Kupa bytu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Kupa bytu

Príspevok od používateľa aacid »

polsko.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

CR este mozno, ale v DE nebude mat na ruziach ustlane a ani nebude mat tolko pracovnych prilezitosti ako u nas.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

heker napísal: 02 mar 2022, 10:55 Slovensko a najma vychod ma dost velku nezamestnanost (od odpocitam Presov a Kosice). Uz nasi ludia maju problem s pracou, chyba infrastruktura. Kde chces zamestnat ludi z Ukrajiny? Okrem toho pracuju za menej penazi, takze dokazu ist na nizsie mzdy a to je dost rizikove, pretoze mozu nahradit drahsich domacich. Cim sa len zvysi u nas nezamestnanost.
A kto povedal, že tí Ukrajinci si budú hľadať prácu hneď tam na východe pri hraniciach? Tu pri BA niekoľko rokov riešime veľký nedostatok pracovnej sily bez kvalifikácie, obrovský nedostatok je aj vyučených ľudí v odbore. Z mojich skúseností patria Ukrajinci k tým najlepším zo všetkých zahraničných pracovníkov. A o miestnych by som sa nebál, kto môže a chce robiť, tak už robí. V poslednom období mi lezú na nervy mladí ľudia z "hladových dolín"...vzdelanie také, že musím pri komunikácii používať enigmu, prd to vie robiť, ale prišlo to do Bratislavy tak čaká, že sa tu my doserieme a pýta si to aspoň 1500€ a auto, lebo 1000-1200 sa mu zdá málo. :D za robotu, kde jediné kvalifikačné požiadavky sú, aby človek prišiel do práce včas a bol triezvy. :D Jo a aktuálne mi vyvolávajú ľudia z východu, či ponúkame home office a či môžu robiť z východu (za bratislavský plat). Tak im hovorím, že sa majú pýtať na robotu v Tesle, možno v tých hightech fabrikách Elona Muska sedia robotníci doma na homeoffice a vo fabrike sa im tie autá poskladajú samé.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

heker napísal: 02 mar 2022, 10:55Kde chces zamestnat ludi z Ukrajiny? Okrem toho pracuju za menej penazi, takze dokazu ist na nizsie mzdy a to je dost rizikove, pretoze mozu nahradit drahsich domacich. Cim sa len zvysi u nas nezamestnanost.
Heger ci kto tento tyzden v nejakom podcaste povedal ze Slovensko potrebuje 100k pracovnu silu. Po lognanoch sa ekonomika prebudza. Velka cast aktualne nezamestnanych je dobrovolne.
ephramko napísal: 02 mar 2022, 19:44Z mojich skúseností patria Ukrajinci k tým najlepším zo všetkých zahraničných pracovníkov.
Mam rovnaku skusenost. A predcia vela domacich so zrucnostou a ochotou pracovat.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

guess.whoo napísal: 02 mar 2022, 16:54 v DE nebude mat na ruziach ustlane a ani nebude mat tolko pracovnych prilezitosti ako u nas.
Preco? Udajne im chyba 900tisic pracantov.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nie su taki otvoreni pracovnej sile z vychodu bez znalosti nemciny
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aj pri najmanej hodnotenej manualnej pomocnej praci si v Nemecku zarobia viacej ako zarabali na Ukrajine a urcite sa najdu pozicie kde nemcinu nepotrebujes vobec.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

zase sa netvarme ze desiatky rokov do nemecka nechodi pracovat cela vychodna europa bez znalosti nemciny.
a teraz naviac to uz nie su spinavi ukrajinci co nevedia po nemecky ale vojnovi utecenci, o tych este bude bitka :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

ono vacsina ukrajincov co su teraz na uteku su matky s detmi a tie sa budu urcite snazit po skonceni konfliktu vratit domov, preto aj drviva vacsina z nich ide teraz do Polska /je tam velka ukrajinska komunita/
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

guess.whoo napísal: 03 mar 2022, 9:39 nie su taki otvoreni pracovnej sile z vychodu bez znalosti nemciny
Vo firme kde pracujem je dalsich 15 slovakov a nemecky hovorim len ja. Ptedtym som chvilu pracoval vo firme kde robilo asi 5000 Rumunov. Nikto nevedel ani ceknut. Na kazdych sto ľudí tam mali rumuna co vedel aspon 20 slov nemecky a cela praca sa riesila cez neho. Ak ide o manualnu neodbornu pracu tak ti ju vysvetlia rukami nohami bez problemov..

Takychto pripadov poznam kopec. Staci ze mas niekoho kto ti pomoze prihlasit sa po uradoch. Poznam kopec ludi co pracuju v Nemecku cele roky a prisaham ze vedia povedat len bitte a danke. Pracovnych agentur tu je kopec čo ti pomôžu..
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Moze mi niekto prosim jednoduche (ak sa da tak strucne, ak nie, tak nestrucne) vysvetlit mozne rizika a benefity pre mna ako kupujuceho, ak niekto predava byt teraz, ale odovzdanie nemoze prebehnut skor ako v septembri?
gogo956
Redeemer
Redeemer

mirak2 napísal: 17 mar 2022, 14:50 Moze mi niekto prosim jednoduche (ak sa da tak strucne, ak nie, tak nestrucne) vysvetlit mozne rizika a benefity pre mna ako kupujuceho, ak niekto predava byt teraz, ale odovzdanie nemoze prebehnut skor ako v septembri?
takze byt teraz kupis ale zaplatis az v septembri? Takze teraz uz bude v tvojom vlstnictve?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

gogo956 napísal: 17 mar 2022, 15:10 takze byt teraz kupis ale zaplatis az v septembri? Takze teraz uz bude v tvojom vlstnictve?
Netusim ako to mam chapat, ci sa teraz podpisu len zmluvy ku kupe a prebratie aj so zaplatenim prebehne az v septembri. Mna hlavne zaujima, co to znamena z pohladu vzatia hypoteky. Da sa schvalit hypoteka teraz s tym, ze peniaze mi cinknu na ucet a splacat zacnem az okolo augusta septembra?
gogo956
Redeemer
Redeemer

urcite si to dopredu prekonzultuj v danej banke
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

Vecsinou byvaly majtel potrebuje cas aby sa prestahoval a mozno aj peniaze na nove byvanie. Skor je to vecou vasej dohody, ved ked kupis teraz, spravite vklad do katastra a byt bude tvoj. Len sa musite dohodnut kto bude platit najomne do septembra alebo ci to zohladni v kupnej cene. Najlepsie ked si tieto veci date rovno do kupnej zmluvy, pripadne aj nejeky postih ak nebude moct v septembri este odist. Odporucam ist za notarom, nech vam vypracuje zmluvu, mna to stalo asi 200€.
gogo956
Redeemer
Redeemer

"pripadne aj nejeky postih ak nebude moct v septembri este odist"
toto je dolezite, obcas s tym byva problem, ze sa povodnemu majitleovi nechce odist
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim. Minule som sa dopocul ze ak mi rodicia chcu pri hypoteke rucit vlastnym bytom tak stym musia suhlasit aj moji surodenci. Je to pravda?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nie (pokial na nich nie je napisany)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

inak uz som pocul aj o pripadoch kedy bola zmluva uzatvorena, hypo schvalena, ale k cerpaniu a predaju nedoslo, lebo predavajucim sa skratka viac oplatilo odstupit, zaplatit dohodnutu pokutu, a byt predat znova, lebo za ten casho dokazali lepsie predat.
Cize si treba pozriet aj co v pripade ak nedojde ku kupe, nebudes cerpat hypo, aby nemala banka nejake poplatky suvisiace s tym napriklad.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

už som sa to tu pýtal ale stále som sa nedopátral k odpovedi na základe ktorej by som to vyriešil, tak skúsim ešte raz

ako sa odhlásim z platenia koncesionárskych poplatkov na základe predaja bytu?
nový majiteľ už koncesionárske za seba platí, mne chodia mesačne nedoplatky 4€
Napísať odpoveď