Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

wladas napísal: 07 apr 2022, 17:40 Zaujimava situacia je u nas so Slovnaftom. Vlastni ho MOL a madarsko ma v nom stvrtinovy podiel. Logicky preto nie je ani stipka vole prestat spracovavat tazku rusku ropu. Som zvedavy dokedy.
no ono ide o aj o to, ze Slovnaft je technologicky nastaveny na spracovanie ruskej ropy, nie inej. Kazda ropa je trochu ina svojim zlozenim.

--
With 93 votes in favor, 24 against and 58 abstentions, the UN approved the suspension of Russia's membership at the Human Rights Council
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

wladas napísal: 07 apr 2022, 17:40 Zaujimava situacia je u nas so Slovnaftom. Vlastni ho MOL a madarsko ma v nom stvrtinovy podiel. Logicky preto nie je ani stipka vole prestat spracovavat tazku rusku ropu. Som zvedavy dokedy.
Akurát pred pár dňami som pozeral, ako teraz Slovnaft nenormálne zarába.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo956 napísal: 07 apr 2022, 17:57 no ono ide o aj o to, ze Slovnaft je technologicky nastaveny na spracovanie ruskej ropy, nie inej. Kazda ropa je trochu ina svojim zlozenim.
No prave. A nic s tym nerobia a ani nevyvijaju snahu.
ephramko napísal: 07 apr 2022, 18:16 Akurát pred pár dňami som pozeral, ako teraz Slovnaft nenormálne zarába.
8 nasobne zhodnotenie ziskov. Potesi
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

A potom od niektorých Slovákov počuješ, aký je ten Orbán dobrák a ako naša vláda nepomáha, keď je u nás drahota. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Niektorí Češi išli do vojny, aby boli v telke a nakradli si suveníry...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... por-197327

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... nas-197368

gogo956
Redeemer
Redeemer

Oni to potom aj vysvetlovali, tazko povedat ako to bolo naozaj
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

wladas napísal: 07 apr 2022, 18:30 No prave. A nic s tym nerobia a ani nevyvijaju snahu.
ta snaha je, akurat to nie je take jednoduche. pokial dobre viem tak jedno sa nazyva tazka ropa, druhe lahka ropa a ano kazda ma rozdielny proces a technologiu spracovania.
zabralo by to nejaky cas kym by sa vyroba preklopila na iny proces...
a pokial viem tak slovnaft (respektive MOL) tiez riesi alternativne cesty odkial brat ropu, idealne asi z blizkeho vychodu ci afriky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tak system s-300 by mal byt udajne uz na Ukrajine. Jedna vec mi ale stale vrta v hlave, preco je markiza ako jedina zo slovenskych televizii taka vyslovene proaktivna vo zverejnovani tajnych presunov vojenskej techniky. Uz pred 2 dnami o tom informovali na markize, a to iste sa opakovalo asi 3 tyzdne dozadu, ked boli prevazane na ukrajinu nejake pasove vozidla z ceskej alebo americkej strany. O com vsetkom este budu na markize informovat?

Autoeditácia príspevku po 3 min 37 sek:
Ako prvy tuto informaciu nezeverejnil opet nikto iny ako markiza.

Plus ten leak bol z nasej strany, kedze UA strana o tom s pochopitelnych dovodov zatial neinformovala, no od nas sa to uz siri ako lesny poziar dalej, markiza Nr.1.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja som videl tú reportáž, kde riešili presun a špekulovali, či je to podvozok S-300 a hneď mi napadlo, že je dosť cez čiaru stavať sa k tomuto ako k bulváru.

Konečne nejaká reálna pomoc z našej strany. Hádam si západné krajiny začnú uvedomovať, že všetky tie zbrane beztak existujú v prvom rade práve na obranu proti Rusku.

// podľa Denníka N bol whistleblowerom Fico.
Že dôjde k presunu oznámil ako prvý predseda Smeru Robert Fico, ktorý získal zábery vlaku, na ktorom sú naložené komponenty tohto systému. „Celý deň dostávame info z hraníc s Ukrajinou o manévroch s vojenskou technikou. Máme vážne obavy, že Heger chce v Kyjeve oznámiť slovenský dar Ukrajine – S-300. To by bolo čisté šialenstvo,“ napísal Fico vo štvrtok na Facebook.
/// ale tá reportáž na Markíze bola určite skôr, než štvrtok, takže sa mi nevidí, že prvé upozornenia dal skutočne Fico, Markíza to sledovala ešte počas presunu skôr, než technika bola na hraniciach.
retkvic
Addict
Addict

Markiza mala aj v minulosti pri roznych kauzach udaje z bezpecnostnych kruhov, ktore neohol vyniest niko iny nez zamestnanec.

Je otazne ci taketo chulostive informacie maju ohlasovat v hlavnych novinach ako hlasna truba do celeho sveta, nech uz maju akokolvek lukrativne spravy.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

To ze to hlasia noviny je v poriadku. Pokial sa k takej informacii vedia dostat v Markize, tak sa k nej isto vedia dostat aj Rusi. Skor je otazka, preco to nevie nasa armada vyviezt utajene. Kto poslal Ficovi zabery vlaku? Myslim ze to pokojne mohli byt nejaki proruski vojaci (alebo ktokolvek z bezpecnostnych zloziek), ktori to brali ako whistleblowing. Ale asi nie je uplne normalne ze nam takto niekto sabotuje vlastnu armadu.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

to mas tak, ze ak by to nepovedali na Markize, povedia to hocikde inde.
Presun takehoto systemu sa podla mna ani utajit nejako neda, ved to je obrovske. Trufnem si povedat, ze Rusi o tom aj tak vedeli. Len sa nestihli poriadne aktivizovat aby to zneskodnili este na nasom uzemi. Lebo nezijeme vo filme.
retkvic
Addict
Addict

Len aby sa Rusi nedostavali k tym informaciam cez markizu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ten S 300 je stary, v podstate pred vyradenim, ktovie aka bude jeho realna efektivita
retkvic
Addict
Addict

Tak to ano, ukazovali zaberi zlyhania vystrelenej rakety z tohto systemu, neviem ci to boli priamo zabery od nas.

V podstate mi sme radi, ze sme sa ho zbavili, lebo servisovanie by nam aj tak nemal kto spravit a tento system uz nie je najmodernejsi, tiez som pocul, ze nemusi byt ucinny ani proti iskanderom.

No takto vyzradzat, a tocit konvoj v noci pri presune, to sa nepatri.

Taktiez pomoze to chranit uzememie v radiuse 70km, takze ziadna velka pomoc to nie je, ale stale lepsie ako nic.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ruské "perlenie" pokračuje

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... d=40393288

Autoeditácia príspevku po 51 min 31 sek:
"Blíží se inferno na Donbasu."
https://zivotvcesku.cz/blizi-se-inferno ... d=16047595
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Keby sme žili v právnom štáte, tak Fica už dnes berú kukláči. Za vlastizradu, vyzradenie utajovanej skutočnosti a všeobecné ohrozenie.

PS: Vie mi niekto vysvetliť, ako vláda ohrozila obranu Slovenska a životy občanov? Kto nás ohrozuje? Veď Blaha dookola opakuje, že Rusko je dobré a Rusko je náš priateľ.

Inak minulý týždeň hovoril policajný prezident, že polícia už ma rozpracovanú istú verejne činnú osobu kvôli šíreniu ruskej propagandy, poplašných správ a podnecovaniu k vojne. Môžeme si tipnúť, kto to bude. Ja tipujem Harabina.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Harabina nemaju sancu dat podla mna. Ten vie v tom kluckovat ako uhor. Nedaju ani Blahu, ten ma velku fanbase, toho sa tiez boja. Paradoxne keby som take kecy siril ja, uz davno by si na mna urcite vyslapli, o tom nepochybujem.
Mozno to bude nejaky nepodstatny poslanec za Republiku.
Napísať odpoveď