Nahravacia technika na podcasty
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Nahravacia technika na podcasty
Ahojte,
vo firme planujeme zacat nahravat podcasty, rozmyslame teda, ako by sme to vsetko vedeli pospajat a pouzit, ak by slo o jednu osobu, velmi by som nemal co riesit, kupil by sa kvalitnejsi mikrofon s pop filtrom, sluchadla a napojit to do PC a nahravat cez audacity + post process.
Co v pripade, ak teda pojde o diskusiu a budem potrebovat napojit 2 mikrofony aby nahravali at the same time?
Potrebujem teda urcite poradit aspon 2 schopne mikrofony, ku nim pop filtre a teda aj sluchadla, vykonny PC mame v kancli to je ok, napada vam este nieco co by sme potrebovali a ako to vieme cele zapojit?
Cenove limity vam velmi nedam, nepotrebujeme uplne top najvyssi high end, no nechceme ani Trust za 20€, cize nejaky kvalitnejsi kompromis, kedze sa bude jednat o investiciu aj do buducna, vieme tie mikrofony vyuzit aj na vzdelavania a nahravanie internych materialov.
Dakujem za vsetky postrehy co vsetko by sme potrebovali.
vo firme planujeme zacat nahravat podcasty, rozmyslame teda, ako by sme to vsetko vedeli pospajat a pouzit, ak by slo o jednu osobu, velmi by som nemal co riesit, kupil by sa kvalitnejsi mikrofon s pop filtrom, sluchadla a napojit to do PC a nahravat cez audacity + post process.
Co v pripade, ak teda pojde o diskusiu a budem potrebovat napojit 2 mikrofony aby nahravali at the same time?
Potrebujem teda urcite poradit aspon 2 schopne mikrofony, ku nim pop filtre a teda aj sluchadla, vykonny PC mame v kancli to je ok, napada vam este nieco co by sme potrebovali a ako to vieme cele zapojit?
Cenove limity vam velmi nedam, nepotrebujeme uplne top najvyssi high end, no nechceme ani Trust za 20€, cize nejaky kvalitnejsi kompromis, kedze sa bude jednat o investiciu aj do buducna, vieme tie mikrofony vyuzit aj na vzdelavania a nahravanie internych materialov.
Dakujem za vsetky postrehy co vsetko by sme potrebovali.
Re: Nahravacia technika na podcasty
Zabudol si na vhodnu miestnost. Nemusi to byt profesionalne utlmena ale aspon zaklady by to malo mat.
-
aviceN
Guru
Samozrejme, toto budeme asi doladovat postupne ak HW izolacia nebude dostatocna a rovnako aj ta miestnost nebude dostatocne akusticky vyhovovatwladas napísal: 14 aug 2022, 17:19 Zabudol si na vhodnu miestnost. Nemusi to byt profesionalne utlmena ale aspon zaklady by to malo mat.
Pokrocilejsi zaklad pre streamerov/youtuberov je napr Shure SM7B.
-
aviceN
Guru
Ano, toto som postrehol ze tieto maju prave aj v roznych studiach v BA napr., ktore prenajimaju priestory na nahravanie podcastov.
Alebo zaklad Shure MV7 K
-
Ryan Giggs
VIP
Ten Sure nie je velmi zaklad. To je az zbytocne moc.
V tomto pripade by som siel do nejakeho setu. Normalne sa predavaju podcast sety s parom stojanov, mikrakov, sluchadiel, kablov a mixak. Za 800-1000€ to kupis komplet all in one vo velmi obstojnej kvalite. Nejake Rode, Audio-Technika alebo podobne.
V tomto pripade by som siel do nejakeho setu. Normalne sa predavaju podcast sety s parom stojanov, mikrakov, sluchadiel, kablov a mixak. Za 800-1000€ to kupis komplet all in one vo velmi obstojnej kvalite. Nejake Rode, Audio-Technika alebo podobne.
nebolo by jednoduchšie si prenajať štúdio aj so strihačom/technikom ?
-
aviceN
Guru
Keby sme boli v Bratislave, moznosti by boli, ale robil som uz research tu v KE a velmi nic take tu nefunguje verejne. Uz nam napadlo aj to, ze by sme tu taketo nieco zriadili a mali to na prenajom ak by niekto mal zaujem nahravat. Kazdopadne uvital by som kludne nejaky konkretny produkt.