Kúpa Bedne

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kelsoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Kúpa Bedne

Príspevok od používateľa kelsoo »

Zdravicko dostal som ponuku na bednu :
Prelozene z nemciny nakolko niesom na SK :D a aby pochopil aj ten co nevie ani slovo :)
Komponenty:
- Ryzen 9 5950X, 16 jadier / 32 nitov
- AMD Radeon RX 6900XT (16GB) s vodou chladeným blokom
- Corsair Venegance RGB Pro 2x 16GB (3600mhz) + 2x Lightning-Kit
- Hlavná doska MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon Wifi (AM4)
-M. 2 NVMe 2000 GB Crucial P2
- Napájanie 750 watt Seasonic Focus PX 80 Gold Plus certifikát
- Corsair Carabide 678C krytie (zateplené)
- Kabel s rôznymi rukávmi
- Alphacool / EKWB vodné chladenie (2x radiátory, čerpadlo atď. )
- Windows 10 Professional

Možnosti rozšírenia:
- 1TB Sata SSD Samsung QVO 970 = +50. --
- + 2x16GB RAM Corsair Venegance RGB = + 100. --

2000 eur .

Cenovo mi to na prvy pohlad pride prijemne ale poradit si dam rad :) Neviem co obnasa starostlivost o tu vodu v cerpadle akurat som sa docital ze 2x do roka by sa mala vymenit a precistit ... Nieje to nejako narocne ? A dalsia vec ako ju prenasat ? Mozem ju odviest autom a aakou stranou na hor ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Kúpa Bedne

Príspevok od používateľa Hegy »

"32 nitov" :-)))
Cena je podla mna v pohode, ak potrebujes take PC tak je to urcite vyhodnejsie ako nove.
Kazdopadne, nie som velky fanusik "custom" vodneho chladenia - vyzaduje si to nejake povedomie, pripadny servis ci kontroly - samozrejme ze nie mesacne, ale raz za rok-dva by bolo dobre to strcit niekam, kde sa tym veciam venuju nech ti vymenia vodu, pripadne fittingy/tesnenia ak treba. A to uz je pre mna ostara naviac.

Autoeditácia príspevku po 4 min 9 sek:
Aha sorry... som nedocital, vidim ze sa priamo na tu vodu pytas.
Takze "servis" som popisal vyssie - nie je to jadrova veda samozrejme takze to spravis aj sam po par youtube videach len ako som pisal, pre mna je to oštara.
Co sa prenasania tyka vramci doma samozrejme bez problemu, teoreticky aj nejaky shippment ale odporuca sa vodu vypustit pred transportom napr. v aute (kurier). Ak by si si to viezol v aute ty tak by som to nevypustal, len si to dobre zaisti nech to nelieta (co v spedicke zarucit nevies).
TL;DR ak si na tom vodnom chladeni nepotrpis tak skus pohladat nieco bez neho. Ak uz teda nejaky AiO uzavrety system. Samo o sebe je to spolahlive akurat je treba na to brat ohlad a obcas vymenit vodu, skontrolovat fittingy a tesnenia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja som pouzival AiO system asi 5rokov, za tu dobu som ani raz nemenil vodu iba som cistil od prachu a fungoval bez problemov, potom este isiel dalsiemu zaujemcovi
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale toto nie je AiO, tie su bezudrzbove.
kelsoo
Star
Star

Dlho nebola odozva tak som pre neho siel . Transport uplne v pohode zatlacil som bednu za sedadlo spolujazdca a oblozil dekami . Vsetko super vyzera to uzasne co sa hluku tyka pozeral som prvy start vystresovany ci mi pc vobec ide :D

Problem som nasiel jedine u Karty 6900xt ktora mi pri vyssej zatazi a ultra nastaveni píska ( nic strasne) ale nikdy v zivote som to nepocul ale docital sa ze to je pri tychto kartach asi normalne (a mozno kus od kusu )

S tym servisom to aj tak presne planujem ze to niekomu dam spravit aby som sa tam nestratil nakolko jediny moj ucitej v tzejto veci je yutube :D

Ale vyzerá to božsky
https://ibb.co/0r4dFK0
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak myslis "coil whine" to byva v podstate bezne. Obvykle to je zvuk co sa strati pri ventilatoroch, ale cim je vsetko ostatne tichsie, tym vyraznejsie to pocut, s tym sa neda nic moc spravit veru ale je to ok.
kelsoo
Star
Star

Neviem ako sa to ma volat len to tak píska no :D najvacsia sranda ze to menilo intenzitu piskania ked som v hre behal :D Cital som ze to je nejaky piest na karte a cim je karta teplejsia tym menej to pocut tak moje chladenie v tejto veci nebude moc vyhra ale zvyknem si
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Je to cievka :) a ano, bezne to meni intenzitu/frekvenciu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Kedysi davno som mal Pentium 4 a tiez mi na doske piskali cievky, v zavislosti od zatazenia procesora. Bolo to velmi otravne. Moj otec prisiel s riesenim zakvapnut vinutia cievok lakom, tak sme tak vecer urobili, nechali cez noc vytvrdnut, a bol pokoj. Ale aky to bol lak, ti uz nepoviem. Len sa divim, ze to neurobia uz vyrobcovia vo vyrobe, ale aj nejakych 15 rokov po je to stale problem...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

niekedy to piskanie po case prestane aj same
Napísať odpoveď