Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !
Je to zaujímavé, lebo ako na telefón s aplikáciami a mailami je aj 64GB celkom dosť a ako úložisko na filmy a seriály je potom hoci aj 500GB dosť málo. Na čo treba akurát 256GB, na hry?
Nehrám hry skoro vôbec, mobilom ne fotím a aj napriek tomu mám viac ako 68gb zapratanych. Plus k tomu ešte cca ďalších 10gb offline hudby.
Priateľka ale zas naopak veľa fotí a kameruje. Plus offline hudba.
Priateľka ale zas naopak veľa fotí a kameruje. Plus offline hudba.
kazdy ma ine pouzitie telefonu, mne 64gb absolutne postacuje, po 3 rokoch pouzivania telefonu som mal stale viac nez 10gb volneho a to som tam nikdy nic nevymazaval. vedel by si dat nejaky suhrn co ti v telefone zabera 68gb ked ani nehras hry ani nefotis? aj minus tych 10gb hudby je stale podstatne viac nez u mna (nemusis ked nechces, len ma to zaujima ze co tam moze tolko zaberat).
kazdopadne tvoj vyber bude asi narocny, pretoze vacsina vlajkovych lodi (co ma dobre fotaky) uz slot na SD karty nema a viac ako 256gb do telefonov nedavaju. no a samozrejme 256gb byva top variant a teda stoji najviac.
za 500 eur kupis mozno galaxi s21 (alebo s21 FE) ale tak 128gb verziu. nejake alternativy moc nevidim, mozno nejaka cina ale to uz mas.
skratka vsetko co je povazovane za dobry foto telefon stoji viac nez 500 eur a ked k tomu priratas este 256gb tak si realne niekde na 700-800 eurach.
zvys budget alebo zniz naroky.
kazdopadne tvoj vyber bude asi narocny, pretoze vacsina vlajkovych lodi (co ma dobre fotaky) uz slot na SD karty nema a viac ako 256gb do telefonov nedavaju. no a samozrejme 256gb byva top variant a teda stoji najviac.
za 500 eur kupis mozno galaxi s21 (alebo s21 FE) ale tak 128gb verziu. nejake alternativy moc nevidim, mozno nejaka cina ale to uz mas.
skratka vsetko co je povazovane za dobry foto telefon stoji viac nez 500 eur a ked k tomu priratas este 256gb tak si realne niekde na 700-800 eurach.
zvys budget alebo zniz naroky.
Už mi dosluhuje moj aktualny telefon X redmi note 8 pro.
Pausal mam v O2, takze najradasej by som bral telefon odtial, supnu mi aj bonus na zariadenie
Idealne keby telefon stal do 350-400.
Jedine parametre: čím väčší displej tym lepsie, technologiu displeja ako som mal aspon kedysi na Samsung s8+ ... Nejaky amoled?
To mi chybalo asi najviac, vypnuta cierna a always on display.
Vykon nemusi byt najlepsi, fotak taktiez nie, batera taktiez nemusi ohurit vydrzou. Vstavana pamat by bola fajn 128gb, viac nepotrebujem ale menej asi tiez nechcem
na materialoch mi tiez extra nezalezi. A aby telefon fical na androide s podporou guugla, takze nie Huawei 
Dakujem za vsetky napady
Pausal mam v O2, takze najradasej by som bral telefon odtial, supnu mi aj bonus na zariadenie
Jedine parametre: čím väčší displej tym lepsie, technologiu displeja ako som mal aspon kedysi na Samsung s8+ ... Nejaky amoled?
Vykon nemusi byt najlepsi, fotak taktiez nie, batera taktiez nemusi ohurit vydrzou. Vstavana pamat by bola fajn 128gb, viac nepotrebujem ale menej asi tiez nechcem
Dakujem za vsetky napady
-
MARTINHARD
Expert
Ja odporucam Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G alebo aj verziu bez 5G.
Motorola Edge 30Lubenečko napísal: 09 sep 2022, 14:28 Už mi dosluhuje moj aktualny telefon X redmi note 8 pro.
Vykon nemusi byt najlepsi, fotak taktiez nie, batera taktiez nemusi ohurit vydrzou. Vstavana pamat by bola fajn 128gb, viac nepotrebujem ale menej asi tiez nechcemna materialoch mi tiez extra nezalezi. A aby telefon fical na androide s podporou guugla, takze nie Huawei
Dakujem za vsetky napady![]()
Dakujem za tipy ... Priklanam sa tiez skor k tomu xiaomi. Lacnejsi, vacsi displej, kvalita bude asi podobna a rozdiel 120vs144hz pri youtube asi moc neucitim 
Tá motorola bude rýchlejšia (vďaka procesoru a lepšej nadstavbe) a oceníš jej hmotnosť, v recenziách si ju fakt pochvaľujú
Išiel by som do Moto. Parametre sú výborné. Mohol by si aspoň porovnať Android na Moto v porovnaní s nadstavbou od Xiaomi. Nie je však nad rozpočet?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
xiaomi ani náhodou.
-
starysomar
Hardcore addict
"xiaomi ani náhodou"
A to už akože pre čo?
Osobná averzia?
Ak smiem moju - Samsung ani náhodou. Teda aspoň z tých relatívne lacnejších.
A to už akože pre čo?
Osobná averzia?
Ak smiem moju - Samsung ani náhodou. Teda aspoň z tých relatívne lacnejších.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
osobná skúsenosť a taktiež veľa sťažností na "sekanie" a bugy v systéme. pracujem v nákupnom centre kde susedím s predajňou xiaomi. tiež som bol fanúšik ale ide to dole vodou. áno viem že máš x3 pro aj s manželkou a si spokojný, ale pomer cena výkon už nie je to čo to bývalo a za rovnaké prachy máš lepší výber.
-
starysomar
Hardcore addict
Napríklad?
Máme nie PRO - ten má dcéra.
Nikdy zásek, nikdy reštart, teda preto sa čudujem.
Pravda - aj u Xiaomi tie pod zhruba 150 sú sračky, no to pri všetkých značkách.
Máme nie PRO - ten má dcéra.
Nikdy zásek, nikdy reštart, teda preto sa čudujem.
Pravda - aj u Xiaomi tie pod zhruba 150 sú sračky, no to pri všetkých značkách.
Motorolu vylúčim už len z toho dôvodu, že nie je v o2. Aspoň teda ju tam nevidim 
Taktiež cenou na eshopoch ide od 420€ cca, co uz je nad budget ... A v pripade ze by ju mali aj v o2, tak by cena bola urcite vyssia.
K tomu xiaomi sa priklanam kvoli velkosti displeja. S nadstavbou systemu som nemal na redmi note8pro nikdy problem. Ani celkovo s telefonom.
Velkost/vaha/hrubka/rychlost .... Nie su pre mna az tak dolezite parametre
chcem len v tej cene co najvacsi a najkvalitnejsi dislej (nemusi byt 120hz+)
Taktiež cenou na eshopoch ide od 420€ cca, co uz je nad budget ... A v pripade ze by ju mali aj v o2, tak by cena bola urcite vyssia.
K tomu xiaomi sa priklanam kvoli velkosti displeja. S nadstavbou systemu som nemal na redmi note8pro nikdy problem. Ani celkovo s telefonom.
Velkost/vaha/hrubka/rychlost .... Nie su pre mna az tak dolezite parametre
-
K-u-b-i-a-k
Addict
čo keby si vypísal čo je v ponuke? nikomu sa nechce lustrovať o2 ponuku k paušálom.
Realme 9 5GK-u-b-i-a-k napísal: 10 sep 2022, 22:28 čo keby si vypísal čo je v ponuke? nikomu sa nechce lustrovať o2 ponuku k paušálom.
Motorola moto g82 5g
Vivo y55 5g
Vivo y76 5g
Samsung galaxy a13 5g
Samsung galaxy a33 5g
Poco x4 pro 5g
Oneplus nord CE 2 5g
Oppo reno7 lite 5g
Xiaomi redmi note 11s 5g
Oppo a96
Samsung galaxy a53 5g
Realme 9 pro 5g
Xiaomi redmi note 11 pro 5g
Xiaomi 11 lite 5g ne
Xiaomi 11t 5g
Realme gt master edition 5g
Ja by som vybral niečo medzi týmto : Motorola moto g82 5g / Samsung galaxy a53 5g / Oneplus nord CE 2 5g.
Súhlasím tuto s kolegom hore ↑↑↑. Akože, preferencie musíš poznať sám, ale keby na to idem best of the best, za mňa určite Samsung Galaxy A53 5G, prípadne v rodine máme Xiaomi Redmi Note 11S a až na ten vypuklejší objektív (vyrieši dobrý kryt) mi na tom telefóne nič neprekáža. Skvelý foťák a žiadne sekanie, bugy, mrznutie aj po XY akualizáciách. Realme mal môj otec, ale ešte 7i, sťažnosti žiadne, iba mu chýbalo NFC. To pri "9" nehrozí.Lubenečko napísal: 11 sep 2022, 12:47 Realme 9 5G
Motorola moto g82 5g
Vivo y55 5g
Vivo y76 5g
Samsung galaxy a13 5g
Samsung galaxy a33 5g
Poco x4 pro 5g
Oneplus nord CE 2 5g
Oppo reno7 lite 5g
Xiaomi redmi note 11s 5g
Oppo a96
Samsung galaxy a53 5g
Realme 9 pro 5g
Xiaomi redmi note 11 pro 5g
Xiaomi 11 lite 5g ne
Xiaomi 11t 5g
Realme gt master edition 5g
-
Daniel9911
Professional
Ináč ako to je momentálne s tou A53 5G ? už to lepšie odladili, lebo čo som videl recenzie na yt, tak tam to celkom dosť sekalo pri niektorých funkciách a radšej odporúčali zobrať A52s 5G, kvôli Exynos 1280 ktorý ma o trošku menej výkonu ako Snapdragon 778G, ale zas viac šetrí batériu ako Snapdragon.
Pri akých funkciách má sekať? Zajtra budem mať A53 5G celý deň v ruke, môžem tie funkcie vyskúšať.
Kolegyňa ho má už dva mesiace a zatiaľ sa nesťažovala - ale mobil je prioritne používaný iba na časté telefonovanie.
Ono A52s 5G papierovo vyzerá lepšie, ale neviem, či sa ešte dá zohnať u operátorov, je to už o generáciu starší kúsok. Každopádne chybu by nemal urobiť s A53 5G ani s A52s 5G - toť môj názor.
Kolegyňa ho má už dva mesiace a zatiaľ sa nesťažovala - ale mobil je prioritne používaný iba na časté telefonovanie.
Ono A52s 5G papierovo vyzerá lepšie, ale neviem, či sa ešte dá zohnať u operátorov, je to už o generáciu starší kúsok. Každopádne chybu by nemal urobiť s A53 5G ani s A52s 5G - toť môj názor.