Slovenská pošta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Slovenská pošta

Príspevok od používateľa retkvic »

Ja mam podozrenie, ze vsade tam kde na sl poste do systemu vstupuje fyzicky zamestnanec sa nieco pokazi.

U mna to bolo so zltymi listkami, som sa z digitalnej formy vratil spet na papierovu podobu, ale napr. epodaci harok je ok, pokial si to vyplnim vsetko sam, tam uz potom nie je vela co pokazit, uz to iba skontroluju ci sedi vaha, oskenuju, ostempluju a potom uz nech sa deje vola alahova :)
ziarcan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ziarcan »

Ahojte,
dúfam že tu nájdem nejaku odpoved od niekoho komu sa stalo niečo podobne so slovenskou poštou,
Mám objednávku z USA preprava bola cez USPS(americka pošta) zásielka došla po 2 týždnoch na SK 17.1.2024, preclila sa, konkretne v BB, a v ten den aj odišla s dobierku necelých 10€ , od toho dátumu ale nič nové , taku dobu co sla z USA na SK, tak teraz cakam kym pride respektive nepride z BB . obvolané mám infolinku, osobne na pošte v meste, vyclievacie pracovisko BA aj BB (telefon), v BB na vyclievacom pracovisku mam overene zásielka bola aj ju poslali 17teho, boli mi povedane konkrétne info o zásielke DPH, adresa, takže ju skutočne poslali tak ako ukazuje trasovanie, ale zásielka nikde nie je, posledný údaj zje zo 17teho výstup z colnice, osobne na pošte mám skrátene info že zásielka išla ak si dobre pamätám do BA na niečo ako "ďalšia colná kontrola", ale neviem dátum aký tam mali v tom systéme(ich vnútorný systém s trasovaním podla monitora ktorý som videl z Ďalej, nie webový, ktorý je zrejme menej podrobnejši a možno nie, neviem) a či ma neodrbkala len aby som im dal pokoj, kedže nikto asi nechce riešiť stratené zásielky, podla napr webu parcelsapp - ukazuje info podla zásielok (asi rovnakých) za posledných 60 dni , na základe toho by mala prísť do 4.2, ale reálne tomu neverim, keby sa stratila niekde mimo SK kašlem na to, ale aby neprišla ked už bola na SK , v podstate v kraji to ma dosť serie.Doteraz zásielky ktoré boli mimo EU (max 10) , vždy išlo cez kuriersku spol. kde po poslani vyplnených formulárov som mal do 2 dni zásielku doma.

Otázka je stalo sa niečo takéto už niekomu ? zásielka cez poštu preclena, výstup z colnice registrovnaý ale zásielka nikde nie je, a ani nikdy neprisla alebo prišla o mesiac po tom čo už bola na SK ? fakt neviem
Niečo ako reklamácia neviem na kolko by bola uspešna , reklamačný hárok musi vyplnit/podať odosielatel, nie adresát, eshop v USA podat reklamáciu na slovenskú poštu, no neviem

VĎaka za prečítanie

btw. mám tu aj starý profil niekde ešte
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

slovenska posta bezne straca akekolvek baliky, je jedno odkial to prislo. Niekto si ho zoberie a im je to jedno, vysmeju sa ti do oci. V principe ty nespravis nic, ak nemas presne podacie cislo, ktore mozes vyhladat cez posta.sk tak sa uz nedopatras.(ja som mal aj cislo a aj tak povedali, ze nevedia kde je a ze mam smolu) Ty to mozes vlastne reklamovat u predajcu, ze balik ti neprisiel a predajca sa s tym uz bude trapit sam. On bude vidiet, ze balik nie je doruceny a visi niekde v slovakistane ak ma trakovacie cislo.
ziarcan
Novice
Novice

Raz už som z tade objednával, poslali to cez Fedex tunak to prislo asi UPS , vtedy to prislo bez problémov, som teraz našiel niečo ako Poštová ohlasovňa a úložňa Dohnányho 17, Trnava kde končia nedoručené zasielky(ale určite nie všetky), zajtra brnknem, uvidím, ak tak potom predajcu
ziarcan
Novice
Novice

doplnim iba info ak by mal niekto podobný problém, pred 2 týždnami zásielka na tej uložni nebola, dnes som pisal znova na podporu ci tam nahodou nie je, podla ich interneho systému (nie trasovanie cez web pošty ani žiadny iný web) zásielku už mam na pošte 11d, bez hocijakeho infa že si mam ísť po ňu, ale aspoň tam je.
retkvic
Addict
Addict

Dnes ma celkom slušne vytočili, posielal som doporučený list 2x jeden malý, klasický list ten bol ok, aj váhu som doma vážil, druhý A4, váha sedela, zaplatené boli elektronicky oba vopred, tak som teoreticky mohol suverénne nakráčať k prepážke a ich tam niekomu podať cez okienko, keby tam samozrejme nestálo x ludí v rade s lístami v ruke. Nemám úplne naštudovanú tú ich nazi pošta politiku, tiež nie každý za prepážkou je nazi poštár, asi som mal ísť k nám na dedinskú poštu namesto do mesta, ale nevadí.

Prídem, zoberiem si lístok, čakám, vnútri so mnou čaká ďalších 10 ludí, zo 4 priehradok na jednej jedna poštárka vybavuje nejakú dôchodkyňu čo chce niečo poslať, zrejme to bude ešte nadlho, vedla nej teta laxne sa venuje svojej práci aby ten čas nejako príjemnejšie ubiehal, niečo pečiatkuje, nikoho netrápi, že tam spolu s nimi čaká ešte ďalších 10 ludí a za prepážkami nikto nie je, ostatní poslušne čakajú zatial ako sú tie 3 zvyšné okienka neaktívne, do toho vybehne z dverí ešte nejaká poštárka čo roznáša poštu, ide niečo vytlačiť na stroji na tipos a za chvílu sa stratí vo dverách za prepážkami.

Tak po 2 minútkach teta číslo 2 dopečiatkuje a zoberie ďalšieho čakajúceho, potom tretia teta už dorobila niečo čo robila a otvorí sa aj trete okienko a začne blikať čísielko, nikto sa dobrých 10 sekúnd nehlási, tak teda idem vyskúšať šťastie, možno to budem mať hneď vybavené, keďže číslo čo som mal bolo asi 4 v poradí.

Teta mi najprv povedala, že to nie je moje číslo ale tak keď nikto nešiel, tak som vyskúšal, veď mám iba dva listy kde je už zaplatené poštovné a budem to mať rýchlo z krku.

Omyl, zápletka, vraj som pri A4 dop. liste nezaškrtol, že je to neštandardný formát, a tak zaplatené a vytlačené na obálke neplatí a musím si nanovo vytlačiť obálku, a že nemôžem ani doplatiť poštovné(what) alebo a to našťastie, môžem vypísať doporučenku a zaplatiť nanovo poštovné, lebo obálka A4 nie je doporučený list štandardného formátu a vzťahuje sa tam ešte aj nejaké špeciálne pravidlo na minimálne 50g list, rozmer a ja neviem čo všetko ešte, pritom som nikdy nič také neriešil ak som posielal aj balíky objemnejšieho rozmeru posielané ako doporučený list.

Teraz už budem vedieť, doporučený list ak sa platí poštovné elektronicky a je to A4 formát zaškrtnúť, že je to neštandardný rozmer a váha asi min. 80-100g aby sa im to zmestilo to tých ich nazi, teda pošta smerníc, tolko zhonu kvôli A4 obálke... A to mi ešte druhá teta čo som išiel k nej už v poradí a s vypísanou doporučenkou začala opeť tvrdiť, že to nejde, ešte že ju na to upozornila tá tretia nazi teta.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ono je to tak, že keď list nespĺňa tie ich rozmery, tak namiesto 50g musíš zakliknuť 100g, aj keď reálne má menšiu hmotnosť. Lebo proste cenník neštandardných zásielok im začína od 100g. Je to kvôli tomu, že tie 50g tak na to majú linku a niečo "neštandardné" by im to upchalo.

A ja keď tam vidím veľa ľudí, tak sa proste predbehnem a žiaden lístok si neberiem. Majú vypísané, že elektronickým podajom im urýchliš prácu, sebe ušetríš čas a vybavia ťa vždy prednostne. Majú. Neni môj problém, že na pobočkách nemajú nejaký box alebo špeciálnu priehradku, kde by sa prednostne riešili len takéto zásielky.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A prave u nas na poste je v rohu velky zlty box o rozmeroch asi 150x80cm, kde je napisane, ze tam sa hadzu zasielky uhradene elektronicky. Akurat vcera som sa na to pozeral, ze ci to nezacnem vyuzivat na doporucene listy, ze si na pc vypisem podaci listok, vytlacim, nalepim na obalku a zaplatim to online.
retkvic
Addict
Addict

Ja všetku ich poštu riešim cez ich epodaci harok a doteraz som žiadny problém nemal, ale to som posielal cez našu dedinskú poštu, posielal som tak aj balíčky ked som niekedy niekomu posielal nieco z bazosa a pod, je tam uvedený len nejaký údaj, že súčet strán nesmie presiahnuť nejaký rozmer. Vždy to bola najlacnejšia forma poslania a keď sa to posiela elektronicky, tak sa mi ešte klop klop nikdy nestalo, že sa niečo niekde cestou stratilo, čo samozrejme može byť iba štastie. No človeka to pri zadaní gramáže neupozorní, že to musí byť neštandardný rozmer, ja som na váhe navážil 46g, dal som 50g no, že to je iba pre listové zásielky štandardného rozmeru a tie A4 sú od tejto hmotnosti vyššie a neštandardný rozmer.

Tiež na pošte mi včera pani povedala, že platba sa mi vráti do 7 dní, že tú platbu stornuje. Včera večer mi naozaj aj prišla správa do mailu, ale trochu iná ako by človek čakal len o stornovaní platby a informácii o vrátení platby speť na účet.

Prišlo mi toto:
Dobrý deň,

nižšie uvedené zásielky nebolo možné prijať. Príďte si ich, prosím, prevziať na poštu (XYZ) počas jej otváracích hodín, ktoré nájdete na otvaraciehodiny.posta.sk, a to do 10 dní odo dňa obdržania tohto oznámenia. V prípade neprevzatia zásielok budú zaslané do Poštovej ohlasovne a úložne.
Takéto niečo im proste vygeneruje asi automaticky aj keď sa zásielka dodatočne posielala cez doporučenku. Keďže správa mi prišla o 18:54 a keď som si dal vyhladať trackovanie zásielky cez číslo vytlačené na doporučenke/podacom lístku, tak tam svietil čas aktualizácie 18:53 a v preprave. Áno, je to hneď identifikovatelné cez iné čísla zásielok, ale je to na prvý pohlad trochu zmetočné.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Posielal som uz kde co ako doporuceny list, nikdy som nemal problem, samozrejme ak som sa zmestil do tych rozmerov (sucet + max.dlzka). Kazdopadne vzdy pri plateni davam aj rezervu (minimum je tusim 30%) prave preto ze keby to aj bolo inak, skratka mi stiahnu kolko potrebuju.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Aj ja som sa raz "popalil" na tych ich "nestandardnych zasielkach". Tetuska za okienkom mi hovorila, ze to je kvoli rozmerom aj hrubke, lebo oni tu obalku prezenu cez frankovaci stroj a keby to bolo hrubsie ako (tusim) pol centimetra, tak sa im to tam nezmesti.
Ked v ich ePodacom harku zadas hmotnost mensiu ako 50g, objavi sa moznost Standardna/nestandardna zasielka. Ale ze by tam dali vysvetlenie, co to vlastne znamena, tak to ani nahodou.
Preto je lepsie platit s rezervou (+30%), ako bolo uz napisane a ked si si neni isty, platit za standardnu zasielku. Keby im to nesedelo, zoberu si zvysnu sumu z rezervy a ty nemusis vypisovat vsetko nanovo.
A hej, ked nieco nesedi, doplatit sa neda, musis to podat nanovo - bud opat online, alebo ak sa ti nechce trepat domov, tak pekne klasicky papierovy podaci listok. Uz zaplatene postovne ti pride potom o par dni spat na ucet.
Na poste u nas je uz vyvolavaci system a je tam moznost "Zasielky podane cez aplikaciu", tak to si kliknem a zoberu ma prednostne. Predtym som sa musel votriet, predbehnut k okienku c. 5 ktore je uvedene ako prednostne pre podaj online zasielok, a vyvolal som konflikt s inym cakajucim, o ktorom som tu uz tusim pisal. A tetuska za okienkom sa ma ani nezastala.
Niektore schranky na listy - tie, co su vedla posty - su oznacene logom, ze "vhadzujte aj zasielky podane online", takze ked mam listy alebo nieco co sa tam zmesti, hodim to tam a na postu ani nechodim. Schranku vyberaju v pracovnych dnoch o 17:00 a ked zasielku prijmu, pride mi oznam na mail (ale len ak bola doporucene). V postovych balikoboxoch som si dokonca tiez vsimol strbinu na vhadzovanie zasielok podanych online, a tie sa maju vyberat o 10:00, ako tam bolo napisane. Ale tuto moznost som este neskusal.
Nedavno som sa informoval (mohlo sa to vsak zmenit...), ze aj baliky je mozne posielat cez postove balikoboxy. Lenze v tom pripade musite pouzit predplateny obal (krabicu), ktoru kupite... kde inde ako na poste :D Kde asi inzenyri z NDR udelali chybu...
retkvic
Addict
Addict

Mek napísal: 17 nov 2024, 9:43 Ked v ich ePodacom harku zadas hmotnost mensiu ako 50g, objavi sa moznost Standardna/nestandardna zasielka. Ale ze by tam dali vysvetlenie, co to vlastne znamena, tak to ani nahodou.

Preto je lepsie platit s rezervou (+30%), ako bolo uz napisane a ked si si neni isty, platit za standardnu zasielku. Keby im to nesedelo, zoberu si zvysnu sumu z rezervy a ty nemusis vypisovat vsetko nanovo.
Ja som zadal 50g, doma som navazil 46g, tak som to nechal lebo doteraz som tú "gram game" asi nehral nejako dôsledne a trochu som sa ponáhlal, vytlacit to na tlaciarni a este este zaplatit, trochu som mal naponahlo, ale asi aj tak by som tu štandardnu/neštandardnu zasielku neriešil.
Mek napísal: 17 nov 2024, 9:43 A hej, ked nieco nesedi, doplatit sa neda, musis to podat nanovo - bud opat online, alebo ak sa ti nechce trepat domov, tak pekne klasicky papierovy podaci listok. Uz zaplatene postovne ti pride potom o par dni spat na ucet.
Hej, to už som tu spominal, ešte si zajtra alebo v utorok preistotu pozriem či tá zásielka bola doručená aby som mal uplnu istotu, že nahodou teda nezostala na tej pošte.
Mek napísal: 17 nov 2024, 9:43 Na poste u nas je uz vyvolavaci system a je tam moznost "Zasielky podane cez aplikaciu", tak to si kliknem a zoberu ma prednostne. Predtym som sa musel votriet, predbehnut k okienku c. 5 ktore je uvedene ako prednostne pre podaj online zasielok, a vyvolal som konflikt s inym cakajucim, o ktorom som tu uz tusim pisal. A tetuska za okienkom sa ma ani nezastala. Niektore schranky na listy - tie, co su vedla posty - su oznacene logom, ze "vhadzujte aj zasielky podane online", takze ked mam listy alebo nieco co sa tam zmesti, hodim to tam a na postu ani nechodim.
Toto si nabuduce pozriem, som zvedaví, či to bude také prednostné, pošta je na poštovej v tej ich zrekonštruovanej budove od telekomunikacii. Možno tam je vonku aj tá schránka, musel by som sa nabudúce viac porozhliadnuť.
Mek napísal: 17 nov 2024, 9:43 Nedavno som sa informoval (mohlo sa to vsak zmenit...), ze aj baliky je mozne posielat cez postove balikoboxy. Lenze v tom pripade musite pouzit predplateny obal (krabicu), ktoru kupite... kde inde ako na poste :D Kde asi inzenyri z NDR udelali chybu...
No chybička sa vloudila. To tie boxy na odosielanie celkom strácajú zmysel, zrejme si niekto zmyslel, že nikto im nekupuje tie ich predražené kartóny a obálky a tak vymyslia sneeky trik, ale ono to má presne opačný efekt.

Stále sa aj tak pozerám ako puk na tie ich presklenné vytríni na každej z pôšt, úplne odveci čačky a zrejme to ani nikto nekupuje. Keby tam bol aspoň nejaký hodnotný obsah, ale úplný random čudný brak, to robí sama pošta, či si na to zazmluvňuje nejaké vlastnou hlavou firmy? alebo... nepochopím.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 17 nov 2024, 19:53 Stále sa aj tak pozerám ako puk na tie ich presklenné vytríni na každej z pôšt, úplne odveci čačky a zrejme to ani nikto nekupuje. Keby tam bol aspoň nejaký hodnotný obsah, ale úplný random čudný brak, to robí sama pošta, či si na to zazmluvňuje nejaké vlastnou hlavou firmy? alebo... nepochopím.
To vymyslel excelentný krízový manažér za SMER, pán Drucker (terajší minister školstva), keď ho svojho času vymenovali za riaditeľa pošty, aby stabilizoval zlú finančnú situáciu. Vraj na poštu chodí veľa ľudí a pošta by mala poskytovať pridané služby (pi***** z aliexpresu vo vitríne). Automatizácia, digitalizácia služieb a balíkoboxy boli podľa neho predražená nerentabilná blbosť, takže pošta do toho neinvestovala. :D :D :D :D :D Nie je žiadna záhada, prečo tento geniálny manažér vždy riadil len štátne firmy, kde sa dostal ako politický nominant a nikdy nepracoval v súkromnej sfére.
retkvic
Addict
Addict

Viem, že pred rokom alebo dvoma boli správy, že všade budú pošta balikoboxy a zatial sú tuším iba v mestách, kde už mezi časom prišla zásielkovňa a alza a nakoniec aj do tých dedín.

No tie vytríny by nemusel byť až taký márny počin ako to teraz je, keby tam vystavovali aspoň niečo čo je aj hodné kúpy.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Az taku pravdu s Druckerom nemas, pretoze ako pozeram, aj tak sukromnu sferu pri praci mal zaujimavu. A tiez aj hospodarenie posty - https://sk.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1%C5%A1_Drucker

A co take by tam mala posta za sklom ponukat, ci rozky? Samozrejme je hlupost, ze tam ponukaju avivaz, ale ja ani neviem co take by tam mohli mat, aby to ludia kupovali.
Napísať odpoveď