ako pripojit desktop k usb-c dockovacej stanici?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ako pripojit desktop k usb-c dockovacej stanici?

Príspevok od používateľa aacid »

vymenil som monitor, novy ma (aj) usb-c vstup s tym ze cez neho vie aj nabijat notebook. takze keby pripojim mys a klavesnicu k monitoru, staci sa mi notebookom pripojit usb-c a vsetko ide, skratka ma vstavanu dokovaciu stanicu.
toto sa mi velmi pozdava lebo monitor vyuziva aj manzelka, stacila by nam jedna mys a klavesnica.

problem je s desktopom, ten mam k monitoru pripojeny klasicky cez DP a mys mam pripojenu priamo do bedne. potreboval by som nieco do coho by som z jednej strany napojil grafiku a usb z desktopu a z druhej strany by bolo usb-c co by som pripajal do monitora a vsetko by islo cez to.
napadlo ma kupit nejaku samostatnu pci-e kartu co by mala usb-c, popripade vymenit bednu (vnutornosti nechat) za nieco s usb-c ale to by asi nefunguvalo tak ze by to cez usb-c posielalo vsetko do dokovacej stanice, urcite nie obraz z dedikovanej grafiky, ze?

ale su moje moznosti?
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ako pripojit desktop k usb-c dockovacej stanici?

Príspevok od používateľa Bad.boy »

wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

S tym notebookom mi to je jasne. Ale nechapem vobec pointu pri desktope. Co chces vobec dosiahnut?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ze mam docking station do ktorej mozem pripojit notebook, manzelkyn notebook alebo desktop, podla toho co pouzivam.

Bad.boy:
no taketo nieco prave fungovat asi nebude, lebo ja to potrebujem presne naopak, usb-c pripojit do monitora a DP a USB musi ist z PC do adapteru, nie naopak.

Autoeditácia príspevku po 4 min 52 sek:
aby som to este nejak inak napisal, predstavte si presne to co linkoval bad.boy, pripojim na to monitor, mys, klavesnicu z jednej strany a z druhej strany tam chcem pripojit notebook alebo desktop, notebook je easy lebo ma usb-c a podporuje to, co s desktopom?
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Aha uz chapem. Nema monitor nahodou aj USB B? Ak ano, tak mys a klavesnica pripojena k monitoru by ti mala ist aj na desktope pokial bude USB B medzi nimi zapojeny (teoreticky). Tym padom by mohol zostat PC pripojeny k monitoru cez DP a Cecko by bolo cisto na NB.
wladas
Redeemer
Redeemer

Kup dalsi monitor a vyriesene :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

usb b nema.

druhy monitor... jasne, k tomu druhy stol a rovno druhu miestnost :D zial neni miesto na druhy monitor a keby aj bolo tak zase by mi prislo nelogicke mat na stole 2 monitory ale vzdy pouzivat iba jeden...

nejak sa mi nechce verit ze nic take neexistuje.
wladas
Redeemer
Redeemer

Co tak pouzit dva vstupy do monitoru (mal by mat)?
Z desktopu by bol pripojeny stale a druhy kabel pre notebook by bol niekde prichystany.
Potom staci poriesit uz len klasesnicu a mys. To uz by nebol taky problem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak to mam teraz. funguje to dobre, zapnem desktop, monitor sa zapne. ked desktop vypnem a pripojim notebook automaticky sa prepne na notebook. ale problem je prave ta mys a klavesnica. prepajat sa mi ich neustale nechce, menit ich za nejake bluetoothove shitky sa mi tiez nechce.
riesenie by mozno bolo kupit usb hub, zapojit tam mys a klavesnicu k tomu nejaky usb splitter, ale to mi pride dost krkolomne riesenie.

ako neni to nic zasadne co by mi branilo v praci ci hrani, aktualne viac menej fungujem tak ze pripojim notebook, pouzivam notebookovu klavesnicu a mam BT mys na stole vedla desktopovej mysi, ale tak stale hladam nejake lepsie riesenie.
hlavne predsa vieme ze take nieco je mozne, pretoze notebook nema problem cez usb-c posielat video a zvuk a zaroven cez neho prijimat input z mysi a klavesnice, tak mam pocit ze musi existovat krabicka co bude vediet robit to iste mimo notebooku.
Napísať odpoveď