Samovoľné blbnutie klávesnice
-
jason007x
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Samovoľné blbnutie klávesnice
Zdravím. Stala sa mi úplná WTF vec. Len tak z ničoho nič mi na bezdrôtovej klávesnici, ktorú používam k notebooku začalo robiť nasledujúce veci:
1.pri stlačení písmena ,,a'' mi spolu s písmenom ,,a'' napíše číslicu 4 (kdekoľvek - v prehliadači, v notepade, hocikde, proste ja stlačím na klávesnici ,,a'' a napíše to ,,a4''. To isté aj naopak. Stlačím ,,4'' a napíše to ,,a4''.
2.pri stlačení písmena ,,č'' to k tomu zase píše aj písmeno ,,u''. T.j.stlačím ,,č'' a napíše to ,,ču'' .... a napr. stlačím 3x po sebe písmeno ,,č'' tak to napíše ,,čučuču''.
3.pri stlačení písmena ,,t'' sa mi automaticky zapne program Microsoft Outlook.
4.pri stlačení šipky doľava to píše písmeno ,,f''. Čize napr. stlačím 3x šípku doľava, a napíše to ,,fff''
Začalo to robiť len tak z ničoho nič samo od seba v jednej chvíli. Kdekoľvek. Či v internetovom prehliadači, na ploche, proste úplne všade. Nepomohol ani restart notebooku, ani odpojenie USB konektoru bezdrôtovej klávesnice a znovuzapojenie, ani resetnutie nastavení na default v Logitech softwari.
A robí to iba na tej bezdrôtovej klávesnici. Keď píšem na normálnej klávesnici priamo na notebooku (kde píšem aj tento text práve), tu to funguje normálne a nerobí to nič z vyššie uvedeného.
Neviete, čo s tým? Som z toho úplne mimo. Nechápem, čo to má akože znamenať.
Autoeditácia príspevku po 46 min 31 sek:
Bod číšlo 1 zrazu funguje, a píše ako a, 4 ako 4
Bod číslo 2 pretrváva
Bod číšlo 3 už tiež funguje, a pri stlačení T sa už Microsoft Outlook nezapína
Bod číslo 4 pre zmenu pri stlačení šípky doľava už nepíše písmeno F, ale nerobí to vôbec nič, a ani pri stlačení klávesy F to nič nerobí
A zrazu mi vôbec nefunguje klávesa - číslica 9 a ENTER, ktoré doteraz išli. Niečo z toho čo neišlo zrazu ide, a nejdú zase iné.
WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF???!!!!
1.pri stlačení písmena ,,a'' mi spolu s písmenom ,,a'' napíše číslicu 4 (kdekoľvek - v prehliadači, v notepade, hocikde, proste ja stlačím na klávesnici ,,a'' a napíše to ,,a4''. To isté aj naopak. Stlačím ,,4'' a napíše to ,,a4''.
2.pri stlačení písmena ,,č'' to k tomu zase píše aj písmeno ,,u''. T.j.stlačím ,,č'' a napíše to ,,ču'' .... a napr. stlačím 3x po sebe písmeno ,,č'' tak to napíše ,,čučuču''.
3.pri stlačení písmena ,,t'' sa mi automaticky zapne program Microsoft Outlook.
4.pri stlačení šipky doľava to píše písmeno ,,f''. Čize napr. stlačím 3x šípku doľava, a napíše to ,,fff''
Začalo to robiť len tak z ničoho nič samo od seba v jednej chvíli. Kdekoľvek. Či v internetovom prehliadači, na ploche, proste úplne všade. Nepomohol ani restart notebooku, ani odpojenie USB konektoru bezdrôtovej klávesnice a znovuzapojenie, ani resetnutie nastavení na default v Logitech softwari.
A robí to iba na tej bezdrôtovej klávesnici. Keď píšem na normálnej klávesnici priamo na notebooku (kde píšem aj tento text práve), tu to funguje normálne a nerobí to nič z vyššie uvedeného.
Neviete, čo s tým? Som z toho úplne mimo. Nechápem, čo to má akože znamenať.
Autoeditácia príspevku po 46 min 31 sek:
Bod číšlo 1 zrazu funguje, a píše ako a, 4 ako 4
Bod číslo 2 pretrváva
Bod číšlo 3 už tiež funguje, a pri stlačení T sa už Microsoft Outlook nezapína
Bod číslo 4 pre zmenu pri stlačení šípky doľava už nepíše písmeno F, ale nerobí to vôbec nič, a ani pri stlačení klávesy F to nič nerobí
A zrazu mi vôbec nefunguje klávesa - číslica 9 a ENTER, ktoré doteraz išli. Niečo z toho čo neišlo zrazu ide, a nejdú zase iné.
WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF???!!!!
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Samovoľné blbnutie klávesnice
Niektory z obvodov klavesnice odisiel. Mne sa na jednej klavesnici stalo, ze mi prestalo fungovat ctrl+v (mam tu o tom aj temu na hojku), aj ked ctrl fungovalo, v fungovalo... vymenil som klavesnicu.
-
cORP.
Addict
tak isto mne na drotovej hernej logitech g910 po 4 rokoch prestal dobre reagovat tab/medzernik/backspace, najprv som myslel, ze odislo konkretne tlacitko, no ked dane tlacitka zacali vynechavat cca v rovnakom case bola by to velka nahoda, jednalo sa o mechanicku klavesnicu ktora tymto tiez casom dokazala trpiet
nemas niečo položené na touchpade? 
v praci si zvyknem klavesnicu opriet o hranu notebooka aby som ju mal vyššie, toto su neželané efekty
v praci si zvyknem klavesnicu opriet o hranu notebooka aby som ju mal vyššie, toto su neželané efekty
V principe by bol fajn otestovat tuto bezdrotovu klavesnicu na inom pocitaci. Ak na tom druhom pocitaci bude blbnut rovnako, pravdepodobne tam nieco hardwarovo odislo na nej, ak by na druhom pocitaci neblbla, tak potom nieco u teba na pocitaci blbne v suvislosti s tou klavesnicou napr. driver je zastaraly alebo sa ta klavesnica "bije" s inym zariadenim.
-
jason007x
Light Professional
Skúšal som aj na inom notebooku, nejde to tam tiež. Ale je naozaj zvláštne, že to robí takéto divné veci. Najprv pri stlačení klávesy A to napíše A4, pri Č to píše ČU, pri šípke doľava to píše písmeno F (wtf?!) a pod. a zrazu z ničoho nič len tak samo od seba sa tieto veci opravia, klávesy A, Č a pod. začnú fungovať, a zase prestanú ísť iné. A pri šípke doľava už to nepíše F, ale vôbec nereaguje.... to isté písmeno T - z akého dôvodu sa mi otváral pri stlačení klávesy T Microsoft Outlook a o 20 minút už sa neotváral a normálne to písalo T ako má? Som z toho úplne mindfucked. Keby sa posral obvod, tak by proste nešli niektoré klávesy, nie? Ale prečo to robí takéto úplne divné veci, ktoré ani nedávajú logiku?!
Autoeditácia príspevku po 5 min 46 sek:
Serie ma to ale veľmi. Lebo je to naozaj kvalitná sada a okrem tohto nemá žiadne vady. Je to Logitech MK330 Wireless Combo - set klávesnice a myši. Kupoval som to dávnejšie za asi 35€, teraz táto sada už sa pomaly nedá zohnať, a aj tam, kde sa dá, stojí okolo 60€. A čo pozerám Alzu a pod. tak tam už ani nepredávajú také dobré sady ako kedysi, všetko samé shitky.
Autoeditácia príspevku po 5 min 46 sek:
Serie ma to ale veľmi. Lebo je to naozaj kvalitná sada a okrem tohto nemá žiadne vady. Je to Logitech MK330 Wireless Combo - set klávesnice a myši. Kupoval som to dávnejšie za asi 35€, teraz táto sada už sa pomaly nedá zohnať, a aj tam, kde sa dá, stojí okolo 60€. A čo pozerám Alzu a pod. tak tam už ani nepredávajú také dobré sady ako kedysi, všetko samé shitky.
-
Mek
Addict
Prv nez kupis novu, skus ju rozobrat a vycistit.
-
jason007x
Light Professional
To som už skúšal tiež. Aj liehom potrieť kontakty - tie bodky. Nezabralo.
Autoeditácia príspevku po 8 hod 14 min :
Vyhliadol som si tento set ako náhradu. https://www.alza.sk/fujitsu-lx960-czsk-d6308711.htm
Len tam píšu, že to je CZ/SK a + produkt je lokalizovaný pre SK, ale na fotke je klávesnica po nemecky. Aj som tam napísal do poradne, ale nejaksik neodpisujú. Toto je tiež fakt super. To si mám asi kupovať mačku vo vreci alebo čo.
Akože je tam uvedené síce, že obrázky sa nemusia zhodovať s realitou, že sú kvázy ilustračné, potom v popise je že, klávesnica je v češtine, pokiaľ nie je uvedné inak, a hore v popise je že: PRODUKT JE LOKALIZOVANÝ PRE SK. Takže myslíte, že je teda slovenská? Pre niektorých ľudí je asi naozaj problém dať tam normálnu fotku a napísať v akom jazykom to je. A dávajú tam všade niečo iné.
Pochybujem, že Fujitsu robí vizuály svojich produktov vo všetkých lokalizáciách....
Tipujem, že to bude mať cz/sk lokalizáciu, tj. na klávese 2ke budeš mať symboly ľ a ě.. na 5ke budú ť a ř.... a na klávese ô bude aj symbol ů...
Tipujem, že to bude mať cz/sk lokalizáciu, tj. na klávese 2ke budeš mať symboly ľ a ě.. na 5ke budú ť a ř.... a na klávese ô bude aj symbol ů...
-
jason007x
Light Professional
Asi to bude tak. Tiež si to myslím.brm napísal: 04 júl 2022, 9:06 Pochybujem, že Fujitsu robí vizuály svojich produktov vo všetkých lokalizáciách....
-
cORP.
Addict
ja som bol sklamany z klavesnic logitech a to pritom na mysky od nich nedam dopustit, kazdopadne mozno popozeraj mechanicku o glorious alebo ineho vyrobcu, zobral som osobne taku kde si viem menit aj spinace, klasicku s asci rozhranim a mam pokoj, ak odide spinac vymenim
odporucam znacku keychron. dobre mechanicke klavesnice a nie su az tak drahe ako napriklad glorious.
predava ich aj alza napriklad, ja som objednaval priamo z oficialnej stranky, vies si ich nakonfigurovat ako chces.
predava ich aj alza napriklad, ja som objednaval priamo z oficialnej stranky, vies si ich nakonfigurovat ako chces.
-
cORP.
Addict
ano napriklad keychron, ono ja som aj tu glorious mal za tretinu ceny preto som bral rovno tu, kazdopadne mechanika s vymenitelnym spinacom je cesta 
viem že OP to už určite vyriešil, ale len tak v rámci diskusie... raz som sa stretol s podobným blbnutím klávesnice a bol to vírus typu keylogger, ktorý nejak zblbol klávesnicu 
-
cORP.
Addict
aj to je mozne, moja "blbla" vsade kde sa pripojila, proste odisiel plosak