Interierove vizualizacie - free sw

Informácie o software, ankety...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Interierove vizualizacie - free sw

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ahojte, nemate tip na nejaky free software v ktorom by si laik vedel spravit vizualizaciu interieru ? Nemusi to byt 1:1, ale skor zaznamenat nejaku predstavu, pohrat sa s farbami, rozlozenim atd. Idealne na zaklade presneho podorysu. Nikdy som nic podobne neriesil, a myslel som, ze take nieco v pohode najdem, ale v podstate vzdy je zdarma len nejaky zaklad. Ak to bude nutne, nakoniec si to mozno zaplatim, ale pokial je to mozne, radsej by som sa tomu vyhol.

Vdaka
IVNAtor
Amateur
Amateur

Re: Interierove vizualizacie - free sw

Príspevok od používateľa IVNAtor »

Nebude lacnejsie/rychlejsie zaplatit interieroveho dizajnera ?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak interierovy designer tiez nie je zadarmo, ale vo finale aj tak pocitam, ze nieco take urobim.

Ale aj tak by som si chcel minimalne vytvorit nejaku predstavu, resp ju vizualizovat.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Najjednoduchsie mas sketchup. Vo verzii 7 volaco je zadarmo, je to stare, ale staci to na vsetko. V online 3dwareouse najdes uplne vsetko, 90% ikea nabytku a tak. Ja som si tak spravil cely byt a potom podla toho prerobil.

Autoeditácia príspevku po 1 min 12 sek:
Ostatne nejake vizualizacie zadarmo su skor take, ze tam mas nieco nepouzitelne zadarmo a ostatne si musis platit. Velmi tazko sa s tym pracuje, ked potrebujes nieco presnejsie - konkretnejsie. Vyskusal som toho vela (na mac) a vzdy som skoncil u sketchup, lebo to co chcem si bud spravim alebo najdem a je to presne.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Mne sa podarili celkom pekné vizualizácie bytu (v rámci možností a na to, že s tým nepracujem) vo free programe SweetHome3D. Samozrejme nejaké extra modelovanie tam nie je, len skladanie objektov z boxov (a texturovanie), a okrem toho knižnice s modelmi (celkom postačujúce, dajú sa stiahnuť free na ich webe). Ale aj tak som si bol schopný v tom spraviť nábytok na mieru podľa reality napr. :D

Otázne je, čo potrebuješ a či ti takéto free srandy postačia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

my sme tiez pouzivali prave SweetHome3d, pokial nechces nic narocne tak super.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ikea ma na webe vizualizacny softver, ktory bezi rovno v prehliadaci, nemusis nic instalovat. Samozrejme v ponuke su modely iba nabytku, ktory predava Ikea :) Ale ak chces pouzit aj tak nabytok so standardnymi rozmermi, aky maju aj v Ikey, mohlo by to stacit.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Vdaka.

Sketchup si nechavam na koniec, odporucilo mi ho viac ludi, ale subjektivne mam pocit, ze tomu treba venovat trochu viac casu.

SweetHome3d som neskusal, pozriem, vdaka.

Ano, Ikea tam ma zaujimavy tool, resp zatial som ho nasiel len pre samotnu kuchynu.

Inak v podstate mi nejde o presnu vizualizaciu. Dokonaly nastroj pre mna by mal zvladnut vygenerovat vizualizaciu na zaklade okotovaneho podorysu (asi to nepojde, ale ked uz ide o to, spravim si to rucne) a mne potom ide hlavne o to aby som mal k dispozicii nabytky s moznostou zmeny farieb/textur, mozno nejake dekory. Nabytok urcite nemusi byt 1:1 a konkretne Ikea imho skarede veci nema a celkovo mi skandinavsky styl celkom sedi, ale ked to nebude presne, je to ok. Hlavne aby som to nemusel nahradzat nejakymi barokovymi kreslami a podobne :D

Ide mi naozaj hlavne o vyuzitie priestoru, zladenie farieb a rozlozenia nabytku.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Tu ikeu som myslel jednotlive modely tu: https://3dwarehouse.sketchup.com/search/?q=ikea
V Sketchup len natiahnes steny, spravis okna, dvere a uz len stahujes nabytok z ikei.
Ja som musel spravit okna v inej vyske, custom kupelnu, kuchynu, z parapetu stol a tak. Veci, ktore v basic programe len tak nespravis.
Hento je na taku jednoduchu predstavu fajn, ale ked uz chces presne, aby si vedel ako ti to bude sediet, tak v sketchupe si to spravis na centimeter presne.
byt7.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

SketchUp urcite nie je lahky, podstatne lahsi je pCon.Planner. Aj tak to funguje na modelovani a Warehouse kniznici, takze to nie je klikacka ako pozadujes.

https://windowsreport.com/3d-home-architect/
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Vdaka. Nakoniec sa mi celkom zapacil ten pCon.Planner takze pri nom ostanem :)
Napísať odpoveď