Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data
Re: Orange - diskusia, rady, pausal, sms, data
Môžem si preniesť číslo z orange teraz keď menia podmienky bez zmluvnej pokuty? Alebo mi zrušia číslo v prípade prenosu? Nemôžem z toho vyjsť
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
preniest mozes, no ak mas na mysli funfon tak neviem o tom, ze by sa tam nieco menilo, preniest viazany pausal bez ZP nemozes, mozes len zrusit cislo ktore zanikne, ak vyplatis ZP tak mozes preniest ako doteraz, tam sa nic nemeni
Orange ide výraznejšie budovať 5G sieť. Poznáme cieľové pokrytie do konca roka...
https://zive.aktuality.sk/clanok/vtcde8 ... onca-roka/
https://zive.aktuality.sk/clanok/vtcde8 ... onca-roka/
Aký máte názor na OZNAM o zvyšovaní cien?
Ja mám Orange druhý rok, pol roka do konca viazanosti a toto bola posledná kvapka, ktorá ma presvedčila, že ísť inam. Mal som predtým UPC a Telekom. S Telekomom som dáky extra problém nemal, s UPC bol trochu problém so stabilitou, ale fakturačne nikdy nie.
Orangeu sa za rok a pol u mňa podarilo už:
- Sľúbiť mi zľavu, ktorú mi nakoniec nedali, a na telefonáty reagovali arogantne. Zľavu mi nakoniec dali, ale stálo ma to čas a energiu.
- Naúčtovať mi pokutu 6, či 9 eur za omeškanie platby - toto je svojim spôsobom moja chyba, no nemôžem za to, že s ich cenovou "politikou" je pomaly nemožné nastaviť si stabilný TP, pretože za rok a pol mám 4 (štyri!!) rôzne sumy na faktúrach. Prečo? Neviem. Rovnako nemožnosť nastaviť si inkaso z IB, treba ísť na pobočku a do banky (lebo rok 2022).
- Teraz v marci mi OZNÁMILI, že zvyšujú ceny služieb o dáke 2+2 € za internet a TV. Internet navýšia z 300 na 400 (mám v P, doma som na wifi, nevyužijem ani 300) a k TV pridajú dáku filmotéku či čo (mám v P, platím si VOD služby so zaujímavejším obsahom).
Nestretol som sa s tým, že by mi niekto uprostred viazanosti len tak upravil služby a ceny, o ktoré som neprejavil žiadny záujem a sú mi zbytočné. Keď UPC menilo ponuku, mne zostala stará až kým som ja explicitne nepožiadal o zmenu (aj služieb, aj cien).
V septembri adios. Ak mi teda neponúknu niečo zaujímavejšie.
Ja mám Orange druhý rok, pol roka do konca viazanosti a toto bola posledná kvapka, ktorá ma presvedčila, že ísť inam. Mal som predtým UPC a Telekom. S Telekomom som dáky extra problém nemal, s UPC bol trochu problém so stabilitou, ale fakturačne nikdy nie.
- Sľúbiť mi zľavu, ktorú mi nakoniec nedali, a na telefonáty reagovali arogantne. Zľavu mi nakoniec dali, ale stálo ma to čas a energiu.
- Naúčtovať mi pokutu 6, či 9 eur za omeškanie platby - toto je svojim spôsobom moja chyba, no nemôžem za to, že s ich cenovou "politikou" je pomaly nemožné nastaviť si stabilný TP, pretože za rok a pol mám 4 (štyri!!) rôzne sumy na faktúrach. Prečo? Neviem. Rovnako nemožnosť nastaviť si inkaso z IB, treba ísť na pobočku a do banky (lebo rok 2022).
- Teraz v marci mi OZNÁMILI, že zvyšujú ceny služieb o dáke 2+2 € za internet a TV. Internet navýšia z 300 na 400 (mám v P, doma som na wifi, nevyužijem ani 300) a k TV pridajú dáku filmotéku či čo (mám v P, platím si VOD služby so zaujímavejším obsahom).
Nestretol som sa s tým, že by mi niekto uprostred viazanosti len tak upravil služby a ceny, o ktoré som neprejavil žiadny záujem a sú mi zbytočné. Keď UPC menilo ponuku, mne zostala stará až kým som ja explicitne nepožiadal o zmenu (aj služieb, aj cien).
-
daniel.daniel
Medium Star
Trvaly prikaz?? Preco si nespravis inkaso? orange si tak stiahne presnu sumu FA.
Orange nedavno menil cely svoj system aj obchodne podmienky a vtedy porusil vsetky stare pausaly. Teraz tiez dava na vyber ved ked nesuhlasis, mozes odist. A uz je na tebe ci odides s cislom alebo bez.
Inac ak platis doma elektrinu, tiez mas viazanost a pocas viazanosti menia cenniky. Ak ich neakceptujes mozes si najst noveho dodavatela energie.
Orange nedavno menil cely svoj system aj obchodne podmienky a vtedy porusil vsetky stare pausaly. Teraz tiez dava na vyber ved ked nesuhlasis, mozes odist. A uz je na tebe ci odides s cislom alebo bez.
Inac ak platis doma elektrinu, tiez mas viazanost a pocas viazanosti menia cenniky. Ak ich neakceptujes mozes si najst noveho dodavatela energie.
zase ako jedna navšetva pobočky orange a pobočky banky nie je až tak katastrofalna vec. Najmä ak ndes sú tie pobočky pod jednou strechou v NC. Vezmi si, kolko krát si za ten rok a pol bol v NC kvôli niečomu iného a mohol si si to vybaviť, je to robota na 10 minut. Navyše ak máš TB, tak do banky ísť nemusíš Orange si to vybavíš s TB sám.
ceny dvíha aj O2 a aj telekom asi. nepríde mi to nejak extra zlé na to aby som teraz menil operatora.
ceny dvíha aj O2 a aj telekom asi. nepríde mi to nejak extra zlé na to aby som teraz menil operatora.
-
cORP.
Addict
co sa tyka oznamu o zvysovani cien, rovnako isli ceny hore vsade, ked sa ti nepaci ako uz bolo povedane nemusis to akceptovat a mozes vsetko zrusit, tu moznost mas, telekom aj o2 isli hore, ked si tie pausaly porovnas tak viacmenej je to vsade rovnake, co sa tyka internetu je to to iste, ak ani strednu rychlost nevyuzivas stale si mozes dat nizsi variant a ostanes na nizsej sume, presne ako bolo podotknute, elektrinu tiez odoberas dlhodobo a cenovo nejde dole, prave naopak, zial tento trend a inflacia budu robit akurat to, ze vsetko pojde hore, Orange komplet meni celu ponuku, ziadna povodna sluzba neostane, preto moznost vypovedat bez ZP, upomienka 6eur za fakturu ? pozri si ceny upomienok u inych, navyse upomienka chodi 14 dni po splatnosti faktury, aj to sa stane len vtedy ak si meskal v ramci pol roka viac ako raz, cize ti je dokonca prvy krat odpustena
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Je tu niekto kto má optiku 300mbps?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
a po zvýšení na 400, reálne to nameráš? mám max 320.
-
Mek
Addict
Bol ti uz download/upload navyseny?
Zmena nastane az od zaciatku prveho fakturacneho obdobia po 5.3. (teda nie priamo 5.3.)
Zmena nastane az od zaciatku prveho fakturacneho obdobia po 5.3. (teda nie priamo 5.3.)
-
Daniel9911
Professional
Ja som sa stretol a bol to Telekom keď zvyšovali cenu za internet v roku 2018, tiež ponúkali aj zrušenie viazanosti bez pokuty, ale tak razantne to asi nerobili ako Orange, že síce si môžeš zrušiť viazanosť bez pokuty ale automaticky vypnú v prípade paušálu aj tvoje číslo. To môžeme poďakovať zmene zákona, takže síce to od Orange etické nie je, ale zákon im to povoľuje.Hensym napísal: 17 feb 2022, 17:55 Aký máte názor na OZNAM o zvyšovaní cien?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
upload mám vyšší čiže áno. ale... mám router HG8245W5 a čítam, že max. wifi rýchlosť je 300mbit (5Ghz). testované na a52s samsung (320mbit). čo som testoval káblom na staršom hp 2170p nedalo to tiež tých 400mbit, len zas neviem koľko zvláda sieťovka.Mek napísal: 09 mar 2022, 8:52 Bol ti uz download/upload navyseny?
-
Mek
Addict
Kolko zvlada sietovka (v spojitosti aj s kablom aj protistranou-routerom), by si mal vidiet vo vlastnostiach sietoveho pripojenia, ale ak to dalo viac ako 100 Mbit/s, tak sietovka bude gigabitova. Kabel mas aky dlhy, a akej kategorie, ze ci nie je problem v nom?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Kábel je krátky, ja doma používam len wifi. Len som chcel vedieť fakt či reálne tu rýchlosť zvýšili. Kábel musím pozrieť. Z orange mi odpísali trapošinu, že rýchlosť nie je garantovaná, že to je do 400mbit.
-
cORP.
Addict
ten router ti neda urcite viac ako mas, aj to uz mas dobre, snad necakas, ze ti pojde plny downstream priamo cez wifi, realita pri tychto ont je cca 250 az 300 pri priaznivej konstelacii hviezd, ak chces signal v ramci wifi ako by si chcel mat musis si poriesit vlastny router zial.
co sa tyka tej rychlosti, je to do 400Mbit/s nieje to garantovana linka, ak ti to ide cca 350 cez kabel +- tak to nikto riesit viacmenej nebude, samozrejme ak by si siel kablom nizsie ako 300 tak sa to riesit bude kedze to uz je pomerne vysoky ubytok, ak mas viac ako 101Mbit/s tak mas 1000Mb/s sietovku urcite
co sa tyka tej rychlosti, je to do 400Mbit/s nieje to garantovana linka, ak ti to ide cca 350 cez kabel +- tak to nikto riesit viacmenej nebude, samozrejme ak by si siel kablom nizsie ako 300 tak sa to riesit bude kedze to uz je pomerne vysoky ubytok, ak mas viac ako 101Mbit/s tak mas 1000Mb/s sietovku urcite
Preco?? Ked sme mali 300 a slo to 300, tak to bol maly zazrak? A teraz ked sa zasadne zvysila cena vdaka kartelovej dohode a papierovo sa navysila rychlost na 400, aby sme tolko nefrflali, tak nemame cakat rychlost, ktorou nas uchlacholili? Nerozculujem sa, len sa pytam ci je to tak.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
včera som skúsil test káblom na notebooku mojej ženy a v pohode 400mbit
je to optický internet, nejaké keci od ženskej na infolinke, že to nie je garantované, by som strávil pri možno nejakom dslku.
ja niesom doma este, tak to ani nemozem vyskusat 
Autoeditácia príspevku po 16 sek:
co upload, ten ide tych 60?
Autoeditácia príspevku po 16 sek:
co upload, ten ide tych 60?
-
cORP.
Addict
to nieje kartelova dohoda, garantovane linky, ci SLA alebo rychlostne su uplne inde co sa tyka cien, optika ide v 90% na maximum profilu ktory je nastaveny, no su aj lokality kde je proste problem, ci uz sietou ktoru priamo Orange nevlastni, pouzivame siete telekomu, slovanetu aj vychodoslovenskej distribucnejcinges napísal: 10 mar 2022, 6:45 Preco?? Ked sme mali 300 a slo to 300, tak to bol maly zazrak? A teraz ked sa zasadne zvysila cena vdaka kartelovej dohode a papierovo sa navysila rychlost na 400, aby sme tolko nefrflali, tak nemame cakat rychlost, ktorou nas uchlacholili? Nerozculujem sa, len sa pytam ci je to tak.