Ahojte, pre otca hľadám kameru do auta.
Mám len pár podmienok, jednoduchú (de)montáž na držiak, slušný obraz a jednoduché ovládanie.
GPS a Wi-fi je vítané, ale nie potrebné.
Čo sa týka ceny, povedzme cca 100€
Ja mám Truecam M5, ktorá má skvelú jednoduchú (de)montáž na držiak pomocou magnetov, ale ovládanie je príšerné hlavne aj pretože nemá batériu alebo pripojenie USB priamo na kamere a teda je možné ju ovládať len keď je zavesená na držiaku. A bohužiaľ wi-fi nie je permanentne zapnutá. Preto mu nechcem kúpiť rovnakú.
Kamera do auta
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Kamera do auta
https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup--viofo-a119-v3/
Zrejme najvyššia kvalita nahrávok za cenu - podľa mnohých recenzií, porovnaní.
Síce nemá magnetický držiak, no nemal by byť problm s odnímaním. Autokamery sa dnes už hádam nekradnú...
Dlho som po nej pozeral no nakoniec kúpil a139.
V tom istom obchode. Spokojnosť.
Moju a139 som umiestnil medzi sklo a zrkaldlo a takmer ju nevidno. Neodnímam ju.
Tá by asi pre otca nebola, nemá displej, ovláda sa cez mobil.
Chcel som aj zadnú, aj čím lepšie záznamy a ono stiahnuie konkrétneho videa cez rýchlu wifi tiež nie je zlé. "Pomalá" WiFi má dosah aj na druhé poschodie z 30 metrov vzdialeného parkoviska a šlo by doma pozerať na mobile čo kamera sníma, no za dva-tri dni by zapnutá kamera vytoto akumulátor.
Zrejme najvyššia kvalita nahrávok za cenu - podľa mnohých recenzií, porovnaní.
Síce nemá magnetický držiak, no nemal by byť problm s odnímaním. Autokamery sa dnes už hádam nekradnú...
Dlho som po nej pozeral no nakoniec kúpil a139.
V tom istom obchode. Spokojnosť.
Moju a139 som umiestnil medzi sklo a zrkaldlo a takmer ju nevidno. Neodnímam ju.
Tá by asi pre otca nebola, nemá displej, ovláda sa cez mobil.
Chcel som aj zadnú, aj čím lepšie záznamy a ono stiahnuie konkrétneho videa cez rýchlu wifi tiež nie je zlé. "Pomalá" WiFi má dosah aj na druhé poschodie z 30 metrov vzdialeného parkoviska a šlo by doma pozerať na mobile čo kamera sníma, no za dva-tri dni by zapnutá kamera vytoto akumulátor.
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
Nejde o ukradnutie kamery.
M5-ka je moja 3 či 4 kamera, dávam ju z auta preč len kvôli zime. Asi zatiaľ na každej sa mi stalo to, že sa resetovali nastavenia, predpokladám, že kvôli zime, iný dôvod ma nenapadá. A potom nastavovanie je o hubu keď musí byť zavesená za zrkadlom. Už len zapnutie wifi na nastavenie cez telefón je otravné. Keby bolo wifi automaticky zapnuté pri zakvačení na držiak, tak s tým problém nemám.
Pozriem sa na tú a119, vďaka.
M5-ka je moja 3 či 4 kamera, dávam ju z auta preč len kvôli zime. Asi zatiaľ na každej sa mi stalo to, že sa resetovali nastavenia, predpokladám, že kvôli zime, iný dôvod ma nenapadá. A potom nastavovanie je o hubu keď musí byť zavesená za zrkadlom. Už len zapnutie wifi na nastavenie cez telefón je otravné. Keby bolo wifi automaticky zapnuté pri zakvačení na držiak, tak s tým problém nemám.
Pozriem sa na tú a119, vďaka.
-
starysomar
Hardcore addict
Tú moju mám od vlani. Aj mrzlo a nič sa nezmenilo v nastaveniach ani inom. Nevyberám ju, akurát ju vypínam tlačítkom na nej. Je ich 5. Ani ako 60+ ročný nemám problém nahmatať a podržať celkom ľavé 5 sekúnd na jej vypnutie ani celkom pravé na zapnutie WiFi (ona sa sama vypne po zhruba 15 minútach nečinnosti). Možno by sa hodil modul diaľkového ovládania na zamknutie konkrétneho videa no nerišim. Nahmatám aj prostredné tlačítko - má výstupok.
Vypínaniu kamerky ma naučilo to, že Parking režim vycucol akumulátor auta za mrazov keď som pár dní nejazdil. Síce to má funkciu aby sa neaktivoval na určiej polohe podľa GPS no nedá sa mi parkovať stále na zhodnom mieste a pár metrov inde už to naktivuje.
Vypínaniu kamerky ma naučilo to, že Parking režim vycucol akumulátor auta za mrazov keď som pár dní nejazdil. Síce to má funkciu aby sa neaktivoval na určiej polohe podľa GPS no nedá sa mi parkovať stále na zhodnom mieste a pár metrov inde už to naktivuje.
-
ja_som
Star
Nedá sa ten parkovací režim vypnúť kompletne v nastaveniach?
-
starysomar
Hardcore addict
Zrejme dá. Nemám návod. Apka sa musí na ňu pripojiť skrz nasytavenia a von sa mi teraz nechce 
Ostatne parkovací funguje ak má napájanie. Teda ak ju pripojíš na niečo, čo sa s kľúčikom vypne - niet čo riešiť.
Ja mám aj ten modul na stále napájanie no blbo nastavený - na príliš nízke napätie akumulátoru kedy sa má kamerka odpojiť, teda ho za mrazov vytrt...
Ostatne parkovací funguje ak má napájanie. Teda ak ju pripojíš na niečo, čo sa s kľúčikom vypne - niet čo riešiť.
Ja mám aj ten modul na stále napájanie no blbo nastavený - na príliš nízke napätie akumulátoru kedy sa má kamerka odpojiť, teda ho za mrazov vytrt...
-
ja_som
Star
Von nebehaj kvôli tomu 
Myslím si, že by s malo dať, ak nie bolo by to veľké mínus.
Myslím si, že by s malo dať, ak nie bolo by to veľké mínus.