BT reproduktory

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

BT reproduktory

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ahojte, hladam nejake mudra na temu BT reproduktorov. Povodne som sa do toho nehrnul, ale segra doniesla JBL Go 3 a vzhladom k velkosti to nehra zdaleka tak zle ako som cakal. Narozdiel od repro v notebooku, toto je akceptovatelne.

Zaroven mi vyhovuje velkost a hlavne vaha, kedze nieco podobne by sa mi hodilo na tripy lietadlom a tam su vahove limity casto dost zvazujuce, takze tych 200 - 300g je ideal.

Priorita je zvuk, netrapi ma vydrz, ani rating. Neplanujem to vyuzivat outdorovo, alebo len minimalne. Moj osobny tip je: https://us.soundcore.com/products/a3119011

No a tiez zvazujem aj nieco trochu vacsie, obcas na terasu, ale zaroven aj na vylety kam pojdem autom a nemusim prilis riesit rozmery a vahu. Stale nieco pricetne velke, ale ideane stereo a tak do/okolo 1-2kg. Tipujem, ze rozdiel v kvalite zvuku oproti tou Soundcore (alebo alternative) by mohol byt dost citelny na to aby malo zmysel riesit to dvomi zariadeniami.

Rozpocet nemam uplne stanoveny, ale na ten mensi je to okolo 50eur (moze to byt viac ak to ma zmysel) a na ten vacsi okolo 100 (plati to co pri mensom).

Vdaka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: BT reproduktory

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Z tych malych Sony XB12 alebo XB13.
A z tych vacsich JBL Flip, Sony XB23 alebo Edifier D12.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Tymi malymi Sonakmi si nie som isty, to musim este preluskat, ale XB23 nevyzera zle aj ked tu by som mozno siel aj do XB33. Ma to nejaky zasadnejsi zmysel ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie male Sony maju špičkovy zvuk. Samozrejme v ramci tych mikro repro.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ja osobne mám Creative Muvo 1c a JBL Charge 4. Spokojnosť.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ryan Giggs napísal: 29 mar 2022, 14:36 Tie male Sony maju špičkovy zvuk. Samozrejme v ramci tych mikro repro.
Cize budu urcite lepsie nez ten Soundcore, alebo napriklad dalsi moj objav ? https://tribit.com/products/tribit-stor ... le-speaker

Nepodarilo sa mi totiz najst ziadne priamo zrovnanie, ale minimalne ten Tribit je vraj vazne dobry, aj ked o nieco drahsi.

K-u-b-i-a-k: on JBL asi budu vzdy na nejakej urovni, ani to Go 3 co mam vedla na stole prave teraz fakt na tie rozmery nehra blbo, ale zaroven mam proste pri podobnych znackach vzdy pocit, ze tieto mainstreamove produkty dokaze vzdy vyrobit niekto v podobnej kvalite a za menej, preto sa do nich rovno nehrniem :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

skús popozerať po značke tronsmart. často sú na dobrý kupón z EU skladu.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Johnnny napísal: 29 mar 2022, 14:48
K-u-b-i-a-k: on JBL asi budu vzdy na nejakej urovni, ani to Go 3 co mam vedla na stole prave teraz fakt na tie rozmery nehra blbo, ale zaroven mam proste pri podobnych znackach vzdy pocit, ze tieto mainstreamove produkty dokaze vzdy vyrobit niekto v podobnej kvalite a za menej, preto sa do nich rovno nehrniem :)
Zvuk je specificke odvetvie, a na to aby si vedel urobit nieco fakt dobre, je treba mat skusenosti a zdroje. A to maju prave velke a stare firmy. Takze u audia nie vzdy plati (resp. nie v takom rozsahu ako u inych produktov), ze noname je vzdy lepsi. Ale vynimky samozrejme existuju ak sa to niekto nauci.Je to ale kazdopadne v obmedzenejsej miere ako u inych produktov.

Ten Tribit nepoznam, tak sa neviem vyjadrit.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

V tom mas urcite pravdu, ale zaroven si hovorim, ci sa toto neprejavi hlavne v high-ende kde proste tito vyrobcovia maju skusenosti a dokazu vyrobit to co konkurencia nie. Pri tych nizsich triedach je to otazka, nakolko sa tam prejavi ten priplatok za znacku.

Inak co som pozeral recenzie, asi pojdem do toho maleho "sonaka". Ale to este chvilku pocka nakolko sa v dohladnej dobe nechystam letiet, ale skor jazdit autom a tak zacnem tym vacsim a tym mi ako jedna z top volieb vychadza Soundcore Motion +.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nie som si isty, ci v dnesnej dobe toto plati. Maximalne tak u cinana, ktory to vie vyrobit za menej. Dnes je to skor o vyrobenych mnozstvach.
Dnes to vyraba kde-kto a taka startupova firma to asi tazko vyrobi za menej, ked toho vyrobi malo. Tam je to skor o marketingu, ktory to predava.
Cim netvrdim, ze sa tam nemoze najst nejaky skvost, ale z 99,99% pripadov je to len vyhajpovany kram.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Pohybujes sa v tom viac, tak sa nechcem hadat, len mam take spomienky na dobu ked take tie lacne znackove sluchadla v nizsich cenovych kategoriach boli casto prekonavane lacnejsimi Superluxami, alebo hocicim z Alliexpressu.

Ale jasne, nemusi to platit obecne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, ale konkretne Superlux nie je dobry priklad. To nie je "noname" firma. To je veľky a relativne stary vyrobca.
Napísať odpoveď