Outlook IMAP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Outlook IMAP

Príspevok od používateľa matoa »

Ahojte,
používam outlook cez office365. Keď si idem pridať nový účet, tak zvolím IMAP, všetko prebehne a pridá mi účet.
Lenže ja nemám ako prihlasovacie meno emailovú adresu, ale iné meno.
Tak si otvorím nastavenie konta a dám opraviť - a tam viem pridať aj prihlasovacie meno. Po oprave emaily chodia bez problém.

Potrebujem tento email dostať aj na 2 ďalšie PC, kde jeden používa outlook 2021 a druhý 2019.
V 2021 vôbec neviem pridať účet, pretože mi neponúka možnosť pridať vlastné prihlasovacie meno - automaticky berie, že meno je emailová adresa. Následne nevie odoslať testovaciu správu a bez nej mi nechce pridať konto, takže ho nemôžem upraviť ako na mojom PC.
V prílohe posielam odfotenú chybu.

V 2019 - podobný problém ako pri 2021. Akurát tam som išiel aj cez Súbor - Nastavenie kont - Spravovať profily - Emailové kontá. Tu potom viem pridať vlastné prihlasovacie meno. Lenže tak isto sa dostanem do problému, že aj keď som si na 100% istý správnosťou údajov, tak to napíše chybu a neodošle skúšobný email, takže mi to konto neuloží a neviem si ho teda upraviť.

Skúšal som aj vytvoriť POP3 účet, tam viem pridať prihlasovacie meno. Lenže keď ho potom chcem prehodiť na IMAP tak sa mi to neuloží, a stále je tam doplní predvolený server pop3.mojadomena.sk

Ja už to nechápem tento outlook. V inom programe, ktorý som používal nemám problém. No do týchto dvoch PC to musí ísť do outlooku.

Neviete o nejakej možnosť, ako sa dá dostať vlastné prihlasovacie meno do nastavenia?

Ďakujem
Prílohy
IMG_20220716_124300.jpg
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Outlook IMAP

Príspevok od používateľa brm »

Mám po ruke iba Office 2019 - všetko toto vyplníš správne vrátane mena používateľa a aj tak nejde?
outlook_2019_02.jpg
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Keď dám ďalej, tak pripojenie k serveru je OK. Ale napíše tam chybu, že nejde odoslať testovací email.
Aj v 2019 aj 2021.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

V Ďalších nastaveniach si skontroloval správne zabezpečenie a čísla portov?
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Áno.
No už sa to vyriešilo.
V ďalších nastaveniach bolo treba dopísať názov zložky, ktorú mi nadiktovali a hneď sa aj odoslal testovací email a všetko funguje.
Napísať odpoveď