Elektronicka cigareta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
androidak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Elektronicka cigareta

Príspevok od používateľa androidak »

Očakávania nemám veľké, teda myslím. No na začiatok takto. Párkrát som skúsil nejaké jednorázovky a celkom mi to zachutilo. Niečo som si teda o tom prečítal, pozrel pár videí a na základe recenzií som objednal Joyetech EGO AIO a liquidy Liqua. Vraj pre začiatočníkov v pohode, no chválili si to aj trochu skúsenejší. Liquidy mali tiež dobré ohlasy. Ciga došla, dal som všetko dokopy podľa návodov, nejakú hodinku počkal a potom konečne skúsil. No zostal som celkom sklamaný. Aj po dni používania mi príde, že fajčím čistú vodu. Chuť asi 1/10, kde 10 je chuť tých jednorazových cigariet. Skúsil som dva liquidy od Liqui, no v podstate žiaden rozdiel v chuti. Ďalšie sklamanie bolo, že aj keď nastavím prívod vzduchu na minimum, príde mi, že ťahám skoro bez odporu. Pri MTL je to nežiadúce, predpokladám, keďže to potiahnutie netrvá hádam ani sekundu, a k tomu ešte nulová chuť liquidu. Keby nevydýchnem tú trochu pary, ani neviem že fajčím. Rád by som teda vedel, kde je problém. Či v cige, atomizéroch, liqudie alebo to proste takto má byť (čo pochybujem) a ja som mal prehnané očakávania.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Donedávna som mal aj ja štartovací Jeyetech Exceed, takže nemyslím, že by mal byť problém v tvojom. Niekoľko doplňujúcich otázok. Založil si správnu hlavu pre MTL? Môj Exceed mal dva režimy nahrievania, svetlo svietilo na bielo a na oranžovo, oranžové bolo pre MTL, máš to správne na svojom? Prečo potiahnutie netrvá ani sekundu? Potiahnutie by malo trvať pár sekúnd, nie dlho aby si nespálili vatu, ale dve, tri sekundy určite. Ohľadom Liqui neviem, ja stále od začiatku ťahám Emporio, našiel som si pár chutí, ktoré mi vyhovujú. Pre MTL by mal byť pomer 50/50 VG/PG (ak sa mýlim, prosím, opravte ma). Ide o to, aby šťava nebola riedka.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

V balení je hlava 0,6 ohm s označením MTL, no kúpil som aj 1 ohm, no rozdiel v podstate žiaden. Režimy sa tu meniť nedajú, len stlačíš a ideš. Snažil som sa teraz potiahnuť dlhšie, stopol som si to teda a boli to dve sekundy. No nebolo to také pohodové potiahnutie. Proste už za tú sekundu vdýchnem podľa mňa dostatočné množstvo vzduchu. Keď ťahám rovno do pľúc, je to v pohode. Ale asi to bude iba pocitovo, pretože to nemá žiadnu chuť. Liquid som objednával 50/50, tak verím že to je aj v skutočnosti tak. Necítim tam ani chuť toho ovocia, ani sladkosť, proste nič. Škoda, že som neobjednal viac značiek, aby som to vedel porovnať.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nemáš covid? :D Lebo liqua sú dobré náplne.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Žiaľ nemám :D Skúsil som tropical, broskyňu a teraz ešte blackberry a mentol. No iba mentol je trošku cítiť tou sviežosťou, inak nič, žiaden rozdiel medzi tými tromi. Skúsil som teraz pre porovnanie jednorazovú Frumist, a to je iný vesmír oproti tejto.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Podľa mňa sú tie jednorazové cigarety zbytočné vyhadzovanie prachov do luftu. Teda to platí celkovo o fajčení :D , ale pri jednorazových E-cigách obzvlášť.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Lenže ja som chcel prejsť z jednorazových na klasické elektrické. Vieš porovnať chuť tých dvoch? Možno mi fakt len nesadli tie liqudy, lebo som bol zvyknutý na chuť tých jednorazových. Bolo tam cítiť aj ovocie aj sladkosť. Tu necítim nič, ale začínam trošičku cítiť chuť po spálenine. Neviem ale prečo, keďže nerobím dlhé poťahy a prestávku medzi nimi robím dosť dlhú. Môže to byť aj hlavou? Teraz tam mám 1ohm. Mohla by to vyriešiť výmena za 1,5ohm?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak cítiš spáleninu, tak máš asi prepálenú hlavicu.

Mám smok novo 4. Malé zariadenie ako USB, stálo to asi 17€. Mám to rok a stále drží aj baterka a všetko funguje. V tejto verzii už konečne vyriešili aj vytekanie liquidu. Takže nič netečie. Záleží od toho, aký si tuhý fajčiar, ale mne zvykne batéria vydržať celý deň. Liquidy kupujem väčšinou mentolové aramax, kvalitou to nie je nič extra, ale pri mentole nemáš čo moc pokaziť. 4x10ml stojí 6€. Jedna 10ml flaštička mi vydrží asi 3-4 dni. Takže prefajčím zhruba 50 centov za deň. Čiže je to lacnejšie ako jednorazová E-ciga aj ako klasická krabička cigariet.

Ak chceš lepšie liquidy, tak odporúčam nikotínovú soľ. Napr. Liqua edícia 4S alebo Juice Sauz Salt sú fajn, len drahšie. Teraz už je na trhu fakt veľa značiek a výrobcov. Dobré sú aj tie veľké flaštičky bez nikotínu (napr. OhF), kde si ho máš sám doplniť a zmiešať. Len podľa mojich skúseností tie zvyknú veľmi rýchlo zaniesť hlavicu sajrajtom a následne sa prepáli. Radšej kupujem už tie dopredu presne namixované liquidy.

Ono podľa návodu, by som tú hlavicu mal meniť každé 3 dni. Bežne ju mám aj mesiac. :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

androidak

chut, vona spaleniny = zacina sa prepalovat spirala alebo hori vata. Taka hlava je uz na vyhodenie.
slaby odpor aj pri uplnom zavreti vzduchu - zle navrhnuty atomizer asi jedine skusit ineho vyrobcu.
0,5ohm hlava je uz na hrane s pouzitim DL cize to proste musi dymiet. Nieco mas asi zle. Sice som nikdy v zivote nevyfajcil celu cigaretu ale chvilu som skusal vapovat MTL a mormalne to fungovalo. Dymu logicky uplne minimum ako aj pri cigaretach (aj cigarety sa daju slukovat DL a vtedy je logicky aj vela dymu) ale chut bola. Sice jemna ale bola.
Mozes si skusit sam namiesat liquid a das tam viac prichute.

Odporucam overene klasicke znacky ako Joyetech, Smoke, Aspire. A nie kompakt ale samostatne cize mod+atomizer.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

chalani skúste ten puffhouse 😀

špekulujete tu ako baby na trhu, stojí to 8 eur, žiadna spálenina, netreba to nabíjať, po dofajceni to vyhodíš, príjemná svieža chuť :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Jednorazova e-ciga je ko....na ako rampa.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

jednorazove cigarety mi pridu ako keby si niekto povedal ze teraz ked prestal fajcit klasicke cigarety tak je zrazu nejak moc eco-friendly a nepaci sa mu to...

ked si predstavim kolko elektroodpadu takto vyhadzujes len tak pre srandu... este tie baterie co tam su...

inak ked sme pri bateriach, pokial je tu niekto naruzivy fajciar jednorazovych elektronickych cigariet z BA tak ma kontaktujte, velmi rad pouzite cigarety zoberiem, vyberiem si z nich baterku a potom odnesiem do elektro odpadu :D
androidak
Medium Professional
Medium Professional

wladas

Zvláštne je, že tú chuť spáleniny bolo cítiť už pri prvom použití, síce úplne minimálne, ale bolo. Teraz je to trošku viac, ale tiež to môže byť len pocitovo. Stále to pripisujem tým liquidom, keby bola chuť len trochu výraznejšia, tá "spálenina" by úplne zanikla. Podľa mňa to teda nie je prapálená hlava, keďže sa k tomu správam ako treba, a má za sebou odhadom 100-200 potiahnutí.
Chyba v atomizery asi nebude, lebo tá chuť pri potiahnutí bola pri všetkých troch rovnaká. Skúsil som ten pribalený 0,6ohm a dva dokúpené 1,0ohm.
MTL a teda aj málo dymu mi v podstate vyhovuje. Alebo také slabšie DL s tým tiež ide v pohode, dymu je vtedy trocha viac. No chutí to stále rovnako.

Problém môže byť v tom, že je zle navrhnutý atomizer, lebo po obvode nemá tie otvory na nasávanie liquidu, ale iba malý otvor na spodku. Takže to asi nestíha, no liquid mám 50/50, ako bolo odporúčané.
Vedel by si mi prosím hodiť linky na nejaké atomizery, ktoré by tam pasovali? Píšeš že iného výrobcu, ale okrem tých originál čo ponúkajú k cigarete som sa k iným nedopátral. Neviem, či musia vyzerať rovnako, alebo podľa čoho to vybrať. Takže to by som bol rád, ak by ste v tomto vedeli poradiť.

K tým jednorazovým, mal som Salt Switch, Joyetech VAAL Q-Bar a ešte nejaké, ale to mi už nenapadne názov, no všetky chutili dobre, hlavne tie s prídavkom mentolu. No ako som už vravel, chuť všetkých spomenutých bola úplne inde, v porovnaní s touto Joyetech Ego AIO. Čakal som práve, že chuť by mala byť lepšia pri tak tomto zariadení, ako pri jednorázovke. No cenovo sa to absolútne neoplatí.

Autoeditácia príspevku po 1 deň 44 min 41 sek:
Takisto som si všimol, že po pár potiahnutiach je náustok horúci. Je to bežná vec? Môžem ťahať ďalej, alebo zakaždým mám počkať, kým nevychladne?
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Ak si málo navlhčil vatu, spáleninu môžeš cítiť už pri prvom poťahu, pretože ti škvarí vatu. Nesmieš ťahať moc rýchlo po sebe, musíš tomu nechať chvíľu aby sa vata zas navlhčila, s tým môže súvisieť aj horúci náustok.

Podľa e-smoke.sk, kde nakupujem, na tvoju cígu pasujú hlavy JOYETECH BF CLAPTON a JOYETECH BF SS316, ktoré vyzerajú takmer totožne, len s rozdielnym odporom.
wladas
Redeemer
Redeemer

Joyetech EGO AIO sice nepoznam ale pouzijem staru frazu - nie som taky bohaty aby som kupoval lacne smejdy.
Chce to troska dospelesiu ecigu.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Je mi to jasné, no nestála veľa, takže ju neskôr pravdepodobne vymením. Vedel by si mi poradiť nejaké cenovo dostupné, spoľahlivé značky, prípadne konkrétny model? Ide mi hlavne o jednoduché použitie. Ideálne s nejakými univerzálnymi dielmi, kde si viem aj vybrať, a nie som odkázaný na jeden typ.
wladas
Redeemer
Redeemer

Podla mna skor zaplateny clanok tabakovou lobby.
Vaping funguje hadam 20r a zatial sa ziadne takeho pripady neukazali.
Ale mozno sa mylim.
Napísať odpoveď