a on cynicky napise, ze o kovide sa nikdy nemalo v mediach nic pisat.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Covid nezmizol - v Honkongu zacali stupat umrtia
https://www.reuters.com/business/health ... 022-02-28/
https://www.reuters.com/business/health ... 022-02-28/
sledujuc historicky graf umrti v HK, doteraz boli tie data umelo ovplyvnovane a teraz sa ukazuju realne hodnoty
-
starysomar
Hardcore addict
Ad: "očkovací bonus" - dnes som získal peniaze, trčalo to na pošte skrz zle uvedenú adresu - nie mojou chybou.
Vraj Polsko rusi restrikcie. Ostal som prekvapeny, kedze nam v tejto teme pisali, ze tam ziadne nie su.Tak som sa pozrel na to, ake boli tesne pred uvolnenim:
https://web.archive.org/web/20220227235 ... imitations
Aky zmysel ma klamat ked si dospely inteligentny clovek na anonymnom diskusnom fore? Hlavne ked sa kazde tvoje tvrdenie da googlit a overit jeho pravdivost.
Aky zmysel ma klamat ked si dospely inteligentny clovek na anonymnom diskusnom fore? Hlavne ked sa kazde tvoje tvrdenie da googlit a overit jeho pravdivost.
2706 je iba o 8% viac oproti povodnemu odhadu 2500 maximalne hospitalizovanych. Aky odhad si dal ty?jackb napísal: 27 feb 2022, 22:25 pred Vianocami hucal, ze je koniec. ze uz nikto nepojde do nemocnice. lebo pocas leta v JAR do nemocnice muselo ist minimum ludi.
Zase zavadzas a vytrhavas klasicky veci z kontextu, oproti slovensku boli tie polske opatrenia uplne cajove.Realne nic nezatvorili, ani nemali logdan.jackb napísal: 01 mar 2022, 5:49 Vraj Polsko rusi restrikcie. Ostal som prekvapeny, kedze nam v tejto teme pisali, ze tam ziadne nie su.Tak som sa pozrel na to, ake boli tesne pred uvolnenim:
Podľa ropmanovho quotu vidím, že blbecek sa stále nestiti sprosto klamať, napríklad o tom, že sa "nemalo nikdy písať", keď je v mojom poste jasne napísané, ako presne sa ma písať - minimálne
3-nasobna smrtnost oproti chrípke si naozaj nezaslúži denne reportovanie počtov pozitívnych a minimálne 10 minút z hlavných správ vo večerných televíznych novinách
On je fakt stále taky idiot, že si myslí, že to nikto nevidí? Nie je mu zo seba trápne? Ja vidieť takého blbecka ráno v zrkadle, tak sa zgrcam
Predpokladám, ze v teme USA vs Rusko bude písať podrobné klamstvá, hlavný soviet ho potom rád povýši na debilka
Btw, koľko % z hospitalizovaných mame na a koľko s covidom?
3-nasobna smrtnost oproti chrípke si naozaj nezaslúži denne reportovanie počtov pozitívnych a minimálne 10 minút z hlavných správ vo večerných televíznych novinách
On je fakt stále taky idiot, že si myslí, že to nikto nevidí? Nie je mu zo seba trápne? Ja vidieť takého blbecka ráno v zrkadle, tak sa zgrcam
Predpokladám, ze v teme USA vs Rusko bude písať podrobné klamstvá, hlavný soviet ho potom rád povýši na debilka
Btw, koľko % z hospitalizovaných mame na a koľko s covidom?
je to viac oproti odhadu. hlavne v stave ked sa vyskrekuje, ze s omikronom nikto hospitalizaciu uz nepotrebuje.ropman napísal: 01 mar 2022, 7:06 2706 je iba o 8% viac oproti povodnemu odhadu 2500 maximalne hospitalizovanych. Aky odhad si dal ty?
odhad uzivatelov bol 2200 ku 22.2.. nic z toho nie je pravda. ak by sa mali uplatnit ich pravidla, mali by sem prestat pisat a nie hrubo urazat ludi, ktori im ukazuju ako hnusno klamali.
tiez bolo vypocitane podla konstanty, ze moze zomriet len 16 tisic ludi. kolko ich zomrelo do teraz? za niekomu nie je zle este pripominat ako sam klamal.
bolo tu napisane: "Polsko nema ziadne opatrenia, polski hotelieri dakuju slovenskej vlade". a aha: pred rozvolenim, limitovane kapacity hotelov. takze niekto iny tu systematicky klame a ohyba realitu.Zase zavadzas a vytrhavas klasicky veci z kontextu, oproti slovensku boli tie polske opatrenia uplne cajove.Realne nic nezatvorili, ani nemali logdan.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/po ... 010600_cen
krasny podcast aplikovatelny aj na Slovensko ci Anglicko.
hlavne tie audio vstupy od zahranicneho odbornika, ze tesit sa z konca pandemie dnes nemoze byt dalej od pravdy.
wladasovi sa nechcelo, takze to zhodnotim ja
jediny rozdiel je v naraste poctu pozitivne testovanych, co je hodnota, o ktorej tvrdim uz rok a pol, ze nema vypovedajuci vplyv
este som tam zazrel nejake Polsko, kontext neviem, ale kopirujem post z 18.1.2022
na vyvoji umrti v Polsku to malo celkom jasny vplyv - ziaden
krivka je takmer identicka seriozne, ocakavat, ze nejake opatrenia, ktore nemaju vplyv na miesta, kde sa v drvivej vacsine husto miesaju ludia - cize domovy a prace - budu akokolvek uspesne, je iracionalne, pre jednoduchsich tupota
maximum s/na bolo 1849, a to 21.2.2022, k vcerajsku (28.2.) je tam 1843, klasicky narast po vikende (dalsich 900-1000 bez covidu) JISky som cerpaval z OWID, ale tam maju ine hodnoty ako na korona.gov, lebo ti maju spolu JIS a OAIM alebo len cisto ventilatory, ale obe hodnoty neustale od delta maxima padaju ako som tvrdil, ze omikron nespravi ziadne zasadne zmeny v zatazeni v porovnani s deltou a vsetky hodnoty budu len klesat, vysledok vidimemoja predikcia: pocet hospitalizacii nestupne nad 2500 (vacsina bude pozitivne testovana, ale budu tam s inymi problemami), pocet ludi na JISke nebude nad 220 a umrtia budu kontinualne klesat
jediny rozdiel je v naraste poctu pozitivne testovanych, co je hodnota, o ktorej tvrdim uz rok a pol, ze nema vypovedajuci vplyv
este som tam zazrel nejake Polsko, kontext neviem, ale kopirujem post z 18.1.2022
opatrenia a "opatrenia"Slovenskej vláde vďačíme za plné izby
Kým u nás boli reštaurácie, hotely, aquaparky či lyžiarske strediská zatvorené, v Poľsku sa dalo najesť, ubytovať, zabaviť sa i zašportovať si len s minimálnymi obmedzeniami. To Slováci využili a dovolenku, víkend alebo len jednodňový pobyt trávili práve u severných susedov. V Białke Tatrzańskej, len pár kilometrov od slovenských hraníc, sme sa stretli s Robertom Zawadzkim (43), ktorý vlastní malý penzión. „Mám desať izieb a celú zimu mám penzión plne vyťažený, dokonca aj teraz, keď by inak bola v Poľsku mimosezóna. Vďačíme za to aj slovenskej vláde, ktorá Poliakov nepustila na Slovensko a Slovákov vyhnala na dovolenky do zahraničia,“ vraví Robert.
na vyvoji umrti v Polsku to malo celkom jasny vplyv - ziaden
krivka je takmer identicka seriozne, ocakavat, ze nejake opatrenia, ktore nemaju vplyv na miesta, kde sa v drvivej vacsine husto miesaju ludia - cize domovy a prace - budu akokolvek uspesne, je iracionalne, pre jednoduchsich tupota
takze on pri tom Polsku zamerne nedal zaver clanku, ktory cely ten zazrak vysvetluje. lebo to je proti jeho narativu o ockovani, preukazoch a podobne. preto sa ohol realitu a klamal nam.
clanok je z Noveho Casu, takze verit jeho pravdivosti je naivne, ale 1.1. mali Poliaci pre hotely toto pravidlo:
tazke ak hotelier Robert skutocne existuje, mal tam plne zariadenia "v rezime OTP" celu sezonu. preco ste na Slovensku robili problemy slusnym ludom, neviem.
cize zo strany nasho draheho vulgarneho kamarata opat zavadzanie tak ako pri pocitani na/s, ked cisla su ovela vyssie.
clanok je z Noveho Casu, takze verit jeho pravdivosti je naivne, ale 1.1. mali Poliaci pre hotely toto pravidlo:
https://web.archive.org/web/20220101135 ... imitationsHotel restaurants
Hotel restaurants operate under a strict sanitary regime at no more than 30% occupancy. A distance between individual tables must be maintained.
The limit does not include people vaccinated against COVID-19 provided that they present:
the EU Digital Covid Certificate;
or a vaccination certificate, a positive test result and a recovery certificate.
Failure to show these documents may result in denial of service.
tazke ak hotelier Robert skutocne existuje, mal tam plne zariadenia "v rezime OTP" celu sezonu. preco ste na Slovensku robili problemy slusnym ludom, neviem.
cize zo strany nasho draheho vulgarneho kamarata opat zavadzanie tak ako pri pocitani na/s, ked cisla su ovela vyssie.
inak, mozem konecne hlasit, ze ta "strasna strasna" choroba dostihla aj mna, +1 to doniesla z prace, zatial je to na nerozoznanie od slabo zapaleneho hrdla, co som mal za posledneho pol roka necovidovo uz 2x (potvrdene negativnymi testami)
ona ma slaby kasel
nie sme rizikova skupina a tak to aj vyzera, keby si nerobim test, tak ani neviem, ze to mam a povazujem to za bezne prechladnutie
ona ma slaby kasel
nie sme rizikova skupina a tak to aj vyzera, keby si nerobim test, tak ani neviem, ze to mam a povazujem to za bezne prechladnutie
obom vam prajem skore uzdravenie a nech mate maximalne len taketo priznaky!