Pokroky v sociálnom živote

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
JCM01
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Pokroky v sociálnom živote

Príspevok od používateľa JCM01 »

Blastbit napísal: 02 aug 2022, 8:22 No a terepin sa uz nejako posuva kto ho riadne čita tak to vidí a nekrivdí mu, kto ho chce osocovat, si vyberá pár riadkov ktoré aj tie prekruti.
Čo konkrétne je ten posun? To, že zmenil prácu a má hypotéku? To je naozaj posun? To považujem za súčasť dospievania a prirodzeného vývoja. Alebo nedajbože ten pokus o šport? Toto považuješ za posun?
Pritom úplne by stačilo urobiť pokrok v myslení, a hneď by bolo všetko ľahšie..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Za 15 rokov sa posunut v tom, ze teraz riesi hypoteku (este je nema), ze zmenil pracu a ze pozval par zien von, tak to nie je posun. Toto co clovek urobi za mesiac, tak Terepinovi trva 15 rokov. Nemam dovod ho obhajovat, ani chvalit, pretoze skutocne ho nie je za co pochvalit, najma, ak to trvalo 15 rokov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ja sa ho naopak trochu zastanem
ano, suhlasim s tym, ze pre vacsinu ludi je zadovazenie si vlastneho ubytovania (napr cez hypo) zalezitost 1-2 mesiacov, ale nehanil by som ho za to, niektori sa do svojho nedostanu nikdy, max po dedicstve, dolezite je, ze sa rozhupal
ze nie je schopny riesit zeny, zial, su aj taki, ak by nieco v tejto oblasti robit chcel, spravil by, je to len v jeho hlave
taktiez zmenil pracu, satnik, neviem co vsetko este, co je tiez dobre

ak by som to zhrnul, akykolvek posun do normalu je ziadany a pozitivny, bez ohladu na to, ako dlho to trva
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ono je to asi v tom, ze v skutocnosti po partnerskom vztahu asi ani netuzi. Ma svoj zivot v ktorom si robi co chce a to mu vyhovuje. Len nema odvahu to takto nahlas priznat.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

beardie napísal: 02 aug 2022, 11:20ak by som to zhrnul, akykolvek posun do normalu je ziadany a pozitivny, bez ohladu na to, ako dlho to trva
this^

Vela veci pride beznym ludom prirodzene a Terepinovi nie. Ale za to donho netreba kopat, ze mu tie veci nepridu prirodzene, niektore nepochopitelne, niektore ovela tazsie ako beznemu cloveku, niektore nedosiahnutelne. Pride mi,ze to tu chape dost malo ludi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Viacmenej introvertní ludia sa musia viac prekonávať vo vzťahoch a sú menej angažovaní v citovej oblasti. Ak majú pridruženú napríklad sociálnu fobiu alebo aspergerov syndrom je to o to horšie. Ale karieru si vedia rozbehnúť pokial teda nemajú minimálne tieto dve ochorenia -neliečitelné.
Do spoločnosti vedia ísť ako aj extroverti, ale skorej si vyberajú spoločnosť v ktorej chcú byť a áno skôr menšiu skupinu ludí.
Ked už teda idú aj do spoločnosti kde sú stovky,tisíce ľudí tak vydržia aj tam ale ovela menej než extroverti. Niečo nadobudnúť nie je na škodu
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Toto si tu odlozim:
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

vzťa nie je pre každého. A nie každý by sa mal rozmnožovať. A je úplne okej prežiť život single a riešiť napríklad len prácu, koníčky, kamošov etc...
cmuk55
Expert
Expert

Príspevok od používateľa cmuk55 »

Tak co Terepin, ako dopadla hypoteka a aky pokrok so zenami?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Nie ze by som v to dufala, ale aspon zo slusnosti sa opytam, ze ci nastal pokrok u Terepina?
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Tak fungujem na antidepresívach a môžem povedať, že je to lepšie. Ale chcem si ešte dať urobiť psychotest, keďže mám podozrenie, že trpím ADHD. A ak áno, tak ním trpím od detstva.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vidis to, mozno ti lekarska pomoc pomoze s problemom. Ved depresia je dusevna porucha a je dobre, ze si sa odhodlal k lekarovi a napokon podstupujes liecbu. Casom uvidis, mozno sa veci zmenia k lepsiemu.
Terepin
Addict
Addict

V to aj dúfam. Ale na vzťah som už zanevrel; na tom už je prineskoro. Ale chcem sa aspoň cítiť dobre aj keď budem osamelý.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ja len ze antidepresiva sa neberu len na depresiu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mozno som to uz v nejakej teme spominal ale zopar mesiacov tiez beriem antidepresiva a prave na ADHD, kedze na slovensku sa na to predpisuje iba Atomoxetin a nic ine (v inych krajinach na ADHD predpisuju amfetaminy, u nas sa to neda, aspon tak psychiater hovoril) a ten som skusal 2x krat a vzdy u mna pretrvavali neprijemne vedlajsie ucinky tak psychiater vyskusal mi dat Elontril co je antidepresivum ale zaroven psychostimulant a moze mat pozitivne ucinky na ADHD.
po par mesiacoch mozem povedat ze nejaky ucinok to isto ma aj ked teda nie uplne taky aky by som si predstavoval. ale na druhu stranu z toho nemam ziadne vedlajsie ucinky a naopak mam pocit ze to pomaha aj na ine aspekty mojho zivota. celkovo mam pocit ze som kludnejsi a vyrovnanejsi.

dnes sa pouzivaju antidepresiva na kadeco, asi vela z nich ma sirsie spektrum ucinkov. manzelka tiez uz nejaky cas berie male davky antidepresiv na nespavost.
Terepin
Addict
Addict

Elontril som používal jeden mesiac a žiadna zmena. Proste nič ma nebavilo, z ničoho som sa netešil. Až Alventa začala pomáhať. Môžem sa opýtať aké vedľajšie účinky si mal z Atomoxetinu?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

aacid napísal: 24 aug 2023, 20:47 dnes sa pouzivaju antidepresiva na kadeco, asi vela z nich ma sirsie spektrum ucinkov. manzelka tiez uz nejaky cas berie male davky antidepresiv na nespavost.
ty si myslim otvoreny co sa tyka fajcenia marihuany. to neskusala? lebo na tych antidepresivach vznika nepekna zavislost, mame v rodine taky pripad.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Terepin, mne psychiater hovoril ze Elontril (asi aj ine lieky na tom budu podobne) treba uzivat zopar mesiacov kym nastupi plny ucinok. mesiac bolo mozno malo. ale tak pokial mas nieco co ti funguje tak je to jedno.
Atomoxetin: predcasna nekontrolovana ejakulacia a slaba erekcia. aj tam mi doktor povedal ze by som mal dlhsie to brat a mozno by sa to ustalilo ale aj prvy krat aj druhy pokus som (ja ani manzelka) nevydrzal viac ako 2 mesiace a musel som s tym prestat.

M142:
skusala nejake CBD (ale tak o tom som cim dalej tym viac presvedceny ze je to iba scam) na THC nikdy moc nebola a keby jej to aj pomahalo na spanok tak neviem ci by to dlhodobo nemalo vplyv na nej pracu (na tu moju to veru ma :D).
samozrejme zavyslosti si je vedoma, riesi to aj s psychiatrom aj psychologickou. lepsia zavyslost na tabletke denne ako nemoct spat a nasledne nemoct fungovat cez den.
Terepin
Addict
Addict

Aha. Čiže pre mňa žiadny reálny problém. :)
Napísať odpoveď