Kliešť

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fiju
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Kliešť

Príspevok od používateľa Fiju »

a je velke riziko, ak tam ta hlavicke je uz tyzden? fakt som si to skor nevsimol...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

to je už veľmi dlho, až sa mi to nezdá..
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

a co ak sa iba vytvara znamienko ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Kliešť

Príspevok od používateľa begbeee »

Bolo by to odfotiť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Najlepsie by aj tak bolo s tym ist k lekarovi, nech ti to pozrie. Ak to je kliest, nech to vytiahne, ak je to znamienko, tak nech ta s tym poslu na kozke a nech to zhodnotia tam.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ak zostane nejaká časť kliešťa v tele pri zlom vyťahovaní, tak to nevadí. Pokiaľ ten kliešť nebol infikovaný, tak to nevadí a telo tu časť vylúči aj samo. Pokiaľ infikovaný bol, tak je úplne jedno, že bol vytiahnutý správne - proste už stihol odovzdať svoj darček do krvi.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Dnes ráno som sa vrátil zo stanovačky a už si vyťahujem 4. kliešťa. Hrôza. Okolie BA...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ako prevenciu odporucam uzivat pangamin. odpodzuje vsetok krvylacny hmyz, nie je toxicky, kedze su to pivovarnicke kvasnice + zlepsuje plet v case dospievanie (vitaminy B), a ovela lacnejsi a spolahlivejsi ako repelenty
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa retsil »

nemam rad klieste :) minuly rok bol myslim prvy, co som nemal ani jedneho, inak doposial som ich mal prisatych na sebe tak 200-300, niekedy aj take extremy ze 20 naraz a tak.. inak na mna celkom idu no, asi im vonia moja krv, ci je to len smola ked sa vrati partia 10ludi po 3dnovej stanovacke a ja som jediny kto ma na sebe kliesta (resp. klieste, vtedy to bolo jedinykrat co som bol s tym na pohotovosti, vtedy som ich mal tak vela na sebe)? inak si ich vyberam sam, vytocim aj vykymacam, niekedy to ide hned, niekedy sa s nim bavim aj 20minut :D
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Kks, ako som písal vyššie, našiel som si dosť velké množstvo kliešťov po návrate zo stanovačky. Prvých štyroch som vybral tak ako som bol zvyknutý - udusením kliešťa krémom a následným vykrútením, potom som si o tom začal čítať na viacerých stránkach, kde je o tejto metóde písané, že je to blbosť a zvyšuje to riziko nákazy chorobou. Tak som si neskôr našiel ďalších dvoch klieštov a išiel som ich teda vytiahnuť vykývaním pinzetou. Prvého som celkom v pohode takto vytiahol, no tomu druhému som pinzetou odtrhol iba telo a ten "sosák" mi ostal v koži (je to tam vidno ako malú čiernu bodku). Išiel som s tým na pohotovosť, tam sa mi na to pozerali doktorka so sestričkou a vraveli, že to asi nič nie je, že to kľudne môže byť koreň nejakého chĺpku (aj keď som im vysvetľoval, že som videl ako sa ten kliešť pri vyberaní odtrhol), nemali tam ani lupu ani nič, tak mi povedali, že mám ísť do nemocnice na Antolskej na chirurgické oddelenie aby sa mi na to pozrel chirurg so špeciálnou lupou. Ďalej mi predpísali liek Sumamed (dihydrát azitromycínu), aby som ho užíval 5 dní (slúži na potlačenie infekčnej nákazy) a ešte mi povedali, aby som si nejak do 2 týždňov išiel dať k svojej lekárke odobrať nejaké protilátky proti borelióze... Potom som išiel domov a tú čiernu bodku po tom kliešťovi som tam už ani ja nemohol nájsť, takže asi vypadla sama, alebo sa vyparila, alebo tam je a nevidím ju.... Každopádne na to chirurgické sa asi vykašlem, veď to je už iba sosák z kliešťa a s ním by si telo malo poradiť bez problémov, len teraz neviem čo s tou boreliózou a inými chorobami, ktoré môžu vypuknúť. Pri takom veľkom množstve kliešťov je dosť veľká šanca že niektorý z nich mohol mať v sebe tie baktérie, resp. vírusy. Mám ísť k tej svojej lekárke na to odobratie protilátok, alebo sa mám na to vykašlať a bude stačiť, keď si budem kontrolovať miesta, kde tie kliešte boli, či sa tam netvorí niečo podozrivé, alebo či sa neobjavia príznaky, ako horúčky, zvracanie? Je teda reálna šanca, že by som mohol dostať niečo vážne? Prípadne môžem sa spolahnúť na tie lieky, ktoré mi predpísala, že ak ich budem užívať, zabráni to rozšíreniu nákazy?
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Ja som mal už 2X pod Fitness náramkom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ked som bol dieta, tak som maval za leto na sebe aj niekolko desiatok kliestov,mnoho rokov. Niekedy som ich objavil az po niekolkych dnoch. Nastastie to bolo v oblasti kde v tej dobe infikovane moc neboli, takze sa nikdy nic vazne nestalo.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to su sialene cisla, som z dediny, furt sme behali niekde po lukach, ale za zivot som ich mal tri. a v okoli je to dost podobne. cim je sposobeny taky obrovsky pocet? zeby se mali v oblasti kde si byval vacsie mnozstva kliestov?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

M142 napísal: 29 máj 2022, 19:02 to su sialene cisla, som z dediny, furt sme behali niekde po lukach, ale za zivot som ich mal tri. a v okoli je to dost podobne. cim je sposobeny taky obrovsky pocet? zeby se mali v oblasti kde si byval vacsie mnozstva kliestov?
to zavisi velmi od lokality a aj od typu lesa. Najviac ich je vacsinou v cisto lestnatych lesoch, som ich vzdy "pochytal" pri praci na zahrade v Malych Karpatoch, ktora sa nachadzala v podstate priamo v lese. Castokrat som ich na tele ani nehladal, vedel som ze po par dnoch to miesto zacne svrbiet, tak potom som vedel ze tam nejaky je pricucnuti. Za zivot som ich mal uplne vsade kde si vies predstavit/ano aj na vajcach a dost tazko sa to pinzetou vyberalo/ :D :) . Stastie bolo v tom, ze v tej oblasti bolo v tej dobe minimum infikovanych.
Kazdy rok je ten vyskyt trochu iny, takze tam kde jeden rok nie je toho vela tak povedzme o dva roky uz moze byt uplne ina situacia.
Napísať odpoveď