Re: Orange Partner -WOL cez WAN
Re: Orange Partner -WOL cez WAN
Zdravim Pani ( a samozrejme Damy),
teraz mi aktivovali opticky internet Orange-Partner.
Zapojenie je nasledovne:
opticky ide do Huawei HG8145V5 routra - od telekomu
dalej z Huawei portu c.4 do WAN portu Zyxel VMG3927-T50K od Orange.
Internet OK, ale neviem na dialku zopbudit pocitace. nemusel som nic nastavovat, samo sa aktivovalo vsetko.
WAN info stranka v Zyxel ukazuje
ETHWAN-tagged
PPPoE
Ako som pisal, nemusel som ziadne heslo a uzivatelske pouzivat, sam to naskocilo.....
Na WOL pouzivam - vlastne som pouzival doteraz - stary Linksys s DDWRT GUI ktoreho WAN port zapojeny do Orange Huawey Lan portu. Prichadzajuca WOL poziadavka je presmerovana v Zyxel na LAN IP Linksysu aj s portom, ale neda sa na dialku dostat do Linksysu. V prehladavaci tento Linsys je dostupny.
Doteraz vseko fungovalo , len som mal o jedno zariadenie menej cez Telekom.
Tento Orange Zyxel ma tiez opciu WOL, len tam treba natukat IP a MAC , ale aj tak sa neviem z dialky prihlasit do Zyxelu pricom DDNS sluzba je nastavena.
Telekom technik tvrdi, ze ich Huawei je le TUNNEL, ziadna blokacia tam nie je.
Stary Linksys ma vsetky PC na jednej strane uvedene a staci len kliknut si na "tlacitko" na stranke.
Som velmi nestastny, najradsej by som sa vratil do Telekomu, ale uz nechcem opat tento cirkus prezit.
Vie mi niekto pomoct?
Dakujem za ochotu!!!
Hun
teraz mi aktivovali opticky internet Orange-Partner.
Zapojenie je nasledovne:
opticky ide do Huawei HG8145V5 routra - od telekomu
dalej z Huawei portu c.4 do WAN portu Zyxel VMG3927-T50K od Orange.
Internet OK, ale neviem na dialku zopbudit pocitace. nemusel som nic nastavovat, samo sa aktivovalo vsetko.
WAN info stranka v Zyxel ukazuje
ETHWAN-tagged
PPPoE
Ako som pisal, nemusel som ziadne heslo a uzivatelske pouzivat, sam to naskocilo.....
Na WOL pouzivam - vlastne som pouzival doteraz - stary Linksys s DDWRT GUI ktoreho WAN port zapojeny do Orange Huawey Lan portu. Prichadzajuca WOL poziadavka je presmerovana v Zyxel na LAN IP Linksysu aj s portom, ale neda sa na dialku dostat do Linksysu. V prehladavaci tento Linsys je dostupny.
Doteraz vseko fungovalo , len som mal o jedno zariadenie menej cez Telekom.
Tento Orange Zyxel ma tiez opciu WOL, len tam treba natukat IP a MAC , ale aj tak sa neviem z dialky prihlasit do Zyxelu pricom DDNS sluzba je nastavena.
Telekom technik tvrdi, ze ich Huawei je le TUNNEL, ziadna blokacia tam nie je.
Stary Linksys ma vsetky PC na jednej strane uvedene a staci len kliknut si na "tlacitko" na stranke.
Som velmi nestastny, najradsej by som sa vratil do Telekomu, ale uz nechcem opat tento cirkus prezit.
Vie mi niekto pomoct?
Dakujem za ochotu!!!
Hun
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Re: Orange Partner -WOL cez WAN
osobne predpokladam, ze hlavny dovod nefunkcnosti ako pri mnohych inych pristupoch je ten, ze mas rozsah ipv6, budes potrebovat ipv4, to je zial spoplatenena vec
Cize, napriek tomu, ze Zyxel ponuka WOL, to neznamena za je aj funkcny?
Nevies nahodou co stoji IPV4 u nich?
Neviem ci vobec ma vyznam o predajne, tam vacsinou nic nevedia...
Dakujem za odpoved....
Nevies nahodou co stoji IPV4 u nich?
Neviem ci vobec ma vyznam o predajne, tam vacsinou nic nevedia...
Dakujem za odpoved....
-
cORP.
Addict
robim na technickej podpore, stoji to 99eur jednorazovo, takto, ono problem na ipv6 je pre kamery, rozne vpnky a ine veci, cize usudzujem, ze to bude aj tvoj problem, skus to nahlasit cez 905, dajun a to ticket a uvidis na isto
Nemam slov....za hovor uctuju, pritom vsetky sluzby mam uz u nich skoro 10 rokov.... takze nasledovne som vy catoval, ale na isto nikto nevie ci to bude fungovat
Dobry vecer, ako Vam mozem poradit?
Dostal som sa do problemov na firme, lebo na moj navrh sme presli od telekomu ku vam a teraz su vacsinou nedostupne bezp kamery a vobec
nevedia kolegovci zobusit pocitac z domu a nevedia pracovat
tlacia, aby sme sa vratili k telekomu
Ano. Bude potrebna zmena IPV6 na IPV 4 je to za poplatok 99 EUR , mozeme ponuknut zlavu z tohto poplatku 50% , ak suhlasite, mozem Vam to aktivovat.
Filip, akoze za 50% by sme aj zobrali, ale bude to urcite s tym???
Co ak nieco ine.....? Ak stale nebude fungovat vratite ma na 6 a dobropisete platbu? len to musime mat funkcne...
To Vam povedat neviem, pripadne sa skuste na to opytat priamo technikov ktory Vam kamerovy system spravuju, no pri kamerach
je problem najcastejsie ipv6 vs ipv4
ja uz sedim celi viken na forach a nikto nema presnu odpoved....
No my sme poskytovatel internetu, nie spravca kamier, na toto je potrebne sa obatit na technikov ktory Vam to spravuju.
kolko trva kym priradite ipv4
a po celu dobu sluzby, aj po vyprsany 2 r zmluvy ostane IPV4 bez poplatku?
Garancia zmeny na ipv4 je do 24 hodin, samozrejme ipv4 Vam ponechame uz na dobu neurcitu bez poplatku.
To znamena ze systemove zmeny sa garantuju do 24 hodin aktivacia akejkovek sluzby, zmena moze prebehnut aj za 30 minut, no maximalne do 24 hodin.
ale v pripade ze stale nefunguje bud kamera alebo dialkove zapinanie, peniaze uz nevratite.....ci???
To uz nebude mozne. Navrhujem Vam, poradte sa s technikmi ci to moze byt tym, ak Vam to potvrdia pojde Vam to, ale my dovod nefunkcnosti kamier nevieme preverit.
Dobre, prosim urobte poznamku ze ste mi ponukol za 50% zlavu, ak potvrdia, za tu cenu vyskusam....
V poriadku, zadam o tom zaznam, ked si to aktivujete, budete to mat s 50% zlavou.
este nieco
toto pise, ked chcem vytlacit chat:
ja, 2022-04-11 18:51:14
IP:xxx.xxx.xxx.xx,
tak Vy vidite IPV6, ci mam teda IPV4
IP:xxx.xxx.xxx.xxx
IP:xxx.xxx.xxx.xx je zdielany rozsah IP adries. Vy mate variant IPV6
IP adresa: 2c05:b254
b400: xxx::xx (dynamická)
Toto je vonkajsie IP adresa, na ktorej vystupujete.
ozaj, ta IPV4 bude staticka?
Nie IPV4 bude dynamicka
OK dakujem za info
Dobry vecer, ako Vam mozem poradit?
Dostal som sa do problemov na firme, lebo na moj navrh sme presli od telekomu ku vam a teraz su vacsinou nedostupne bezp kamery a vobec
nevedia kolegovci zobusit pocitac z domu a nevedia pracovat
tlacia, aby sme sa vratili k telekomu
Ano. Bude potrebna zmena IPV6 na IPV 4 je to za poplatok 99 EUR , mozeme ponuknut zlavu z tohto poplatku 50% , ak suhlasite, mozem Vam to aktivovat.
Filip, akoze za 50% by sme aj zobrali, ale bude to urcite s tym???
Co ak nieco ine.....? Ak stale nebude fungovat vratite ma na 6 a dobropisete platbu? len to musime mat funkcne...
To Vam povedat neviem, pripadne sa skuste na to opytat priamo technikov ktory Vam kamerovy system spravuju, no pri kamerach
je problem najcastejsie ipv6 vs ipv4
ja uz sedim celi viken na forach a nikto nema presnu odpoved....
No my sme poskytovatel internetu, nie spravca kamier, na toto je potrebne sa obatit na technikov ktory Vam to spravuju.
kolko trva kym priradite ipv4
a po celu dobu sluzby, aj po vyprsany 2 r zmluvy ostane IPV4 bez poplatku?
Garancia zmeny na ipv4 je do 24 hodin, samozrejme ipv4 Vam ponechame uz na dobu neurcitu bez poplatku.
To znamena ze systemove zmeny sa garantuju do 24 hodin aktivacia akejkovek sluzby, zmena moze prebehnut aj za 30 minut, no maximalne do 24 hodin.
ale v pripade ze stale nefunguje bud kamera alebo dialkove zapinanie, peniaze uz nevratite.....ci???
To uz nebude mozne. Navrhujem Vam, poradte sa s technikmi ci to moze byt tym, ak Vam to potvrdia pojde Vam to, ale my dovod nefunkcnosti kamier nevieme preverit.
Dobre, prosim urobte poznamku ze ste mi ponukol za 50% zlavu, ak potvrdia, za tu cenu vyskusam....
V poriadku, zadam o tom zaznam, ked si to aktivujete, budete to mat s 50% zlavou.
este nieco
toto pise, ked chcem vytlacit chat:
ja, 2022-04-11 18:51:14
IP:xxx.xxx.xxx.xx,
tak Vy vidite IPV6, ci mam teda IPV4
IP:xxx.xxx.xxx.xxx
IP:xxx.xxx.xxx.xx je zdielany rozsah IP adries. Vy mate variant IPV6
IP adresa: 2c05:b254
Toto je vonkajsie IP adresa, na ktorej vystupujete.
ozaj, ta IPV4 bude staticka?
Nie IPV4 bude dynamicka
OK dakujem za info
-
cORP.
Addict
no pisali ti dobre, co ti z toho nieje jasne ? mas ipv6 tj. ak tvoj spomenuty kamerovy system nedokaze s tymto fungovat tak problem je zo strany operatora neriesitelny, ty mas co sa tyka pripojenia vlastne dve moznosti, rozsah ipv6 ako zaklad alebo rozsah ip4 za poplatok, ako spomenuli je to rozsah cize nie staticka ipcka, tieto veci su v sprave majitela zariadenia, zo skusenosti ti viem povedat, ze na 99 % je problem v tom, ze nemas ipv4 rozsah, kedze kamery to skoro urcite nepodporuju
Akoze chapem vsetko, lebo mam skusenosti s networkingom, ale s IPV6 len od piatku ...... Len aspon keby dali moznost odskusat, ale taka moznost nie je....
Budem musiet vsak zaplatit....keby ze viem, ostanem s Telekom, a radim kazdemu, aby nemenili na Orange....neoplati sa to vobec!!!!
Dakujem za tvoj cas, ked zaplatim IPV4 dam vediet ako to dopadlo....
Budem musiet vsak zaplatit....keby ze viem, ostanem s Telekom, a radim kazdemu, aby nemenili na Orange....neoplati sa to vobec!!!!
Dakujem za tvoj cas, ked zaplatim IPV4 dam vediet ako to dopadlo....
-
cORP.
Addict
tu nejde o to, ze sa to neoplati, problem ti nastaveni aj s telekomom ak zacnu pouzivat na pripojenie ipv6, to sa cochvila zacne nakolko celosvetovo ipv4 uz neexistuju volne, vzdy sa len skupuju zo zahranicia
-
*****HERO*****
Guru wannabe
a je problem si spravit lokalne ipv4 siet a z vonkajsej ipv6 adresy si to tam nejak preNATovat?
-
cORP.
Addict
je to problem, vacsinou to nejde, bezne sa to riesi, vzdy pomoze viacmenej len zmena na ipv4
Zaplatil som a ma IPV4....a funguju veci!
Skoda ze cloveku neoznamia tieto veci....inak by som bol zostal s Telekom. Tak som doplatil na to. To ani nehovorim, ze za volanie uctuju 1.50 a to je jedno ze z akeho dovodu volas.Alebo cetujes 45!!!! minut, lebo protistrana cetuje s viacerimi zakaznikmi, co je dost silna kava.....potom maju z toho len gulas, lebo sa nepamata, co vlasne riesi.
Tak takato zakaznika podpora je na %^$#@*(^%a!!! A mam snimi niekolko sluzieb uz roky..... Tak toto si vo FRA dovolit nemoze Orange!
Dakujem kazdemu ktor sa snazil mi poradit!!!
Skoda ze cloveku neoznamia tieto veci....inak by som bol zostal s Telekom. Tak som doplatil na to. To ani nehovorim, ze za volanie uctuju 1.50 a to je jedno ze z akeho dovodu volas.Alebo cetujes 45!!!! minut, lebo protistrana cetuje s viacerimi zakaznikmi, co je dost silna kava.....potom maju z toho len gulas, lebo sa nepamata, co vlasne riesi.
Tak takato zakaznika podpora je na %^$#@*(^%a!!! A mam snimi niekolko sluzieb uz roky..... Tak toto si vo FRA dovolit nemoze Orange!
Dakujem kazdemu ktor sa snazil mi poradit!!!
-
cORP.
Addict
ak volas na 14905 uctovany budes vzdy, ak volas so siete orange na 905 a riesis technicky problem staci sa ozvat, nebudes to mat uctovane
volal som 905 povedal som ze mi nefunguju vece, maju to v p...i !!! Uz tam vidim 1.50 za hovor...
Mne pride komicke ze "na tvoj navrh" firma presla na ineho operatora a riesis tu viacmenej smiesnych (pre firmu urcite) 50 eur za ipv4 a 1.50 za hovor. Preco si potom odchadzal od telekomu? Mal si zostat tam.
Co akoze cakas ze firma mala oznamit? Ze mozno budes mat problemy s vecami ktore TY pouzivas? To je hadam tvoj problem, nie problem orangeu.
Co akoze cakas ze firma mala oznamit? Ze mozno budes mat problemy s vecami ktore TY pouzivas? To je hadam tvoj problem, nie problem orangeu.
-
cORP.
Addict
presne ako bolo povedane, to je tvoj problem na tvojom zariadeni, ty si mas vsetko zistit kym si sluzbu objednas, stacilo zavolatna linku a s pytat sa, taketo uplakane osoby zboznujem najviac 
+ by si sa divil ako funguje podpora vo FR na zak. linke, myslim, ze prehlad o tom ako funguju dane linky mam urcite obsirnejsi, suverenne ti mozem povedat, ze na 14905 ti poradia cos a tyka zak. liniek na svk zrejme najviac
+ by si sa divil ako funguje podpora vo FR na zak. linke, myslim, ze prehlad o tom ako funguju dane linky mam urcite obsirnejsi, suverenne ti mozem povedat, ze na 14905 ti poradia cos a tyka zak. liniek na svk zrejme najviac
Nehnevaj sa, ale vy borci tam viete najlepsie od prveho dna , ze zmena na IPV6 komplikuje veci pre tych, co chcu viac, ako sprosty FB, Titok a Instagram!
Robil som na zapade v telekom firme 14 roko, takze viem ako to ma fungovat.....a by si sa divil, ze aj funguje a to ze platis za tf. na zakaznicku linku, je drzost na n-tu. Lenze Zahranicne firmy si podpisali zmluvy s touto dzamahirou slovenskou take, aby zakaznika oyebali co najviac!
Takze takl....uz to neriesme!
Robil som na zapade v telekom firme 14 roko, takze viem ako to ma fungovat.....a by si sa divil, ze aj funguje a to ze platis za tf. na zakaznicku linku, je drzost na n-tu. Lenze Zahranicne firmy si podpisali zmluvy s touto dzamahirou slovenskou take, aby zakaznika oyebali co najviac!
Takze takl....uz to neriesme!
Velmi rad sa pozriem na tvoje sluzby az si zalozis telekomunikacnu firmu, ked teda vravis ze vies ako to ma fungovat.
Vies, vacsina ludi co riesi "sprosty FB, titok a instagram" neriesi ci ma ipv4 alebo ipv6. Avsak ty, ked uz si ukecal firmu na zmenu, si si to mal v tvojom zaujme zistit, obzvlast ak firma vyuziva viac ako len tieto "sproste" sluzby. To je hadam normalna vec. a ak si to nespravil, akceptovat riesenie vo forme 50e (ja by som ti ani tu 50% zlavu neponukol). Namiesto toho vyplakavas nad svojou neschopnostou a ako vzdy, chyba je to inych.
Cisto teoreticky, ak by ti aj operator uviedol na stranke nejaku vseobecnu informaciu o moznych problemoch s niektorymi sluzbami, co by si spravil ako prve (ak by si si to vobec precital)? Pisal by si na chat alebo volal na infolinku, s tym ci bude problem s tvojimi kamerami. Ako to ma asi orange vediet??? Takze urcite je normalne ze nic take neuvadzaju. Je to jasne, mas IPv6, mas si zistit sam ako sa s tym vysporidaju sluzby ktore potrebujes.
Vies, vacsina ludi co riesi "sprosty FB, titok a instagram" neriesi ci ma ipv4 alebo ipv6. Avsak ty, ked uz si ukecal firmu na zmenu, si si to mal v tvojom zaujme zistit, obzvlast ak firma vyuziva viac ako len tieto "sproste" sluzby. To je hadam normalna vec. a ak si to nespravil, akceptovat riesenie vo forme 50e (ja by som ti ani tu 50% zlavu neponukol). Namiesto toho vyplakavas nad svojou neschopnostou a ako vzdy, chyba je to inych.
Cisto teoreticky, ak by ti aj operator uviedol na stranke nejaku vseobecnu informaciu o moznych problemoch s niektorymi sluzbami, co by si spravil ako prve (ak by si si to vobec precital)? Pisal by si na chat alebo volal na infolinku, s tym ci bude problem s tvojimi kamerami. Ako to ma asi orange vediet??? Takze urcite je normalne ze nic take neuvadzaju. Je to jasne, mas IPv6, mas si zistit sam ako sa s tym vysporidaju sluzby ktore potrebujes.
Tvoj pristup k veciam je presne taky, aka je politika tvojej spolocnosti....ziskat podpis na viazanost a ostatne je uz drobnymi pismenami.... v tom co robim som profesional, pomaham zakaznikom, aby boli spokojni a nevyhovaram sa na ich neznalost.
Cize este raz, vy "mudri" na tech podpore a v predajniach mali by ste poucit zakaznika a nie vyhovarat sa na ich zariadenia, lenze vacsina z vas vie velke H o sluzbach ale vo vacsine pripadov je to chyba vedenia, ktora nechce platit a zamestnanci nevydrzia len chvilu....
Este raz dakujem, ze ty si povedal o zmene IPV, ale v ostatnych veciach s tebou max nesuhlasim!
Cize este raz, vy "mudri" na tech podpore a v predajniach mali by ste poucit zakaznika a nie vyhovarat sa na ich zariadenia, lenze vacsina z vas vie velke H o sluzbach ale vo vacsine pripadov je to chyba vedenia, ktora nechce platit a zamestnanci nevydrzia len chvilu....
Este raz dakujem, ze ty si povedal o zmene IPV, ale v ostatnych veciach s tebou max nesuhlasim!
nie je to nahodou naopak? ze ty sa spravas ako male dieta, objednal si si sluzbu o ktorej si si nic nenastudoval, nasledne si zistil ze tvoje zariadenia nie su kompatibilne a teraz places? a miesto toho aby si si priznal ze si ten prechod podcenil, tak prskas na vsetky strany a hladas vinnika na ktoreho by si si mohol ponadavat?
ja som firemny internet nikdy neriesil ale po otvoreni orange stranky som okamzite pochopil ze ti pridelia ipv6 adresu (Fibernet Biznis balik obsahuje ipv4 adresu zadarmo, asi si objednaval nieco ine teda) a kedze s tym nemam skusenosti tak by som si najprv skontroloval ci zariadenia v mojej sieti vedia fungovat v ipv6 rozsahu.
ty si to nespravil a jediny na koho mozes hadzat vinu si ty sam.
ja som firemny internet nikdy neriesil ale po otvoreni orange stranky som okamzite pochopil ze ti pridelia ipv6 adresu (Fibernet Biznis balik obsahuje ipv4 adresu zadarmo, asi si objednaval nieco ine teda) a kedze s tym nemam skusenosti tak by som si najprv skontroloval ci zariadenia v mojej sieti vedia fungovat v ipv6 rozsahu.
ty si to nespravil a jediny na koho mozes hadzat vinu si ty sam.
-
cORP.
Addict
tvoje poziadavky si mas zistit sam, takeho ako ty by som zrusil na linke do minuty aj s celymi tvojimi argumentami, nuz uzivaj si zlavu ktora je naozaj velmi vynimocna, na predajniach ani netusia co je to rozsah ip adries prosim ta, cakas sietarinu od bezneho predajcu, sa zobud najprv alebo sa nauc do buducna informovat viac o sluzbe ktoru si zavadzas, stacilo zavolat na expertlinku a takuto vec si zistit kedze nieje bezne, ze si tam bude niekto konfigurovat ip kamerove systemy, ak ich konfiguruje tak je jeho povinnost preverit si parametre dodavanej sluzby