Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

fuu, to som si ani nevsimol ze je tam takato exoticka nadstavba .. no docital som sa nieco o tom, ze ma vzniknut novy OS co unifikuje medzinarodny Oxygen OS s ich cinskym Color OS ... resp. ze sa zatial nevie ci a kedy to bude, lebo sa hovori aj o novom Oxygen OS na Android 13 a je v tom nejaky bordel ..

tiez neexistuje info, kedy a ci na ten OnePlus Nord2 vydaju Oxygen OS + Android 12, lebo nezverejnuju dopredu ziadne odhady :/

nasiel som jedno vlakno na ofi oneplus fore ohladom updatu z 11 na 12 a veru je to zaujimave citanie .. este sa v tom povrtam .. ale maju kudos aspon za to, ze tam nechaju ludi verejne nakladat na ich OS ..
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

*****HERO***** napísal: 13 feb 2022, 20:13 caute, hladam nieco do 500 eur, priorita je android 11+ (s moznostou upgrade), fotak, vykon, bateria. bonusom by boli aj mensie rozmery. mobil nebude pouzivany na hry, videa, hudbu. cize obnovovacia frekvencia, dolby atmos atd nehraju ziadnu ulohu - prave naopak, cim nizsia obnovovacia frekvencia, tym to bude asi aj lepsie z hladiska vydrze baterie.

z druhej temy tu na fore (novy-fotomobil-t204420.html) ma celkom zaujal OnePlus Nord2 za ~400EUR. nenasiel som zatial nic ine, co by mi sadlo viac. moze byt? ma sice klasicke velke rozmery, no podla nejakych random "benchmarkov" co som na nete nasiel ma v tej cenovke asi najlepsi fotak a aj relativne dobre CPU.
Kým som mal Android bol som nadmieru spokojný so smartfónmi značky Sony. Dnes to už nejak extra nesledujem, ale aspoň na uváženie:

https://www.sony.sk/electronics/smartfony/xperia-10m3

https://www.mojandroid.sk/recenzia-sony-xperia-10-iii/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ani som nevedel ze sony este robi telefony...
vypada zaujimavo, je mensi a lahsi(aj ked ma mizerny pomer displej velkost, teda je ma iba 6" displej ale realny velkostny rozdiel je minimalny oproti nord2 ci a52, par mm) a ma senzor otlackov na boku a nie pod displejom (pre niekoho vyhoda pre niekoho nevyhoda).
fotograficky sa ale na konkurenciu moc nechyta popravde. aspon podla tohto porovnania (som prekvapeny ake detailne robi nord2 fotky pri slabsom svetle, myslel som ze a52 na tom bude lepsie)
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Leslie10 napísal: 15 feb 2022, 16:19 Kým som mal Android bol som nadmieru spokojný so smartfónmi značky Sony. Dnes to už nejak extra nesledujem, ale aspoň na uváženie:

https://www.sony.sk/electronics/smartfony/xperia-10m3

https://www.mojandroid.sk/recenzia-sony-xperia-10-iii/
myslis ze sa tie Sony mobily mozu rovnat kvalitou senzoru s Nord2? ja sa do toho vobec nevyznam, len podla cisiel (Mpx, svietivost) sa asi riadit neda, tak sa riadim hlavne podla rankingu na https://www.dxomark.com/smartphones/ a tam su spomenute iba Sony v hodnote ~1000EUR .. ktore by teda kvalitou fotaku podla ich kriterii mohli konkurovat tomu Nord2

podla tejto recenzie https://www.dxomark.com/oneplus-nord-2- ... nt-leader/ je dokonca aj v niektorych aspektoch lepsi ako 1200 EURova Sony Xperia 1 II
aacid napísal: 15 feb 2022, 17:35 aspon podla tohto porovnania (som prekvapeny ake detailne robi nord2 fotky pri slabsom svetle, myslel som ze a52 na tom bude lepsie)
super utilitka :)

tie Xperie 10 nie su uplne od veci .. maju sice menej RAM a slabsie procaky, no zas maju cisty android, IP68 a zevraj dlhsiu vydrz baterie .. co sa hodi, lebo mobil, okrem jeho zakladneho vyuzitia, bude dost casto vyuzivany na fotenie pri turach .. ale podla toho porovnania s Nord2 fotakom dost zaostavaju .. skoda ze tam nie su aj fotky z prostredia na porovnanie

asi by som riskol ten Nord2 .. a dufal, ze kym tam vydaju Android 12, tak pofixuju tie bugy ..
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Čo sa týka Sony, je to iba základný model, stará klasika, ktorá má výhodu oproti ostatným mobilom najmä spracovaním, podporou, výdržou batérie a vodeodolnosťou. Nič extra by som nečakal. Parametrovo skôr zaostáva za konkurenciou čo sa týka aj tých fotiek, ale ja osobne nerád experimentujem s čínou, Samsung som nemal nikdy v obľube (asi od čias Touchwizu a plastových vlajkových lodí á la Galaxy SIII - aj keď viem, že je to dávna minulosť, no predsudky mám stále), a na druhej strane Sony je Sony... Asi by som mal istotu, že investujem do kvalitnej značky. Ako nechcem ťa prehovárať, lebo vravím, že v tej cenovej kategórii dostaneš mobily aj s oveľa lepšími parametrami, ale ja osobne v prípade switchnutia späť k Androidom by som uvažoval o Xperii...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale teda jediny tvoj argument preco ze sony je nostalgia a predsudky, tak? :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

V niektorých videorecenziách sa presne o tom hovorí. Že telefón od Sony si vyberie už iba fanúšik. Lebo v danej cene nedokáže držať krok s konkurenciou. Či už sa jedná o použitý hardware, fotoaparát, atď...
Leslie10
Light Professional
Light Professional

aacid napísal: 16 feb 2022, 10:26 ale teda jediny tvoj argument preco ze sony je nostalgia a predsudky, tak? :D
Však som vymenoval asi 4 argumenty prečo by som si vybral opäť smartfóny Sony.

Autoeditácia príspevku po 5 min 22 sek:
Noobsz DJ napísal: 16 feb 2022, 10:35 V niektorých videorecenziách sa presne o tom hovorí. Že telefón od Sony si vyberie už iba fanúšik. Lebo v danej cene nedokáže držať krok s konkurenciou. Či už sa jedná o použitý hardware, fotoaparát, atď...
Tak ono, tie Xperie sú mimoriadne kvalitné až doteraz, len tá cena je fakt častokrát prestrelená. Ale poviem to tak, že je to o osobných preferenciách používateľa. Niekto si ocení kvalitnú konštrukciu nad fotoaparátom, alebo výdrž batérie a vodeodolnosť nad výpočtovým výkonom. Kto chce spoľahlivý mobil ktorý bude aj používať ako mobil a nie ako hernú konzolu, s kvalitnou konštrukciou a materiálmi (mne na tom napríklad dosť záleží), vodeodolnosťou, dobrou podporou od výrobcu a dlhou výdržou batérie, tak si s kľudným svedomím môže vybrať tú 10 iii podľa mňa.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

tak som riskol ten Nord2 a zatial ziadne staznosti (mobil nebol pre mna). interface vyzera v pohode, uvidime, ako to bude po update na Android 12.

u fotiek za dobrych podmienok v porovnani s mojim Samsung M51 je na prvy pohlad vidiet hlavne lepsia reprezentacia farieb a mensia preexpozicia v pripade objektov na slnku. ked si fotky na PC zoomnem a porovnam, tak tam uz velky rozdiel na prvy pohlad nie je vidiet.

u horsich svetelnych podmienok je rozdiel jasny, fotky su ovela ostrejsie na Nord2.
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

Ahojte. Mam teraz Samsung Galaxy S9+, no uz baterka nevydrzi ani jeden den a 64 GB je beznadejne zaplnenych. Hladam teda nieco nove, max do 450 EUR, kludne aj z bazosu ak sa najde novy.
Prioritou su pre mna fotky, video s OIS a dobra vydrz, inak nehram hry ani nic specialne nerobim, len nejaky ten FB, IG a internetovy prehliadac.
Zatial co som pozeral tak do uvahy pripadaju:
Samsung Galaxy S21 FE (tu je vsak otazna vydrz, recenzie na vydrz nie su najlepsie)
Samsung A53 (teraz sa da predobjednat s nejakymi sluchadlami zadarmo)
Xiaomi 11 Pro (ten ale z Ciny len s rocnou zarukou a cena by este musela kusok klesnut)
Oneplus 9RT
pockat na POCO F4

Co by ste mi poradili? Pripadne nieco ine? Dakujem.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Počkaj si na tú A53. Tiež má mať Samsung akciu, že ak si tu A53 zakúpiš a zaregistruješ sa cez Samsung, môžeš získať ich bezdrôtové slúchadlá Galaxy buds.
Viac info k tej akcií si môžeš vypočuť tu:
kutya
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutya »

Nema niekto prehlad ako to zvykne byt pri tych Samsungoch s cenou? Ta predpredajova je nizsia alebo po nejakom mesiaci pojde nizsie? Sluchadla mi prilis netreba a na bazosi ich je milion za 50 eur, takze by som ich asi ani nepredal.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

s20fe? a52s 5g?
MARTINHARD
Expert
Expert

Príspevok od používateľa MARTINHARD »

Zdravim, potreboval by som poradit s kupou noveho mobilu. Moj aktualny je Xiaomi Redmi Note 7.
Chcel by som nieco podobne, zvazujem Redmi Note 11 Pro ale rad si necham poradit aj ine znacky.
Rozpocet do 300€.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

neseká ti po update note 7? konkrétne po update na miui 12.5.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Niečo do 500€ pre priateľku? Priorita čo najlepší foťák (nie len kvalitou fotiek, ale aj celkovo rýchlosťou fotoaplikacie. Teraz ma nejaky Xiaomi Mi note 10 so 100mpx a každá fotka jej trvá asi 5 sekúnd) a aspoň 256gb pamäti.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

iPhone 11 64 GB, 520e na alze.
iPhone XR 64 GB, 499e na alze.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Tie jabĺčkové telefóny akosi nespĺňajú požiadavky na internú pamäť. Niekoľko násobne 🤔

lukas9206, pozri na OnePlus Nord 2 12/256GB. Kúpiš ho do 500€ a v recenziách je vychvaľovaný aj pre jeho fotoaparáty.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

A čo ide natáčať dokument na tú pamäť ? :)

Skôr mi hneď napadol ten foťák, na ktorý sa nechytá žiadny iný mobil v cenovej hladine.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

fildinko napísal: 03 máj 2022, 8:11 iPhone 11 64 GB, 520e na alze.
iPhone XR 64 GB, 499e na alze.
Nehnevaj sa, ale 64gb bolo malo už na dobu kedy tie mobily šli na trh, a nie to ešte dnes.
Ešte 128gb by som prežil, ale toto vážne nie.
Napísať odpoveď