HBO Max - zmena jazyka
HBO Max - zmena jazyka
Ahojte,
akurát som sa zaregistroval na streamingovú platformu HBO Max. Viem, že HBO Go neponúkalo možnosť zmeniť jazyk - dabing/titulky filmu na iný ako slovenský/český/anglický. Dúfal som, že možnosť zmeniť jazyk na iný sa bude dať aspoň pri Max. Ale nie. Vedel by mi niekto poradiť, či má nejaké informácie o tom, či sa v budúcnosti chystá takáto možnosť do Maxu alebo nie? Pretože takto sa mi neoplatí platiť za niečo, čo nefunguje podľa mojich predstáv. Ďakujem.
akurát som sa zaregistroval na streamingovú platformu HBO Max. Viem, že HBO Go neponúkalo možnosť zmeniť jazyk - dabing/titulky filmu na iný ako slovenský/český/anglický. Dúfal som, že možnosť zmeniť jazyk na iný sa bude dať aspoň pri Max. Ale nie. Vedel by mi niekto poradiť, či má nejaké informácie o tom, či sa v budúcnosti chystá takáto možnosť do Maxu alebo nie? Pretože takto sa mi neoplatí platiť za niečo, čo nefunguje podľa mojich predstáv. Ďakujem.
Re: HBO Max - zmena jazyka
Ako aky?? Sprav peticiu, ako to my mame vediet ake hbo bude ponukat jazyky???
Pri netflixe spravili peticiu aby na svk boli aj cz titulky a dabing..a nakoniec to pridali.
Ked chces norstinu v sk regione, tak vela stastia
ked madarcinu, tak to relevantne je, len je otazka kolko ludi teraz hbo max ma, aby to podporili..
Pri netflixe spravili peticiu aby na svk boli aj cz titulky a dabing..a nakoniec to pridali.
Ked chces norstinu v sk regione, tak vela stastia
Maďarčinu by som potreboval… ale napríklad si myslím, že dosť ľudí by sa našlo aj na takú nemčinu, poľštinu a podobne.
Tak treba spravit peticiu tak, aby si to HBO vsimlo.. Robota to nie je velka a relevantne to pre nich je. Oni tam netusia ze na svk sa hovori dost pocetne aj Madarsky.
Nerozumiem, chceš iný jazyk ako uvedené 3 ???
Lebo to súvisí s nákupom práv na určitý dabing a určité územie.
Angličtina je tam preto lebo originál a CZ/SK preto lebo nakupujú evidentne tieto dabingy len pre naše územie.
Angličtina je tam preto lebo originál a CZ/SK preto lebo nakupujú evidentne tieto dabingy len pre naše územie.
Použijem túto tému, máte niekto HBO Max + Chromecast? Mám tam hnusné titulky, jednak majú čienre pozadie (to tuším bolo aj na Go, dá sa zvyknúť), ale sú strašne vysoko a nie sú vycentrované, sú naľavo. Ľudia ten problém hlásia prakticky už vyše roka a nie je to fixnuté, náhodou niekto nemáte tip?
Ja som dúfal, že s príchodom Max príde aj lepšia appka (alebo webové rozhranie), ale ani nie.
Ja som dúfal, že s príchodom Max príde aj lepšia appka (alebo webové rozhranie), ale ani nie.
Nejako sa hbogo dal rozchodiť cez kodi, tam možno sa dajú titulky nastaviť a kodi by malo fungovať na hocijakom androidovom boxe, potom na počítači možno cez prehliadač, ale to nie som si istý.
Bral by som to ako dôvod ale pri vlastnej produkcii by im to malo byť jedno, či Game of Thrones on pozerá anglicky alebo maďarsky podobne ako pri Netflixe. Oni dávajú jazyky okolitých krajín a to aj stačí, kto by už to chcel pozerať turecky, skoro nikto.
Bral by som to ako dôvod ale pri vlastnej produkcii by im to malo byť jedno, či Game of Thrones on pozerá anglicky alebo maďarsky podobne ako pri Netflixe. Oni dávajú jazyky okolitých krajín a to aj stačí, kto by už to chcel pozerať turecky, skoro nikto.
ono asi to bude aj o licencnych poplatkoch.
urcite nerobi hbo na kazdy film dabing sam, ten kupuje rovnako ako kupuje prava na film. takze predpokladam ze keby chce na slovensku ponukat madarsky dabing tak by to musel licencne riesit v madarsku.
ale mozno ma hbo plne prava na dabing a moze si s nim robit co chce aj ponukat kde chce, potom je to ozaj otazka len spristupnenia.
urcite nerobi hbo na kazdy film dabing sam, ten kupuje rovnako ako kupuje prava na film. takze predpokladam ze keby chce na slovensku ponukat madarsky dabing tak by to musel licencne riesit v madarsku.
ale mozno ma hbo plne prava na dabing a moze si s nim robit co chce aj ponukat kde chce, potom je to ozaj otazka len spristupnenia.
Veď na Maxe sa krásne dajú nastaviť titulky aké len chces.
V mobilnej apke.
V mobilnej apke.
Áno, presne. Aby to bolo ako pri Netflixe. Tam mám na výber niekedy aj z 8 jazykovbegbeee napísal: 11 mar 2022, 14:24 Nerozumiem, chceš iný jazyk ako uvedené 3 ???
Autoeditácia príspevku po 4 min 8 sek:
Mne ponúka iba angličtinu, slovenčinu a češtinu. Btw najhoršie na tom je, že človek si za to chce zaplatiť - nepirátiť a oni tupci mi bloknú ešte aj VPN. Skúšal som sa pripojiť na maďarské HBO Max, aby som tam zaplatil, ale oni surovo blokujú VPNka (používam NordVPN). Hrôza.begbeee napísal: 11 mar 2022, 15:46 Veď na Maxe sa krásne dajú nastaviť titulky aké len chces.
V mobilnej apke.
A pri hbogo kontrolovali nielen ip číslo ale aj karta musela byť z tej krajiny, keď to nesedelo tak nič.
Stiahneš z internetu, nie je to také pohodlné ako si pustiť stream ale keď iná možnosť nie je.
Stiahneš z internetu, nie je to také pohodlné ako si pustiť stream ale keď iná možnosť nie je.
Myslel som format tituliek, farbu a veľkosť.
Práveže v takýchto prípadoch je to oveľa pohodlnejšie si stiahnuť z netu ako riešiť takéto blbosti. Smutné.Cesar napísal: 12 mar 2022, 6:30 A pri hbogo kontrolovali nielen ip číslo ale aj karta musela byť z tej krajiny, keď to nesedelo tak nič.
Vôbec nič také tam nemám. iOS, verzia 52.10.1.94.begbeee napísal: 11 mar 2022, 15:46 Veď na Maxe sa krásne dajú nastaviť titulky aké len chces.
V mobilnej apke.
Nič to nemení na tom, že mne nevadí čierne pozadie, mne vadí vysené nevycentrované zobrazenie na Chromecast-e, čo reportujú ľudia už asi rok.
// zistil som ze na iOS sa vzhlad titulkov nastavuje na urovni OS, ale nijak to neovplyvnuje vzhlad titulkov v HBO Max rozhrani castovanom cez Chromecast. Tam su titulky brutalne vysoko a vyosene dolava. Stovky ludi maju tento problem uz minimalne rok, HBO vraj bug eviduje, ale nic neriesi zjavne.