Zdravim, potreboval by som pomoct s externou napalovackou.
Doteraz fungovala bez problemov ale dnes vypisuje vo spravcovi zariadeni nasledovne:
Systém Windows nemôže spustiť toto hardvérové zariadenie, pretože informácie o jeho konfigurácii (v databáze Registry) sú neúplné alebo poškodené. (Kód 19)
Problem je v tom, ze mechaniku nenajde v prieskumnikovi. V spravcovi zariadeni sice je, ale s vykricnikom.
Skusal som postupovat podla win help, cize odinstalovat a znovu nainstalovat ovladac ale nepomohlo.
Co by som este mohol skusit?
Externa napalovacka
-
MARTINHARD
Expert
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Re: Externa napalovacka
nič, skapala. ale pre overnie skús na inom pc.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ved chyba znie, ze informacie o nej v registroch su poskodene, tak preco by mala skapat?
Pre zaciatok by som odporusil kontrolu disku - v prikazovom riadku tymto prikazom
(odpovedaj Yes, a restartuj PC)
a potom kontrolu systemovych suborov
Ano, treba ju vyskusat aj na inom PC.
Pre zaciatok by som odporusil kontrolu disku - v prikazovom riadku tymto prikazom
Kód: Vybrať všetko
chkdsk c: /fa potom kontrolu systemovych suborov
Kód: Vybrať všetko
sfc /scannow-
starysomar
Hardcore addict
Jednoduché je skúsiť ju pri bootnutí z LiveLinuxu - napríklad.
Toto sa vo Windowse stáva, ak sa do mechaniky dostane (poškodené) CD, ktoré nevie prečítať. Na laptopoch zmizne aj interná. Pár ľuďom som to riešil.
Odstráň v Registroch Windowsu tej napalovačke UpperFilters a LowerFilters a reštartni. Zázračne sa zjaví.
Prípadne cez Správcu zariadení odinštalovať (skryté) IDE/ATAPI.
No a reštartnúť.nech si to Windows znova očuchá.
Toto sa vo Windowse stáva, ak sa do mechaniky dostane (poškodené) CD, ktoré nevie prečítať. Na laptopoch zmizne aj interná. Pár ľuďom som to riešil.
Odstráň v Registroch Windowsu tej napalovačke UpperFilters a LowerFilters a reštartni. Zázračne sa zjaví.
Prípadne cez Správcu zariadení odinštalovať (skryté) IDE/ATAPI.
No a reštartnúť.nech si to Windows znova očuchá.
-
MARTINHARD
Expert
Skusil som checkdisk aj sfc - to nepomohlo.
Ten LiveLinux som nainstaloval na usb kluc, spustil linux a tam ju naslo a aj obsah vlozeneho disku sa otvoril.
Pomohlo az vymazat z registra UpperFilters a LowerFilters a po restarte ju nacitalo na win bez problemov.
Dakujem vsetkym za rady.
Ten LiveLinux som nainstaloval na usb kluc, spustil linux a tam ju naslo a aj obsah vlozeneho disku sa otvoril.
Pomohlo az vymazat z registra UpperFilters a LowerFilters a po restarte ju nacitalo na win bez problemov.
Dakujem vsetkym za rady.