Kupa bytu
Re: Kupa bytu
no, ten nebude mat radost, ked nanho vybehnu realitky s podmienkami, ktore podpisoval
potom to hadam aj obanuje 
Treba si pozrieť rezervačnú zmluvu. Štandartne sa totiž robí rezervačná zmluva tak, že je záväzná obojstranne. Teraz nevravím, že by si mal napádať platnosť zmluvy o kúpe bytu, ale minimálne by som sa pozrel na to, či nemáš nárok na zmluvnú pokutu aj ty, pretože ak áno, tak tie peniaze by som vymáhal aj cez súd, jednak ich takmer naisto dostaneš a jednak to je celkom ľahký súdny spor, ktorý sa za určitých ideálnych okolností dá vyriešiť aj za jeden mesiac.Yos napísal: 04 sep 2020, 8:15 Tak vec sa má tak, že predávajúci odrbal všetkých, prestal sa ozývať, až nakoniec byt predal za chrbtom, svojmu známemu za väčší peniaz.
-
daniel.daniel
Medium Star
mozno znami dal taku istu sumu majtelovi ako chcela realitka, predsa len provizie realitke tiez niesu najmensie.wladas napísal: 04 sep 2020, 10:08 Vseobecne znama slovenska sportova disciplina. Najlepsie za odrbavaju znami![]()
No to je možné, ale spravil by to asi len úplný blbec. Realitky totiž nie sú hlúpe a v zmluve s majiteľom budú mať určite zakotvenú zmluvnú pokutu, ak majiteľ predá byt na vlastné triko, obíde tým realitku a nezaplatí jej províziu.
-
Yos
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Predajca dal byt do ponuky viacerým realitkám. No s tou, s ktorou sme to riešili aj my, tak sa dohovorili len ústne, čo ma prekvapilo.
Na moju otázku, či aj s ostatnými predajcami majú len ústne dohody prikývol a doplnil, že s nimi uzatvárajú zmluvy ihneď po podpísaní rezervačnej zmluvy. Avšak k tomuto ani nestihlo v našom prípade dôjsť, nakoľko im predajca prestal zdvíhať telefón a až po 2 dňoch od podpísania rez. zmluvy zistili, že ten byt vlastne už predal inej osobe..
Neviem ako často sa s takýmito špekulantami ľudia stretávajú, no realiťák sa ospravedlnil a povedal, že toto je prvý podobný prípad za posledné 2 roky.
Na moju otázku, či aj s ostatnými predajcami majú len ústne dohody prikývol a doplnil, že s nimi uzatvárajú zmluvy ihneď po podpísaní rezervačnej zmluvy. Avšak k tomuto ani nestihlo v našom prípade dôjsť, nakoľko im predajca prestal zdvíhať telefón a až po 2 dňoch od podpísania rez. zmluvy zistili, že ten byt vlastne už predal inej osobe..
Neviem ako často sa s takýmito špekulantami ľudia stretávajú, no realiťák sa ospravedlnil a povedal, že toto je prvý podobný prípad za posledné 2 roky.
To bolo dosť amatérske aj zo strany realitky uzatvárať spoluprácu na základe ústnej dohody na dobré slovo. Ak ide o peniaze, treba mať všetko podpísané na papieri, inak to dopadne takto...
Zdravim. Som zo Sniny a mal som v plane si tam niekedy v Máji kúpiť byt. Myslite si ze je to teraz aktualne dobry napad? Existuje nejaka pravdepodobnost ze by sa boje mohli presunut z Ukrajiny na Slovensko?
Vdaka
Vdaka
Ja som v podnájme a majiteľka bytu mi práve napísala, aby som si riešil náhradu do konca výpovednej lehoty, lebo kvôli udalostiam jej treba prachy a ide byt predať. Určite nejaká šanca je, ľudia sa boja, trhom to dozaista pohne.
Trhom to pohne v com? Ze banky dvihaju uroky na hypotekach? A mozno prave preto klesnu aj ceny bytov? Alebo ocakavas, ze na Slovensko pride tolko ludi z Ukrajiny, ze vykupia vychod Slovenska?
Neviem, zmení sa zrejme dopyt, taká veci môže pohnúť trhom, či nie?
To neviem posudit, to je skor otazka na ekonomov a analytikov. Vzhladom na zivotnu uroven vsak predpokladam, ze na Ukrajine zije len mininum ludi, ktori by si mohli dovolit kupit nehnutelnosti na Slovensku a okrem toho tu hypoteku nedostanu, cize iba pri platbe v hotovosti. Tie ceny budu u nas o dost vyssie ako na Ukrajine a treba pocitat s tym, ze na Ukrajine asi svoju nehnutelnost pred odchodom nepredali a pochybujem, ze si najdu 50, 80 ci 170 tisic eur. Tiez je mozne, ze sa skor vyberu smerom do Nemecka kvoli praci a socialnej podpore. Ale kto vie, mozne je vsetko.
Nie je dovod preco by mali Ukrajinci zostavat vo vacsich poctoch na Slovensku, ked mozu ist co Ciech alebo Nemecka. V oboch tychto krajinach zarobia viacej ako tu.
Skor vyhoda ze to neni velkomesto keby zacali lietat nukeTK1991 napísal: 01 mar 2022, 17:44 Zdravim. Som zo Sniny a mal som v plane si tam niekedy v Máji kúpiť byt. Myslite si ze je to teraz aktualne dobry napad? Existuje nejaka pravdepodobnost ze by sa boje mohli presunut z Ukrajiny na Slovensko?
Vdaka
Celkom by ma zaujimalo co ta motivuje sa takto naviazat na relativne ekonomicky slabu lokaciu. Vies si predstavit tam zit do konca zivota a driet za par susnov? Lebo pripadas mi ako inteligentnejsi clovek co by sa vedel najst. Aspon Presov alebo Kosice.
Wladas: vec sa ma tak ze snad cely zivot za pracou cestujem do Nemecka. Vzdy ked dojdem domov tak iba ku rodicom a potrebujem uz nejake sukromie. Mam 30 ehm. V kazdom pripade nechcem kupovat nic velke mozno jednoizbovy max dvojizbovy byt kedze este sam neviem kde su vybudujem trvale zazemie.. Viac menej mi ten byt bude zaroven sluzit ako taky sporiaci ucet. Predpokladam ze za par rokov ho splatim a mal by som dobry financny zaklad na dom.
Nie je na to dôvod. Ale je v záujme Slovenska, aby ten dôvod vytvorili. Ideálne im vytvoriť čo najvhodnejšie podmienky aby tu ľahko našli prácu a tak podobne. Našej demografii by to pomohlo. Pevne verím, že sa tým smerom vyberieme. Lebo teraz k nám prišlo veľa normálnych ľudí a nie rôznych špekulantov.gogo956 napísal: 01 mar 2022, 20:37 Nie je dovod preco by mali Ukrajinci zostavat vo vacsich poctoch na Slovensku, ked mozu ist co Ciech alebo Nemecka. V oboch tychto krajinach zarobia viacej ako tu.
Peter
Slovensko ponuka toho menej ako Cesko, Nemecko a v napr Polsku maju vyhodu ze tam zije ich velka komunita. Vidno to aj natom ze cez Slovenske prechody ide minimum utecencov z Ukrajiny.
Slovensko ponuka toho menej ako Cesko, Nemecko a v napr Polsku maju vyhodu ze tam zije ich velka komunita. Vidno to aj natom ze cez Slovenske prechody ide minimum utecencov z Ukrajiny.
Slovensko a najma vychod ma dost velku nezamestnanost (od odpocitam Presov a Kosice). Uz nasi ludia maju problem s pracou, chyba infrastruktura. Kde chces zamestnat ludi z Ukrajiny? Okrem toho pracuju za menej penazi, takze dokazu ist na nizsie mzdy a to je dost rizikove, pretoze mozu nahradit drahsich domacich. Cim sa len zvysi u nas nezamestnanost.Peter00 napísal: 02 mar 2022, 8:11 Nie je na to dôvod. Ale je v záujme Slovenska, aby ten dôvod vytvorili. Ideálne im vytvoriť čo najvhodnejšie podmienky aby tu ľahko našli prácu a tak podobne. Našej demografii by to pomohlo. Pevne verím, že sa tým smerom vyberieme. Lebo teraz k nám prišlo veľa normálnych ľudí a nie rôznych špekulantov.
Slovensko má síce pomerne veľkú nezamestnanosť, ale tá je už u nás prirodzená. Stačí si pozrieť profesiu a podobné stránky. Na Slovensku chýbajú pracovné miesta pre desiatky tisíc nízko kvalifikovaných osôb. Je teda zrejmé, že tí, čo by pracovať chceli, by si prácu ľahko našli.heker napísal: 02 mar 2022, 10:55 Slovensko a najma vychod ma dost velku nezamestnanost (od odpocitam Presov a Kosice). Uz nasi ludia maju problem s pracou, chyba infrastruktura. Kde chces zamestnat ludi z Ukrajiny? Okrem toho pracuju za menej penazi, takze dokazu ist na nizsie mzdy a to je dost rizikove, pretoze mozu nahradit drahsich domacich. Cim sa len zvysi u nas nezamestnanost.
Problém je, že u nás je pomerne veľká skupina osôb, ktorá pracovať nechce a teda ich nedonultiš pracovať. Tieto osoby sú napríklad často nezamestnateľné pre ich pracovnú disciplínu a tak podobne. Čo mal samozrejme na zodpovednosti štát tým, že dlhodobo tento problém neriešil.
A áno, infraštruktúra chýba, najmä pre chýbajúcu diaľnicu. No tieto osoby by sa vedeli zamestnať aj na západe. Lepšie ako nič. No nedostatok pracovníkov ne už aj na strednom a východnom Slovensku v niektorých lokalitách.
Že zoberú nízko kvalifikované a slabo platené miesta? No isto, ale tie je aj tak problém zaplniť, tak kde je problém. Slováci budú môcť ísťna lepšie platené miesta.
stale ostava odpovedat na otazku preco by ukrajinec bez zazemia ostaval na slovensku ked moze ist do lepsej krajiny? kde bude pre neho situacia uplne rovnaka akurat praca a plat lepsi.
kulturna blizkost, jazykova podobnost, vzdialenost od povodneho domova