mam problem a neviem ho sam vyriesit ani na nete som nieco podobne nenasiel. Neviem ako prepojiť kominovy vymennik teplej vody s darlingom bojlerom atd aby to fungovalo na principe, ze obehove cerpadlo sa zapne ak sa zohreje tepla voda v kominovom vymenniku a aby pri otvoreni kohutika sla tepla voda len z bojlera. Neviem ci pomoze spätny ventil alebo co kde predradiť aby to fungovalo, už mam pocit že sa to neda
Vymennik teplej vody +bojler +darling ako to prepojiť?
Vymennik teplej vody +bojler +darling ako to prepojiť?
Caute,
mam problem a neviem ho sam vyriesit ani na nete som nieco podobne nenasiel. Neviem ako prepojiť kominovy vymennik teplej vody s darlingom bojlerom atd aby to fungovalo na principe, ze obehove cerpadlo sa zapne ak sa zohreje tepla voda v kominovom vymenniku a aby pri otvoreni kohutika sla tepla voda len z bojlera. Neviem ci pomoze spätny ventil alebo co kde predradiť aby to fungovalo, už mam pocit že sa to neda
Re: Vymennik teplej vody +bojler +darling ako to prepojiť?
Zrejme potrebuješ snímač teploty na ovládanie obehového čerpadla napr.:https://www.rasub.sk/prilozny-termostat ... gKihvD_BwE
Darling ,by som zrejme klasický zapojil iba priamo na bojler.
Darling ,by som zrejme klasický zapojil iba priamo na bojler.
Bojler myslis akumulacnu nadrz? Kde je tam vstup vody?
4040 dakujem, takto som aj spravil.