Pomoc - depresia vo vztahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Sia
Novice
Novice

Pomoc - depresia vo vztahu

Príspevok od používateľa Sia »

Ahojte mám 23 rokov a mám pomerne dlhy dvojročný vzťah s mojim priateľom, ktorý je o 9 mesiacov starší odomňa. S priateľom sme mali krásny vzťah do doby keď neprišiel zlom. Stalo sa to zo dňa na deň. Mala som pocit akoby som ho prestala ľúbiť. No vždy keď som s ním volala bolo lepšie. Keď sme boli pred nedávnom od seba lebo sme boli obaja V karanténe, bolo to strašne. Mala som takú depresiu, ktorá má nútila sa s ním rozísť. Snažila som sa vyhýbať tej depresii. A keď som išla k nemu na viac dni, všetko bolo v pohode. Myslela som že tá úzkosť sa už neukáže. No potom to prišlo znovu. Tento krát ešte snáď horšie. Cítila som prázdno. Neviem sa tešiť. Z ničoho. Stále mám tu depresiu. Necítim k nemu nič. A pritom bolo všetko v pohode. A to že by toto by mal byť koniec sa mi nezdá lebo toto nejde zo dňa na deň. Možno že je to iba veľmi zlá kríza. A toto všetko mal aj môj priateľ. Dostal sa z toho. A je so mnou doteraz. Prosím vás poraďte mi. Lebo keď som nemala depresiu tak bolo všetko v poriadku. Nenútila má k takým rozhodnutiam ako je rozchod. Teraz to prišlo z ničoho nič. Ďakujem za rady
fildinko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Pomoc

Príspevok od používateľa fildinko »

Nudíš sa a myslíš na hlúposti. Nájdi si koníček.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Sia - treba sa začať opäť spolu stretávať,robiť veci ktoré vás spajaju,mať sex,mať spoločné aktivity, lebo inak to ochladne citovo.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Klasické ženské maniere 😀
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Pomoc - depresia vo vztahu

Príspevok od používateľa mirak2 »

Navstiv psychologa. Mozno ti povie, ze to je nic, mozno ti povie, ze nie je a bude ti chciet pomoct. Nic pre nas.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

chod na to postupne, najprv zisti z coho mas depresie. otazka znie ci mas z niecoho depresie a preto sa chces rozist s priatelom alebo sa chces rozist s priatelom a preto mas depresie.
pokial si s tym nevies poradit sama tak sa porad s niekym inym. kamaratky, rodina ci psycholog.
samozrejme kludne pis sem, ale urcite chapes ze osobny rozhovor je nieco totalne ine ako pisanie si na fore.

Autoeditácia príspevku po 2 min 57 sek:
K-u-b-i-a-k napísal: 01 mar 2022, 13:58 Klasické ženské maniere 😀
nic v zlom, ale toto mi pride velmi nepekne od teba. clovek sem pride s tym ze ma problem, dokonca ze ma depresie a ty ho sfuknes trapnym sexistickym komentarom.
aj ked si to myslel iba zo srandy, pre toho cloveka to moze byt vazna situacia, viditelne ho to trapi a prisiel si sem po radu, miesto toho dostane vysmech, ako by si sa citil ty?
Sia
Novice
Novice

aacid napísal: 01 mar 2022, 22:46 chod na to postupne, najprv zisti z coho mas depresie. otazka znie ci mas z niecoho depresie a preto sa chces rozist s priatelom alebo sa chces rozist s priatelom a preto mas depresie.
pokial si s tym nevies poradit sama tak sa porad s niekym inym. kamaratky, rodina ci psycholog.
samozrejme kludne pis sem, ale urcite chapes ze osobny rozhovor je nieco totalne ine ako pisanie si na fore.

Autoeditácia príspevku po 2 min 57 sek:

nic v zlom, ale toto mi pride velmi nepekne od teba. clovek sem pride s tym ze ma problem, dokonca ze ma depresie a ty ho sfuknes trapnym sexistickym komentarom.
aj ked si to myslel iba zo srandy, pre toho cloveka to moze byt vazna situacia, viditelne ho to trapi a prisiel si sem po radu, miesto toho dostane vysmech, ako by si sa citil ty?
Ďakujem za odpoveď. Práveže s priateľom som do teraz nemala žiadne problemi. Ani na rozchod som nepomyslela. Milujem ho no teraz je to všetko s tou depresiou o hodne ťahšie
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Depresia ochladzuje city vo vztahu, fyzická aktivita-behanie napr, strava potlacaju depresiu do určitej miery ak sa jedná o lahšiu formu nie ťažku depresiu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Depresia sa nepotlaca behom ani stravou, ale liekmi. Je to dusevna choroba a tu rady babky bylinkarky nepomozu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Sia - ono to môže byť prechodné. Je toho na mnohých nás priveľa. Koronoa, Ukrajina - do toho máme každúý nejaký osobitný biorytmus.
Skús tomu nechať pár dní, skús sa zapodievať niečim pozitívnym, príjemným, pekným v myšlienkach, v spomienkach a ak to nepomôže - bez hanby pohľadaj odbornú pomoc cez svojho lekára, to nieje žiadna hanba :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

heker napísal: 01 mar 2022, 23:25 Depresia sa nepotlaca behom ani stravou, ale liekmi. Je to dusevna choroba a tu rady babky bylinkarky nepomozu.
This. Normalne ma vytaca, ked citam "rady" niektorych ludi. Ano, nie kazda depresia musi byt riesena hned farmakoterapiou, ale ma sa riesit ako kazda ina choroba. Psychologom alebo psychiatrom alebo oboma.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kazdy musi vediet sam zhodnotit co potrebuje. s kazdou chorobou netreba ist k doktorovi. pokial nachladnem tak to vylezim doma sam, nemusim ist k doktorovi aby mi predpisal sirokospektralne antibiotika.
rovnako pokial som schopny si uvedomit ze mam depresiu, idealne chapat aj preco ju tam, tak sa z toho viem dostat aj bez navstevy psychologa.
ako tu pisali iny, zvysit pohyb, prechadzky, sport, viac sa socializovat. niekedy moze pomoct aj zmena stravovania.
samozrejme pokial nevie zistit co jej sposobuje depresiu, pokial vyskusala vyssie spomenute zlepsovace nalady a nic nepomaha tak urcite treba ist k doktorovi.
Sia
Novice
Novice

aacid napísal: 02 mar 2022, 13:23 kazdy musi vediet sam zhodnotit co potrebuje. s kazdou chorobou netreba ist k doktorovi. pokial nachladnem tak to vylezim doma sam, nemusim ist k doktorovi aby mi predpisal sirokospektralne antibiotika.
rovnako pokial som schopny si uvedomit ze mam depresiu, idealne chapat aj preco ju tam, tak sa z toho viem dostat aj bez navstevy psychologa.
ako tu pisali iny, zvysit pohyb, prechadzky, sport, viac sa socializovat. niekedy moze pomoct aj zmena stravovania.
samozrejme pokial nevie zistit co jej sposobuje depresiu, pokial vyskusala vyssie spomenute zlepsovace nalady a nic nepomaha tak urcite treba ist k doktorovi.
Ďakujem za odpoveď 🙂
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Sia

mate 2rocny vztah, zalubenost davno skoncila a nastal bezný partnerský stereotyp- to je ta depresia.
Najlepsie by bolo sa zacat niecomu novemu intenzivne venovat, nejake hoby: tancovanie, sportovanie, cokolvek atd. Vas vztah sa nikam nevyvija: ste stale iba partneri, nie manzelia, dieta este tiez nie je. Ta depresia je hlas prirody ktory sa ta snazi niekam posunut. Mozes to ciastocne prebit prave nejakym tym intenzivnym konickom, aktivitou.
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

Súhlasím s tým názorom, ktorý tu už odznel viackrát.
Po dvoch rokoch zaľúbenosť oprchá, vzťah začne stagnovať, máš pocit že sa to nikde neposúva, z toho môže vyplývať aj depresia.
Rada: Skús každý deň vykonať nejakú vec, ktorá ti prinesie radosť a ktorej sa budeš môcť nepretržite hodinu-dve venovať, môže to byť či už hobby, alebo šport, alebo zájdi s kamoškou na kávu, čokoľvek čo ťa dokáže vymaniť z blúdneho kruhu depresívných myšlienok.

A hlavne ber to easy, stále maš 23, aj keby sa ten vzťah skončil, nie je koniec sveta a niečo voči čomu by si sa mala trápiť. Ono vo výsledku aj dosť záleží ako sa na vec pozerať, vždy dokážeš nájsť na niečom pozitívne aj negatívne veci, je na tebe ktoré si vyberieš.

Ak máš pocit ale že ti to už prerastá cez hlavu, určite neváhaj a zájdi za všeobecným lekárom, nech ti vypíše odporúčanie na psychológiu. Nie je to žiadna hanba keď sa o niečom poradíš s odborníkom :)
Sia
Novice
Novice

skooty napísal: 02 mar 2022, 17:30 Súhlasím s tým názorom, ktorý tu už odznel viackrát.
Po dvoch rokoch zaľúbenosť oprchá, vzťah začne stagnovať, máš pocit že sa to nikde neposúva, z toho môže vyplývať aj depresia.
Rada: Skús každý deň vykonať nejakú vec, ktorá ti prinesie radosť a ktorej sa budeš môcť nepretržite hodinu-dve venovať, môže to byť či už hobby, alebo šport, alebo zájdi s kamoškou na kávu, čokoľvek čo ťa dokáže vymaniť z blúdneho kruhu depresívných myšlienok.

A hlavne ber to easy, stále maš 23, aj keby sa ten vzťah skončil, nie je koniec sveta a niečo voči čomu by si sa mala trápiť. Ono vo výsledku aj dosť záleží ako sa na vec pozerať, vždy dokážeš nájsť na niečom pozitívne aj negatívne veci, je na tebe ktoré si vyberieš.

Ak máš pocit ale že ti to už prerastá cez hlavu, určite neváhaj a zájdi za všeobecným lekárom, nech ti vypíše odporúčanie na psychológiu. Nie je to žiadna hanba keď sa o niečom poradíš s odborníkom :)
Ďakujem za odpoveď. Veď jasne. No necítim že by som mala opúšťať môjho partnera. A tá zamilovanosť už súhlasím že vyprchala. No nieje dôvod vešať hlavu. S partnerom sa teraz snažíme. Chodíme na výlety, zabávame sa. Mame obaja snahu. Lebo plánujeme sa aj v budúcnosti zasnubiť. A myslím si že tieto skúšky sú na prekonanie tých prekážok vo vzťahu. A ja ich prekonám. Som odhodlaná. Aj keď je to tŕnistá cesta. A k úspechu sa jedine dostať úzkou cestou. Nie širokou 🙂
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal: 01 mar 2022, 23:25 Depresia sa nepotlaca behom ani stravou, ale liekmi. Je to dusevna choroba a tu rady babky bylinkarky nepomozu.
Ved jej porad nech sa páči, depresie sú rozne stupne.
K téme - Sia- neboj dobre bude potom daj vedieť ako to dopadlo.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Paci sa, tu sa moze o tom docitat viac - https://www.unilabs.sk/clanky-invitro/d ... eme-liecit
Sia
Novice
Novice

Blastbit napísal: 02 mar 2022, 19:49 Ved jej porad nech sa páči, depresie sú rozne stupne.
K téme - Sia- neboj dobre bude potom daj vedieť ako to dopadlo.
Jasne. Ja verím že bude dobre. Dám určite vedieť 🙂

Autoeditácia príspevku po 3 min 16 sek:
heker napísal: 02 mar 2022, 20:52 Paci sa, tu sa moze o tom docitat viac - https://www.unilabs.sk/clanky-invitro/d ... eme-liecit
Tú stránku som si dneska čítala. Je dobrá. Ďakujem 🙂
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

na tvojom mieste by som zacal uzivat magnezium, za pokus to stoji, dobre a prirodzene ukludnuje
Napísať odpoveď