Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

starysomar napísal: 13 mar 2022, 19:51 "konstruktivně mluvit o smíru" - Kremlinovi nemožno veriť ani kýchnutie...
to je jasné, proste Rusi dostávajú riadne na prdel a to sa ku Kyjevu este poriadne nepriblizili. Putin teraz rozmysla ako z toho vycuvat aby nestratil aspon tie zbytky svojej tváre.. Od zaciatku to bol od Putina šialený nápad a risk, myslel si, že sa mu to tak lahko prepečie ako s tym Krymom.

Pri Kyjeve bol zabity americky novinár a režisér Brent Renaud.
Spoiler
American journalist shot and killed outside of Kyiv, Ukrainian officials say
Return to menu
By Isabelle Khurshudyan10:36 a.m.
Link copied
ODESSA, Ukraine — American journalist Brent Renaud was fatally shot while reporting outside of Kyiv on Sunday, according to the Kyiv region’s police chief and an adviser to Ukraine’s interior minister. Both shared photos of Renaud’s press badge and passport.

Andriy Nebitov, the police chief, said in a Facebook post that Renaud was “shot dead” in Irpin, the town on the outskirts of Kyiv that has seen heavy fighting between Russian and Ukrainian forces.

Renaud had a New York Times press badge on him, Nebitov said, but the New York Times issued a statement on Twitter saying that while Renaud had worked with the Times in the past, he was “not on assignment for any desk at The Times in Ukraine.”

Renaud, 51, worked with his brother, Craig Renaud, on award-winning video journalism and documentary filmmaking projects for HBO, Vice and other major international news organizations, according to their website.

A second journalist, Juan Arredondo, was with Brent Renaud in Irpin when the two came under fire after passing a military checkpoint, according to a video interview Arredondo did with Italian news outlet Internazionale while being treated in a Kyiv hospital.

Arredondo said Renaud “has been shot and left behind,” but he wasn’t sure what had happened to him. Ukrainian officials blamed the killing on Russian troops.

Ukrainian Prosecutor General Iryna Venediktova said on Facebook that a journalist was “shot in the head” in Irpin and her office plans to investigate the case. She did not name Renaud, but posted a photo of the New York Times press badge with his picture and name cut off.

“I believe that we will bring the murderers to justice, but we will not return the life of your citizen. All the other citizens too. Unfortunately,” she wrote.

Renaud’s death comes after a team of Sky News journalists were shot at while attempting to report in the Kyiv suburb of Bucha. Chief correspondent Stuart Ramsay and camera operator Richie Mockler were shot. They survived and were evacuated out of the country. The journalists were later told that the gunmen were part of a saboteur Russian reconnaissance squad.

On March 1, when the Russian military fired on the Kyiv TV tower, camera operator Yevhenii Sakun was one of the five people killed in the attack, according to the Committee to Protect Journalists. Renaud is believed to be the second journalist killed in Ukraine.
https://www.washingtonpost.com/world/20 ... e-updates/
Prílohy
wp.png
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

V Chersonskej oblasti chcú Rusi urobit referendum o nezavislosti. Narobit si z Ukrajiny bábkové štáty.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravim. Predpokladam ze sa to tu uz riesilo ale tema ma milion stran takze sa spytam rovno bez hladania odpovede.
Posielat na ukrajinu nase zbrane? Teraz mam na mysli tak Slovensko ako aj ostatne staty akurat mi to tu mame komplikovanejsie kedze hranicime hned s ukrajinou.
Mozte mi uviest vase PRE a PROTI?

Ja osobne mam len jedno proti a to ze si ohromne zvysujeme pravdepodobnost toho ze sa rusi rozhodnu jedneho dna prekracovat nase hranice pripadne ze to jedneho dna moze Putina prinutit k jadrovemu utoku. Neviem si totiz predstavit ako by mohla tato vojna skoncit tym ze rusi len tak opustia uzemie Ukrajiny a Putin bude moct nadalej chodit zo vztycenou hlavou. Mozno trochu prehanam ale ten clovek mi proste pride ako ten ktory sa nevie vzdat a ak uz niet inej cesty tak pristupi radsej k najzufalejsiemu rieseniu ako ukazat svetu ze "aha prehral som".
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano posielať, keby neposielame tak Ukrajina príde o celé územie, akurát som to písal Rusi si chcú najnovšie odtrhnúť Chersonskú oblasť.
Jadrová vojna= stovky milionov ludí mrtvych. Keby sem Putin vyšle vojská tak nám pomožu vojská NATO, neviem v akom počte ale ak by Rusko napadlo štáty NATO tak to by museli viesť vojnu na západnej hranici na poriadne širokom fronte od Fínska až k Turecku.
Ked by sme mali bojovať ty,ja a chalani tu na fore tak by sme mali bojovať hoci aj prakmi alebo tak zeby sme sa vrhli na kolony ruských tankov,vytiahli ich posádky a uj*bali ich po hlavách,prípadne položiť život za vlasť a buducnosť našich detí, stým, že agresor takisto príde o množstvo mužov to stojí zato. Prioritný je ale mier, NATO vzniklo preto aby sa uz neopakovala situácia v Europe pocas 2 svetových vojen.
Len Rusko resp kremelská vojenská junta má svoju víziu o svete.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Pred par dnami o tom pisali na ceskom N-ku, ze jedna ruska novinarka si mysli, ze by to rusi chceli do tyzdna odpiskat, a zamrazit.

Osobne tomu ale neverim, Putin uz transformuje rusko v priamom prenose na to rusko, ktore on poznal najlepsie ako sef kgb, ludia tam ziju v inej realite, predsa im tam cela garnitura slubila denacifikaciu, a v ich tv prebieha operacia presne podla planu.

A k tomu referendu, tomu uz ani rusi nemozu uverit, ze to myslia vazne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

TK1991
ruska armada dostava a dostane na Ukrajine strašný výprask, takze nemusis sa bat ze by sa rozbehli na Slovensko
--
Ak maju ruski velitelia trochu rozum, tak sa vyhnu priamemu dobyvaniu velkych miest. Budu sa snazit ich obklucit a znemoznit zasobovanie, zda sa ze takuto taktiku idu naozaj pouzit. To by bol pre Ua celkom problem, uvidime ako sa to bude vyvijat.

--

Ruska armada rabuje
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ukrajinci nezabudli. Stalinova genocída - umelo vyvolaný hladomor na Ukrajine si vyžiadal milióny životov v priebehu pár mesiacov.
Vedia za čo aj prečo bojujú.
Putler sa podľa mňa prepočítal aj v (p)odpore vyspelého sveta.
Akokoľvek kedykoľvek to skončí - vznikla obrovská škoda no aj malá nádej, že vyspelý svet bude viac držať spolu a viac hľadieť na možné problémy v budúcnosti.
retkvic
Addict
Addict

Som zvedavi ako to dopadne s Mariupolom, blokada tam trva uz vyse tyzdna a v meste im dochadzaju posledne potraviny, nemaju vodu, elektrinu, teplo, doteraz tam udajne zomrelo uz viac ako 2300 ludi.

Vraj Turci pozaduju od Rusov okamzitu evakuaciu svojich obcanov, ktory by sa mali skryvat v mesite.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Len tak mimochodom. Trochu sa divim aky ste tu poniektori optimisti. Rusi investuju do zbroje a armady ako takej desiatky miliard rocne. A to uz dlhe roky. Pochybujem ze uz ukazali vsetky svoje karty. Tych "zopar" znicenych tankov etc. bude urcite len mala cast ich armadnej zbroje. Az o nu pride na rad ich moderna technika.
Okrem toho rusi maju dalsie tisicky tankov a stovky bojovych lietadiel a statisice vojakov. Ked si to porovname z aktualnymi stratami tak neprisli v podstate zatial o nic.
gogo956
Redeemer
Redeemer

TK1991

Rusko si nemoze dovolit dlhodobo generovat take velke svoje straty zivej sily a techniky ako doteraz, bez ohladu na to, kolko toho este /teoreticky/ k dispozicii ma. A to este nebojuju priamo v ziadnom velkom meste, tam by ich straty isli rapidne vyssie. Je nieco ine bojovat na volnom priestranstve na velke vzdialenosti a nieco ine je boj v mestskej zastavbe. Rusi neskor sice poslu asi aj modernejsie tanky, ale Ukrajinci su vyzbrojeni dostatocne aj na ne, akurat to bude este vyssia strata pre Rusku armadu. Putin moze dat napr utocit tazke bombardery na Kyjev a tym ho znicit, ale to neznamena ze by ho aj realne ovladol.

Autoeditácia príspevku po 9 min 59 sek:
Ruská armáda je na hranici svých možností, tvrdí letecký maršál RAF
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajin ... .seznam.cz
Prílohy
FNoxvEeX0AIgui_.jpg
retkvic
Addict
Addict

TK1991 napísal: 13 mar 2022, 20:19 Ja osobne mam len jedno proti a to ze si ohromne zvysujeme pravdepodobnost toho ze sa rusi rozhodnu jedneho dna prekracovat nase hranice pripadne ze to jedneho dna moze Putina prinutit k jadrovemu utoku. Neviem si totiz predstavit ako by mohla tato vojna skoncit tym ze rusi len tak opustia uzemie Ukrajiny a Putin bude moct nadalej chodit zo vztycenou hlavou. Mozno trochu prehanam ale ten clovek mi proste pride ako ten ktory sa nevie vzdat a ak uz niet inej cesty tak pristupi radsej k najzufalejsiemu rieseniu ako ukazat svetu ze "aha prehral som".
Rusko by v takom rozpolozeni ako je teraz hranice prekorcilo, ci by sme zbrane poslali alebo nie, my uz sme ako EU krajina na zozname nepriatelskych krajin, takze poslanim zbrani nemame vobec co stratit, kedze z vojenkeho a ani globalneho hladiska na nas nikto nebude brat ohlad, poriadne ani neviem co za zbrane by sme tam vlastne poslali(mozno nejaku municiu, strelne zbrane, granaty, pripadne nejake helmy, nepriestrelne vesty), to si myslim, ze je uplne obycajna pomoc.
Pouzitie jadrovej zbrane minialne na pode nato je vylucene a navyse nepredstavujeme ziadnu vojensku hrozbu pre nikoho, takze pouzitie by nedavalo ziadny zmysel, navyse tu maju politicke zastupenie,ktore by v pripade potreby spolupracovalo, a generalny prokurator s nimi podpisuje rozne memoranda o vzajomnej kyber bezpecnosti, takze z tohto ohladu by som sa naozaj nebal.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

TK1991 napísal: 13 mar 2022, 20:54 Len tak mimochodom. Trochu sa divim aky ste tu poniektori optimisti. Rusi investuju do zbroje a armady ako takej desiatky miliard rocne. A to uz dlhe roky. Pochybujem ze uz ukazali vsetky svoje karty. Tych "zopar" znicenych tankov etc. bude urcite len mala cast ich armadnej zbroje. Az o nu pride na rad ich moderna technika.
Okrem toho rusi maju dalsie tisicky tankov a stovky bojovych lietadiel a statisice vojakov. Ked si to porovname z aktualnymi stratami tak neprisli v podstate zatial o nic.
Tu vidno, ze si len teraz prisiel a necital si tuto temu :) Vela krat sa to tu pisalo (a samozrejme aj v novinach).
Ruska armada bola evidentne super silna len na papieri a z tych desaitok mld co sli do nej sa nemala cast rozkradla. Vdaka bohu za to!

Ak by rusi teraz nemali problemy a mali by dost vsetkeho, tak by:
1. Neziadali pomoc od Syrie co sa tyka zoldakov/vojakov (vcerajsia info)
2. Neziadali Cinu o vybavenie (dnesna info)
Spoiler
21:27
Rusko požiadalo Čínu o pomoc vo forme vojenskej techniky, píše Financial Times, ktorý sa odvoláva na zdroje z prostredia americkej vlády. USA sa podľa denníka chystajú varovať svojich spojencov, že Čína môže byť pripravená pomôcť Rusku.
Americkí predstavitelia si myslia, že Rusko začína mať nedostatok niektorých zbraní, píše FT.
Inak trochu od temy, sa mi zda, ze ovela menej proruskych prospevkov som si vsimol v novinach v diskusiach. Neviem, ci to moderatori usilovnejsie mazu (mohli by), ale cakal by som, ze propaganda pojde na 110 percent. Pamatam si to ked obsadili Krym, tak kazdy druhy prispevok skoro bol tak ladeny. Pamatate, fasisti, Azov, nacisti, CHUNTA vojenska...atd. Teraz takmer nic.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Jop, nejak to s nimi ide dolu kopcom, samozrejme rusi určite ešte nepovedali posledné slovo. Dnes na twitteri som narazil aj na tému, že Rusko urgentne potrebuje peniaze. V rezervách síce má cez 2000t zlata, ale vraj ho nikto nechce kupovať ani s 20% zľavou a teda ho Rusko nevie premeniť na peniaze.

A kadyrovci chcú unášať deti..
Spoiler
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ubožiaci Kadyrovský na špinavú robotu ako som si myslel, z detí urobiť Putlerjugend, alebo niečo na spôsob janičiarov.
retkvic
Addict
Addict

Ukrajinci uz oznamili, ze keby kadyrova nasli tak bude eliminovany, akurat je otazne co by to vyvolalo v jeho domovine. Z tych jeho zvukovych nahravok co vypustili na net mi prisiel v hlase akysi chory, akoby mlel z posledneho.

Dnes ma tiez prekvapil ten zmierlivy ton na ruskej tlacovej agenture, normalne boli tie texty pred par dnami az agresivne, pohrdajuce, teraz su dost zmierlive, skor informativne, bez nejakych vybicovanych emocii.

Autoeditácia príspevku po 4 min 51 sek:
My o vlku a vlk
https://tass.com/world/1421531
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

TK1991 napísal: 13 mar 2022, 20:54 Len tak mimochodom. Trochu sa divim aky ste tu poniektori optimisti. Rusi investuju do zbroje a armady ako takej desiatky miliard rocne. A to uz dlhe roky. Pochybujem ze uz ukazali vsetky svoje karty. Tych "zopar" znicenych tankov etc. bude urcite len mala cast ich armadnej zbroje. Az o nu pride na rad ich moderna technika.

Investuje, ale asi to nekončí tam kde by malo. Koho by to v takej skorumpovanej krajine prekvapilo?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Však sa celý čas ukazuje, že povesť tej glorifikovanej ruskej armády vychádza z klamstiev. Nejde pritom len o klamstvá Rusov ostatnému svetu, ale aj o klamstvá Rusov Rusom. Proste podriadený klame nadriadenému, lebo sa proste od neho očakáva, že bude dávať reporty podľa ktorých je všetko perfektné. Ten nadriadený toto posúva ďalej vyššie a pridá vlastné klamstvá, lebo aj od neho sa očakáva, že všetko bude tip top. A tak to ide vyššie až k báťuškovi Adolfovičovi, ktorý sa môže rozplývať nad perfektnou armádou a potom ju vo svojej dezilúzii pošle útočiť. A potom je tu situácia, kde ruskí vojaci nemajú čo žrať, čo naliať do nádrží, nevedia kde sú atď.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

A to je dobre.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ruska armada je rovnako efektivna a funkcna ako cely Rusky stat. Vsetko je o korupcii a roznych zaujmovych skupinach /defacto mafiach/. Je zname ze napr nielen v cecenskych vojnach mala ruska armada vela zbrani rozkradnutych este v kasarnach napr rozne sucasti na obrnenej vojenskej technike a pod. Z casti je to tym, ze obycajna rusky vojak sa ma zle, castokrat nema ani normalnu stravu, tak potom si ponahaju ako sa da..
Dalsia vec je ta, ze tie jednotky ktoré su moderné a výstavné, tych nema vela a tie sa pestuju na prehliadky, do boja ich neposlu, lebo vedia ze by ich skor ci neskor na Ua znicili tiez. Rusi maju v skladoch nepochybne este velmi vela starej techniky, ale je otazne v akom je stave a ci by vobec cestu na Ua vydrzala.
Bude to zaujimave s tou Cinou, co nakoniec doda a co nie.
Napísať odpoveď