ozonovy generator

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

ozonovy generator

Príspevok od používateľa gogo956 »

ahojte, mate niekto skusenost? Objednal som s vykonom 10000mg/h, bude to stacit na izby do 20-30m2 max ?

ďakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Re: ozonovy generator

Príspevok od používateľa heker »

Ci to ma aj realne takt vykon. Ja mam tiez 10g z Aliexpressu, ten klasicky s platnami, pouzivam to na auto. Je to vyrazne citit uz po par sekundach. Skusil som to raz schvalne v kupelke, ktora bola sucha (vlhkost poskodzuje platne generatora) a behal tam pavuk. Po pol hodine som to vypol a pavuk behal dalej. Tak som ho spucil a splachol. Myslel som, ze taka davka ozonu by mohla aj pavuka znicit, ale zrejme je to len na mikro plesne a pripadne dake virusy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Tento je zo slovenskeho eshopu, ale vyrobeny bude asi tiez v Cine. Chcel by som to pouzivat hlavne v kupelni, len ma teraz zarazilo, ze niekde pisali ze ozon poskodzuje gumu, silikon a v kupelni je kopec veci tohto typu.
Inac ze vraj rozsah pouzitia je vlhkost 50-80 percent. talze nemusi byt uplne sucho.
Pavuk asi vydrzi skoro vsetko :D , resp by asi musel byt tomu ozonu vystaveny dlhsie.
heker
Redeemer
Redeemer

Bezna vlhkost v izbe sa pohybuje okolo 40 az 50 percent, pocas sucheho pocasia (najma v lete) pri vetrani len okolo 30 percent. Pouzivat ozon vo vlhkom prostredi sa nema - kvoli chemickej reakcii ozonu ale aj kvoli poskodzovaniu generatora. Navyse ozon je silno korozny, takze moze casom poskodit pracku alebo radiator, ak je tam uz mala dierka s koroziou. To iste sa tyoa gumovych tesneni pracky. Ako casto to mas v plane pouzit? Ja to pustim tak raz za pol roka, inak pouzivam bezne Sanitol nancistenie kupelky, caste vetranie a ak sa objavi malicky flak plesne v rohu, tak klasicke Savo proti plesniam.

Daj link alebo foto na ten generator, ze schvalne co si to kupil a kolko tu za to pytaju.
gogo956
Redeemer
Redeemer

maju ho velkej zlave tak som zvedavy co realne dokaze
https://www.ozonshop.sk/generator-ozonu ... OGS-YELLOW
Povodne som mal predstavu ze by som to zapinal v kupelke povedzme kazdy tyzden, ale to je teda asi zbytocne ze?
A do vstavanej skrine, pripadne do izby raz zacas.
Po tych 30minutach po vypnuti to stale nejako smrdi ten ozon?
heker
Redeemer
Redeemer

Mas dovod preco ho tak casto chces zapinat v kupelke? V skrini a izbe ho chces zapnut ked tam budes mat veci? Tie veci napachnu a budu smrdiet po ozone aj o tyzden alebo dva. Ked si zapnes generator v aute a vypol by si ho za 5 minut, tak to budes citit este dalsie dva dni. Ak to pustis v izbe na pol hodinu, tak si moc neviem predstavit tam spat najblizsie dve noci pocas staleho vetrania. Ked robia dezinfekciu ozonom v autoservise, tak z auta vyberu uplne vsetko - zuvacky, krem, hygienicke vrecoovy, vonave stromceky, reflexne vesty, mikinu, proste vsetko, potom auto nechaju s otvorenymi oknami stat a odporucia ti, aby si najblizsi den jazdil s otvorenymi oknami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

myslel som to ako prevenciu napr proti plesni, puchom a pod. Z toho co som cital som mal dojem ze to po kratkom vyvetrani uz citit v miestnosti nie je. V stavanej skrini som prave tym chcel dezinfikovat povedzme zimne bundy, odstranit nejake pachy, su tam aj topanky/teda nie ze by vyslovene smrdeli / a tak preventivne. Lebo na nete vidim na tom len same pozitivne chvali /aj ked iod predajcov samozrejme/. Sa mi to nechce verit, ze ak to rano zapnem v izbe na 20-30minut, tak do vecera sa to nevyvetra /ked budem dovtedy prazdna izba a vetranie/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Pozri si - UV lampa - ozón.
Niekoľko rokov dozadu som si vyrobil UV lampu s 11 wattovou UV-C trubicou za asi 25 eur dokopy aj zo svietidlom. Skrz kúpeľku, v ktorej nemáme okno a jej vetranie maličkým ventilátorom je nedostatočné. Tiež skrz čiernu plieseň a ako dezinfekciu.
Samozrejme nesmie to svietiť v prítomnosti ľudí, zvierat.
Dezinfikuje to určite dobre, no na čiernu plieseň to nestačilo.
Máme aj staručkú 250-wattovú ruskú ("horské slnko"), po tej je umenie vyvetrať...
Tú kúpeľku posledný rok aj viac riešim inak - okraje vane, kde prechádza do kachličiek postriekam Savom, nechám nejaký čas a opláchnem. To zlikvidovalo aj čiernu plieseň, aj vybielilo ten tmel, korým je vyplnená špára medzi vaňou a obkladačkami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar
uvazoval som aj nad Uv-c lampou, len ta funguje iba tam kam dosvieti, zatial co ozon funguje v celej miestnosti
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"Tvrdé" UV svetlo generuje ozón.
gogo956
Redeemer
Redeemer

dnes prisiel, vyskusal som, silny je urcite viac nez dost. 20minut ozonovania, potom 40minut zavreta miestnost, teraz hodinu vetram ale ten puch je naozaj velmi neprijemny. Pri ozonovani bola pustena v izbe aj klima nech sa precisti aj ona, tak snad to nieco pozitivne urobilo.
heker
Redeemer
Redeemer

No co teda, pustis si to aj do satnika? :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker napísal: 23 mar 2022, 19:39 No co teda, pustis si to aj do satnika? :D
no, este porozmyslam ale asi skor nie. Neviem co by si ludia pomysleli, keby to zo mna citili :D
Ale tak tipujem ze do dvoch dni by ten smrad mal zmiznut uplne, takze za pokus to na nejakych kusoch oblecenia mozno aj stoji :D
heker
Redeemer
Redeemer

Kupelka je okej, to beriem. Ved uvidis, skus. Pocasie je fajn, mozes vetrat.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Keď by som nabehol do kúpeľne po prejdení cyklu generátora, čo sa mi reálne môže stať? Okrem toho že to tam nebude voňať. Sú nejaké možné zdravotné ťažkosti?
gogo956
Redeemer
Redeemer

fildinko napísal: 24 mar 2022, 6:34 Keď by som nabehol do kúpeľne po prejdení cyklu generátora, čo sa mi reálne môže stať? Okrem toho že to tam nebude voňať. Sú nejaké možné zdravotné ťažkosti?
Ten zapach je velmi neprijemny a silno drazdi dychacie cesty. Zavisi kolko by si sa toho nadychal, zase vyslovene nieco vazne by sa ti nemalo stat nic.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Vo vyšších koncentráciách je ozón jedovatý a karcinogénny.
No toľko tam nevydržíš.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Prerabal som priestor, ktory bol 10 rokov najhoršia krčma, fajčilo sa vnútri, pričom fam boli 3 malé hajzlové okienka. Všetko bolo žlté a neskutočne smrdelo. Nechcelo sa mi ale škrabať omietky a znova omietať. Napenetrovalo sa to a vymalovalo parkrat, ale jasné, že to bolo stále cítiť. Tak som tam asi týždeň niekoľkokrát denne púšťal generator a fakt to pomohlo a nič už nie je cítiť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ale gumu to zda sa naozaj poskodzuje. Mal som v tej kupelke kde sa ozonovalo nove gumenne rukavice a tie sa nasledne pri pouzivani rozpadli.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

No ale neboli kontaminované baktériami :D
A vážne - zváž aj použitie na šatstvo - aj v slipoch sú gumičky a podobne.
Napísať odpoveď