Na androide nejde nastavit vlastne dns
Na androide nejde nastavit vlastne dns
Caute, snazim sa na androide 9 nastavit vlastne dns, bezuspesne. Je tam private dns, ale to nebere ipcky 8.8.8.8 ale len celu domenu co je blbost.
Nejde kvoli tomu internet ziaden, ani wifi, ani hotspot z ineho mobilu. Neprisiel som ako inak to nastavit, ked sa pripojim na wifi, ukazuje tam ip dns, ale neda sa zmenit. Pise ze connected, no internet. Co je to za blbost?
Nejde kvoli tomu internet ziaden, ani wifi, ani hotspot z ineho mobilu. Neprisiel som ako inak to nastavit, ked sa pripojim na wifi, ukazuje tam ip dns, ale neda sa zmenit. Pise ze connected, no internet. Co je to za blbost?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: Na androide nejde nastavit vlastne dns
na Androide 11 mi dovoluje nastavit vlastne DNS len pri statickej IP. skusas to tak? (malo by to byt niekde vo wifi settings - static ip/dhcp)
pri DHCP sa asi defaultne nastavi na gateway ip.
pri DHCP sa asi defaultne nastavi na gateway ip.
Uz od Android 6 ci ktory si to pamatam, tak sa da DNS nastavit len pri pevne nastavenej IP v sieti. Pri DHCP to nejde roky.
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
Namiesto IP zadaj "dns.google"
zdroj: https://developers.google.com/speed/pub ... _or_higher
Napr. AdGuard má tiež možnosť zadať IP "94.140.14.14" a "94.140.15.15" alebo hostname "dns.adguard.com", podľa toho čo zariadenie podporuje.
zdroj: https://developers.google.com/speed/pub ... _or_higher
Napr. AdGuard má tiež možnosť zadať IP "94.140.14.14" a "94.140.15.15" alebo hostname "dns.adguard.com", podľa toho čo zariadenie podporuje.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
a kto mu prelozi dns.google na IP adresu, ked mu nejde zakladne DNS? ci to uz maju androidy zahardcodene?
-
ja_som
Star
Toto nastavenie ale nie je v nastaveniach pripojenej WiFi kde nastavuješ pevnú IP pripojenia alebo DHCP. Neviem akého máš výrobcu, OnePlus to má pod nastavenia - WiFi a siete - Privátna DNS kde zadáš len "hostname", tada dns.google a funguje to na akomkoľvek pripojení, či už dátovom cez mobilného operátora alebo cez WiFi. V linku, ktorý som dal vyššie ako zdroj, je umiestnenie tohoto nastavenia "Settings > Network & Internet > Advanced > Private DNS."
-
*****HERO*****
Guru wannabe
jj, tiez nemam tu privatnu DNS viazanu na konkretnu WiFi siet, ale aj tak - aby si vedel komunikovat s tou privatnou DNS "dns.google", tak najprv potrebujes vediet jej IP. tak ma len zaujima, ze ako ten telefon zisti IP "dns.google", ked pise, ze mu nejde ani zakladna DNS?
-
ja_som
Star
Sorry, možno sa nevyjadrujem správne 
Toto nie je potrebné nastavovať pre každú WiFi sieť, to mám nastavené normálne na DHCP. Pre mňa je toto nastavenie priamo v okne Nastavenia - WiFi a siete. Priložil som screenshot pre istotu
Tam sa zadá len dns.google, alebo iný poskytovateľ a to je všetko.
Toto nie je potrebné nastavovať pre každú WiFi sieť, to mám nastavené normálne na DHCP. Pre mňa je toto nastavenie priamo v okne Nastavenia - WiFi a siete. Priložil som screenshot pre istotu
Tam sa zadá len dns.google, alebo iný poskytovateľ a to je všetko.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ano, tomu chapem, mam to v androide presne tak isto
len ma zaujimalo ako to funguje "na pozadi" a ci to v jeho pripade pomoze. uvidime.