Vojna na Ukrajine
Re: Vojna na Ukrajine
Ten ich rezim, kedy to cely narod hra na jedneho alfasamca ma jednu vyhodu v tom, ze staci odstranit toho jedneho alfasamca. V interview pre Olivera Stonea Putin povedal, ze v USA sa menia prezidenti, ale nemeni sa politika, co je samozrejme bulshit a plati to skor pre Rusko. Aj ked po rozpade ZSSR bola taka nadej na civilizovane a demokraticke Rusko. Zial bol to klam, oni sa len potrebovali zotavit z tej ekonomickej tragedie a potrebovali hrat mileho psika pred zapadom, aby sa k nim nepriblizili americke zakladne a cakat na "lepsie" casy.
-
starysomar
Hardcore addict
Je to na veľa slov a viet - do ktorých sa mi fakt nechce. Tak aspoň stručne.
Čo je Rusko a čo sú Rusi?
Historicky vzaté (až na výnimky) národ, zdegenerovaný samohonkou, kde zhruba 80% žije v ťažkej biede v minulých storočiach bez kontaktu s realitou (aspoň tou ich - na pochopenie zvyšku sveta fakt nemajú), ktorému podvrhli myšlienky akejsi sociálnej spravodlivosti v dobe ich feudlizmu. Ich dedovia mali hovno, ich otcovia mali hovno, oni majú hovno tak prečo by ich deti a vnúčence nemali mať hovno? Ich najväčší "triedny nepriateľ" je každý, kto sa má lepšie. Nenávidia pokrok, slobodu, samostatnosť, nezávislosť. Sú "boľševici" - sú v podstate stádovité nič, no presvedčené o vlastnej výnimočnosti a svojom práve určovať iným čo smú a nesmú...
Jeden Rus je fajn človek. Ak sú dvaja - už "prídu na to, že sa im krivdí". Ak traja - sú presvedčení, že sú majiteľmi zemegule.
Čo je Rusko a čo sú Rusi?
Historicky vzaté (až na výnimky) národ, zdegenerovaný samohonkou, kde zhruba 80% žije v ťažkej biede v minulých storočiach bez kontaktu s realitou (aspoň tou ich - na pochopenie zvyšku sveta fakt nemajú), ktorému podvrhli myšlienky akejsi sociálnej spravodlivosti v dobe ich feudlizmu. Ich dedovia mali hovno, ich otcovia mali hovno, oni majú hovno tak prečo by ich deti a vnúčence nemali mať hovno? Ich najväčší "triedny nepriateľ" je každý, kto sa má lepšie. Nenávidia pokrok, slobodu, samostatnosť, nezávislosť. Sú "boľševici" - sú v podstate stádovité nič, no presvedčené o vlastnej výnimočnosti a svojom práve určovať iným čo smú a nesmú...
Jeden Rus je fajn človek. Ak sú dvaja - už "prídu na to, že sa im krivdí". Ak traja - sú presvedčení, že sú majiteľmi zemegule.
ja mam s ludmi v rusku len sucit. ked si predstavim ako nas dokazu ovladat politici tu na slovensku, kde sa predsalen hrame na trochu "vaznejsiu" demokraciu, tak uplne verim ze putin (a cela jeho garnitura) to tam ma po tych rokoch totalne pod palcom.
uz to bude celkom dost krat co som sa zucastnil volieb ale nebol som spokojny ani s jednym vysledkom... skratka som tak nejak zmiereny s tym ze ako obcan na fungovani svojej krajiny nemam vobec ziadny vpliv.
a verim ze priemerny rus sa citi velmi podobne...
uz to bude celkom dost krat co som sa zucastnil volieb ale nebol som spokojny ani s jednym vysledkom... skratka som tak nejak zmiereny s tym ze ako obcan na fungovani svojej krajiny nemam vobec ziadny vpliv.
a verim ze priemerny rus sa citi velmi podobne...
Uz som to pocul z viacerych zdrojov ze odsuchovat rusov ako narod je velka chyba. A za mna suhlasim.starysomar napísal: 22 mar 2022, 17:51Mimochodom aj na tom jednom - kupodivu tom, žijúcom v Prahe poznať údiv nad tým, prečo vyspelý svet odsudzuje Rusov ako celok
Rusi ziju defacto v policajnom state, preto je pochopitelne, ze vacsina z nich si da jednoducho klapky na oci a radsej ani nerozmyslaju ako sa veci naozaj maju, aby nemali zbytocne problemy. Staci ked niekto da neskodny prispevok na socialne siete napr ze spochybnuje spravnost ruskeho zasahu na Ukrajine a takyto ludia uz mavaju problemy zamestnani, ci musia podat vysvetlenie na policii. Nam sa to lahko hodnoti, ked si kazdy tu moze vypisovat v podstate co uzna za vhodne a nic sa mu nemoze stat.
Historia je jasna. Staci si pozriet co nasledovalo ked umrel Stalin. V podstate ziadna vyrazna zmena. Ako pises daco vyrazne bolo max po rozpade ZSSR ale na to mali padny dovod. Silne diktatorske velenie je tam proste zakorenene.kayko napísal: 22 mar 2022, 18:49 Ten ich rezim, kedy to cely narod hra na jedneho alfasamca ma jednu vyhodu v tom, ze staci odstranit toho jedneho alfasamca. V interview pre Olivera Stonea Putin povedal, ze v USA sa menia prezidenti, ale nemeni sa politika, co je samozrejme bulshit a plati to skor pre Rusko.
Na zamyslenie: Navalnyj je protiputinovsky ale Krym chvaluje....
to je to, ze v Rusku ani opozicia nie je demokraticka v europskom pojati zmyslu slova. Este vzdy sa moze stat napr to, ze sa zbavia Putina a vsetko moc dostane do ruk vojenska junta-skupina najvyssich generalov. Ti by mali urcite zaujem vojnu na Ua ukoncit ale pre obyvatelov Ruska by to moc dobra sprava nebola.
Cele je to o tom, ci tie mocenske zlozky v pozadi, tie sive eminencie vdaka ktorym je Putin tam kde je, ci mu vojnu na Ua este ako -tak toleruju alebo nie. To nikto nevie. Ci je to z ich suhlasom alebo nie. Od toho zavisi ci Putin nadalej zostane u kormidla.
Cele je to o tom, ci tie mocenske zlozky v pozadi, tie sive eminencie vdaka ktorym je Putin tam kde je, ci mu vojnu na Ua este ako -tak toleruju alebo nie. To nikto nevie. Ci je to z ich suhlasom alebo nie. Od toho zavisi ci Putin nadalej zostane u kormidla.
Keď už sa o tom bavíte, tak tu to máte...čo si Rusi myslia po 3 týždňoch vojny...píp...teda špeciálnej operácie (vo videu bol zvuk vypnutý, keď hovorili o vojne, lebo to je v Rusku teraz trestný čin so sadzbou 15 rokov).
Jednak by sa mali prestať pýtať teenagerov, lebo keď človek je finačne závislý od rodičov, tak jeho najväčší problém je, že nemôže ísť do McDonaldu a nemôže mať iphone, ale keď príde domov, tak chladnička je plná...takže aké sankcie?
Ale niektorí to pomenovali veľmi dobre...a aj tie úškrny (a obzeranie okolo a reč tela) na otázku, čo si myslíte o specoperacii boli veľavravné...
Rusi sa proste boja. Vedia, čo robia na Ukrajine a vedia, čo to znamená pre nich aj pre celé Rusko. Akurát si myslia, že za polroka bude pohoda...veľký omyl. Teraz ešte majú pohodu, keď si síce za premrštené ceny môžu kúpiť to, čo chcú, lebo to ešte je na skladoch. Ale potom príde potopa...keďže už aj v oficálnej štátnej TV sa mení diskurz a bavia sa o tom, v čom je problém, keď Rusi majú poko*ot surovín a mudrých ľudí, tak ako to že nedokážu vyrábať zložitejšie veci... Tá moderátorka v TV to povedala veľmi dobre, túto krv zo seba nezmyjú ani za XY generácii.
V tomto videu síce nie je napísané, koľko ľudí museli osloviť, aby sa im niekto vyjadril na kameru (čo je veľavravný údaj). Ale aj tak je to veľký posun od momentu, kedy Putin rozpútal vojnu.
Ak to pôjde takto ďalej, tak sa máme na čo tešiť. V Rusku určite príde niekto, kto Putina prehlási za vlastizradcu. Tak to v Rusku vždy bolo a to je to jediné, čo v ruskom myslení funguje. Prehlásiť vodcu za zradcu, otvorene pomenovať zločiny, ktoré napáchal. A spraviť krátky proces. Jednak si nerobme ilúzie, tam žiadna demokracia nikdy nebude, keď celé 20. storočie veľmi usilovne pracovali na zlikvidovaní akýchkoľvek demokraticky mysliacich ľudí a občianskeho aktivizmu. Švajčiarsko sa nedá vybudovať za polroka. A za druhé je otázne, či tí ľudia získajú podporu z dola a naozaj sa im podarí obesiť Putina alebo ho vydať pred medzinárodný tribunál.
Jednak by sa mali prestať pýtať teenagerov, lebo keď človek je finačne závislý od rodičov, tak jeho najväčší problém je, že nemôže ísť do McDonaldu a nemôže mať iphone, ale keď príde domov, tak chladnička je plná...takže aké sankcie?
Rusi sa proste boja. Vedia, čo robia na Ukrajine a vedia, čo to znamená pre nich aj pre celé Rusko. Akurát si myslia, že za polroka bude pohoda...veľký omyl. Teraz ešte majú pohodu, keď si síce za premrštené ceny môžu kúpiť to, čo chcú, lebo to ešte je na skladoch. Ale potom príde potopa...keďže už aj v oficálnej štátnej TV sa mení diskurz a bavia sa o tom, v čom je problém, keď Rusi majú poko*ot surovín a mudrých ľudí, tak ako to že nedokážu vyrábať zložitejšie veci... Tá moderátorka v TV to povedala veľmi dobre, túto krv zo seba nezmyjú ani za XY generácii.
V tomto videu síce nie je napísané, koľko ľudí museli osloviť, aby sa im niekto vyjadril na kameru (čo je veľavravný údaj). Ale aj tak je to veľký posun od momentu, kedy Putin rozpútal vojnu.
Ak to pôjde takto ďalej, tak sa máme na čo tešiť. V Rusku určite príde niekto, kto Putina prehlási za vlastizradcu. Tak to v Rusku vždy bolo a to je to jediné, čo v ruskom myslení funguje. Prehlásiť vodcu za zradcu, otvorene pomenovať zločiny, ktoré napáchal. A spraviť krátky proces. Jednak si nerobme ilúzie, tam žiadna demokracia nikdy nebude, keď celé 20. storočie veľmi usilovne pracovali na zlikvidovaní akýchkoľvek demokraticky mysliacich ľudí a občianskeho aktivizmu. Švajčiarsko sa nedá vybudovať za polroka. A za druhé je otázne, či tí ľudia získajú podporu z dola a naozaj sa im podarí obesiť Putina alebo ho vydať pred medzinárodný tribunál.
Rusi sa boja a nikdy nezazili Majdan. Ak by v Rusku malo dojst k defenestracii, tak by to muselo vyzerat este horsie ako v Kyjeve v 2014, nato si myslim Rusi nemaju, su natolko zmagoreni propagandu, ze im to ani nestihne dojst, cest vynimkam.
Staci si pozriet doku od Netflixu - Winter on Fire.
Staci si pozriet doku od Netflixu - Winter on Fire.
Ja som najvystiznejsie video kde sa ludi pytaju videl toto
To hovori za vsetko.
Link na originalne video som stratil.
To hovori za vsetko.
No to bolo to video po prvých dňoch vojny. Tam boli všetci neutrálny, o politiku sa nezaujímali a bolo tam pár exotov, čo v pude sebazáchovy pred kamerou mali keci...ako keď za Stalinských čistiek ľudia pred popravou kričali "nech žije Stalin".wladas napísal: 22 mar 2022, 22:44 Ja som najvystiznejsie video kde sa ludi pytaju videl toto
To hovori za vsetko.
Vraj USA nemá žiaden podiel na tom, že to vyústilo až do stavu, že Putin zaútočil. Ale bola to dobrá stratégia, koniec koncom azda Rusko zbankrotuje, a západná Európa sa odstrihne od lacných ruských surovín aby aj tak slabá EU ešte viac oslabla v globálnej konkurencii, samé dobré efekty pre USA. Aj cena ropy vystrelila do extrémov, Američanom s arabskými spoločníkmi v ropnom biznise sa len tak sypú peniaze a zarábajú na vojne jedna radosť.
A my zaplatíme akúkoľvek cenu hocičoho, veď prečo nie, to je v našom záujme. Tak isto ako je v záujme Ukrajincov bojovať proti Rusom, pokým tam bude jeden živý človek a jedna budova nezarovnaná so zemou. Aj my by sme im mali dodať zbrane, nech sa obetujú vo vojne, ktorú ani nemajú veľmi šancu vyhrať.
Ani im ani nám nič nie je pri drahé na to, aby sme dali aj to posledné v boji proti Rusku.
A my zaplatíme akúkoľvek cenu hocičoho, veď prečo nie, to je v našom záujme. Tak isto ako je v záujme Ukrajincov bojovať proti Rusom, pokým tam bude jeden živý človek a jedna budova nezarovnaná so zemou. Aj my by sme im mali dodať zbrane, nech sa obetujú vo vojne, ktorú ani nemajú veľmi šancu vyhrať.
Ani im ani nám nič nie je pri drahé na to, aby sme dali aj to posledné v boji proti Rusku.
Prosím ťa, prečo tu tlačís ten propagandistický ruský naratív? Čo z toho máš (dúfam že nie ruble)? V prvom rade Ukrajinci majú hádam právo sa sami rozhodnúť, kam budú smerovať svoju krajinu, ktorej hranice sa Rusi zaviazali chrániť v Budapeštianskom memorande, výmenou za to, že im Ukrajinci dajú svoje jadrové zbrane. Možno keby sa Putin nevyhrážal každému jadrovými zbraňami a denacifikáciou ale zvolil iné prostriedky, tak by teraz všetci nechceli vstúpiť do NATO a EU. Fínska premiérka v januári 2022 povedala, že o vstupe do NATO neuvažujú. Vstup do NATO chcelo niečo cez 10% Fínov. Odkedy Rusi napadli Ukrajinu, tak väčšina Fínov je za vstup do NATO a politická špička o tom jedná.Cesar napísal: 22 mar 2022, 23:46 Vraj USA nemá žiaden podiel na tom, že to vyústilo až do stavu, že Putin zaútočil. Ale bola to dobrá stratégia, koniec koncom azda Rusko zbankrotuje, a západná Európa sa odstrihne od lacných ruských surovín aby aj tak slabá EU ešte viac oslabla v globálnej konkurencii, samé dobré efekty pre USA. Aj cena ropy vystrelila do extrémov, Američanom s arabskými spoločníkmi v ropnom biznise sa len tak sypú peniaze a zarábajú na vojne jedna radosť.
A my zaplatíme akúkoľvek cenu hocičoho, veď prečo nie, to je v našom záujme. Tak isto ako je v záujme Ukrajincov bojovať proti Rusom, pokým tam bude jeden živý človek a jedna budova nezarovnaná so zemou.
A to úplne seriózne obviňuješ Ukrajincov za to, že sa bránia voči okupantom vo svojej krajine? Oni môžu za to, že ich mestá sú zrovnané so zemou a že zomierajú deti? Putin môže kedykoľvek vydať príkaz a zastaviť toto všetko. Rusi sa môžu okamžite stiahnuť z Ukrajiny (ak nemajú naftu, stále môžu aj pešo utiecť do Ruska/Bieloruska a tanky tam nechať).
PS: Asi to u nás až taká tragédia nebude, keď ľudia ďalej normálne fungujú a tankujú aj za vyššie ceny. "A čo my, a čo naši ľudia" je ukážka ruskej propagandy s ktorou sa snažia na náš útočiť a rozvrátiť náš štát. V najbližších týždňoch očakávam, že sa to bude len stupňovať a trollie farmy z Ruska pôjdu na plné obrátky...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Prezidentka nedavno zverenila (preplikovala) zoznam fraz pouzivanymi uskmi trolmi, je to celkom pekne https://www.facebook.com/zcaputova/post ... 5479298826.
A perfektne sa to hodi do tejto diskusie.Najlepšie to ilustrujú napríklad tieto pokusy:
- Nesúhlasím s vojnou, ale...
- Aj mne je ľúto tých ľudí, ale...
- Neobhajujem Putina vo všetkom, ale...
- Každá minca má dve strany
- Pravda je niekde uprostred
- Akcia vyvoláva reakciu
- Pozri si video s prof. Staněkom
- Keď umierali ľudia na Donbase, to si si nevšímal?
- Veci nie sú čiernobiele
- Videl si, koľko má Amerika základní?
- Ty veríš našim médiám?
- Aj americký plukovník povedal, že...
- Tak prestaň kúriť ruským plynom
- Keď hovoríš A, povedz aj B
- Čo si myslíš o bombardovaní Juhoslávie?
- Prečo tam Američania platili tie laboratória?
- Doštuduj si, kto to boli banderovci
- A kde zrazu zmizol covid?
- Jedného dňa možno pochopíš
- Raz sa ukáže, ako to celé bolo
Bude summit G20 v Indonezii na ktorý chce ist aj Putin. Z toho vyplýva, že sa nájde ideálna šanca ho na summite zatknuť za vojnové zločiny.
Pri tejto príležitosti pri ktorej by konečne zachytili hlavu zločineckeho režimu, lebo iná šanca ktorá by ho postavila pred súd uz nebude.
Pri tejto príležitosti pri ktorej by konečne zachytili hlavu zločineckeho režimu, lebo iná šanca ktorá by ho postavila pred súd uz nebude.
Majú právo vstúpiť hocikde, ale až do začiatku vojny sa na nich celé EU dosť kašlalo, bolo jasné, že v dohľadnej dobe žiadne členstvo nebude. USA im dodávali zbrane, to ale im na životnej úrovni nepridá a keďže nie sú v nato tak čo im pomáhajú sú s dodávkami zbraní, či to bude stačiť uvidíme.
A jasne, že kto musí tankovať lebo ide robiť alebo robí dopravu tovaru bude tankovať aj za 3 eurá za liter, len potom aké budú ceny v obchodoch a všetkého, to už neviem či aj to bude také jedno.
Kto nemusí alebo sa len tak prevážal lebo sa nudil to bude robiť asi aj teraz len asi o niečo menej.
Navalnyj sa paktuje s nacionalistami. Ono si netreba robit iluzie o tom, ze v Rusku existuje demokraticka opozicia, je to skor protiputinovska opozicia, ale ako nacionalista nemoze popierat uzemne naroky rusov. Vacsinovo su rusi zblbnuti propagandou, takze demokratov a liberalov by tam malokto volil a podla toho sa tam profiluje cele politicke spektrum.
Ehm nevsimol som si, zeby sme doposial odmietli co i len kvapku "lacnej" ruskej ropy a plynu a napriek tomu tankujem na SVK za eurosedesat. Vysoka cena ropy aktualne vyhovuje najviac rusom, pretoze su od nej bytostne zavisli. USA si tiez polepsi, ale je to pre nich skor bonus, nez trvale riesenie. Lacne ruske suroviny by som bral ako sucast ruskej bububu propagandy. Rusi nas sami neodpoja, ten tah je stale na nas.Cesar napísal: 22 mar 2022, 23:46 azda Rusko zbankrotuje, a západná Európa sa odstrihne od lacných ruských surovín
s touto invaziou si ovela viac uvedomujem ze propaganda je ta najsilnejsia zbran.
ale tiez si uvedomujem ze ta propaganda nebude jednostranna. velmi tazko sa mi utvaraju nejake zavery na zaklade informacii z TV ci internetu. v podstatne akakolvek pozitivna informacia z (pro)ruskej strany je nedoverihodna a povazovana za propagandu. takze vlastne z tej strany nemame ziadne informacie.
naopak z ukrajinskej strany chodi informacii plno a logicky tiez nejake percento z nich musi byt propaganda.
napriklad vieme ze rusi ostreluju civilistov. ale cital som aj informacie o tom ze ukrajinske vojska v okupovanych mestach cielene vyhladavaju obytne budovy s civilistami aby sa tam zabarikadovali a tym padom mali civilistov ako "stit" a teda ze vlastne rusi nemaju inu moznost (samozrejme mohli by nebojovat) ako ostrelovat (aj) civilistov.
samozrejme ked som to pocul tak prva reakcia bola obrana, ze je to hlupost a predsa rusi su ti zli a ukrajinci dobri.
ale pravdu nepozname nikto tu. vsetko sa docitame len z druhej, tretej, stvrtej ruky a netusime ako velmi je to skreslene.
pred par rokmi (pred 10 rokmi urcite) by vacsina z nas ukrajincov hodila do uplne rovnakeho vreca ako rusov ci iny slovansky narod zo sovietskeho bloku. zaostala krajina z byvaleho vychodneho bloku, chudobna, skorumpovana, beruca nam pracu v EU. invaziou sa vsetko zmenilo a zrazu ukrajinci su bez chyby.
dufam ze ma tu niekto nepochopi zle, nijak neobhajujem invaziu ruska na ukrajinu, odsudzujem rusku vladu na cele s putinom a som za kazdy krok ktory pomoze k ich zastaveniu.
ale nemam ruzove okuliare a verim ze tak ako sa dokazu ruski vojaci spravat nehumanne tak to vedia aj ukrajinci.
ako tu niekto pisal par stran dozadu ze v mariupole je nejaka ukrajinska neonacisticka divizia vojakov ci co. vsetci ho tu sfukli ze to tak isto neni a bla bla bla. podla mna to iste neni, netusime ako to je v skutocnosti. mozno su to ozaj ludia s ktorymi by si vecer na pivo nechcel ist, ale faktom je ze aktualne bojuju na tej spravnej strane a nejake fasisticke symboli sa mozu riesit aj po vojne. ukrajina je skratka v takej situacii ze musi vyuzit akukolvek pomoc.
ale tiez si uvedomujem ze ta propaganda nebude jednostranna. velmi tazko sa mi utvaraju nejake zavery na zaklade informacii z TV ci internetu. v podstatne akakolvek pozitivna informacia z (pro)ruskej strany je nedoverihodna a povazovana za propagandu. takze vlastne z tej strany nemame ziadne informacie.
naopak z ukrajinskej strany chodi informacii plno a logicky tiez nejake percento z nich musi byt propaganda.
napriklad vieme ze rusi ostreluju civilistov. ale cital som aj informacie o tom ze ukrajinske vojska v okupovanych mestach cielene vyhladavaju obytne budovy s civilistami aby sa tam zabarikadovali a tym padom mali civilistov ako "stit" a teda ze vlastne rusi nemaju inu moznost (samozrejme mohli by nebojovat) ako ostrelovat (aj) civilistov.
samozrejme ked som to pocul tak prva reakcia bola obrana, ze je to hlupost a predsa rusi su ti zli a ukrajinci dobri.
ale pravdu nepozname nikto tu. vsetko sa docitame len z druhej, tretej, stvrtej ruky a netusime ako velmi je to skreslene.
pred par rokmi (pred 10 rokmi urcite) by vacsina z nas ukrajincov hodila do uplne rovnakeho vreca ako rusov ci iny slovansky narod zo sovietskeho bloku. zaostala krajina z byvaleho vychodneho bloku, chudobna, skorumpovana, beruca nam pracu v EU. invaziou sa vsetko zmenilo a zrazu ukrajinci su bez chyby.
dufam ze ma tu niekto nepochopi zle, nijak neobhajujem invaziu ruska na ukrajinu, odsudzujem rusku vladu na cele s putinom a som za kazdy krok ktory pomoze k ich zastaveniu.
ale nemam ruzove okuliare a verim ze tak ako sa dokazu ruski vojaci spravat nehumanne tak to vedia aj ukrajinci.
ako tu niekto pisal par stran dozadu ze v mariupole je nejaka ukrajinska neonacisticka divizia vojakov ci co. vsetci ho tu sfukli ze to tak isto neni a bla bla bla. podla mna to iste neni, netusime ako to je v skutocnosti. mozno su to ozaj ludia s ktorymi by si vecer na pivo nechcel ist, ale faktom je ze aktualne bojuju na tej spravnej strane a nejake fasisticke symboli sa mozu riesit aj po vojne. ukrajina je skratka v takej situacii ze musi vyuzit akukolvek pomoc.
Hlavne ze nam Rusko pomohlo v tom aby sme lacnu ropu a plyn nemohli odoberat cez Syriu a teraz si musime vyberat medzi drahym ruskym plynom, alebo este drahsim ale neruskym.Cesar napísal: 22 mar 2022, 23:46 Rusko zbankrotuje, a západná Európa sa odstrihne od lacných ruských surovín aby aj tak slabá EU ešte viac oslabla v globálnej konkurencii Aj my by sme im mali dodať zbrane, nech sa obetujú vo vojne, ktorú ani nemajú veľmi šancu vyhrať.
Ukrajincov so zbranu je daleko viac ako Rusov na fronte, keby Rusi nemali taku bombardovaciu kapacitu, tak by nic nedosiahli, uvidime kedy im dojde municia, ak im dojdu peniaze tak dojde aj ta.
Na smecku o tom pisal niekto blog, ze ruska armada je precenovana a je na ukor poriadkovych zloziek kanibalizovana, tie ktore teraz vidame po celom rusku v kazdom meste a dedine ako zatvara protestujucich, Rusi uz teraz vazne nemaju moc koho poslat na frontu, pokym nechcu vseobecne mobilizovat, alebo nebudu posielat 17-18r. deti. Kto im tam postrazi protestujucich, Rusko vedie vojnu fyzicky na dvoch frontch, voci svojim ludom doma v Rusku, a kanibalizovanou armadou na ukrajine, ktorej dochadzaju zasoby municie a potravinovych zasob.
Ty si myslíš, že tam Putin pôjde bez ochranky? Keby to nastalo, tak je dosť pravdepodobné, že ten, čo v Rusku ostane na mieste Putina tak na Indonéziu vystrelí hocičo, ani oni nie sú v nato. Ale možno si obyvatelia Indonézi si povedia, že im nič nie je pri drahé aby odstránili Putina aj keď to bude znamenať vymazanie Indonézie z mapy.Blastbit napísal: 23 mar 2022, 8:22 Bude summit G20 v Indonezii na ktorý chce ist aj Putin. Z toho vyplýva, že sa nájde ideálna šanca ho na summite zatknuť za vojnové zločiny.