Opičie kiahne máj 2022
Opičie kiahne máj 2022
Tak čo myslíte je to hrozba? Rozšíri sa to riadne aj do celého sveta? V labáku vytvorený vírus alebo príroda? Neviem čo si o tom myslieť.
Re: Opičie kiahne máj 2022
Tieto kiahne nie sú žiadna novinka. Sú tu s nami vyše 50 rokov. Či máš v pláne polemizovať nad všetkými chorobami sveta, že sú vyrobene v labaku?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
október dalšia vlna covidu. toto ani nerieš 
Pokiaľ nevznikne opičí covid, tak sa stačí nepusinkovať sa s opičkami alebo s ľuďmi, čo sa pusinkujú s opičkami. A bude to v suchu.Blastbit napísal: 23 máj 2022, 19:13 Tak čo myslíte je to hrozba? Rozšíri sa to riadne aj do celého sveta? V labáku vytvorený vírus alebo príroda? Neviem čo si o tom myslieť.
V Afrike sa ten vírus vyskytuje lokálne už hodne dlhú dobu.
musim povedat ze o tychto kiahniach neviem nic, ale v nejakom (nespomeniem si v akom) radiu hovorili ze sa siri primarne v LGBTI komunite... je to pravda ci som mal len zapnute nejake krestanske radio? 
lukas - covid je z labáku.
aacid - britský urad pre zdravotnu bezpečnosť- UKHSA, to tvrdí, že sa to šíri LGBTI komunitou. WHO predpokladá že to bolo vyvolané sexuálnym kontaktom.
aacid - britský urad pre zdravotnu bezpečnosť- UKHSA, to tvrdí, že sa to šíri LGBTI komunitou. WHO predpokladá že to bolo vyvolané sexuálnym kontaktom.
Keď som dnes pustil grindr, tak na mňa vyskočil článok o varovaní pred monkeypox. V Španielku majú 2 ohniská, jedno v gej saune v Madride a druhé po párty na Kanárskych ostrovoch, v Belgicku sa zase pár mužov nakazilo po "bytovici". Asi takej, z ktorej počas lockdownu pred políciou liezol z okna holý maďarský europoslanec (ak si spomínate). Síce sa v tom momente chovali nezodpovedne, ale gej komunita je viac naučená chodiť na testy a keď je nejaký problém, tak to neodkladať a neklamať lekárom. Tak tí muži išli k lekárom a ohlásili, že mali nechránený sex a asi dostali niečo sex. prenosné. A bum, senzácia, opičie kiahne sú gej choroba. Pritom pri väčšine nakazených v EU sa nepodarilo identifikovať spôsob a miesto prenosu. Choré sú aj deti, ktoré asi nechodia na sex. párty a je pravdepodobné, že sa nakazili v školke alebo na ihrisku od rovesníkov. Takže už to vyzerá, že sa to šíri v celej populácii. Pripomína mi to 80.-90. roky, kedy sa o HIV hovorilo ako o "rakovine gejov". Pritom v tom istom čase sa to už veselo šírilo aj medzi majoritnou populáciou a v Afrike a Juhovýchodnej Ázii už bola epidémia priam biblických rozmerov. Akurát na západe heteráci nechodili na testy a aj keď sa cítili zle a išli k lekárovi, tak ten ich neotestoval na HIV (však na čo, keď nemali sex s gejmi).aacid napísal: 24 máj 2022, 9:17 musim povedat ze o tychto kiahniach neviem nic, ale v nejakom (nespomeniem si v akom) radiu hovorili ze sa siri primarne v LGBTI komunite... je to pravda ci som mal len zapnute nejake krestanske radio?![]()
A proste som sa dozvedel, že sa mám správať zodpovedne a používať ochranu. Ale zároveň som sa dozvedel, že opičie kiahne sa prenášajú rovnako ako každé iné kiahne. Stačí keď to má jeden člen domácnosti a utrieš si ruky do jeho/jej uteráku alebo sa dotknes predmetu, ktorý chytala nakazená osoba, podvedome si pretrieš oči a už to je. Pri sexe je telesný kontakt najintenzívnejší a je väčšie riziko, ako keď si s niekým podáš ruku alebo niekoho pobozkáš na tvár. Kondóm moc nepomôže. To by človek musel mať sex v skafandri.
no uz len zistit kto bol ten prvy co mal sex s opicou 
Niečo mi ušlo? Alebo sa dezo scéna rozširuje aj na hojku?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
a prečo jeho teória nemôže byť pravdivá? nezastávam sa ho, ale nikto z nás nevie čo bol spúšťač.
Veď preto sa pýtam či mi niečo ušlo. Lebo podľa mojich posledných info, ma Covid prirodzený pôvod.
Ale určite nám predloží nejaké dôkazi jeho tvrdenia.
-
starysomar
Hardcore addict
Mal by.
Ja nie som dezolát, to su ludia čo popieraju existenciu covidu a význam očkovania. WHO vedci boli v Cine minulý rok a nepotvrdili netopieriu verziu. Mne osobne to dáva zmysel ze režim v Cine nainfikoval zvieratá na trhu aby ludia to zjedli bez toho aby to vedeli.
Dlhodobo režim v Cine chce znižovat svoju populáciu, mstiť sa za staré krivdy iným krajinám a aj USA za tie clá a znižovanie Cinskej ekonomiky
Teraz k tejto aktuálnej teme - tiež mi napadlo ako aj acidovi ze niekto mal sex zrejme s opicou ale može to byt samozrejme aj prírodou.
Dlhodobo režim v Cine chce znižovat svoju populáciu, mstiť sa za staré krivdy iným krajinám a aj USA za tie clá a znižovanie Cinskej ekonomiky
Teraz k tejto aktuálnej teme - tiež mi napadlo ako aj acidovi ze niekto mal sex zrejme s opicou ale može to byt samozrejme aj prírodou.
Cina zabranila nestrannemu vysetreniu povodu covidulukas9206 napísal: 24 máj 2022, 14:22 Veď preto sa pýtam či mi niečo ušlo. Lebo podľa mojich posledných info, ma Covid prirodzený pôvod.
prve pripady choroby podobnej covidu sa vyskytli uz v septembri a oktobri 2019 pri labaku vo Wuhane, ktory dlhodobo skumal koronaviry a cast vyskumu, ktora sa zaoberala upravou koronavirov (GOF - gain of function) bola platena i americkou vladou
tych nahod a zhod okolnosti je prilis vela, ale realne sa nedozvieme, ci vznikol v prirode, alebo umelo, i ked to druhe je pravdepodobnejsie, lebo Cina vytvara prekazky
Upravit ≠ umelo vyrobit. Takze stale plati to, co povedal kazdy pricetny mikrobiolog na konci zimy 2020: nie je mozne virus len tak vyrobit.
Takze ani opicie kiahne nie su vyrobene. V castiach Afriky boli endemicke - v zmysle specialnych podmienok, v ktorych sa im najlepsie dari nakazit hostitela.
Mytus o "vyrobe" HIV z labakov v USA pochadza od oddelenia dezinformacii KGB (ako to opisuje Mitrochin vo svojom archive vydanom v UK v roku 2000, s. 318–319). Preto je dovodne podozrenie, ze sirenie narativu o vyrobe SARS2 ci opicich kiahni pochadza z rovnakeho miesta FSB/GRU. Jeden by aj citoval Noru Kabrhelovu, ale bolo by to proti pravidlam.
Opat sa hovori o sireni respiracnymi kvapockami, o umyvani ruk... a opat budu premudreli ludi vrieskat, ze su to kiahne a kiahnami sa premoruju male deti, takze ani teraz nesmieme robit nic proti sireniu. Prave naopak mali by sme sa nakazit, opat zatazit zdravotny system, lebo "tak sa to robi, do psej matere".
Takze ani opicie kiahne nie su vyrobene. V castiach Afriky boli endemicke - v zmysle specialnych podmienok, v ktorych sa im najlepsie dari nakazit hostitela.
Mytus o "vyrobe" HIV z labakov v USA pochadza od oddelenia dezinformacii KGB (ako to opisuje Mitrochin vo svojom archive vydanom v UK v roku 2000, s. 318–319). Preto je dovodne podozrenie, ze sirenie narativu o vyrobe SARS2 ci opicich kiahni pochadza z rovnakeho miesta FSB/GRU. Jeden by aj citoval Noru Kabrhelovu, ale bolo by to proti pravidlam.
Opat sa hovori o sireni respiracnymi kvapockami, o umyvani ruk... a opat budu premudreli ludi vrieskat, ze su to kiahne a kiahnami sa premoruju male deti, takze ani teraz nesmieme robit nic proti sireniu. Prave naopak mali by sme sa nakazit, opat zatazit zdravotny system, lebo "tak sa to robi, do psej matere".
Úprimne, tiež verím tomu, že im to uniklo z labáku. Skúmali koronavírusy, nechávali ich v lab. podmienkach mutovať, aby následne mohli skúmať prípadné protilátky a liečivá. A mali tam viacero kontrol, poslednú v roku 2019, ktorá skonštatovala, že v tom labáku majú veľmi vážne nedostatky v bezpečnostných opatreniach. A neodstránili ani nedostatky z predošlých inšpekcii. Neverím tomu, že to bolo úmyselné. To by sa Čína v úvode pandémie chovala úplne inak a nepoužila biologickú zbraň rovno pri labáku, v ktorom ju vyrobili. Skôr si myslím, že sa tam zamestnanci nakazili pri práci a zašli si na obed na trh.lukas9206 napísal: 24 máj 2022, 14:22 Veď preto sa pýtam či mi niečo ušlo. Lebo podľa mojich posledných info, ma Covid prirodzený pôvod.
Take niečo dáva zmysel, ma to hlavu aj pätu. Úprimne by som tomu tiež veril.
Hlavne som ale narážal na Blastbitove zavádzajúce príspevky z ktorých je cítiť, že je to umelo vyrobené a schválne vypustené medzi ludi.
Hlavne som ale narážal na Blastbitove zavádzajúce príspevky z ktorých je cítiť, že je to umelo vyrobené a schválne vypustené medzi ludi.
Nastastie pri opicich kiahnach nie je infekcny kazdy kto je nakazeny. Co je horsie je dlhy inkubacny cas aj 3tyzdne. Dôležitá je hygiena, napríklad umývanie rúk.
Spoiler
Opičie kiahne spôsobuje vírus opičích kiahní, člen rodu Orthopoxvirus z čeľade Poxviridae.
Opičie kiahne sú vírusové zoonotické ochorenie, ktoré sa vyskytuje predovšetkým v tropických dažďových pralesoch strednej a západnej Afriky a príležitostne sa zavlečie do iných oblastí.
Prvýkrát boli opičie kiahne hlásené u človeka v roku 1970 v Demokratickej republike Kongo. Prípady ochorenia na Slovensku neevidujeme teraz ani v minulosti.
Typicky sa opičie kiahne prejavujú horúčkou, vyrážkou a opuchnutými lymfatickými uzlinami.
Smrtnosť prípadov sa pohybuje okolo 3 až 6 percent podľa kmeňa vírusu a dostupnej zdravotnej starostlivosti.
K prenosu infekcie zo zvierat dochádza priamym kontaktom so zvieraťom (uhryznutím, poškriabaním, kontaktom s telesnými tekutinami zvieraťa alebo pri príprave mäsa divokých zvierat) alebo nepriamo predmetmi znečistenými výlučkami zvierat.
K prenosu z človeka na človeka dochádza priamo kontaktom s infekčnými léziami (vyrážkami), telesnými tekutinami alebo veľkými kvapôčkami z tváre do tváre počas priameho a dlhodobého kontaktu alebo nepriamo, napríklad prostredníctvom kontaminovanej posteľnej bielizne či uterákov.
Inkubačný čas je zvyčajne 6 až 16 dní, ale môže kolísať od 5 až do 21 dní. Medzi prvé príznaky patria: zvýšená telesná teplota, horúčka, bolesť hlavy, bolesti svalov, bolesť chrbta, opuch lymfatických uzlín, zimnica a únava až vyčerpanie.
Infikované osoby pociťujú najskôr príznaky podobné chrípke – horúčku, únavu, bolesti svalov, zimnicu, ako aj opuch lymfatických uzlín. Zvyčajne v priebehu 1 až 5 dní od nástupu horúčky sa objavuje typická vyrážka. Výsev sa často začína na tvári a následne sa rozširuje na iné časti tela vrátane dlaní, nôh a genitálnej oblasti.
Zdroj: WHO a ÚVZ SR
Opičie kiahne sú vírusové zoonotické ochorenie, ktoré sa vyskytuje predovšetkým v tropických dažďových pralesoch strednej a západnej Afriky a príležitostne sa zavlečie do iných oblastí.
Prvýkrát boli opičie kiahne hlásené u človeka v roku 1970 v Demokratickej republike Kongo. Prípady ochorenia na Slovensku neevidujeme teraz ani v minulosti.
Typicky sa opičie kiahne prejavujú horúčkou, vyrážkou a opuchnutými lymfatickými uzlinami.
Smrtnosť prípadov sa pohybuje okolo 3 až 6 percent podľa kmeňa vírusu a dostupnej zdravotnej starostlivosti.
K prenosu infekcie zo zvierat dochádza priamym kontaktom so zvieraťom (uhryznutím, poškriabaním, kontaktom s telesnými tekutinami zvieraťa alebo pri príprave mäsa divokých zvierat) alebo nepriamo predmetmi znečistenými výlučkami zvierat.
K prenosu z človeka na človeka dochádza priamo kontaktom s infekčnými léziami (vyrážkami), telesnými tekutinami alebo veľkými kvapôčkami z tváre do tváre počas priameho a dlhodobého kontaktu alebo nepriamo, napríklad prostredníctvom kontaminovanej posteľnej bielizne či uterákov.
Inkubačný čas je zvyčajne 6 až 16 dní, ale môže kolísať od 5 až do 21 dní. Medzi prvé príznaky patria: zvýšená telesná teplota, horúčka, bolesť hlavy, bolesti svalov, bolesť chrbta, opuch lymfatických uzlín, zimnica a únava až vyčerpanie.
Infikované osoby pociťujú najskôr príznaky podobné chrípke – horúčku, únavu, bolesti svalov, zimnicu, ako aj opuch lymfatických uzlín. Zvyčajne v priebehu 1 až 5 dní od nástupu horúčky sa objavuje typická vyrážka. Výsev sa často začína na tvári a následne sa rozširuje na iné časti tela vrátane dlaní, nôh a genitálnej oblasti.
Zdroj: WHO a ÚVZ SR
Lukas - ja neviem ako cítiš písaný text ale napísal som toto " V labáku vytvorený virus alebo príroda? " - čiže priestor na diskusiu
Tak z toho vyplýva, že sa dá o tom polemizovat, kedže sa polemizuje aj pri covide, na kolko Cinania robili pri nom tajnosti v 2019.
A vzápätí som napísal prečo si aj myslím že je z labáku vypustený ten covid, kedže Cína by mala na to svoje dôvody.
No ale pri opičích kiahnach sa to ešte na isto nevie, tiez sa len polemizujú doterajšie dovody roznesenia nákazy aj do Europy.
Tak z toho vyplýva, že sa dá o tom polemizovat, kedže sa polemizuje aj pri covide, na kolko Cinania robili pri nom tajnosti v 2019.
A vzápätí som napísal prečo si aj myslím že je z labáku vypustený ten covid, kedže Cína by mala na to svoje dôvody.
No ale pri opičích kiahnach sa to ešte na isto nevie, tiez sa len polemizujú doterajšie dovody roznesenia nákazy aj do Europy.
Nehnevaj sa, ale jasne si napísal "covid je z labáku" plus že "režim v Číne zámerne nainfikoval zvieratá aby ich ľudia nevedomky zjedli a nakazili sa". A toto je čistý blud ktorý nie je ničím podložený a je to len tvoj vycucany názor z prstu. A toto denno denne vidím na fejsbukovej dezo scene.
Niekto sa ráno zobudí, napíše "kovid je z labáku" a má to tisíce zdieľaní, lebo to je krátke a netreba nad tým hlboko premýšľať, lebo to je predsa pravda.
Niekto sa ráno zobudí, napíše "kovid je z labáku" a má to tisíce zdieľaní, lebo to je krátke a netreba nad tým hlboko premýšľať, lebo to je predsa pravda.