Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa kayko »

Je to ironia, ze Putin tymto vsetkym vlastne chcel iba dosiahnut, aby ho brali na zapade ako vazeneho a rovnocenneho supera, ale v skutocnosti bude iba viac a viac na smiech. Vsetci ti trollovia, ktori vinia z konfliktu USA a NATO si neuvedomili, ze je to prave Putin, ktory sa cely cas snazi do konfliktu zatiahnut zapad. Upriamil na "delenie sveta" po rozpade ZSSR, na nejaku pseudodohodu o nerozsirovani NATO posepkanu do uska medzi dvoma mocipanmi pred 30 rokmi. Pritom ide o krajinu, ktora v NATO ani nie je a nie je vobec jasne, ci niekedy bude.

Z jeho pohladu totiz Ukrajina nie je hodna toho, aby rokovala o svojom uzemi a zaujmoch s Ruskom, ale mensie krajiny si maju vlastne delit velki hraci ako korist. Tento narativ mu ale na zapade nikto nezozerie.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Mariupol bol vraj jednou z najväčších proruských bášt na Ukrajine... a teraz vďaka odporu viaže na seba kopec ruských vojakov, ktorí tak nemôžu pomôcť na iných frontoch..

Včera článok v Nku o náladách ukrajincov vo voľbách 2012 a 2019..
https://dennikn.sk/2771936/co-hovoria-o ... -ukrajinu/
Spoiler
polarizacia_2012.png
polarizacia-2019.png
zelenskyj.png
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ono to nie je take jednoznacne, ze kto na Ukrajine hovori rusky musi byt automaticky pro-ruský. Castokrat to byva aj opačne. Dokonca vela pro-ruskych zmenilo po ruskom brutalnom utoku nazor a uz Putina neuznavaju. Niektori ludia Putinovi tlieskali, až do bodu, pokym im ruska armada nezbombardovala domy..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Preco je Odesa klucova?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

viz pohlad na mapu, ak by dobyli Odesu, mohli by Ukrajinu odstrihnut od Cierneho mora
gogo956
Redeemer
Redeemer

áno, je to pre Ukrajinu klucovy pristav, ak stratia Odesu tak stratia rychlo cely juhozapad.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Asi cítia, že im hodne tečie do topánok, keď sa "preventívne" vyhrážajú, smradi:
https://www.topky.sk/cl/11/2284509/Sial ... -diplomat-
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Iba tlmocia co uz vcera/predvcerom povedal Peskov, existencna hrozba by som v preklade videl napadnutie Ruska, to iba ide ako cez kopirak od diplomata k diplomatovi a media ani nesleduju dianie, lebo inac by vedeli, ze to uz bolo povedane, nic nove.
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar
veru, uz bol clanok dnes ze sa vyhrazali aj Polsku, pritom sa nevedia postarat o svoje jednotky ani na Ukrajine
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Síce tá správa je už stará asi 2-3 dni, ale predsalen ma to zaujíma. Čo si myslíte o tých prieskumoch, podľa ktorých až 70% (!!) rusov súhlasí s vojnou na Ukrajine? Môže to byť podľa vás pravda, aka verejná mienka rusov a ruského nacionalizmu, alebo je to skôr propaganda a fake prieskum? Osobne si myslím, že 70% je dosť skreslený údaj, ale na druhej strane chápem, že cenzúra v Rusku je obrovská a veľmi prísna a môže to ovplyvniť obyvateľov až do takej veľkej miery
gogo956
Redeemer
Redeemer

Leslie10
verím že to tak moze plus minus byt. Ale! cast z respondentov to tvrdi len preto aby nemali problemy a v skutocnosti mozu mat nazor iny. Rusko je proste policajny stat a ludia sa podla toho aj spravaju.
Tiez vela ludi v Rusku nema iny pristup k informaciam ako su oficialne média. Nejaky typicky Sergej ktory od rana do vecera robi niekde v tovarni, ci na zeleznici, potom pride domov, popije vodku, zapne statnu Tv, tomuto je vsetko jedno..
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Z tych 70% bude este asi takych 20% prikraslenych a dalsich 50% bude "presvedcenych" z donutenia. Ale ked vidim, kolko ludi ten rusky narativ schvaluje a siri aj u nas, tak 70% je realne. Normalne zasnem, ked mi clovek, ktory ma VS diplom z prava, zmaturoval na 1 a dejepis a
kriticke myslenie mu nie je cudzie zacne hovorit, ze si mam nastudovat hitoriu Ukrajiny a ze Rusi maju na toto plne pravo.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ako oficiálny údaj to bude zrejme blízko pravdy. Otázka je, koľko percent opýtaných by odpovedalo inak, keby vedeli, že môžu naozaj slobodne uviesť akúkoľvek odpoveď (možno v tomto prípade aj mohli, ale ťažko si v tom mohli byť istí). Netreba ale asi byť príliš naivný, zrejme by to neboli zásadne rozdielne výsledky, propaganda robí svoje.
gogo956
Redeemer
Redeemer

na jednom fore, nie tu, som dnes identifikoval chlapika ktory je podla mna na 99percent kremelsky troll. Pozrel som jeho historiu od 2018 a ta osoba v podstate kazdy den, od rana do vecera pise iba pro-rusku propagandu. Proste nic ine, ziadne ine temy, dokolo iba to iste.

kayko
tak absolvovanie prava, neviem ci je to nejaky automaticky dokaz inteligencie, bez urazky kohokolvek, pravo je hlavne o memorovani, ak som sa niekoho dotkol-ospravedlnujem sa
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

kayko napísal: 24 mar 2022, 16:01 Normalne zasnem, ked mi clovek, ktory ma VS diplom z prava, zmaturoval na 1 a dejepis a
kriticke myslenie mu nie je cudzie zacne hovorit, ze si mam nastudovat hitoriu Ukrajiny a ze Rusi maju na toto plne pravo.
Mna po ucasti na poslednych volbach vo volebnej komiisi uz tiez vela neprekvapi, 40-tnik pravnik/dokonca doktorant zatrpknuty stary mladenec, na stole ntbuk a permanentne cekoval HS, o dve miesta dalej, ucitelka s tej istej ZS, tiez presvedcena kotlebovka, som az zasol, ale inac uplne v pohode ludia, relativne.

Nez zacala vojna som sa o tu ich rusku volicsku mienku moc nezujimal, no za posledny mesiac som toho videl a cital uz vela a tych 70% je realnych, medzi populaciou nad 40r schvaluje konanie vyrazna vecsina, pod 20 zasa vyrazna vecsina konanie neschvaluje a to medzi tym je tak 60/40 pre invaziu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

nastastie vacsina ludi okolo mna je jednoznacne viacej pro-ukrajinska, ale najde sa aj par vynimiek
kayko
Medium Professional
Medium Professional

@retkvic @gogo956
No jo, len toto bola osoba, ktora nikdy nevolila strany ako Smer ci Kotlebu. Skor konzervativne zalozena, normalne matka dietata, vydata, scestovana. A jedine, co ju trapilo bol plyn a ropa a ze ako draho tu bude (rodina vlastni 5 nehnutelnosti!!!). Hovorim si dpc, tak to sme v peknej riti, ked uz niekoho viac trapia ceny v obchodoch nez vojna. A dost ma to zarmutilo, kedze som s nou celkom vychadzal, ale pocas pandemie a tejto vojny to slo s viacerymi mojimi znamymi dolu kopcom :smt017
gogo956
Redeemer
Redeemer

kayko
proste niektori ludia su nastaveni len na prachy a co z coho budu alebo nebudu mat. Egoisti. Takych je vela.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

gogo956: Tak toho prokremelskeho trolla reportuj majitelom stranky, mozno sa nic nestane, ale mozno ho zmazu. Ja na SMEcku obcas reportujem kadekoho. Aj ked teraz velmi netreba, lebo su neskutocne zalezeni tito ludia. Na SMEcku ich bolo volakedy vela, teraz minimum.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

gogo956 napísal: 24 mar 2022, 16:08 tak absolvovanie prava, neviem ci je to nejaky automaticky dokaz inteligencie, bez urazky kohokolvek, pravo je hlavne o memorovani, ak som sa niekoho dotkol-ospravedlnujem sa
Nie je to celkom pravda. Právnické vzdelanie ti má dať hlavne všeobecné logické - právnické myslenie, aby si mohol flexibilne a adekvátne zareagovať na právne problematiky najrôznejších druhov. Ako samozrejme, je to dosť aj o zapamätaní si vecí, ale oveľa dôležitejšie je správne pochopenie a výklad právnych predpisov. Čiže nie je prioritou vedieť naspamäť, ale vedieť, kde to máš hľadať a následne správne pochopiť význam právneho predpisu osobitne, ale aj systematicky, v súvislosti s inými právnymi predpismi. Aspoň podľa mňa :))
Napísať odpoveď