Ahojte, o cca mesiac mi budu tahat el. kable v dome a chcel by som mat aj v Obyvacke,Spalna,Pracovna,2x Decka izba datovu zasuvku. Chcem sa opytat aky kabel mam zvolit. Uz teraz viem ze dam do technickej miestnosti rack kde bude patch panel a switch s POE portami pre kamery.
Vsade sa pise o Cat5E vs Cat6A vs Cat6 a neviem co este. ako to teda je co sa oplati z hladiska aj buducnosti.
Alebo existuje aj nejake ine riesenie sietovania v domacnosti ?
Datove zasuvky v dome
Re: Datove zasubky v dome
Dal by som cat 6a. Cat 5e ma maximálnu prenosovú rychlost 1Gbit ak si spravne pamatam, co do buducnosti bude mozno aj malo. Radsej by som si tych par eur naviac priplatil.
-
Duressae
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
CAT6A alebo len CAT6? otazka je tiez ako riesit tam potom uzemnenie
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
AKo pise Peter00, ist do CAT 6A a mas pokoj. Do obyvacky a spalne by som spravil kludne aj 2x zasuvku, pretoze tam moze ist TV, STB, konzola a ine. Pripadne hlavnu siet potahat CAT 6A a ostatne mozes aj 5E, ale usetris na tom par eur. Uzemnenie ti spravi elektrikar, najskor to bude uzemnovat priamo v racku alebo patch paneli. Ak budes davat aj kamery, tak tam postaci v pohode CAT 5E. Nezabudni potom pripadne aj kabel na elektrovratnik, branicku, garazovu branu, branu pre auto, pripadne vonkajsiu zasuvku na terasu.
Re: Datove zasuvky v dome
Možno by si mohol pouvažovať aj nad tým, že dať káble niekde kde by si si dal prístupové body alebo ešte aj do exteriéru. Hlave ide o telefón, tablet, tie majú slabšie wifi ako notebooky, keby si chcel veľmi dobrú sieť aj cez wifi.
A hlavne použiť kvalitné káble, radšej nižšej kategórie ale top kvalitu.
A hlavne použiť kvalitné káble, radšej nižšej kategórie ale top kvalitu.