Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Famine
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa Famine »

Kam sa stratil Covid? :lol: Zrazu už o nom tolko netliachate :smt033 čo sa stalo? :smt043 10 dní nic :smt043 veď je to tak strašna choroba ktorá sa prenáša :smt006 už nechytáte hysáky prestali ste s pitím a našli ste si na to pirule? :lol: v nemecku to stúpa a vy nič? :smt033 netreba lockdown? :lol: ludia nenosia rúška preto rastu čísla :smt044 :smt046 3 rýždne dozadu nemohli nezaockovaní do obchodu aby a covidmagori tomu tlieskali aby ich "neohrozovali" a teraz ludia si do domov prichylujú nezaočkovanych Ukrajincov... (je mi to lúto čo robí Putin Ukrajine jednej z normálnych bezrúškových krajín) ako budete dalej žiť bez Covidu? :smt115 :lock:

Navrhujem LOCKDOWN :lock: :lock: :lock: :lock: :lock: :lock: :lock:

Tejto témy :twisted: :twisted: :twisted:

A konečne odnáhubkovať slovenskoooo
:lock: :lock: :lock: :lock: :lock: :lock: :lock:
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Registroval si sa pred sedemnástimi rokmi.
Píšeš akoby si nemal ani desať.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Skvely pribeh na temu "Ako normalni ludia naleteli dezolatom a zomreli" z anglicko-waleskeho pomedzia. Takych pripadov, kedy uplne normalny clovek naletel idiotom, nakazil sa, zomrel (aj ked podla veku to ma prejst ako nadchu) a dezolati sa jeho rodine este vysmiali:
https://www.bbc.co.uk/programmes/m0014y ... /downloads

Inak sa tam rozporuje aj "konstanta 0.3%". Ta neplati ani na Slovensku, lebo mrtvych je uz takmer o 3000 viac, ako sa pocitalo, ze "moze zomriet".
Sice je pocet hospitalizovanych uz niekolko dni pod 2500, stale je to velmi vela, o umrtiach nehovoriac. Takze opatrenia boli rusene priskoro.
O Anglicku ani nehovoriac, kde Party Boris zrusil aj legalnu potrebu izolovat sa po pozitivnom teste. Takze nemocnice sa opat plnia. Akoby premorovanie mikrodavkovanim nefungovalo ani na Morave, ani za Severnym morom...

A ak by clovek chcel ist na dovolenku, ma smolu ak by mal letiet rano, lebo sukromne firmy, ktore testovali pre potreby cestovania, zatvaraju pobocky ci zberne boxy ak sa clovek chcel posparat v nose a na krcnej mandli sam. Normalne velka radost vo mne...
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Čísla za včerajšok:

Na Slovensku 9654 nových nakazených, 2476 ľudí v nemocniciach
V Česku 10829 nových nakazených, 2200 ľudí v nemocniciach

Pripomínam že ČR má 2x toľko obyvateľov ako SR a čísla tomu po väčšinu pandémie aj zodpovedali. Zaujímavo sa to vyvíja...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Zevraj v Brazilii pravdepodobne našli u 2 ludí nový variant Deltacron.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

V Cine zacina mat omikron obrie rozmery, a stat zase zavadza lockdowny obrich rozmerov, tu je napr. zaber z vystaviska, kde zatvorili vsetkych ludi, lebo sa medi nimi nasiel jeden clovek s cervenym kodom.
Potom zacali hromadne utekat, lebo tam nechceli skoncit zatvoreni bohvie kolko dni, tam uz totalita dostava iny rozmer. Na konci videa je verejne karhanie chlapca, ktory porusil karantenu lebo nemal doma co jest a vrsi sa na nom nejaky "dozorca koncentraku".
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Lebo sú tie ich domáce vakcíny ešte horšie ako západné
jackb
Redeemer
Redeemer

Party Boris zrusil v Anglicuzvysne opatrenia, vratane povinnej izolacie chorych uz na konci februara, a podla demagogie, ktoru sme tu dostavali, mali pocty nakazenych, hospitalizovanych a mrtvych padnut na nulu. Lebo vraj respiratory, ale aj chirurgicke masky a hlavne izolacia chorych od zdravych (to sa vraj nikdy v historii ludstava nerobilo) sposobuju umrtia.
Lenze nic okrem umrti neklesa. Tie su okolo 100 za den u mnoho tyzdnov. Takze ak v roku 2019 nebolo mozne dostat starostlivost v potrebnom rozsahu, bez pandemickych opatreni to stale mozne nie je, lebo nie su miesta ani ludia.
2022-03-17 07_27_18-UK Summary _ Coronavirus (COVID-19) in the UK.png
Ak sa novinari, ale zapadni lekari vo svojich vyjadreniach mylia, ospravedlnia sa. Preco sa do teraz neospravedlnil konkretny doktor matematiky za vsetky lzi a zavadzania o viruse, ockovani a imunite, netusim. Mal by mat dost vysoky intelekt na to, aby mu jeho muzske stredoeuropske ego branilo urobit tak.
beardie
Redeemer
Redeemer

spravil som si mensi vylet
opatrenia:
- Rakusko je specificke a otravuju s ruskami aj nadalej
- Turecko: v lietadle treba naoko, realne to skoro nikto nema spravne nasadene (nie, ze by to niekedy niekto spravne nasadene mal), na zemi tiez len na oko
- Maledivy: domaci povedali, ze tam covid nemaju, zrusili vsetky opatrenia, aktualne nevyzaduju pre prilet ani test, ani ockovanie, len PLF
- Anglicko: let na LHR bezruskovy komplet vratane posadky, v Londyne i v MHD prelepili samolepky a uz pisu len o doporuceni prekrytia, uz nie je povinne, v hoteli nic, na letisku nic, ani v saloniku, aj ked sa obsluha trochu tvarila, ze to nosia; uvolnili opatrenia tak, ze aj nezaockovani a neotestovani môžu priletiet, ani PLF netreba
- navrat do Rakuska s ruskami na palube a nasledne viz prvy bod, vratane letiska
- CR bezruskova

vyzadovanie:
let VIE-IST (Turkish): typek na letisku sa pytal, ci mame negativny PCR napriek tomu, ze sme len tranzitovali, kedy ho netreba, ale po pravde som povedal, ze ano mame
IST-MLE (Turkish): nikto nic
MLE-LHR (BA): opat sa slecna pytala, ci sme plne zaockovani, napriek tomu, ze to netreba
LHR-VIE (BA): po spravnosti treba mat menej ako 3/4 roka po 2. davke, alebo tretiu, alebo prekonanie menej ako pol roka, alebo 72h PCR alebo 24h AG, nikto nic nechcel

preferujem anglicky model - kto chce, nech nosi aj plynovu masku, kazdy sa zariadi podla seba

ako oficialne prekonany a nerizikova skupina mam f p...
jackb
Redeemer
Redeemer

Prekonani a nerizikova skupina… uz pred rokom odporucal nikoho v Anglicku neockovat, lebo sa komusi prisnilo, ze 90% lidi ochorenie prekonalo.
https://coronavirus.data.gov.uk/
A oni nie: aj sa dali zaockovat, aj zrusili opatrenia a zase sa vracaju do nemocnic, zase ich viac zomiera. Kde je ta stadova imunita z hrdinskeho cestovania bez prekrytia tvare? Ano, ako pan doktor napisal: v porodnych cestach.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Rakusko malo zrusene ruska 3 tyzdne v beznych obchodoch, v potravinach a mhd stale boli povinne... zacali cisla stupat rychlejsie, takze ich vratili naspat.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Moje súkromné pozorovanie:
Rouške a respirátore v obchodoch v ČR zrušili od 14. marca.
Bol som to hneď v pondelok ocheckovať do Lidlu.
Zobákov na hube som napočítal na prstoch jednej ruky. Zarážajúce pre mňa je to, že v postaršej vekovej kategórii to bola nula.

Pozorovanie skoro 2 týždne ukazuje rovnaké dojmy, tlamokrytku vidím sporadicky a iba na mlaďasoch.
Mne z toho vyplýva toto:
1.) Ľuďom je vírus z roznych dovodov u prdele.
2.) Ľudia si vyhodnotili, navzdory trvrdeniu odborníkov, že respirátor ich neochráni.
1+2 = Ľudia respirátory zahodili v hneď prvý deň, čo to neodporuje vyhláške.

V MHD by to vyhláške ešte odporovalo, takže zhruba tak 2/3 ho reálne má, ale nikto poriadne nasadený, pod nosom zhruba 1/2 z tých spomenutých 2/3.
Mne osobne nie je príjemné dostávať sa do spoločensky ankward situácii, takže MHD nepoužívam a pálim kvasené dinosaury.
Dúfal som, že ceny benzínu, nafty stúpnu aspoň na dvojnásobok, nech mám na cestách viac miesta pre seba.
MHD používam iba sporadicky, kým nezrušia biele zobáky, tak sa do nej nemienim vrátiť na pravidelnej báze.

AD/ Je už nejak objasnené, akým mysľovým pochodom dojde niekto k tomu, aby vonku po ulici kráčal s respirátorom, popr. v ňom solitárne šoféroval auto? :D Ja to stále občas zbadám a neviem to rozlúštiť :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Je mozne, ze bol niekde v interieri a iba si ho zabudol dat dole. Aj mne sa to uz stalo :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Včera som videl v prírode ďaleko od ľudí pani s chodeckými palicami a nasadeným rúškom. To už fakt nechápem.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ja som zasa videl vykracujuc po ceste jednu pani robit jarny rez stromcekov s nasadenym respiratorom(jedine ze by robila nejaky postrek) ale inac si to neviem vysvetlit.

Nemozem to aplikovat vseobecne, ale ak vyslovene niekto nie je pri niekom co je chory a nestravi v jeho blizkosti dlhsiu dobu, tak sa nema ako nakazit, navyse ak uz je niekolkonasobne naockovany a este to aj prekonal.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Možný je ešte iný dôvod - je jedna situácia, keď si respirátor dám aj v byte - pri čistení piatich mačacích záchodíkov, aby som sa nenadýchal toho prachu (alergia, astma - aspoň že vraj).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja teraz nosim repirator aj vonku, ked je naokolo viac ludi, proste momentalne si nemozem dovolit byt chory.

V Ba casto stretavam ludi co si daju v buse rukavice, co chpem, Covid stale nemusi byt sranda, ak ma clovek astmu alebo slabu iminitu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Od stredy sa končí povinnosť respirátorov v exteriéri s výnimkou hromadných podujatí a tiež povinnosť registrácie v eHranici.
paci sa mi, ze sa rusia tie opatrenia, ktore uz nikto nedodrziava
teda okrem par pomylenych individui, ktore ich nosia neustale, alebo na ne zabudli

ta eHranica je tiez sranda, kedze za jej nevyplnenie realne nehrozil ziaden postih vdaka podmienke, ze ju treba vyplnit do 24 (48?) hodin po prijazde

neocakavam, ze sa opatrenia uvolnia, lebo nie je sila presadit to
jackb
Redeemer
Redeemer

Vraj v UK ziadny covid nie je. Len ked sa chce clovek vratit z dovolenky, tak si precita o zrusenych letoch kvoli chorym zamestnancom. Hlavne, ze Passenger Locator form a ine opatrenia “treba zrusit, lebo len to zabrani virusu sirit sa”.
https://www.independent.co.uk/travel/ne ... 51870.html
Ani premorenie, ani ziadne opatrenia nepomahaju. Kedy sa ale tie tlchuby spamataju a ospravedlnia sa za svoje lzi?
Napísať odpoveď