TK1991 napísal: 16 mar 2022, 19:32
K takemu to postoju si sa ako dokazal dopracovat? Predsalen dozriet v tak istu a silnu osobnost to sa len tak nevidi..
Moc nerozumiem. Preco by si sa kvoli zakonom mal cely zivot spoliehat len na seba a byt sam?
Keď chce niekto pracovať s ľudmi, tak by si mal byť vedomý svojich slabostí / limitov a pracovať na tom. U nás je vlastná psychoterapia povinná pre ľudí, ktorí sa pripravujú na povolanie v pomáhajúcej profesii. A ako som písal, ja viem, že tým ľuďom nijako neubližujem a nepredstavujem pre nich hrozbu. Ak si to myslia, tak si do mňa projektujú nejaké svoje strachy a problémy...alebo ak mi nadávajú, tak si na mne vybíjajú hnev, ktorý zase nepochádza odomňa alebo z ich vlastných problémov...a do tretice sú tu ľudia, ktorí sa snažia ublížiť, lebo im to proste robí radosť a sociopati vedia veľmi dobre vycítiť slabé miesta človeka.
A o čom hovorím? Frajera Slováka si zobrať nemôžem. Keby som si zobral cudzinca, tak aj tak Slovenská republika ďalej tvrdí, že som single. Aj keby sme mali nejakých spôsobom deti (lesby toto majú o niečo jednoduchšie), tak zase Slovenská republika tvrdí, že som bezdetný. Keby sa niečo stalo manželovi, tak mi deti zoberie sociálka a pôjdu do decáku. Detto ak by to boli moje deti a niečo by sa stalo mne, manžel by podľa našich zákonov nemal žiadne právo na "tie" deti (a keby to bol cudzinec, tak duplom nie, keďže máme extrémne prísne podmienky ako získať SVK občianstvo), aj keby ich vychovával a staral sa o nich celý ich život. A aj keby som si založil rodinu, tak vďaka našim zákonom nemám na nič nárok v rámci rodinného práva a aj zákonník práce na mňa nazerá ako na single bezdetnú osobu. Takže ja sa proste musím spoľahnúť vždy len sám na seba. Viem, že moja vlasť mi nijako nepomôže, lebo som len občanom druhej kategórie. A štátu som dobrý len na to, aby som makal a platil dane.
A potom sú tu tie psychologické faktory. Tento stav v našej krajine jednoznačne vplýva na mňa aj na ľudí ako som ja. Nájsť Slováka, ktorý by chcel mať rodinu alebo o tom uvažuje, je proste ako scifi. Chalani vedia, že to u nás nie je možné, tak drvíva väčšina gejov u nás o tom ani neuvažuje. Úplne iné to je v USA, Austrálii, Holandsku, Škandinávii a pod...skrátka tam, kde páry rovnakého pohlavia majú rovnaké práva a povinnosti ako heterosexuálni manželia. Tam majú aj LGBT ľudia úplne bežné životné ciele, že raz budú mať svadbu a deti. Mám kamoša vo Fínsku (akurát dnes písal, že boli u lekára a čakajú druhé dieťa) a keď sa bavím s jeho priateľkou a jej rodinou, tak oni nechápu, ako to u nás môže takto fungovať. Lebo vo Fínsku ževraj toto nikto nerieši. Proste si fínsky občan, je jedno, či si hetero alebo homo, nikoho to nezaujíma, či máš ženu alebo muža. Štát ti pomôže, ak si chceš založiť rodinu a vychovať ďalšiu generáciu. Napr. oni teraz dostali dom s doživotným užívaním, s tým, že po ich smrti prejde užívacie právo na deti. A to ani nie sú manželia a kamoš nemá fínske občianstvo.