registrácia domény a anonymita

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Mirrorion
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

registrácia domény a anonymita

Príspevok od používateľa Mirrorion »

mám dotaz ohľadom registrácie domény - ak si kúpim doménu povedzme cez Websupport, bude pri nej cez WHOIS vidieť moje meno, alebo nie? je možné vlastníka domény nejakým spôsobom anonymizovať?
chápem že registrátor by musel prezradiť meno vlastníka ak by dostal súdny príkaz, ak by obsah pod doménou porušoval zákon - to ani neplánujem. ide mi skôr o to, aby sa k môjmu menu nedostal každý BFU ktorý vie googliť.

našiel som registrátora Njalla ktorý poskytuje domény totálne anonymne, ale má 3x také ceny ako bežní registrátori :(

vopred díky za odpovede!
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: registrácia domény a anonymita

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ak ide o *.sk domenu na websupporte, realne je majitelom domeny websupport, tvoje meno nebude vidiet vo whois. u *.com domeny podobne, tiez meno nevidno.

u inych TLD a inych registratorov sa to moze lisit, prinajhorsom bude treba dokupit whois privacy.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Namecheap ponuka anonymizaciu zaznamov k domene zdarma. Ale naposledy co som pozeral, nemali v ponuke domeny .sk...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aj Forpsi registruje domeny na seba, takze nevidiet vlastnika. Zo zahranicnych ponuka zvysenu privacy control napriklad GoDaddy.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

u forpsi som si pred par rokmi kupoval .info domenu a vo whois boli moje udaje, musel som si dokupit whois privacy
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pred x rokmi som ešte cez SK-NIC registroval doménu, furt bolo vo whois moje meno aj kontakt na mňa, ale teraz pozerám, že po novom sa miesto môjho mena a kontaktných údajov objavuje už iba môj kód (AAAA-BBBB-CCCC). Cez backorder.sk mi pri mojom kóde (AAAA-BBBB) vyšlo, že som fyzická osoba nepodnikateľ a všetky ostatné údaje sú neprístupné z dôvodu GDPR. Je nejaký taký zoznam, ktorý neberie ohľad na GDPR?

Inak pri doménach kupovaných priamo cez websupport (.sk, .eu, .com, .net) je už všade vo whois uvedený len websupport.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

objednané cez websupport, nikde ani zmienka o mojom mene. ďakujem!
Napísať odpoveď