Rozum alebo srdce?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Ma1o

Rozum alebo srdce?

Príspevok od používateľa Ma1o »

Ahojte chcem vedieť Váš názor. Spoznal som fajn ženu zamiloval som sa do nej na prvý pohľad očarila ma žiadna modelka normálna žena začali sme si písať na jednej sociálnej sieti po mesiaci začali prvé bozky pusinky to krásne stretávania konečne láska po ktorej som túžil predtým to boli iba samé podvody a sklamania. Lietal som v oblakoch opätovaná láska konečne! Predtým to bola moja naivita nesprávny výber. Bol som iba hračka. Miluje ma cítil som to každé ráno srdiečka správy no proste láska aká ma byť. Lenže po čase prišla ignorácia doprosovanie sa a vety ako nájdi si lepšiu ja chcem pre teba len dobré nezaslúžim si ťa mám komplikovaný život a za sebou nepekný vzťah. Rozumiem čím si prešla do ničoho ju už netlačím nechávam jej voľnosť slobodu to jej ani vziať nechcem ani som nechcel.

Nechápal som prečo však dovtedy bola naša láska super prečo tá zmena každý prejav lásky niečo pekné napíšem hneď odbije ona na také nie je nezaslúžim si tie slová už ani nenapíše zlatko milačik nič uplný chlad . Rozum radí ísť ďalej lenže srdce ju stále miluje a cíti ešte lásku z jej strany neviem ako ďalej ja sa snažím mením sa dokonca som zmenil kopu svojích nedostatkov . Dávam jej najavo ako je pre mňa dôležitá čo pre mňa znamená lenže to asi nestačí. Doba je taká že pokiaľ muž nie je zabezpečený tak nemá šancu .O čo jej ide o peniaze? Je chyba vo mne urobil som niečo zle nie som žiaden sexi chlap priemerný zdravé sebavedomie finančne sa snažím rozbehnúť firmu. Je problém v tom že som bol uprimný a dal najavo svoje city? Už fakt neviem . Viem jedno milujem ju chápem jej komplikovaný život podporujem ju snažím sa zachrániť náš vzťah len ona ako keby nevedela čo chce na jednej strane je chladná na druhej je rada keď ju podporím napíšem niečo pekné a v zápätí opät chlad . Neviem ako ďalej . Rozum a srdce večne bojujú a ja som už unavený z toho všetkého nie som typ čo sa vzdáva ľahko bojujem do konca ale má ešte tu vôbec zmysel bojovať ?
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Rozum alebo srdce?

Príspevok od používateľa gogo956 »

Proste si asi ona myslí ze ma na viacej, na lepsieho.Mam pocit ze si zeny prilis idealizujes, to produkuje aj tie tvoje sklamania. Inac nebolo by zle uviest aspon orientacne ako si stary.
Ma1o

31 rokov si pomyslíš svoje
gogo956
Redeemer
Redeemer

Co by som si myslel? Iba ak to, ze si citlivy a asi aj dobrý clovek. O materialne hodnoty vo vztahu do znacnej miery urcite ide, aj ked ludia castokrat tvrdia ze nie, taka je realita. Samozrejme medzi zenami su velke rozdieli, niektorym na majetku partnera zalezi viacej inym menej. Myslim ze sa dalej snazit v tomto pripade nema vyznam. Vsetko je o ponuke a dopyte, ona ma zjavne pocit ze ma aj ine moznosti, alebo aspon na ne čaká. Alebo sa proste iba nechce este prilis viazat.
Ma1o

Áno máte pravdu ďakujem za názor
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ma1o
to nevieme kde je naozaj pravda, nevidime do tvojej ani do jej hlavy. Ked je jeden z partnerov zamilovany, tak si zvykne druhu osobu idealizovat, co je pekné, ale nezodpoveda vacsinou realite.
Dnesne zeny su castokrat do znacnej miery velmi samostatne a ked ich partner nesplna ich predstavy na 100percent, tak radsej ukoncia vztah a hladaju dalej. Neber to tragicky ale zaroven nikde nie je napisane ze by neexistovala este pre teba sanca a v skutocnosti ta iba mozno skusa. Nikto nevie.
Ma1o

každopádne si veľmi cením odpoveď
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Podľa mňa najlepšie stiahnuť sa. Možno sa nájde. Alebo aj nie a život ide ďalej.
Správne je vyššie napísané, že milujeme obraz, ktorý sme si o druhom človeku vytvorili. Zažil som to trikrát. Aj v podobe, že som "pre ňu príliš dobrý".
Do štvrtej som nebol nijako zaľúbený, v podstate sa mi nepáčila.
Sme spolu 37 rokov :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ono sa tak hovori, ze clovek by si mal brat partnera ktoremu sa paci on a nie toho kto sa paci nam a kusok pravdy na tom asi bude. Je tu jeden dalsi faktor ktory asi hraje proti Ma1o a to ze rozbieha podnikanie. A to je velka neistota v najblizsich rokoch a partnerky to odradzuje od dalsieho vztahu.
Ma1o

ďakujem za vaše odpoveďe ja idem ďalej za svojími cielmi máte pravdu ľubím obraz o nej dám ju do neutrality a idem si svoje dal som dosť energie času na svoj cieľ určite ho nevzdám a čo sa týka dotýčnej ženy dám jej istý čas keď nezmení svoj postoj nevadí nezastavujem sa idem ďalej nemiením sa nikomu nikde pchať a rohodne nie dokazovať svoju hodnotu ak ju nevidí teraz nema to význam s nou strácať čas

Autoeditácia príspevku po 1 hod 37 min 39 sek:
starysomar napísal: 23 apr 2022, 4:58 Podľa mňa najlepšie stiahnuť sa. Možno sa nájde. Alebo aj nie a život ide ďalej.
Správne je vyššie napísané, že milujeme obraz, ktorý sme si o druhom človeku vytvorili. Zažil som to trikrát. Aj v podobe, že som "pre ňu príliš dobrý".
Do štvrtej som nebol nijako zaľúbený, v podstate sa mi nepáčila.
Sme spolu 37 rokov :)
hej poynáme ich ťahz si pre mňa prilíš dobrý v skutočností si nesplnil moje očkavania alebo zaslužíš si lepšiu skôr ona lepšieho to nepovie pravdu do očí ani za pána chcú byť tie pekne obete a mi hulvati nieje uprimná drbať ju hry nech si hrá dole v gaťkach
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Nechaj ju ísť, spätné vrátka jej nenechávať otvorené. Nie je úprimná, ale je falošná, chce aby ju klátil niekto iný skrátka a potom zase ďalší.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Takto somnou zametala moja prvá frajerka. Ruky preč. Všetko ok, potom že sa k sebe nehodíme. Potom som jej chýbal, potom zas sa k sebe nehodíme... Takto zametala ešte s dvoma chlapcami po mne 😄
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

To len potvrdzuje, že značná časť slovenských žien je nevhodných na vzťah. Faloš, manipulácie, pokrytectvo, ťahanie za nos, na peniaze atd.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nemusi to byt pre tu zenu lahke. Vychádza napriklad s danym partnerom dobre,realtivne im to funguje, ale neciti, ze by ho chcela ako zivotneho/dlhodobeho partnera. A teraz co s tym?Zenska psychika je trochu ina ako muzska. Samozrejme, existuju zeny, ktore taketo situaci schvalne vyvolavaju a zneuzivaju, ale potom su aj take ktore su proste obeťou vlastnej psychiky/podvedomia.
Zeny su stvorenia zvyknute "brať ked davaju"/je to evolucna vec/, to si uz musi chlap ustriehnut, aby nebol skupáň a zaroveň aby ho to financne/ci inac/ nezruinovalo. Praveki muži prisli z lovu, doniesli maso, kožušiny a to sa delilo, aj zenam ktore na love neboli ale na fungovani tlupy sa nejakym sposobom zucastnovali. Rovnako simpanzy ked ulovia neja napr mensie druhy inych opic tak potom cast ulovku vymienaju so samicami za súlož. Zenam to proste nemozme mat za zlé, je to tak evolucne nastavene.
Preto si treba zeny od-idealizovat, to neznamena ze ich clovek nemoze milovat, ale malo by to vzdy mat nejaky zdravý citovy odstup, v opacnom pripade na to muz skor ci neskor zacne doplacat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Sú ženy ktoré sa stiahnu ked zistia že chlap je do nich zamilovaný, lebo si povedia no priliš skoro sa zalubil do mna, tak zalubi sa aj do druhej baby. Moze to byt aj prípad tejto baby a autora témy, ale na isto to nevieme nikto ale sú také situácie.
Chlap sa potom tiež stiahne lebo sa bude cítiť zranený, ženu to zacne tým pádom priťahovať, začne sa prvá zaujimať o muža,volať ho von, skrátka začne ona jeho loviť a chlap nech sa tiež nenechá, nech sa aj žena udusí vo vlastnej štave ale nie príliš dlho ju takto dusiť.
Tak ženy su hravé ich bavia taketo hry, mna osobne to nebaví takto riešiť, zato ony sa chcú citit ako v telenovele.
Zeny su ako oheň a ruže zároveň, ked si ich chlap priliš k telu pripustí tak sa popáli a ublíži. Láska je skorej pre ženy, chlap musí byť ten racionálne zmyslajuci a hlavne žena musí chlapa viac milovať ako chlap ženu. Mať ju rád je okej, pomáhať jej, ochrániť ju ale citovo musí ona byť viac naviazaná.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Je veľa ľudových múdrostí k téme a niektoré majú niečo do seba.
Napríklad:
Žena je ako tvoj tieň; bež za ňou - bude pred tebou unikať, utekaj pred ňou - pobeží za tebou.“ - Alfred De Musset.

No a veľa mierne cynických od životom poučených mužov, napríklad, že nevedia čo chcú, no neprestanú, kým to nedostanú. Bol vtip: Raz žil na Zemi muž, čo pochopil myslenie žien, no než to stačil povedať druhým - umrel od smiechu. Ja občas tvrdím, že niektoré reagujú odrazom od miechy.

Samozrejme vývojom je iné postavenie ženy a iné muža - nevieme sa navzájom celkom vcítiť do role druhého no môžeme sa aspoň snažiť. My hľadáme nové, zmeny, objavovanie, ony istotu, bezpečie, stabilitu. Neodsudzovať, neporovnávať so sebou - každý sme iní.
Ma1o

ďakujem za odpovede každá je niečim vynimočná

Autoeditácia príspevku po 22 hod 14 min 17 sek:
Blastbit napísal: 23 apr 2022, 11:49 Sú ženy ktoré sa stiahnu ked zistia že chlap je do nich zamilovaný, lebo si povedia no priliš skoro sa zalubil do mna, tak zalubi sa aj do druhej baby. Moze to byt aj prípad tejto baby a autora témy, ale na isto to nevieme nikto ale sú také situácie.
Chlap sa potom tiež stiahne lebo sa bude cítiť zranený, ženu to zacne tým pádom priťahovať, začne sa prvá zaujimať o muža,volať ho von, skrátka začne ona jeho loviť a chlap nech sa tiež nenechá, nech sa aj žena udusí vo vlastnej štave ale nie príliš dlho ju takto dusiť.
Tak ženy su hravé ich bavia taketo hry, mna osobne to nebaví takto riešiť, zato ony sa chcú citit ako v telenovele.
Zeny su ako oheň a ruže zároveň, ked si ich chlap priliš k telu pripustí tak sa popáli a ublíži. Láska je skorej pre ženy, chlap musí byť ten racionálne zmyslajuci a hlavne žena musí chlapa viac milovať ako chlap ženu. Mať ju rád je okej, pomáhať jej, ochrániť ju ale citovo musí ona byť viac naviazaná.
súhlasím úplne

Autoeditácia príspevku po 12 min 59 sek:
Ďakujem všetkým za názor mám pár vzťahov za sebou a súhlasim s vami ja sa teda stiahnem nezanevrem na ňu len sa stlmím a rozhodne niesom typ "psíka" tu poď! to rob! nesmieš! pracujem na svojích cieloch nezastavím sa určite nie aj vy ste mi otvorili oči a dali kopu dôležitých informácii fakt ďakujem
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zopakujem sa:

"Do štvrtej som nebol nijako zaľúbený, v podstate sa mi nepáčila.
Sme spolu 37 rokov"

Držím palce, aby si to racionálne - rozumovo (s nadhľadom a nenápadne) ukaroval - dá sa to a možno je to naozaj potrebné :)
Ma1o

starysomar napísal: 24 apr 2022, 12:37 Zopakujem sa:

"Do štvrtej som nebol nijako zaľúbený, v podstate sa mi nepáčila.
Sme spolu 37 rokov"

Držím palce, aby si to racionálne - rozumovo (s nadhľadom a nenápadne) ukaroval - dá sa to a možno je to naozaj potrebné :)
Rozhodne áno robím isto správne aj vďaka vám všetkým tým že pôjdem ďalej nebudem na nej závislý to bude isto lepšie skombinovať srdce s rozumom hneď som si to myslel len z lásky sa žiť nedá logicky poriadok v hlave robí veľa predsa mám svoj vek určite pokračovať v tomto nemá význam stále budem ten dole jej tieň a ona bude predo mnou utekať tak to proste je proste bude ale keď budem pred ňou tak ona pôjde za mnou určite pracovať na sebe myslenie zovnajšok neuškodí tým nič nestratím iba získam
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

A ved možno je fakt dotyčná taká, že len namotať užiť si a ísť dalej. Alebo sa bojí citov ak bola predtým sklamaná, nikto nevie, ale nechaj ju na teraz tak. Ja som toho nazoru, že ak sa to takto drbe už na začiatku, ako v lete na saniach, další priebeh prípadného vztahu by bol nevyspytatelný, takže pozor na to. Kludnejším,citlivejším,introvertnejším ludom taketo zmeny vo vztahu nemusia vyhovovať.
To skorej tím akčným ludom ktorým to príde niečo ako dobrodružstvo,výzva a vzrušuje ich pocit že im niekto hned nepatrí a že v jeden den je niečo tak a v druhý den niečo inak.
starysomar- tvoja terajšia manželka sa ti nepáčila výzorom,správaním a nakoniec si to snou dotiahol az do chomuta? Ale fakt ma to zaujima že prečo si sa snou dal dohromady či len aby si nebol sám alebo ako?
Napísať odpoveď