Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Veronika je najlepšia, 3xočkovaná, 3xmalaCovid a keby to odporučali tak by išla na 4.dávku. Asi si pôjdem pozháňať heroin, je to účinný liek proti kašlu, lebo som zodpovedný.
subjektivne pozorovanie prekrytia tvare:
- v CR mozno percento ludi, vacsina z nich to mala nasadene zle
- tento tyzden som bol 4 dni v UK, tam to nosilo asi 1,5 %, tiez vacsina zle nasadene
- SR je na tom podobne ako CR
zaujima to uz len tych, ktori sa boja, pre drvivu vacsinu populacie to v sucasnosti nie je ziadna tema
Ak od septembra tohto roka do marca 2023 nevznikne nejaký mutant x krát horší od tích mutácii co boli doteraz, tak fakt žiadna téma.
som presvedceny, ze s/na je v UK v podobnom pomere
znova sa dostavame k tomu, ze pozitivne testovany nemusi byt nutne chory
pozitivne testovany ma pozitivnu vzorku, nic to o ochoreni nemusi vypovedat
Chorý byt nemusí, ale ak má hoc aj slabšiu virusovu nalož v sebe a infikuje ludí co maju skrátka slabu imunitu tak oni nato mozu doplatiť.
Tu sa dostávame k otázke že po vyše 2 rokoch už vieme kto je najviac riziková skupina- ludia s pridruženými chorobami a seniori = velmi pravdepodobná situácia že takéto skupiny sa najskôr infikujú a mozu skončiť na plucnej ventilácii a aj umrieť.
Sem tam aj nejaký mladý človek napr 40 tnik moze nato doplatiť alebo aj decko, ale opäť ak má poruchu imunity,alebo iné choroby = málo pravdepodobná situácia,nie moc časté skorej ojedinelé.
Tu sa dostávame k otázke že po vyše 2 rokoch už vieme kto je najviac riziková skupina- ludia s pridruženými chorobami a seniori = velmi pravdepodobná situácia že takéto skupiny sa najskôr infikujú a mozu skončiť na plucnej ventilácii a aj umrieť.
Sem tam aj nejaký mladý človek napr 40 tnik moze nato doplatiť alebo aj decko, ale opäť ak má poruchu imunity,alebo iné choroby = málo pravdepodobná situácia,nie moc časté skorej ojedinelé.
lenze rovnaky pomer virusovych nalozi maju aj ludia v obchode, na poste, v praci, nie je to len v nemocniciach
vseobecna populacia sa nakazy neboji
kto je rizikova skupina vieme od maja/juna 2020, viac ako 2 roky
vseobecna populacia sa nakazy neboji
kto je rizikova skupina vieme od maja/juna 2020, viac ako 2 roky
Kedze je málo pravdepodobné že by do buducnosti prírodne vznikla taká mutácia co by tu kosila rad za radom všetky kategorie, takže takto:
1. žiadne rušenie,zatváranie prevádzok=reštiky,hotely,posilovne atd, ani to nezavádzať podla m2. = inak pojdu do krachu a trpí ekonomika
2. žiadne také že ráno niečo schváliť a na večer to už neplatí a na druhý deň "nové opatrenie", ktoré sa zase zmení na tretí deň.
3. možno pre rizikové skupiny by nebolo odveci upraviť otváracie hodiny prevádzok a vyhradiť im to v časoch prudkej vlny covidu.
4. kto chce na dobrovolnej báze nech si nosí ruško,respirátor kde chce,bezohladu na vekovú kategoriu, dobrovolné testovanie takisto.
5. rozhodne je x povolaní kde skrátka človek potrebuje pri práci dýchanie bez akýchkolvek prekážok. Ak mu test výjde pozitivny hoci nemá priznaky kludne nech ostane pár dní doma. Nech to má ako teda PN alebo dovolenku ak jej má nadbytok.Kvoli tomu nezatvárat celý výrobný úsek, alebo nezatvorit celu firmu ako sa to robilo predtým. Deti kludne do školy ako aj učitelia.
1. žiadne rušenie,zatváranie prevádzok=reštiky,hotely,posilovne atd, ani to nezavádzať podla m2. = inak pojdu do krachu a trpí ekonomika
2. žiadne také že ráno niečo schváliť a na večer to už neplatí a na druhý deň "nové opatrenie", ktoré sa zase zmení na tretí deň.
3. možno pre rizikové skupiny by nebolo odveci upraviť otváracie hodiny prevádzok a vyhradiť im to v časoch prudkej vlny covidu.
4. kto chce na dobrovolnej báze nech si nosí ruško,respirátor kde chce,bezohladu na vekovú kategoriu, dobrovolné testovanie takisto.
5. rozhodne je x povolaní kde skrátka človek potrebuje pri práci dýchanie bez akýchkolvek prekážok. Ak mu test výjde pozitivny hoci nemá priznaky kludne nech ostane pár dní doma. Nech to má ako teda PN alebo dovolenku ak jej má nadbytok.Kvoli tomu nezatvárat celý výrobný úsek, alebo nezatvorit celu firmu ako sa to robilo predtým. Deti kludne do školy ako aj učitelia.
Nazory a dojmy pana Hostomskeho nie su pravda, lebo su v rozpore s konsenzom. Alebo provnava hrusky a jablka. Ako pisal beardie, ano, kazdy den vidim ludi, ktori si to na tvar daju. Vzhladom na percento ludi, ktori preferuju robit z domu pred tym, aby boli v praci plny pocet pracovnych dni mi pride, ze ludia mozu pocitovat strach z virusu.Andi_Cibula napísal: 01 júl 2022, 11:57 Čo nie je pravda? Ty vidíš niekoho nosiť rúšky/respi? Kdekoľvek? Príde ti, že populácia sa vírusu bojí a chráni sa proti nemu?
prave z dovodu tohoto obskurneho argumentu, som uviedol graf hospitalizovanych.beardie napísal: 01 júl 2022, 14:57 znova sa dostavame k tomu, ze pozitivne testovany nemusi byt nutne chory
v krajine, v ktorej sa bezne respiracne problemy neriesia obtazovanim lekarov, ale kupou paralenu v tescu a sedeni doma.
argument je obskurny kvoli tomu, ze len pozitivny LFT opravnuje na ziadanku na PCR. takze sanca, ze dojde ku false positivity je limitne bliziaca sa k nule.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
V rozpore s ktorým konsenzom? Vedeckým či spoločenským?jackb napísal: 01 júl 2022, 18:08 Nazory a dojmy pana Hostomskeho nie su pravda, lebo su v rozpore s konsenzom. Alebo provnava hrusky a jablka.
To že má menšinový názor vo vedeckej obci sám priznal. Apropo nemám taký dojem, že by existoval akýkoľvek vedecký konsenzus. Ale dajme tomu, že vo vedeckej obci je outsider.
Čo spoločenský konsenzus? Zdá sa ti, že majorita spoločnosti považuje vírus za nebezpečný?
No koľko ich denne vidíš? Skús si brávať so sebou von bloček a rob si čiarky do 2 kolóniek:jackb napísal: 01 júl 2022, 18:08Ako pisal beardie, ano, kazdy den vidim ludi, ktori si to na tvar daju.
1) mal nasadenú rúšku/respirátor
2) mal ju/ho nasadenú správne
Nebude to ono dané tým pohodlím home-officu? Ľudia zo špecifických profesií majú radi ten H-O a vírus v tom nehrá žiadnu rolu a iba príchod pandémie začiatkom 2020 zlomil paradigmu ich zamestnávateľov.jackb napísal: 01 júl 2022, 18:08Vzhladom na percento ludi, ktori preferuju robit z domu pred tym, aby boli v praci plny pocet pracovnych dni mi pride, ze ludia mozu pocitovat strach z virusu.
pozitívne testovaný nemusi byt nutne chorýjackb napísal: 01 júl 2022, 18:08len pozitivny LFT opravnuje na ziadanku na PCR. takze sanca, ze dojde ku false positivity je limitne bliziaca sa k nule.
Pozitívne testovaný znamená, že vo vzorke bol virus
Ale pre prepuknutie choroby je potrebné viac ako mať na sliznici vírus
post2394268.html#p2394268tretina populacie prenasa bakteriu tuberkulozy, ak by sa ludia testovali, tak by boli pozitivni, znamena to, ze sa maju izolovat a liecit? vobec nie
V rozpore s vdeckym konsenzom. Tak sa veda nerobi. Bolo to tak v roku 2019, je to aj dnes. Pri SARS2 je vedecky konsenzus to, co (zial) bezni ludia odmietaju pocuvat.
Spolocensky v zmysle, ze ludia su schopni citat grafy a vnimat rozdiely medzi mentalitou Sveda a Cechoslovaka. Rovnako su aj ludia, ktori vidia rozdiely medzi Floridou a Kaliforniou. Alebo nie kazdy clovek suhlasi s tym, ze virus bol vypusteny z labaku.
Na bicykli sa robia ciarky do notesa relativne nepohodlne. Ale rozumiem zadaniu. Vzhladom na krajinu, v ktorej pouzitie prekrytia tvare nebolo vymahane aj v tych najhorsich stavoch - nikto nedostal bitku v Lidli, lebo ignoroval nalepku s prekrytou tvarou, alebo pouzil len buffku ci sal, je aj zopar ludi v sobotu podvecer s prekrytou tvarou uspech. To, ze v rodnych luhoch, hajoch a kotlinach bola povinnost a tvrdo vymahana urcite znamena, ze ludia sa nepohrnu kupovat respiratory opat. Az tak naivny nie som.
Prave, tie specificke profesie. Od novembra pozorujem, ze ako velmi som bol fanusikom WFH, tym viac vidim ako rychlo sa da vela problemov riesit len otvaranim ust a pocuvanim. Bez prepisovania do chatoveho okna a cakania na odpoved. Nie kazdy je pripraveny pijat hovor na otocenia sa na stolicke. Plus nepracovna stranka konverzacii. O technickej stranke veci, kedy su niektore veci cez remote desktop jednoducho skreslene ani nehovoriac.
Ved pisem: ak je domaci LFT pozitivny, vzdy sa overuje PCR. Bez pozitivneho LFT+priznakov nie je ziadanka na PCR. To snad znizuje false positivity, ci nie?
Ku tomu linku na post: bolo adekvatne do kazdeho dietata natlacit ockovanie proti TBC? A proti chorobam, ktore by prekonali a mali dozivotnu imunitu? No questions asked. V skole do radu, a pichalo sa jedna radost. Ziadne spravy o ludoch zomierajucich v ockovacich centrach, kompletna anamneza od Adama ci je mozne cloveku odporucit ockovanie a podobne.
\\
A teraz, kto ma pravdu: onkolog Hostomky, alebo imunolog Altmann z ICL?
Spolocensky v zmysle, ze ludia su schopni citat grafy a vnimat rozdiely medzi mentalitou Sveda a Cechoslovaka. Rovnako su aj ludia, ktori vidia rozdiely medzi Floridou a Kaliforniou. Alebo nie kazdy clovek suhlasi s tym, ze virus bol vypusteny z labaku.
Na bicykli sa robia ciarky do notesa relativne nepohodlne. Ale rozumiem zadaniu. Vzhladom na krajinu, v ktorej pouzitie prekrytia tvare nebolo vymahane aj v tych najhorsich stavoch - nikto nedostal bitku v Lidli, lebo ignoroval nalepku s prekrytou tvarou, alebo pouzil len buffku ci sal, je aj zopar ludi v sobotu podvecer s prekrytou tvarou uspech. To, ze v rodnych luhoch, hajoch a kotlinach bola povinnost a tvrdo vymahana urcite znamena, ze ludia sa nepohrnu kupovat respiratory opat. Az tak naivny nie som.
Prave, tie specificke profesie. Od novembra pozorujem, ze ako velmi som bol fanusikom WFH, tym viac vidim ako rychlo sa da vela problemov riesit len otvaranim ust a pocuvanim. Bez prepisovania do chatoveho okna a cakania na odpoved. Nie kazdy je pripraveny pijat hovor na otocenia sa na stolicke. Plus nepracovna stranka konverzacii. O technickej stranke veci, kedy su niektore veci cez remote desktop jednoducho skreslene ani nehovoriac.
Ved pisem: ak je domaci LFT pozitivny, vzdy sa overuje PCR. Bez pozitivneho LFT+priznakov nie je ziadanka na PCR. To snad znizuje false positivity, ci nie?
Ku tomu linku na post: bolo adekvatne do kazdeho dietata natlacit ockovanie proti TBC? A proti chorobam, ktore by prekonali a mali dozivotnu imunitu? No questions asked. V skole do radu, a pichalo sa jedna radost. Ziadne spravy o ludoch zomierajucich v ockovacich centrach, kompletna anamneza od Adama ci je mozne cloveku odporucit ockovanie a podobne.
\\
https://www.theguardian.com/commentisfr ... 1656685905Contrary to the myth that we are sliding into a comfortable evolutionary relationship with a common-cold-like, friendly virus, this is more like being trapped on a rollercoaster in a horror film. There’s nothing cold-like or friendly about a large part of the workforce needing significant absences from work, feeling awful and sometimes getting reinfected over and over again, just weeks apart. And that’s before the risk of long Covid. While we now know that the risk of long Covid is somewhat reduced in those who become infected after vaccination, and also less in those from the Omicron than the Delta wave, the absolute numbers are nevertheless worrying.
A teraz, kto ma pravdu: onkolog Hostomky, alebo imunolog Altmann z ICL?
Cítim veľa strachu, veľmi veľa
Z toho, ze doktor z ICL opise veci take ake su?
BTW kedy som prvy krat napisal, ze nakazovanie ludi sposobi absencie v skole ci v praci?
V UK uz nie je dlhe mesiace ani povinnost izolovat sa po pozitivnom teste. Takze clovek moze poslat chore dieta do skoly ci ist kaslat na pracovisko, do kina ci obchodu.
Preco Altmann vobec hovori o absenciach? Ved “virusu sa uz nikto neboji” a “kazdy ma ostatnych ‘u dolneho konca traviaceho traktu’”.
BTW kedy som prvy krat napisal, ze nakazovanie ludi sposobi absencie v skole ci v praci?
V UK uz nie je dlhe mesiace ani povinnost izolovat sa po pozitivnom teste. Takze clovek moze poslat chore dieta do skoly ci ist kaslat na pracovisko, do kina ci obchodu.
Preco Altmann vobec hovori o absenciach? Ved “virusu sa uz nikto neboji” a “kazdy ma ostatnych ‘u dolneho konca traviaceho traktu’”.
zdravím, aku ste si namerali vy alebo niekoho koho dobre poznate najnizsiu saturaciu krvi kyslikom pri Covide? /beznym domacim oximetrom, ci hodinkami s tou to funkciou/. Ma vobec vyznam sledovat tento ukazovatel pri zariadeniach ktore nie su medicinsky kalibrovane? Ja mam teraz covid, miestami ukazuje 74-78percent/ aj po cca ustaleni 1minuta/, takze vierohodnost toho zariadenia je asi nulova. 
-
starysomar
Hardcore addict
96 po vyfajčeniej cigarete, krátkodobo aj 93 no vzápätí viac. Častejšie 98-100
(VITAMMY)
75 je blbosť.
(VITAMMY)
75 je blbosť.
ďakujemstarysomar napísal: 24 júl 2022, 13:44 96 po vyfajčeniej cigarete, krátkodobo aj 93 no vzápätí viac. Častejšie 98-100
(VITAMMY)
75 je blbosť.
-
starysomar
Hardcore addict
Dodám, že mám podľa doktorky Astmu a zahlienené pľúca mám aj podľa seba 
Ani keď som schytal mierny Omikron som nemal pod 95.
...vierohodnost toho zariadenia ovplyní aj stav kože v mieste merania. Ak je zhrubnutá, namerá to blbosť.
Ani keď som schytal mierny Omikron som nemal pod 95.
...vierohodnost toho zariadenia ovplyní aj stav kože v mieste merania. Ak je zhrubnutá, namerá to blbosť.
starysomar
ze vraj ovplyvnuje presnost merania aj to, v akej polohe ma clovek ruku na ktorej to meria, mozno to skreslilo vysledok. Teraz to ukazuje cca 88. Pred ochorenim ked som si len tak meraval tak som maval najcastejsie 94-96, takze je mozne ze je to nedobre kalibrovane ukazuje o niekolko bodov nizsi vysledok ako je realita. Zariadenie mam to iste len je v inych farbach.
ze vraj ovplyvnuje presnost merania aj to, v akej polohe ma clovek ruku na ktorej to meria, mozno to skreslilo vysledok. Teraz to ukazuje cca 88. Pred ochorenim ked som si len tak meraval tak som maval najcastejsie 94-96, takze je mozne ze je to nedobre kalibrovane ukazuje o niekolko bodov nizsi vysledok ako je realita. Zariadenie mam to iste len je v inych farbach.
Richard kollar pred 3dnami na svojom FB dospel k paradoxu "Zaujímavosťou však môže byť v tejto vlne to, že nemožno vylúčiť, že najlepšie sa s toutoto zmesovou vlnou vysporiadajú tí, čo sa počas pandémie najmenej chránili, a tak si vypestovali imunitu na široký rozsah mutácií. Najviac ohrození tak môžu byť práve tí, ktorí sa doteraz najviac chránili. Je to paradox, a pre mnohých môže byť veľmi nepríjemný. Pre našu krajinu ako celok by to však mohla byť aj dobrá správa, opatrenia sme dodržiavali pravdepodobne po väčšinu času menej ako ostatné krajiny.".
Sad paradox možno je to hoax, uvidime.
Sad paradox možno je to hoax, uvidime.
-
starysomar
Hardcore addict
Zčasti jeho veštby...