Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

retkvic napísal: 07 mar 2022, 17:53 Uz presne neviem, kde som to pocul alebo cital, no udajne takto vyzeraju ludia bud po anabolikach, steroidoch, alebo po kortikoidoch, preto sa mozno vyhybal aj kontaktu s okolim, ak mal potlaceny imunitny system.
áno, tiez som videl take uvahy, moze to tak byt,

---
https://dennikn.sk/2754254/minuta-po-mi ... 3/?ref=tit
Rusi sa podľa Kyjeva preskupujú k útoku na Kyjev
Rusko prvýkrát pohrozilo zastavením dodávok plynu

Ukrajina: U Charkova zemřel ruský generálmajor Gerasimov

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz

Německo odmítlo zákaz dovozu ruské ropy a plynu
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Neviem ako je to vážne, ale v súvislosti s úmrtím toho generálmajora zistili, že nejaký najnovší ruský šifrovací komunikačný systém Era uvedený v roku 2021, ktorý má fungovať za každých okolností, jednoducho nefunguje a smrť generálmajora oznamovali z Ukrajiny cez obyčajnú lokálnu SIMku. Systém na svoju funkčnosť vyžaduje 3G/4G sieť, ktorú však ruská armáda vyradila! Ale potom ako oznámili cez tú lokálnu SIM.. hmm!
https://www.rawstory.com/russia-ukraine-war/
Originál vlákno na twitteri tu, čeknite odpovede na tweet, či som to pochopil správne:
Spoiler
edit:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 07 mar 2022, 22:42 presne tak, ja, ale mne sa to nezda, rusi to maju ako znak pre zapad, teda ako operacia zapad, ale v poslednej dobe mi to pripomina skor lezate N. V tom odkaze vyssie z wiki je to popisane podrobnejsie, no uz sa do toho zacina zapajat symbolika, co nie je dobre.
Už to bolo vysvetlené. Z ako zálohuj. A veru, Ukrajinci ten odpad už separujú. :D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ked sa pristupi k akoze odrezaniu ruskeho netu, ak by mal niekto starlink, tiez bude odrezany? V rozhovoroch som pocul, ze ak by mal niekto satelitne pripojenie, tak by internet nebol cenzurovany, no neviem ako presne to bolo myslene.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Cenzúra internetu cez starlink sa robí po starom, proste ti tú parabolu rozbijú a človeka zatvoria.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

internet sa reguluje cez internetovych providerov, ktori funguju ako firmy podla zakonov danej krajiny. ak im stat prikaze cenzurovat, tak cenzuruju. cize logicky, ak ides cez americkeho providera internetu (starlink) tak ten internet nema byt ako cenzurovany rusmi. ale starlink si dovoli len par ludi (ak vobec tam Musk nieco posle)

Putin bude mat s tym vlastnym internetom este silnejsi nastroj na propagandu. Taktiez bude zlozitejsie robit kyberneticke utoky, museli by byt hackeri fyzicky pripojeny do Ruskeho "internetu" aby nieco take dokazali. Za to ruski hackeri, budu mat urcite pristup aj do skutocneho internetu a problemy budu robit dalej.

na druhu stranu, sa to moze ludom zhnusit, ze nemaju pristup k skutocnemu internetu, ale boh vie ako to celkovo bude fungovat
retkvic
Addict
Addict

No asi ako v cine, tam ma stat tiez uplnu kontrolu nad internetom, akurat, ze teraz uz nebudu fungovat asi ani vpn.
brm
Darca
Darca

Otázne, ako je Starlink v Rusku rozšírený. Našiel som článok z 2/2021, podľa ktorého bežným rusom hrozí pokuta 10000-30000 rubľov za použitie Starlinku. Niekoľko majetnejších ľudí si ho určite zadovážilo, ale.....
https://www.businessinsider.com/russia- ... ime-2021-1
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Ukrajinskej armáde sa podarilo zničiť jednu z ruských lodí, ktorá útočila na hadí ostrov.
https://www.thetimes.co.uk/article/russ ... -h279r25pc
brm
Darca
Darca

Len pre silné žalúdky.. starší ukrajinský pár dostal 3x priamy zásah:
Spoiler
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Mám len ja taký pocit s tým, ze EU/NATO fakt nie je až tak jednotné ako sme si mysleli?
Niektoré krajiny chcú Ukrajinu do EU/NATO(tie menej rozvinuté,okrem osobneho názoru Ursuli Von der Leyen ktorá chce UA v EU) a niektoré krajiny členstvo Ukrajiny odmietajú (zrovna tie najviac vyspelé).
Niektoré krajiny nechcu už Ruský plyn+ropu, iné ho chcú stále. Fakt si niekto myslí, ze by USA poslali do EU milion vojakov aby pomahali chrániť krajiny EU? Myslím, že sa dostávame do patovej situácie, ze nie všetko ružové može byť naozaj ružové ako si myslíme.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ukrajinský štátny výrobca zbraní Ukroboronprom v utorok uviedol, že zaplatí 1 milión dolárov každému, kto ukoristí bojuschopné ruské vojenské lietadlo – ponuka je podľa neho otvorená pre ruských pilotov, ktorí chcú zmeniť stranu.
Ukrajinský prezident pred britským parlamentom: Ruské straty presiahli 10 000 vojakov.
Kyjev má zásoby ešte na 10 dní až dva týždne.

Letadla A-10 se chystají na Ukrajinu. Tyto stroje a jejich dělový systém by mohly brzy změnit poměr sil na Ukrajině
https://tech.instory.cz/vojenstvi/1719- ... d=15693979
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Peter- ja osobne neviem ako sa to rieši, snád to len nájsť na nete,nejaké web stránky ktoré zriadilo SR s ukrajinskými utečencami.
gogo- už je to skoro 11 tisíc ruských strát z toho viac než polovica mrtvych,ostatní zranený,zajatý.
UA zničilo Rusku desiatky vrtulnikov,zničili desiatky stihačiek,cez 800 obrnených vozidiel, a asi cez 200 tankov ak si tie čísla správne pamatám.
Velký problem bude zničiť balistické rakety ktoré má Rusko rozostavené na území Bieloruska.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

brm napísal: 08 mar 2022, 16:21 Len pre silné žalúdky.. starší ukrajinský pár dostal 3x priamy zásah:
Spoiler
Neviem, čím to je, ale vždy mi tieto reálne zábery z vojny/katastofy pripadajú menej explicitné, než nejaký hollywoodsky krvák.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Peter00 - to je otázka na niektorú organizáciu, zaoberajúcu sa pomocou prichádzajúcim Ukrajincom.
retkvic
Addict
Addict

gogo956 napísal: 08 mar 2022, 19:15 Letadla A-10 se chystají na Ukrajinu. Tyto stroje a jejich dělový systém by mohly brzy změnit poměr sil na Ukrajině
https://tech.instory.cz/vojenstvi/1719- ... d=15693979
A to kto na tom bude ako lietat, ukrajinsky piloti? Tiez som o tom nieco pocul, ale skor o kanadskej strane.
gogo956
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 08 mar 2022, 20:19 A to kto na tom bude ako lietat, ukrajinsky piloti? Tiez som o tom nieco pocul, ale skor o kanadskej strane.
ano, predpokladam ukrajinski, aby Rusko nemohlo pindat ze su to piloti z Nato
retkvic
Addict
Addict

Aby do par dni na tom zacali lietat... to sa mi zda trochu scifi.

Tie sankcie visa a mastercard teda dost bezzube, som myslel, ze im tie karty zrusia aby mohli vybrat vsetky ruble z bank a nastal by chaos, no takto sa v podstate nic nestalo. Ani ten ich statny system sa tak nema ako otestovat.
Karty im funguju a pre bezneho rusa, ktory nema kreditku v zahranicnej banke sa nic nezmenilo.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

O invazii sa vedelo ze nastane,mohli radšej na Ukrajinu vyslat vojská z EU aj s nejakou technikou,Ukrajinci by to uvítali a Rusko by to odradilo.
Možno by Ukrajina bola uchránená od invázie a nebola by bombardovaná ako teraz.
https://www.aktuality.sk/clanok/ryJfUA0 ... o-invazia/
Fakt "pekné" od OSN že treba opatrne narabat so slovičkami a nevyjadrovat solidaritu príliš, aby sa Ruský agresor náhodou nepo*ral.
OSN,NATO,EU má vo vedení samích alibistov,diletantov,staré tetky a ujkov z ktorých militantný Putler rešpekt určite mať nebude.
Napísať odpoveď