na zaklade coho ti priznali fleetovu zlavu?begbeee napísal: 23 jún 2022, 14:31 A tak nakoniec sme to bude nová i20 asi najvyššia výbava s automatom, 3 valec.
S fleetovou zľavou to vychádza lepšie ako hocikde inde stredná výbava.
Len tá čakačka dpce.
Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Prakticky všade kam som volal Toyota, Kia, Hyundai, Peugeot rok...
Jop a automat je de facto mimo výroby nezohnatelny, tj trh sa pomaly otáča určite.
Jop a automat je de facto mimo výroby nezohnatelny, tj trh sa pomaly otáča určite.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
no to bude tak 6+ mesiacov
Aký druh vozidla je Ford Ranger 2014 3.2 ?
Lebo pri zaplatení cla zo Švajčiarska dali clo:
Motorové vozidlo na nákladnú dopravu, s celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 5 ton, zn FORD RANGER, VIN ...
Čo pozerám pickupy tak sú všade označené ako vozidlá do 3,5 tony. Platí na to potom klasický vodičský preukaz B,B1 ?
Motorové vozidlo na nákladnú dopravu, s celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 5 ton, zn FORD RANGER, VIN ...
Čo pozerám pickupy tak sú všade označené ako vozidlá do 3,5 tony. Platí na to potom klasický vodičský preukaz B,B1 ?
-
guess.whoo
Redeemer
urcite ano, staci B-cko
Kategoria vozidla by mala byt uvedena v technicaku, rovnako aj najvyssia pripustna hmotnost. Nevychadzali z toho?
Keďže za 7 mesiacov mi končí na mojej hrdzavej dospelej(18 ročnej) škode octavii 2 STKčka, začínam uvažovať o kúpe "nového" auta.
Môj výber som zatiaľ zúžil na nasledujúce tri modely:
Skoda Octavia 3 Combi
Skoda SuperB 3 Combi
Audi A4 Combi
Všetky tieto autá by som chcel ak tak s motorizáciou 2.0 TDI.
Cenový budget som si stanovil na 25 k, ale keď ho neminiem celý, budem šťastnejší.
So škodou octaviou ktorú mám teraz som celkom spokojný, lebo je to lacné na údržbu, dokopy nič sa mi na tom nekazí a keď sa aj pokazí, kopec jednoduchých vecí si viem opraviť aj sám.
Ako je to s novšími modelmi ?
SuperB mám skúsenosť z bratoveho auta, je mega pohodlné, prišlo mi ale také lenivejšie, aj keď on mal motorizáciu 1.6 TDI. Je 2.0 výrazný rozdiel ?
Audi A4 je taký možno trochu splnený detský sen. Oplatí sa do toho investovať alebo sa toho radšej držať stranou ?
Vďaka za každú radu.
Môj výber som zatiaľ zúžil na nasledujúce tri modely:
Skoda Octavia 3 Combi
Skoda SuperB 3 Combi
Audi A4 Combi
Všetky tieto autá by som chcel ak tak s motorizáciou 2.0 TDI.
Cenový budget som si stanovil na 25 k, ale keď ho neminiem celý, budem šťastnejší.
So škodou octaviou ktorú mám teraz som celkom spokojný, lebo je to lacné na údržbu, dokopy nič sa mi na tom nekazí a keď sa aj pokazí, kopec jednoduchých vecí si viem opraviť aj sám.
Ako je to s novšími modelmi ?
SuperB mám skúsenosť z bratoveho auta, je mega pohodlné, prišlo mi ale také lenivejšie, aj keď on mal motorizáciu 1.6 TDI. Je 2.0 výrazný rozdiel ?
Audi A4 je taký možno trochu splnený detský sen. Oplatí sa do toho investovať alebo sa toho radšej držať stranou ?
Vďaka za každú radu.
pozeral som len tak informativne na autobazar.eu a za ~20k vies najst celkom pekne kusky A4 s 2.0 TDi s rokom vyroby okolo 2017-2018 s najazdom okolo 150k
nemusi to byt zly vyber
nemusi to byt zly vyber
skooty - skorej Audi, Octáviam kradnú bud kolesá, alebo rovno celé vozidlá do zahraničia.
Zabudni, to uz davno neplati. Aj ked oproti azijcom su diely stale "lacne". A na novom aute si akurat tak vymenis ziarovku, dnes sa uz aj vymena brzd pri EPB nastavuje cez diagnostiku.So škodou octaviou ktorú mám teraz som celkom spokojný, lebo je to lacné na údržbu, dokopy nič sa mi na tom nekazí a keď sa aj pokazí, kopec jednoduchých vecí si viem opraviť aj sám.
Ano. 1.6 TDI je paskvil.SuperB mám skúsenosť z bratoveho auta, je mega pohodlné, prišlo mi ale také lenivejšie, aj keď on mal motorizáciu 1.6 TDI. Je 2.0 výrazný rozdiel ?
Je v podstate jedno ktore z tychto troch aut, vela dielov budu mat zdielanych, motory a prevodovky prakticky totozne. Audi bude mat asi drahsi servis.Audi A4 je taký možno trochu splnený detský sen. Oplatí sa do toho investovať alebo sa toho radšej držať stranou ?
melonSVK napísal: 21 júl 2022, 12:48 Je v podstate jedno ktore z tychto troch aut, vela dielov budu mat zdielanych, motory a prevodovky prakticky totozne. Audi bude mat asi drahsi servis.
A čo sa týka jazdných vlastností, myslíš že je tam nejaký rozdiel ?
Nedokazem porovnat, ale dovolil by som si tipnut nieco ako A4 >= Superb > Octavia.
Vyberat si z tychto troch, beriem Superba. Racionale najlepsia volba, priestranne, komfortne, relativne spolahlive.
Vyberat si z tychto troch, beriem Superba. Racionale najlepsia volba, priestranne, komfortne, relativne spolahlive.
"All MQB cars will share the same front axle, pedal box and engine positioning, despite varying wheelbase, track and external dimensions."
MQB je Octavia a Superb
A4 je MLB Evo, mierne ina platforma
MQB je Octavia a Superb
A4 je MLB Evo, mierne ina platforma
-
Fabo
Hardcore addict
Jazdil som MQBckoveho Superba aj Koktu, obe v dvojlitroch.
Kokta je mensia, lahsia celkovo obratnejsia a zivsia. Ale Superb nie je nejaky brutalny rozdiel a je zas ovela pohodlnejsi na dialkove cestovanie. Z tych dvoch by som urcite bral Superb.
MLB platformu som bohuzial nestihol skusit, ale ak extrapolujem z dalsich skusenosti, A4 bude trochu lepsie zvezenie ale mensie a ak nie si sofer tak menej pohodlne ako superb. Rozhodoval by som sa podla toho kto sa tym bude vozit.
Autoeditácia príspevku po 8 min 35 sek:
Vodicak B plati pre vsetko do 3.5 tony a 8 miest. Pickupy su "male nakladaky" pre potrebu cla, tam zalezi na hmotnosti ci potrebujes B alebo C.
Kokta je mensia, lahsia celkovo obratnejsia a zivsia. Ale Superb nie je nejaky brutalny rozdiel a je zas ovela pohodlnejsi na dialkove cestovanie. Z tych dvoch by som urcite bral Superb.
MLB platformu som bohuzial nestihol skusit, ale ak extrapolujem z dalsich skusenosti, A4 bude trochu lepsie zvezenie ale mensie a ak nie si sofer tak menej pohodlne ako superb. Rozhodoval by som sa podla toho kto sa tym bude vozit.
Autoeditácia príspevku po 8 min 35 sek:
este k tomuto sa trochu vratim pre buducnost. druh vozidla pre potreby cla je ine radenie ako pre potreby vodicaku.mato55002 napísal: 06 júl 2022, 11:04 Aký druh vozidla je Ford Ranger 2014 3.2 ?
Vodicak B plati pre vsetko do 3.5 tony a 8 miest. Pickupy su "male nakladaky" pre potrebu cla, tam zalezi na hmotnosti ci potrebujes B alebo C.
Máte niekto skúsenosti s Volvo C70? Rozmýšľam nad druhým autom, ktoré by bolo trošku normálnejšie, ako moje terajšie (Mustang). Malo by hlavne slúžiť, ako auto pre priateľku na nakúpi atď. Samozrejme sa sem tam prevezieme aj spoločne zo strechou dole niekde na kávu
.
Chcel by som benzín v automate. Stačil by nám aj 5 valcová atmosféra. Máte s tým motorom niekto skúsenosť?
A čo celoročne parkovanie vonku? Je to problém aj pre kabrio s pevnou strechou? Zima je tu mierna. Teploty cca od -2 do +10. Sneh bol poslednú zimu len asi 5 dní. Na druhú stranu zima je tu extrémne upršaná.
Chcel by som benzín v automate. Stačil by nám aj 5 valcová atmosféra. Máte s tým motorom niekto skúsenosť?
A čo celoročne parkovanie vonku? Je to problém aj pre kabrio s pevnou strechou? Zima je tu mierna. Teploty cca od -2 do +10. Sneh bol poslednú zimu len asi 5 dní. Na druhú stranu zima je tu extrémne upršaná.
Čo si pozeral na YouTube volant.tv, kde Peter Šturdik testoval jazdenku C70? Ak si to nepozeral, tak si to v kľude pozri. Počas tohto víkendu pridal test jazdenky C70 druhej generácie. Má ale samozrejme aj test jazdenky C70 prvej generácie. A myslím, že práve ten atmosférický radový 5 valcový benzínový motor mal v aute na test, samozrejme s automatickou prevodovkou.
napis priamo Fabovi, myslim, ze nieco take dokonca mal pred tym aktualnym medvedom
Mate prosim nejake skusenosti so seat leon ST (kombi) vs i30 kombi. Mam moznost kupit 2018 seat ale vaham ci neist radsej do noveho i30 kombi. Vas nazor ? Dakujem
Obe auta su velmi podobne, korejec bude mat drahsie nahradne diely a trochu vyssiu spotrebu ale zas nizsiu kupnu cenu. Asi by som sa vyhol 1.0 T-GDI u Hyundaia, inak nespravis chybu ani jednym autom.
Mne osobne sa Leon ST dost paci, ale ak by som mal ako alternativu novu i30, asi by som jej dal prednost. Po Facelifte je to imho uz velmi dospele aj pohodlne auto, viacprovkova naprava a zaruka.
Je pravda, ze dialy na Leon budu dostupnejsie a lacnejsie, ale ak mas mat Hyundaia noveho ...
Je pravda, ze dialy na Leon budu dostupnejsie a lacnejsie, ale ak mas mat Hyundaia noveho ...