ako stiahnut subor z dvd co najrychlejsie?
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ako stiahnut subor z dvd co najrychlejsie?
caute
zaujima ma otazka ale nikde som to nevedel najst odpoved.mam par dvd a cd ktore si chcem zalohovat na hdd.kedze uz boli napalovane v rokoch 2009-2015
lenze ked dam kopirovat ide to strasne pomaly
ide to okolo 3-5 mB/s.snad som to dobre napisal. existuje program ktory urci mechanike aby to rychlejsie kopirovalo na hdd?dakujem za veskere odpovede 
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: ako stiahnut subor z dvd co najrychlejsie?
ach to mi pripomina casy alkoholu 120 a nera .. 
dnes si asi skus cez ultraiso spravit image na disk a potom to z neho rozbalit (7zip). pripadne to nechat v img a otvarat to cez virtual cd/dvd rom (tiez dokaze ultraiso). ale netusim ako to bude s rychlostou.
dnes si asi skus cez ultraiso spravit image na disk a potom to z neho rozbalit (7zip). pripadne to nechat v img a otvarat to cez virtual cd/dvd rom (tiez dokaze ultraiso). ale netusim ako to bude s rychlostou.
-
typek61
Darca
tiez som rozmyslal ze si spravim iso a potom rozbalim.lebo dvd kopiruje asi 30 min 
-
starysomar
Hardcore addict
Hodinové CD som kedysi graboval za 2-3 minúty 
DVD vtedy ešte moc neboli.
S vysokou pravdepodobnosťou továrenské - lisované možno zálohovať plnou rýchlosťou napaľovačky, no napálené iba rýchlosťou, ktorou boli napálené.
Aké údaje sú na nich? Filmy, hodba - či obecné dáta? Podľa toho ide vybrať spôsob kopírovania.
Pomocou CD-ROM Tool (Copyright ©1999-2002 Naiobrin Software - stránka už nefunkčná) viem nanútiť mechanike rýchlosť aj pod Win11. On slúži originál na stíšenie.
Tu je
https://sourceforge.net/projects/cdromt ... t/download
(Nie som si istý, či som skrz niečo také prv neinštaloval ASPI alebo WinASPI.)
____
Používal som
DVD
dvdshrink(om)
zvuk
Audiograbber do mp3/wma
EAC do FLAC
inak ISO alebo BIN
DVD vtedy ešte moc neboli.
S vysokou pravdepodobnosťou továrenské - lisované možno zálohovať plnou rýchlosťou napaľovačky, no napálené iba rýchlosťou, ktorou boli napálené.
Aké údaje sú na nich? Filmy, hodba - či obecné dáta? Podľa toho ide vybrať spôsob kopírovania.
Pomocou CD-ROM Tool (Copyright ©1999-2002 Naiobrin Software - stránka už nefunkčná) viem nanútiť mechanike rýchlosť aj pod Win11. On slúži originál na stíšenie.
Tu je
https://sourceforge.net/projects/cdromt ... t/download
(Nie som si istý, či som skrz niečo také prv neinštaloval ASPI alebo WinASPI.)
____
Používal som
DVD
dvdshrink(om)
zvuk
Audiograbber do mp3/wma
EAC do FLAC
inak ISO alebo BIN
-
Mek
Addict
To urcite niestarysomar napísal: 18 apr 2022, 12:56 S vysokou pravdepodobnosťou továrenské - lisované možno zálohovať plnou rýchlosťou napaľovačky, no napálené iba rýchlosťou, ktorou boli napálené.
K povodnej otazke - ked je raz prenosova rychlost taka mala, asi to ma nejaky dovod, mozno uz mechanicku degradaciu daneho media, a v tom pripade ti ziaden program nepomoze.
Ale kym sa tu dohadujeme a spekulujeme, uz si ich mohol mat davno skopirovane
Ked si dobre spominam, tak napalovacky mali ovela vyssie rychlosti zapisu, ako citania, bola to vlastnost, neviem ci je to obmedzenie napalovacky alebo samotneho media.
-
typek61
Darca
uz viem kde bola chyba.ja som to kopiroval na externej dvd LG napalovacke.teraz som siel na klasicky pocitac a tam to ide 10-15 MB/s .to je uz lepsie 
-
starysomar
Hardcore addict
-
typek61
Darca
stary a co to je za program?
vyzera to zaujimavo
-
starysomar
Hardcore addict
Program je Audiograbber.
Daj si sakra POZOR aby ťa nezlákalo stiahnuť akože súčasnú verziu - označená je Download Audiograbber 1.83 (2020 Edition) - je v nej bordel!
Ak nenájdeš nieke pôvodný Audiograbber 1.83 - prípadne Ti postnem inštalačku alebo soft - on ide z akéhokoľvek umiestnenia. Má to "až" dva megabajty
Ďalšia vec je ASPI, prv mi šlo noahodiť aj aspi_4.71a2 no pod Win11 iba 4.6
Pohľadaj...
Treba to inštalovať v režime kompatibility s WinXP SP2, teda všetkym exe súborom vopred nastaviť kompatibilitu s XP SP3.
I tak závisí od média - lisované CD pôjdu spravidla mnohonásobkom rýchlosti no nie všetky. Niektoré pôjde trebárs iba od 5 po 10-násobok.
Daj si sakra POZOR aby ťa nezlákalo stiahnuť akože súčasnú verziu - označená je Download Audiograbber 1.83 (2020 Edition) - je v nej bordel!
Ak nenájdeš nieke pôvodný Audiograbber 1.83 - prípadne Ti postnem inštalačku alebo soft - on ide z akéhokoľvek umiestnenia. Má to "až" dva megabajty
Ďalšia vec je ASPI, prv mi šlo noahodiť aj aspi_4.71a2 no pod Win11 iba 4.6
Pohľadaj...
Treba to inštalovať v režime kompatibility s WinXP SP2, teda všetkym exe súborom vopred nastaviť kompatibilitu s XP SP3.
I tak závisí od média - lisované CD pôjdu spravidla mnohonásobkom rýchlosti no nie všetky. Niektoré pôjde trebárs iba od 5 po 10-násobok.
Prave kvoli kvalite zvuku sa grabbovalo pri rychlosti 4 az 8x a napalovalo idealne 4x, co trvalo napalenie tusim okolo 20 minut.
-
starysomar
Hardcore addict
Áno, to máš pravdu, bolo to potrebné skrz to, aby nevznikali chyby a napríklad EAC to grabuje len zhruba 2,2 násobnou rýchlosťou. Napaľovalo a grabovalo sa cez buffer.
No keď pozrieš ten obrázok - chyby synchronizácie=0 (sync status - never lost).
No keď pozrieš ten obrázok - chyby synchronizácie=0 (sync status - never lost).
Teraz mi vysvetli ako funguje ta synchronizacia? Pretoze pri rippovani audio cd na wav/mp3 bude pri 10 roznych rippoch vysledny subor 10x rovnaky, mozes si to overit cez MD5 sucet suborov.
Nechapem zmysel pouzivania viac ako 10 rokov stareho programu bez kompatibility novych systemov, najma, ak su novsie free altnernativy ako napriklad fre:ac z januara tohto roku - https://www.freac.org/downloads-mainmen ... -freac-116 Dalsim je CDex, aj ked sa uz asi neupdatuje.
Nechapem zmysel pouzivania viac ako 10 rokov stareho programu bez kompatibility novych systemov, najma, ak su novsie free altnernativy ako napriklad fre:ac z januara tohto roku - https://www.freac.org/downloads-mainmen ... -freac-116 Dalsim je CDex, aj ked sa uz asi neupdatuje.
-
starysomar
Hardcore addict
"Nechapem zmysel..." - mne je to jedno. Na niečo iné používam aj vyše 20-ročné softíky, utility a čo si kto o tom myslí, je jeho vec.
Robil som si kedysi zo 200 našich audioCD do wma, neskôr všetko znova do FLAC. (Graboval do wav, Foobarom konvertoval do FLAC skrz jeho výnimočnú rýchlosť konverzie).
AudioGraber si načíta údaje z netu, nepamätám, či vie CDtext. Je najrýchlejší. Na to sa pýtal autor pôvodnej otázky.
CDex vie iba CDtext, názvy skladieb a ostatné si z netu nenačíta.
EAC nevie CDtex no načíta si databázu.
Freeac je výborný, no ak niektoré CD chem do jedného súboru + CUE - skončí chybou napríklad pri druhej skladbe. Po jednej funguje vynikajúco a rýchlo. Ale nakoniec zahlási nejaké chyby.
Doteraz mám v kompe slúži LG GSA-4165B. Sony Optiarc kdesi odloženú som dávnejšie neskúšal.
Som teraz skúsil prvé CD z troch Výběr ReaderDigst - Gregoriánsky chorál:
Audiograbber - 690 MB (724 205 464 bajtov) bez chýb
Fre:ac - 689 MB (723 071 022 bajtov) a z chybovými hláškami
HOWGH
Robil som si kedysi zo 200 našich audioCD do wma, neskôr všetko znova do FLAC. (Graboval do wav, Foobarom konvertoval do FLAC skrz jeho výnimočnú rýchlosť konverzie).
AudioGraber si načíta údaje z netu, nepamätám, či vie CDtext. Je najrýchlejší. Na to sa pýtal autor pôvodnej otázky.
CDex vie iba CDtext, názvy skladieb a ostatné si z netu nenačíta.
EAC nevie CDtex no načíta si databázu.
Freeac je výborný, no ak niektoré CD chem do jedného súboru + CUE - skončí chybou napríklad pri druhej skladbe. Po jednej funguje vynikajúco a rýchlo. Ale nakoniec zahlási nejaké chyby.
Doteraz mám v kompe slúži LG GSA-4165B. Sony Optiarc kdesi odloženú som dávnejšie neskúšal.
Som teraz skúsil prvé CD z troch Výběr ReaderDigst - Gregoriánsky chorál:
Audiograbber - 690 MB (724 205 464 bajtov) bez chýb
Fre:ac - 689 MB (723 071 022 bajtov) a z chybovými hláškami
HOWGH
Este mi vysvetli tu synchronizaciu v Audiograbberi na ktoru si poukazal, ale nereagoval na moju otazku.
Autoeditácia príspevku po 2 dni 2 hod 20 min 2 sek:
Co ta synchronizacia, vysvetlis to?
Autoeditácia príspevku po 2 dni 2 hod 20 min 2 sek:
Co ta synchronizacia, vysvetlis to?