Aky antivir ?

Informácie o software, ankety...

Ktorý antivírus používate a je najlepší

AVG
2
3%
Avira
3
4%
NOD32
26
34%
Panda
0
Žiadne hlasovania
Norton
1
1%
Kaspersky
8
10%
Avast
17
22%
BitDefender
6
8%
McAfee VirusScan
0
Žiadne hlasovania
Microsoft Security Essentials
6
8%
Ashampoo Anti-Virus
0
Žiadne hlasovania
Iný
8
10%

Celkom hlasov: 77

Leslie10
Light Professional
Light Professional

Re: Aky antivir ?

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Najväčší problém ani nepredstavuje padnutie systému, ale kradnutie údajov. To je taký detský problém, že joj mám spomalený počítač. Avšak to je iba malina na rozdiel od toho ak sa ti niekto reálne nabúra do internetbankingu, alebo ti ukradne skutočne dôležité údaje alebo prihlasovacie údaje. A tam ťa ani pravidelné zálohovanie nezachŕani. No a ako vieme, ľudia často používajú tie isté heslá naprieč internetom, takže úplne stačí ak ti niekto získa prihlasovacie heslo od facebooku, lebo je tam relatívne veľká šanca, že tými údajmi sa ti dostane aj do iných služieb. Takže nejaké spomalenie počítača by som fakt nepovažoval za tragédiu, aj keď to príjemné samozrejme nie je.

Ale zase na druhej strane faktický stav úplnej absencie akejkoľvek ochrany pred malvérom neexistuje, pretože kto nepoužíva softvér od tretích strán, tak ten automaticky používa natívny Defender. Samozrejme ak ho surovo manuálne nevypneš, ale nevidím dôvod prečo by niekto ochranu počítača vypínal natrvalo
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pokial clovek vie co robi tak antivirus nepotrebuje. na druhu stranu, je malo dovodov preco ho nemat aj tak nainstalovany ako dalsiu vrstvu ochrany.
a samozrejme vacsina ludi nevie co robi a pre tych treba co najviac ochrannych prvkov.
k tomu ze antivirusy zadarmo su bloatware a zobrazuju reklamy a (mozno) ziskavaju nejake data... lepsie to ako random virus.

pokial neklikas na hluposti, nespustas a neotvaras subory ktorych zdroj nepoznas, neinstalujes rozne cracky a pochybne aplikacie, pokial mas oficialne nainstalovany operacny system, ktory pravidelne aktualizujes, mas moderny prehliadac ktory tiez aktualizujes pravidelne tak je velmi mala sanca ze sa ti v pocitaci udomacni nejaka potvora.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Otázkou sa stáva byť skôr to, či sa vôbec oplatí inštalovať antivírusový softvér od tretích strán vzhľadom na relatívne vysoké zabezpečenie moderných operačných systémov - vrátane Windows. Pretože v prípade XPčiek až po sedmičky (o starších OS ani nehovoriac) človek skutočne potreboval osobitnú vrstvu ochrany, ale pri dnešných systémoch je to minimálne diskutabilné.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

Aktualny clanok, nestaci len antivirus, aj samotny OS musi byt aktualizovany, odporucam hlavne tym, ktori maju starsi alebo neaktualizovany OS.

Hackeři okamžitě zneužívají ukradené certifikáty Nvidie. Malware se kvůli tomu nainstaluje bez varování Windows Defenderu – Živě.cz
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Leslie10 napísal: 13 mar 2022, 17:16 Otázkou sa stáva byť skôr to, či sa vôbec oplatí inštalovať antivírusový softvér od tretích strán vzhľadom na relatívne vysoké zabezpečenie moderných operačných systémov - vrátane Windows. Pretože v prípade XPčiek až po sedmičky (o starších OS ani nehovoriac) človek skutočne potreboval osobitnú vrstvu ochrany, ale pri dnešných systémoch je to minimálne diskutabilné.
Tiež som si kedysi platil NOD dokiaľ nevyšli testy podľa ktorých sa Windows Defender neumiestňoval na vrchných priečkach kvality antivírovej ochrany. Tak som pochopil, že dávať do toho peniaze nemá zmysel. To je potom lepšie ísť do platenia si VPN ako forma ochrany
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ale VPN ta od malwaru neochrani, sluzi na zabezpecenie internetovej komunikacie od teba k VPN serveru, pripadne skrytie tvojej lokality pred internetom.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Mek napísal: 14 mar 2022, 9:53 Ale VPN ta od malwaru neochrani, sluzi na zabezpecenie internetovej komunikacie od teba k VPN serveru, pripadne skrytie tvojej lokality pred internetom.
Ale Windows Defender ma pred nim ochráni
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Peter00 napísal: 14 mar 2022, 11:20 Ale Windows Defender ma pred nim ochráni
Súhlasím. Rozumnejšie je investovať do kvalitnej VPN ako antivírusovej ochrany. Defender ponúka dosť dobré zabezpečenie na to, aby som nemusel platiť za bezpečnostné riešenie od tretích strán.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Prečo musieť platiť?
Comodo má komplexnú ochranu zdarma.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

určite aj chráni
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Presne kvôli tomuto som písal, že v budúcnosti by som už bol s Kasperskym opatrný. Stačí si spomenúť na škandál Avastu čo predávali údaje. A teraz si zober takú firmu ktorá sídli v dnešnom Rusku. Ja nevylučujem ani to, že tá firma skrachuje. Jasné, Rusi ho budú používať, ale či to bude dostatočný príjem v porovnaní s celým svetom… tak to neviem
PageRank
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa PageRank »

avira
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Kamaratovi som cez vikend riesil...
Odklikol kdesi instalaciu bezplatneho antiviru, ktoreho sa potom nie len ze nemohol zbavit (po odinstalacii a restarte sa mu natiahol zakazdym znova - ale mu aj generoval hlasky o hacknuti, cosi v suvislosti s jeho ip adresou a ine) - nebol rusky, zacinal na "A"
Nebola to ani Avira.

S Kasperskeko KVRT som skoncil po opakovanej istej "udalosti", hoci som ho pouzival par rokov ako dodatocnu kontrolu.

K-u-b-i-a-k - ?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak zmena (...je život) - Comodo free je minulosť ()- otázka je, čo namiesto neho s podrobne konfigurovateľným firewallom...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

starysomar napísal: 16 apr 2023, 10:14 Tak zmena (...je život) - Comodo free je minulosť ()- otázka je, čo namiesto neho s podrobne konfigurovateľným firewallom...
Zonealarm free antivirus. Ma zabudovany aj firewall, pouzivam ho dlhe roky a spokojnost. :)
Platena verzia ma este dalsie fičúry, mne staci free verzia.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Testnem - :)
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Zonealarm neodporucam kvoli DPC lagom, vlastna skusenost cca 3-4 roky dozadu. Odvtedy som ho netestoval, mozno to uz je fixnute.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pepo79 napísal: 16 apr 2023, 17:43 Zonealarm neodporucam kvoli DPC lagom, vlastna skusenost cca 3-4 roky dozadu. Odvtedy som ho netestoval, mozno to uz je fixnute.
pouzivam Zonealarm mozno aj 10rokov, samozrejme za tu dobu to boli rozne verzie, ale ziadne lagy som si nikdy nevsimol :)
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

No DPC lagy su tricky a mozu sa vyskytovat v roznych formach na pocitacoch. U mna to bolo to ze pri pocuvani hudby mi cca raz za 2-3 minuty nastal mikrolag s praskajucim zvukom v pesnicke na mozno 0,2 sekundy a potom pesnicka pokracovala akoby nic. Po dlhsom patrani som postupne prisiel nato, ze to sposobuje Zonealarm. A pritom podla priznakov by clovek povedal, ze je problem skor v takych alebo onakych ovladacoch, ci bug v samotnom windowse, alebo HW problem zvukovky. A ono to bol nakoniec Zonealarm, ktory mal pravdepodobne bug v programovani a vytvaral DPC latencie, ktore ten cely problem sposobovali. Takze vtedy isiel Zonealarm prec a uz nemam chut ho opat skusat.
Napísať odpoveď